forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1096

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/01/2022 : 15:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

@vice - coins na Lineu, ink na Tapasu - od ovoga sam razumio jedino na

Coins su svojevrsna valuta u aplikaciji Line, a ink na aplikaciji Tapas.

Radi se o dvije aplikacije za čitanje webtoonsa (južnokorejskih digitalnih stripova, ali i ponekih zapadnjačkih - pa i Witch Creek Road u kojoj je crtač Kenan Halilović).

Svaki chapter na Lineu košta otprilike 3 do 5 novčića (coins), u Tapasu 100-200 tinte (ink). Kao korisnik, ti kupiš određenu količinu novčića odnosno tinte, čija je protuvrijednost u stvarnom novcu (tipa za 80 kuna kupiš 100 coinsa). Dakle, po principu mikrotransakcija u video igrama.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4254 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/01/2022 : 15:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by BeaGea

Marvel izdaje samo svoje stripove a Fibra nema svoje stripove vec prevodi strane...tak da sam mišljenja da se Fibri još dugo vremena neće isplatiti prelazak na digitaliju. Pogotovo kaj dobar dio čitatelja fibrinih stripova, a kojima nije problem "digitalno" čitanje, pročita te naslove u originalu. Fibri se definitivno ne isplati prebacivanje na digitaliju (previše posla koji se ne bi isplatil) već baš ovo kak i dela...500 tiskanih primjeraka od kojih se pola rasproda (čitetelji, otkup i sl.), a s drugom polovicom se nateže par godina ali ih se na kraju (manje-više) proda.

Nitko ne priča o prebacivanju na digitalu, već o tome da digitala ide usporedno s tiskanim izdanjima. To da se "definitivno ne isplati" ne možeš znati ni ti, ni ja, ni itko drugo osim Markosa. Mi možemo nagađati.

Na to sam i mislil....puno toga se može znat ako se malo analiziraju stvari.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1342 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 05/01/2022 : 15:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
@vice - ok, tnx na pojašnjenju
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

533 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 05/01/2022 : 16:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako sam i ja mislio dok nisam otkrio Steam Divota jedna. Instant download, nema bespotrebnih kutija, nema papira, nema komplikacija oko instalacije, ništa. Kupiš, instaliraš i igraš. Amen.

Da, dok ne shvatiš da ne možeš prodati igru nakon što je odigraš, niti posuditi frendu.

Digitalija ima svojih prednosti, ali baš smo se olako odrekli svojih prava:( Ja sam recimo kupio digitalni PS5, dok kolega s posla ima sa diskom. On stalno negdje posudjuje i preprodaje igre, a ja čekam popuste na PSN.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2022 : 16:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma šuti, jedva da mogu prodati i ovo stripova šta mi je viška Ne pomaže im to šta su na papiru.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/01/2022 : 16:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako sam i ja mislio dok nisam otkrio Steam Divota jedna. Instant download, nema bespotrebnih kutija, nema papira, nema komplikacija oko instalacije, ništa. Kupiš, instaliraš i igraš. Amen.

Nije baš ekvivalentna stvar za usporedbu. Korisničko sučelje za video igre je u svakom slučaju računalo sa digitalnim ekranom. Doživljaj je potpuno isti vrtio se softver lokalno ili u cloudu.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2022 : 16:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Nije baš ekvivalentna stvar za usporedbu. Korisničko sučelje za video igre je u svakom slučaju računalo sa digitalnim ekranom. Doživljaj je potpuno isti vrtio se softver lokalno ili u cloudu.

Da, ali kad kupuješ original igre inače isto dobiješ nekakav popratni sadržaj, booklet, mapu, ovo ono... Uglavnom ima tih stvari koje nemaš kad uzimaš digitalno izdanje, a koje mogu sasvim lijepo unaprijediti osjećaj igranja. Slično kao i kod muzike, kupovinom CD-a dobiješ i knjižicu s tekstovima, itd itd... O nekim limitiranim izdanjima sa svakakvim fizičkim bonusima da i ne govorim. Zapravo je taj moj prošli post bio više odgovor na post od AleksandarN gdje je govorio da ne bi nikad platio digitalni download muzike zato što voli imati fizički primjerak u rukama.

Naravno da usporedba ne može ići 1 za 1, svjestan sam toga, no htjedoh reći da mi je s vremenom postalo manje-više svejedno oću li dobiti te dodatne stvari ili ne. Nisam zahtjevan niti sam ikad patio od toga da moram imati ne znam kakav sound sistem za uživati u muzici. Youtube sa slušalicama preko laptopa ili CD na zvučnom sistemu od par tisuća kuna... Svejedno mi je.

Slično je s nekim stripovima. Ne znam, evo spominjao sam Časne Ljude... Čitao sam ih na papiru, no iskreno, iskustvo čitanja i ukupni dojam stripa mi ne bi bili ništa drugačiji da sam pročitao digitalno izdanje preko ekrana. S puno je stripova tako, ekran mi je više nego dovoljan.

