Author |
Topic |
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7504 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 30/01/2022 : 10:29:06
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by ReemCP
Maksi odvratno zvuči, sva sreća pa je Ludens zadržao maxi kako je i kod Talijana.
Maksi i Maxi ZVUČE jednako. Imaš li ti majke ti išta u glavi??????
Eh da, za razliku od tebe, Reem je čovjek kakvog bi svatko htio za prijatelja, susjeda, kolegu... |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3496 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 30/01/2022 : 10:44:18
|
quote: Originally posted by shalilo6
quote: Originally posted by lwood
Ah da ,ostalo ti je x u Texu.
Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest
Upravo tako. Ali uvijek ima onih koji ne razumiju. Tako nepismeni pišu western umjesto vestern I naravno da je Tex, edicija maksi. Cemu uopće rasprave. Druga je stvar ako ne zelimo poštovati materinji jezik vec koristiti jezik ulice. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 30/01/2022 : 10:54:13
|
quote: Originally posted by Spock
Svakome normalnom bez kompleksa "Maxi" bolje izgleda.
Istina, ali "Metro" ima bolji izbor i niže cene. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
mmihoci
Senior Member
1092 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 30/01/2022 : 11:05:13
|
quote: Originally posted by Chief Warhead
Istina, ali "Metro" ima bolji izbor i niže cene.
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/01/2022 : 11:09:22
|
Meni je Cufunir ok.. Jer zna da sam Janez pa me ne lovi na hrvatski ili ciji več pravopis.. Mogu lupetat ko u seoskoj kafani pa... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 30/01/2022 : 11:21:44
|
quote: Originally posted by mmihoci
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji.
A nemojmo se sad bahatiti
quote: Originally posted by teller
Meni je Cufunir ok..
Kakve su cene tamo? |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
shalilo6
Average Member
Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 30/01/2022 : 12:06:27
|
quote: Originally posted by mmihoci
Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji.
A nemojmo se sad bahatiti
quote: Originally posted by teller
Meni je Cufunir ok..
Kakve su cene tamo?
Eksplozivne |
Beware the Jabberwock, my son! |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 30/01/2022 : 12:11:33
|
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi.. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
shalilo6
Average Member
Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 30/01/2022 : 12:41:23
|
Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest
Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo
Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd. Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega itd., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno. |
Beware the Jabberwock, my son! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13042 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 30/01/2022 : 12:51:25
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..
Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47157 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/01/2022 : 12:56:20
|
Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo
Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd. Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega i
td., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno.
Tako je, odi u Mexico pa in govori Mešiko,mexoši će bit oduševljeni. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47157 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/01/2022 : 12:56:57
|
S kin ja gubin vrime... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 30/01/2022 : 15:09:06
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by zlatan bihac
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..
Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge.
Baš tako..svi mi znamo da u našoj abecedi nema slova x, i ne mora se biti nikakav gramatički expert, ali ako kod izdavača stoji naziv edicije, drži se toga... |
|
|
Topic |
|