No kod Nicka Raidera je to paušalna ocjena jer je naslovnice radilo više autora različitog stila. Dok ove Casertana još mogu proći one "črčkarije" od zbrzanih naslovnica Ramelle i Mastantuono uglavnom ne mogu u istu rečenicu sa radovima umjetnika ranga Darka Perovića.
Kolekcionari Libellusovog Dylan Doga bi se sigurno rado odrekli tog ( i takvog ) "bonusa"...
Nije uvik samo bonus u vrhunskoj naslovnici ( a bilo ih je ), radi se o detalju ( ne malom ) koji takva izdanja izdvaja od ostalih. Unikatno je jer su naslovnice naručene za to i samo to izdanje. Konkretno takav primjer je baš sa Dylanovim reprintom u Italiji... ili NN. Trobroji su više manje sadržajno isti ali nisu iste naslovnice. Nije samo obična HR verzija talijanskog izdanja.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
No kod Nicka Raidera je to paušalna ocjena jer je naslovnice radilo više autora različitog stila. Dok ove Casertana još mogu proći one "črčkarije" od zbrzanih naslovnica Ramelle i Mastantuono uglavnom ne mogu u istu rečenicu sa radovima umjetnika ranga Darka Perovića.
Da, ove Casertanove su u vecini slucajeva lepe (i uspesne) naslovne strane, ali sam gledao neke kasnije Nikove naslovne strane koje su radili drugi autori i nisu se bas proslavili tako da je tu mozda i dobar potez sto neko drugi radi korice za izdanje.
Sto se tice Magicnog najveci problem kod njegovih namenskih naslovnih strana jeste sto one koje je radio Goran Parlov (kog inace obozavam i smatram ga mozda i najboljim crtacem s ovih prostora koji se probio u svetsku industriju stripa, mozda cak i ispred Gere) u vecini slucajeva nisu povezane s radnjom unutar korica ili nisu bas previse inspirativne, odnosno mogao je Parlov malo vise da se potrudi oko njih, ali verovatno zbog drugih obaveza i rokova nije mogao da se posveti onoliko koliko je zeleo. Posle kad je dosao Darko Perović se situacija dosta popravila i volim njegove naslovne strane.
Meni je to vrhunski! Baš onako moderno kako Nick i zaslužuje kao "suvremen" strip, ako se misli na vrijeme odvijanja radnje u usporedbi na neke dr. strip junake. Ovo što Renky kaže, dođe ti kao bonus te LL naslovnice knjiga, a sve 3 originalne naslovnice ionako imamo u samom stripu.
E sad, ono idealno, o čemu sam pričao nedavno sa Herculeom i složili se obojica, bilo bi izdanje kako je radila Slobodna Dalmacija. Taj 1cm širi strip, jedna epizoda/jedna oriđiđi naslovnica, zasebni stripovi. Ali to očito nije isplativo kod nas, no ovo što LL i Golconda rade je izvrsno, najvažnije da imamo prilike čitati Nicka.
Baš to Ma meni je još više impozantan podatak da Perović, osim što nacrta naslovnicu, sam radi i kolor (to sam pročitao od jednog Dade kad je pisao). Za one koji možda ne znaju, svaka ta njegova naslovnica reprezentira jednu od triju priča u knjizi pa je i s te strane zanimljivo vidjeti kako je on zamislio prezentaciju naslovnice te i te priče. Jedina mala zamjerka je možda kod knjige 6 gdje motiv naslovnice malo spojla finale jedne priče. Al' dobro, neću biti sad ko Oki pa kukat' za svaku sitnicu
Hvala Hercule ;) Ova recenzija je pomalo plod onih nedavnih kritičkih osvrta tako da sam nastojao sažeti koliko sam mogao, pa se nadam da će netko možda i pročitati je :)