Author |
Topic |
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7729 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2022 : 20:42:38
|
quote: Originally posted by lukijan98
Ja ne znam kakvi su to mozgovi u VČ kad procenjuje da je bolje izdati Pueblo! koji smo skoro imali i Dilana izdanje koje smo isto pre par meseci imali nego kolekcionarska izdanja koji ljudi čekaju godinama..Da bi posle rekli kako se slabo prodaje, pa naravno da ce se ova dva izdanja slabo prodavati kad smo ih vec kupili pre manje od godinu dana?!?!
Ma to su uhljebi i neradnici kojima je lakše izdati jedan strip u više izdanja nego zavrnuti rukave pa pripremiti knjigu dampira, Napoleona, Martina,mister Noa... |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/01/2022 : 23:08:05
|
quote: Originally posted by wesskowaz
[/center]
Vrhunska naslovna strana i bas lep dizajn!
Ali u potpunosti bespotrebno izdanje i paradoksalan potez o kom sam pisao jos kad je najavljeno izdanje pre par godina. Prvo su ga bili najavili kao ekskluzivnu premijeru i da ce ga objaviti pre nego sto prica izadje u redovnoj seriji (i to je isto besmisleno, jer bi posle izasla prica u pojedinacnim svescicama) ipak su ga objavili sada par meseci nakon zavrsetka objavljivanja price u redovnoj seriji ali je potez jos uvek podjednako besmislen. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2711 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/01/2022 : 11:09:57
|
quote: Originally posted by going going Vrhunska naslovna strana i bas lep dizajn!
Ali u potpunosti bespotrebno izdanje i paradoksalan potez o kom sam pisao jos kad je najavljeno izdanje pre par godina. Prvo su ga bili najavili kao ekskluzivnu premijeru i da ce ga objaviti pre nego sto prica izadje u redovnoj seriji (i to je isto besmisleno, jer bi posle izasla prica u pojedinacnim svescicama) ipak su ga objavili sada par meseci nakon zavrsetka objavljivanja price u redovnoj seriji ali je potez jos uvek podjednako besmislen.
Zašto? Ne razumijem, zašto je to besmisleno? Zar bi bilo bolje da je izašlo samo luksuzno izdanje i da su to preskočili u sveščicama (kao što su neki predlagali Ludensu za lažne maksije i gigante)? Ne bi. Da se ne lažemo, ovo je izašlo tako samo zato jer to Bane crta, i to je potpuno opravdano. Nitko nikoga ne tjera da to kupi. Tko želi, ima kompletnu priču izašlu u mjesečnim sveščicama. I po meni je jedino tako normalno, da kupac ima alternativu između dostupnog i luksuznog/kolekcionarskog izdanja. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7729 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 26/01/2022 : 11:57:40
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by going going Vrhunska naslovna strana i bas lep dizajn!
Ali u potpunosti bespotrebno izdanje i paradoksalan potez o kom sam pisao jos kad je najavljeno izdanje pre par godina. Prvo su ga bili najavili kao ekskluzivnu premijeru i da ce ga objaviti pre nego sto prica izadje u redovnoj seriji (i to je isto besmisleno, jer bi posle izasla prica u pojedinacnim svescicama) ipak su ga objavili sada par meseci nakon zavrsetka objavljivanja price u redovnoj seriji ali je potez jos uvek podjednako besmislen.
Zašto? Ne razumijem, zašto je to besmisleno? Zar bi bilo bolje da je izašlo samo luksuzno izdanje i da su to preskočili u sveščicama (kao što su neki predlagali Ludensu za lažne maksije i gigante)? Ne bi. Da se ne lažemo, ovo je izašlo tako samo zato jer to Bane crta, i to je potpuno opravdano. Nitko nikoga ne tjera da to kupi. Tko želi, ima kompletnu priču izašlu u mjesečnim sveščicama. I po meni je jedino tako normalno, da kupac ima alternativu između dostupnog i luksuznog/kolekcionarskog izdanja.
a šta je alternativa knjigama dampira, napoleonu, tex gigantima i romanzijima, dragoneru, knjigama texa, martija, mister noa...? to je nešto šta bi trebali da izdaju, jer je započeto, i niko im ne bi zamjerio da redovno guraju ta izdanja pa da onda ovako ubace ova redovna izdanja poput ovog zagora ili dylanovog, u nekom kolekcionarskom izdanju...
ok, mora im se priznati da se unazad par mjeseci i uradilo dosta toga, počev od ova tri broja priča sutrašnjice, 5-6 obojenih programa, dragonero knjiga, završnog brad baron specijala, najavljena nova dva broja edicije međuvreme, ali opet, trebalo je toga, unazad par godina, ići više... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Posted - 26/01/2022 : 13:01:15
|
To razumijem ali smatram da nije Pueblo kriv da nije izašao novi Napoleon već mislim da će Napoleon izaći lakše ako se dobro proda Pueblo. |
|
|
kasper
Advanced Member
10890 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/01/2022 : 13:19:03
|
quote: Originally posted by zlatan bihac a šta je alternativa knjigama dampira, napoleonu, tex gigantima i romanzijima, dragoneru, knjigama texa, martija, mister noa...?
drugi izdavac, od vca nema vajde |
Edited by - kasper on 26/01/2022 13:20:00 |
|
|
lukijan98
Starting Member
22 Posts
Member since 19/11/2020 |
Posted - 26/01/2022 : 13:48:00
|
To razumijem ali smatram da nije Pueblo kriv da nije izašao novi Napoleon već mislim da će Napoleon izaći lakše ako se dobro proda Pueblo.
