forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1096

john connor
Advanced Member

Serbia
3019 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 05/01/2022 : 11:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Naravno da se treba platiti, ali nema smisla ako bude ista cena kao papirno, u Srb imamo dobar primer Lagune, e-knjiga je 50% jeftinija od papirne, sto je sasvim ok. Ima i opcija mesecne pretplate za ogroman broj naslova, 5eur mesecno.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7715 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/01/2022 : 11:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ja ne pratim baš ta e-izdanja pa ni ne znam mogu li se i po kojoj cijeni naći u Hrvatskoj, ali sam ih svojedobno znao viđati po amazonu po praktički istim cijenama kao tiskana. Ne znam kakva je danas situacija.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/01/2022 : 11:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Marko je o ovom vjerojatno već razmišlja, a radi se o sve popularnijem načinu čitanja.

Zamislite da razvije aplikaciju Fibra (Android, iOS, Windows...) u kojoj bi bija dostupan čitav katalog za određenu mjesečnu pretplatu ili, po uzoru na webtoon appove, za sustav mikrotransakcija (coins na Lineu, ink na Tapasu).

Mišljenja sam kako to ipak ne bi narušilo postojeću bazu kupaca, jer se većinom radi o kolekcionarima, koji žele ili moraju imat tiskani primjerak, a otvorilo bi put generaciji Z i alpha.

Na našem tržištu već imamo Marvel Unlimited, razne manga/webtoon aplikacije, ZaKi (za čitanje e-knjiga iz knjižničnog kataloga), valjda će i DCUniverse Infinite uskoro.

Fibra bi tu bila pionir, a spoj programerske vještine s njuhom za stripovski biznis je idealan.

A možda je sve ovo potpuno promašeno s moje strane. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29747 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2022 : 11:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Moje je programerske vještine, bojim se, pomalo pojelo vrijeme. To o čemu ti pričaš (Android, iOS, Windows aplikacija) nije nimalo trivijalan posao, teško to može jedna osoba napraviti. Ja za to nemam vremena, a nisam siguran koliko bi se takva investicija (da nekoga angažiram da to razvije) trenutno isplatila. Ali, u principu, to je nesumnjivo budućnost i to će se kad tad trebati napraviti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47615 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2022 : 11:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Šta se mene tiče ne moraš se bakćat s tin,uopće me ne zanimaju e-izdanja.
Možda mlađarija to voli,al za nas starije,prošo voz.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/01/2022 : 11:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ja sam malo nedavno proučavao i poštenih frontlit (e-ink) readera za stripove (u koloru) još uvijek baš i nema. Dok je takva situacija, da se web stripovi moraju čitati na blještećim backlit LCD/LED ekranima, od mene će dobiti samo apage satanas.

Čitanje na standardnim tabletima/laptopima umara oči i smanjuje koncetraciju u odnosu na čitanje na papiru ili e-readerima:
https://www.digitaltrends.com/features/paper-vs-e-ink-vs-led-how-display-affects-learning/

Edited by - vukozec on 05/01/2022 16:32:10
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

463 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 05/01/2022 : 12:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Imam doma Taličnog na cd-u. Pročitao 10 strana i odustao. To nije moja priča. Nikad ne reci nikad, ali ja to nikad ne bi kupio.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2022 : 12:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Klasična priča, nekome digitala valja, nekome ne valja i to je skroz u redu. Meni se čini da je Hrvatska premalo tržište za nešto ozbiljno zaraditi od toga, pogotovo zato što ne znam koliki su troškovi optimizacije stripova za digitalno čitanje, jer nije to tek tako samo uploadati pdf i amen. Ima tu posla zasigurno... Međutim, vidim da u svijetu takve stvari sasvim lijepo funkcioniraju, npr. Marvel Unlimited skroz dobro posluje...

Njihov sistem rada je pretplata, odnosno za 70$ za prvu godinu (cca 40 kuna mjesečno) i 100$ za svaku daljnju godinu dobiva se pristup svim stripovima iz njihove online knjižnice. Nije strašno ukoliko netko baš aktivno čita Marvel (i naravno, ako mu ne smeta čitati s ekrana). Ja osobno bi recimo platio Fibri sličnu cifru ukoliko bih imao pristup svim naslovima iz njihovog kataloga za online čitanje. Masu toga mi se ne kupuje naslijepo, a ako nemam pristup velikom broju njihovih naslova u knjižnici, ovo mi zvuči kao sasvim dobra prilika.