S druge strane, ima onih poput Swamp Thinga ili Hellblazera koji jednostavno traže nepremazani, hrapavi novinski papir i ne mogu zamisliti da ih čitam preko ekrana.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/01/2022 : 16:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Paka, imaj razumijevanja za čiču vukozeca, vidiš da ne želi umarat svoje oči i prerano imat problema s glaukomom, mrenom i koječime. :)

Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1150 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 05/01/2022 : 16:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice
Svaki chapter na Lineu košta otprilike 3 do 5 novčića (coins), u Tapasu 100-200 tinte (ink). Kao korisnik, ti kupiš određenu količinu novčića odnosno tinte, čija je protuvrijednost u stvarnom novcu (tipa za 80 kuna kupiš 100 coinsa). Dakle, po principu mikrotransakcija u video igrama.

Ma ništa to, sada su popularni NFT-ovi i blockchain. Rudarenje Fibre
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/01/2022 : 17:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Paka, imaj razumijevanja za čiču vukozeca, vidiš da ne želi umarat svoje oči i prerano imat problema s glaukomom, mrenom i koječime. :)

Dosta mi je što 5 dana tjedno 8 sati dnevno profesionalno buljim u svjetlo koje mi blješti u oči, u slobodno vrijeme želim to maksimalno smanjiti ;)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/01/2022 : 17:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Pošteno. ^^

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1656 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 06/01/2022 : 11:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Hmmm, opet primamljivi popusti iako sam skoro sve nabavio što sam htio od kolorki. Ali ajmo malo da mi potpirite želju za nabavkom da mi netko kaže vrijedi li uzeti koji od ovih stripova uz ovoliki popust (samo nemojte da sliče "Časnim ljudima" ):

- Ljepotica
- Come Prima
- Smrt caru
- Sputnikove godine
- Paul na pecanju
- Sotonija
- Tehnika međice
- Priča bez junaka

Da komentiram ono što sam čitao:

Ljepotica mi je baš dobra. Ali to je fantasy feministička bajka.

Smrt caru - dosta prazan, ali za tu cijenu ok.

Sotoniju sam opisao simpa promasajem.

Priča bez junaka je solidan strip. Možda budeš više oduševljen od mene.

Uglavnom cijene su više nego dobre za te navedene stripove
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2446 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 06/01/2022 : 13:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Sad nešto gledam: Alvin i Abelard zajedno 170kn. A vi jurite Tehniku međice...

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/01/2022 : 13:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Ta dva stripa vrijede svake kune i još duplo toliko. Apsolutno prelijepi naslovi koje bi svatko trebao pročitati. Tako slični, a opet tako različiti jedan od drugoga.

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 06/01/2022 : 14:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Od pomenutih sam citao samo Tehniku medjice (na engl. pre nego sto je Fibra objavila, ili otprilike u to vreme).
Sta znam, nije mi od stripova za kolekciju. Ima modernu i kontraverznu tematiku, jer je smesten u sadasnjost i jer se jelte tice musko-zenskih odnosa i seksa, a mene je privukao da procitam nadrealni pristup (sto se da videti vec na pocetku, iz privjua). Da nije kolorisan, crtez bi bas bedno i otuzno izgledao, autor ne ume da crta lica niti da prikaze emocije, sto uz kontraverznu tematiku stripa stvara izvestan nepremostiv jaz izmedju likova i citaoca. Meni je bio ok bas zato sto volim nadrealne scene u stripovima a ovde ih ima na pretek.
I uostalom nije neko lgbt ili sado-mazo karikiranje (da ne kazem proseravanje), nije seksualni pamflet, nisam ga uopste doziveo tako. Vise je tema seksualnost i medjuljudski odnosi u digitalnom 21. veku.

Edited by - Jocko on 06/01/2022 14:27:43
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47615 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2022 : 14:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ta dva stripa vrijede svake kune i još duplo toliko. Apsolutno prelijepi naslovi koje bi svatko trebao pročitati. Tako slični, a opet tako različiti jedan od drugoga.

+1 šteta ne nabavit ako ih nemaš

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 06/01/2022 : 14:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Vidim da niko ne pominje Sputnikove godine, šteta. Mene je baš teleportovao u moje detinjstvo. Najdraži od svih na ovoj akciji.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10689 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/01/2022 : 14:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Vidim da niko ne pominje Sputnikove godine, šteta. Mene je baš teleportovao u moje detinjstvo. Najdraži od svih na ovoj akciji.

Meni je to baš odličan strip u svakom pogledu.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1656 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 06/01/2022 : 21:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Ima nas koji nismo toliko stari
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

533 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 07/01/2022 : 12:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Evo i božićnih aukcija rasprodanih izdanja...bit će to masakr.

Super su kompleti, idealna prilika za Tvrđe.

https://www.stripovi.com/aukcije/fibrine-bozicne-aukcije-tvrda-zenit-komplet-1-6/19095345/
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2446 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 07/01/2022 : 22:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Malo,malo pa greška 500, ne može da se uđe na forum...
A i na Fibrinom sajtu kad uđem u najave nikako da mi se učitaju novi naslovi...

Resistance is futile.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10934 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/01/2022 : 22:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
A i na Fibrinom sajtu kad uđem u najave nikako da mi se učitaju novi naslovi...

brzo ce mart
Go to Top of Page

knauso
Junior Member

303 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 08/01/2022 : 10:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Znaci tamo ima najava nego mi se ne ucitavaju?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29667 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/01/2022 : 10:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Hehe
Nema najava
Provociraju Markosa :P
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10689 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/01/2022 : 10:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Učitavaju se samo antiši.
Go to Top of Page
Page: of 1096 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.48 seconds. Snitz Forums 2000