Ne slažem se, oni veruju u ideju ako nalepe ime Zagor na bilo šta da će se prodavati, ako se dobro proda Pueblo( a mislim da neće) to će im samo potvrditi da je Zagor jedino što vredi da se izdaje. A opet ako se ne proda, onda će biti razlog da se kolekcionarska izdanja slabije prodaju pa opet neće izdati ova dugo isčekivana izdanja, tamni vilajet situacija..
A VČ me ne može ubediti u priču da bi se recimo MM knjiga 4 manje prodavala nego ovaj Pueblo, a da ne pričamo ako bi uradili reprint knjiga 1-3. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Posted - 26/01/2022 : 14:38:18
|
Pa bolje da je Zagor jednino što vrijedi da se izdaje nego da se i on jedva krpa. Zamisli što bi tek onda bilo. Da je Poeblo rizik, to stoji.... mada, Bane je ipak institucija.
Kako sam ja razumio, problem s tim knjigama je što je oko njih jako puno posla koje je teško naplatiti po normalnoj cijeni s kojom su počeli. A tu je i problematika dugih serijala gdje se čitatelji... pardon, kupci s vremenom osipaju. Opet, ako su se tako dobro prodavali, trebali su gurati dok je išlo. |
|
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11538 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21151 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/01/2022 : 19:05:40
|
povodom gornje rasprave,Deers je potpuno u pravu - deluje apsurdno,ali je tako što on kaže.Par mojih drugara koji vole Zagora će ovo obavezno kupiti,zbog Zagora,zbog Baneta...jebe im se za Dampira,Napoleona... Što kaže drug kasper,alternativa je drugi izdavač,ali ako dobro kapiram,Večejci neće baš lako da puste prava drugima (pre svega Golkondi).Ako je to tako,onda je stvarno jajarski. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/01/2022 : 20:27:55
|
Zašto? Ne razumijem, zašto je to besmisleno? Zar bi bilo bolje da je izašlo samo luksuzno izdanje i da su to preskočili u sveščicama (kao što su neki predlagali Ludensu za lažne maksije i gigante)? Ne bi. Da se ne lažemo, ovo je izašlo tako samo zato jer to Bane crta, i to je potpuno opravdano. Nitko nikoga ne tjera da to kupi. Tko želi, ima kompletnu priču izašlu u mjesečnim sveščicama. I po meni je jedino tako normalno, da kupac ima alternativu između dostupnog i luksuznog/kolekcionarskog izdanja.
Ne bih da preskoce u redovnoj seriji u redovnim sveskama, ali mi deluje besmisleno u tako kratkom vremenskom roku (razmak od svega par meseci) izdavati isti strip dva puta. Znam da u Italiji ima ta fora za neke serijale, premijerno prvo kolekcionarsko izdanje za specijalizovane knjizare pa kroz nekoliko meseci izadje i kiosk varijanta. Ali koliko to ima smisla na nasem trzistu? Ocigledno ima jer ima ljudi koji bi kupili sve na cemu pise Zagor. A ova epizoda se ni po cemu ne izdvaja sem po Banetovom crtezu. Da je barem situacija takva kao sto ti kazes, da zbog dobre prodaje ovog izdanja mi mozemo da ugledamo novu Mister NO knjigu, Teks Gigante i albume u boji ili tako nesto, ali ne. Da barem guraju ova stara zapoceta kolekcionarska izdanja kakvim takvim prihvatljivim (znaci ne dobrim tempom, nego prihvatljivim) rec ne bih rekao za ovo izdanje. A jos besmislenije mi je objavljivanje nedavne Ardjentove Dilanove price u luksuznom izdanju, em je prica losa, dobro Roi se potrudio ali opet bezvezan potez. Majke i ocevi su bili dobro izdanje i fin nacin da se obelezi 30 godina serijala u Srbiji. Ali bolje da izdaju ove kolekcionarske Dilanove knjige da konacno predjemo preko #100. |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 26/01/2022 : 20:39:32
|
Lijep i orginalan potez Veselog četvrtka sa izdavanjem ovog kolekcionarskog izdanja Zagora.
Ne izlazi svaki dan Zagor u kojem sudjeluje neko od domaćih crtača ili scenarista.
Plus što je ovo jako zanimljiva epizoda. Kako je sam Kerac objasnio Burattinijeve inspiracije određenim likovima i događajima daju zgodnu dimenziju ovom Zagoru ali za to dokučiti treba ipak malo više od površnog pristupa ovom stripu.