No opet, nemam pojma koliko je to održivo i isplativo za izdavača.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/01/2022 : 12:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Razumin Markosa, a i stariju ekipu kojima to ne odgovara.

Šta se tiče back light, front light, osobno jako volin čitat na mobitelu i tabletu, bez nekih razlika u odnosu na tiskovinu.

Vidit ćemo šta budućnost nosi. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10689 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/01/2022 : 13:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Čuj starce od 40 godina .

Što se tiče e-stripova ne vjerujem da bi kod nas bilo neke zarade koja bi opravdala troškove.

Na računalima sa velikim ekranima (ne treba veliko znanje da se slika po potrebi prebaci i na TV monitor) čitanje nije problem. Što više može se uživati u uvećanom crtežu.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1342 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 05/01/2022 : 13:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
@vice - coins na Lineu, ink na Tapasu - od ovoga sam razumio jedino na

"Njihov sistem rada je pretplata, odnosno za 70$ za prvu godinu (cca 40 kuna mjesečno) i 100$ za svaku daljnju godinu dobiva se pristup svim stripovima iz njihove online knjižnice."
- pa to bi bilo ok da prvo Libellus uvede recimo ovih 70 dolara na godinu dana za cijeli njihov katalog, ne mora ni specijalna aplikacija za Android, iphone, samo pdf ili cbr, ne smeta mi čitanje na led/lcd-u
Što nakon pročitanog kataloga za godinu dana na Balkanu?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38188 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2022 : 13:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DK24

Paul na pecanju je meni osobno čisto savršenstvo i preporučio bi ga svakome. Možda moj najdraži strip koji imam u kolekciji. Samo mi je žao što nisam stigao kupiti Paulov ljetni posao, ali srećom ima ga u knjižnici pa mu se isto tako mogu često vraćati

Ovo!

(samo sto imam oba, a za dalje... ne zna se )

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4254 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/01/2022 : 13:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Marvel izdaje samo svoje stripove a Fibra nema svoje stripove vec prevodi strane...tak da sam mišljenja da se Fibri još dugo vremena neće isplatiti prelazak na digitaliju. Pogotovo kaj dobar dio čitatelja fibrinih stripova, a kojima nije problem "digitalno" čitanje, pročita te naslove u originalu. Fibri se definitivno ne isplati prebacivanje na digitaliju (previše posla koji se ne bi isplatil) već baš ovo kak i dela...500 tiskanih primjeraka od kojih se pola rasproda (čitetelji, otkup i sl.), a s drugom polovicom se nateže par godina ali ih se na kraju (manje-više) proda.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21971 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/01/2022 : 13:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Hmmm, opet primamljivi popusti iako sam skoro sve nabavio što sam htio od kolorki. Ali ajmo malo da mi potpirite želju za nabavkom da mi netko kaže vrijedi li uzeti koji od ovih stripova uz ovoliki popust (samo nemojte da sliče "Časnim ljudima" ):

- Ljepotica
- Come Prima
- Smrt caru
- Sputnikove godine
- Paul na pecanju
- Sotonija
- Tehnika međice
- Priča bez junaka

ako mene pitaš,itekako vredi Lepoticu,Come,Sputnika,Pola,Sotoniju i Priču. Smrt Caru sad i sam uzimam,a Tehnika međica će biti večna misterija zašto ju je Markos izdao.

Odbrojavanje: još 363 dana
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2022 : 13:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Marvel izdaje samo svoje stripove a Fibra nema svoje stripove vec prevodi strane...tak da sam mišljenja da se Fibri još dugo vremena neće isplatiti prelazak na digitaliju. Pogotovo kaj dobar dio čitatelja fibrinih stripova, a kojima nije problem "digitalno" čitanje, pročita te naslove u originalu. Fibri se definitivno ne isplati prebacivanje na digitaliju (previše posla koji se ne bi isplatil) već baš ovo kak i dela...500 tiskanih primjeraka od kojih se pola rasproda (čitetelji, otkup i sl.), a s drugom polovicom se nateže par godina ali ih se na kraju (manje-više) proda.