Bravo za VČ.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/01/2022 : 20:56:14
|
Na većem formatu možda neće trebati povećalo za Banetove kućne čarolije Baš sam uživao otkrivajući razne natpise, vjerujte mi, nije isto ako ih niste pročitali, strip gubi toliko na duhovitosti bez toga. Osim toga, je li vam možda izdavač uskratio standardno, jeftino izdanje, ukinuo ga, spalio? Nije. Izdaje oba. Ne vidim čemu negodovanje. Još da je šjor BK bio i scenarist... pusti snovi. Ali možda, jednoga dana... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 27/01/2022 : 08:54:15
|
quote: Originally posted by nellesky
Vidi i Pičijev potpis na Banetovoj naslovnici? Mora da mu je Bane davao poduku o tome kako se crta perspektiva.
Naslovna je bazirana na jednoj Piccijevoj skici za Misteriozni pueblo, otuda takav potpis.
Zanimljivo je da je jedan fan to AP protumacio kao pentagram |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 27/01/2022 : 09:59:35
|
quote: Originally posted by nellesky
Vidi i Pičijev potpis na Banetovoj naslovnici? Mora da mu je Bane davao poduku o tome kako se crta perspektiva.
Ma to se odmah uočava, APK Ali mene fasciniraju ove stvari za koje u standardnom formatu trebaš povećalo. Iako mislim da je i pri samom crtanju trebalo nekako zumirati, to je takav sitnotisak i ludnica s Banetovim naslovima knjiga i autorima. A čak imamo i potpise na starogrčkom, ili bar modernoj kombo-verziji istog Tako da sam ovu priču zavolio neovisno o njoj samoj, kao da je Kata bar na časak zavirila u Darkwood... zapravo, bolje rečeno u pustinju daleko od Darkwooda. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1113 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 27/01/2022 : 10:45:32
|
Baš su mi bezveze ove "negative" oko jednog ovakvog izdanja. Inače Bonellijanu prvo gledam da pronađem na hrvatskom, ali kad uleti ovakvo izdanje ne dvojim da ga zgrabim kod svog dilera ove vrste droge. Po meni ovakva izdanja se ne propuštaju, pogotovo ako si Zagorov "sljedbenik". Ok, naravno, tko si to financijski može priuštiti.
Plus je i to što, osim VČ-a, promovira to izdanje i jedan od autora (Bane Kerac, jel) i ne štede se u tome. Od mene, veliko hvala i podrška za ovakve stvari. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Posted - 27/01/2022 : 11:18:43
|
quote: Originally posted by going going
Ne bih da preskoce u redovnoj seriji u redovnim sveskama, ali mi deluje besmisleno u tako kratkom vremenskom roku (razmak od svega par meseci) izdavati isti strip dva puta. Znam da u Italiji ima ta fora za neke serijale, premijerno prvo kolekcionarsko izdanje za specijalizovane knjizare pa kroz nekoliko meseci izadje i kiosk varijanta. Ali koliko to ima smisla na nasem trzistu? Ocigledno ima jer ima ljudi koji bi kupili sve na cemu pise Zagor. A ova epizoda se ni po cemu ne izdvaja sem po Banetovom crtezu. Da je barem situacija takva kao sto ti kazes, da zbog dobre prodaje ovog izdanja mi mozemo da ugledamo novu Mister NO knjigu, Teks Gigante i albume u boji ili tako nesto, ali ne. Da barem guraju ova stara zapoceta kolekcionarska izdanja kakvim takvim prihvatljivim (znaci ne dobrim tempom, nego prihvatljivim) rec ne bih rekao za ovo izdanje. A jos besmislenije mi je objavljivanje nedavne Ardjentove Dilanove price u luksuznom izdanju, em je prica losa, dobro Roi se potrudio ali opet bezvezan potez. Majke i ocevi su bili dobro izdanje i fin nacin da se obelezi 30 godina serijala u Srbiji. Ali bolje da izdaju ove kolekcionarske Dilanove knjige da konacno predjemo preko #100.
Italija je priča za sebe pa tako tamo imamo izanja koja najprije idu u knjižare a onda na kioske.
Argentovog Dylana nisam čitao ali ti vjerujem. Ima li smisla? Meni se čini da ne ali možda smo u krivu. U svakom slučaju, i u Italiji je to bio dobar marketinški potez. Vrijeme će pokazati koliko će se to preslikati kod nas. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 27/01/2022 : 11:39:09
|
Baš sam nedavno čitao o Argentovu sunovratu stvaralaštva. Nažalost, još jedna od legendi koja ne zna staviti točku na svoj opus dok je još uvijek legenda. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18940 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/01/2022 : 11:45:20
|
Juce uzeo od Veselog te priče, uzimam Ludens koji je sad na Pueblu i uzet cu ovo.. Nema nepotrebnih stripova, ima samo nepotrebnih postova nezadovolj(e)nih forumasa.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11538 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Topic |
|