Nitko ne priča o prebacivanju na digitalu, već o tome da digitala ide usporedno s tiskanim izdanjima. To da se "definitivno ne isplati" ne možeš znati ni ti, ni ja, ni itko drugo osim Markosa. Mi možemo nagađati.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 05/01/2022 : 14:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Nikada ne bih platio za "digitalni" strip niti bih ga citao, kao sto nikada nisam platio za download muzike. Volim fizcka izdanja, volim objekat! Nikada nisam procitao ni jedan kompletan preview, samo preletim da vidim kakav je crtez. Meni nije ugodjaj da citam na ekranu, niti ce ikada biti, samo mucenje ociju. Desilo se nekoliko puta da neke skripte i knjige ne mogu da nabavim u stampanoj verziji pa sam ih stampao sam i vecina izgleda perfektno. Nista nije kao kad uzmes stampano delo u ruke i zavalis se u fotelju i uzivas.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 05/01/2022 : 14:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
I jos nema najava... Da nam se Markos nije nesto ulenjio?

Groucho Marx
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47615 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2022 : 14:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Hmmm, opet primamljivi popusti iako sam skoro sve nabavio što sam htio od kolorki. Ali ajmo malo da mi potpirite želju za nabavkom da mi netko kaže vrijedi li uzeti koji od ovih stripova uz ovoliki popust (samo nemojte da sliče "Časnim ljudima" ):

- Ljepotica
- Come Prima
- Smrt caru
- Sputnikove godine
- Paul na pecanju
- Sotonija
- Tehnika međice
- Priča bez junaka

ako mene pitaš,itekako vredi Lepoticu,Come,Sputnika,Pola,Sotoniju i Priču. Smrt Caru sad i sam uzimam,a Tehnika međica će biti večna misterija zašto ju je Markos izdao.

A zašto je ne bi izda?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21971 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/01/2022 : 14:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ma daj

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/01/2022 : 14:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by Markos

Patim se sa serverom, trenutno je to prioritet:(

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

533 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 05/01/2022 : 14:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Ako neka dobra duša uoči Trgovinu 1 u nekoj striparnici, molim javite na PM. Sad sam malo gledao asteroid b612/columbo/snk/hocuknjigu/znanje, svi je imaju kao rasprodanu.

70% na Trgovinu 2 je zicer ove ture, valjda neće otići prije nego se odlučim za ostatak.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 05/01/2022 : 14:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by Markos

Patim se sa serverom, trenutno je to prioritet:(

Znam, to je bilo prosle godine. Vreme je za najave!

Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 05/01/2022 : 14:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
Tehnika međica će biti večna misterija zašto ju je Markos izdao.

Super je Tehnika Medjice, jedino sto naslov zvuci komicno. Ko ti je kriv kad ne volis avantgardni seks u stripu.

Groucho Marx
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21971 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/01/2022 : 15:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
možda i uzemem Tehniku sad kad bude na popustu.

AleksandarN:Nikada ne bih platio za "digitalni" strip niti bih ga citao, kao sto nikada nisam platio za download muzike. Volim fizcka izdanja, volim objekat! Nikada nisam procitao ni jedan kompletan preview, samo preletim da vidim kakav je crtez. Meni nije ugodjaj da citam na ekranu, niti ce ikada biti, samo mucenje ociju. Desilo se nekoliko puta da neke skripte i knjige ne mogu da nabavim u stampanoj verziji pa sam ih stampao sam i vecina izgleda perfektno. Nista nije kao kad uzmes stampano delo u ruke i zavalis se u fotelju i uzivas.
potpis do koske za ovo!!!

Edited by - anto on 05/01/2022 15:07:06
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2022 : 15:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Tako sam i ja mislio dok nisam otkrio Steam Divota jedna. Instant download, nema bespotrebnih kutija, nema papira, nema komplikacija oko instalacije, ništa. Kupiš, instaliraš i igraš. Amen.

Edited by - Paka01 on 05/01/2022 15:13:12
Go to Top of Page
Page: of 1096 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000