forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Maksi 27
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7501 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/01/2022 : 10:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by ReemCP

Maksi odvratno zvuči, sva sreća pa je Ludens zadržao maxi kako je i kod Talijana.

Maksi i Maxi ZVUČE jednako. Imaš li ti majke ti išta u glavi??????

Eh da, za razliku od tebe, Reem je čovjek kakvog bi svatko htio za prijatelja, susjeda, kolegu...

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3496 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 30/01/2022 : 10:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shalilo6

quote:
Originally posted by lwood

Ah da ,ostalo ti je x u Texu.

Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest

Upravo tako. Ali uvijek ima onih koji ne razumiju. Tako nepismeni pišu western umjesto vestern I naravno da je Tex, edicija maksi. Cemu uopće rasprave.
Druga je stvar ako ne zelimo poštovati materinji jezik vec koristiti jezik ulice.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 30/01/2022 : 10:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Svakome normalnom bez kompleksa "Maxi" bolje izgleda.

Istina, ali "Metro" ima bolji izbor i niže cene.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1092 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 30/01/2022 : 11:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chief Warhead

quote:

Ma svašta, Interspar (ili možda Interšpar) je jeftiniji.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/01/2022 : 11:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Meni je Cufunir ok..
Jer zna da sam Janez pa me ne lovi na hrvatski ili ciji več pravopis..
Mogu lupetat ko u seoskoj kafani pa...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 30/01/2022 : 11:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

quote:

quote:

A nemojmo se sad bahatiti

quote:
Originally posted by teller

Meni je Cufunir ok..

Kakve su cene tamo?

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 30/01/2022 : 12:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mmihoci

quote:

quote:

A nemojmo se sad bahatiti

quote:
Originally posted by teller

Meni je Cufunir ok..

Kakve su cene tamo?

Eksplozivne

Beware the Jabberwock, my son!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 30/01/2022 : 12:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/01/2022 : 12:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
to što nekome nešto lijepše izgleda ne znači da je ispravno.
u hrvatskom je maksi i ekstra.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 30/01/2022 : 12:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tex je osobno ime, a Meksiko nikad neće bit Mexico isto ko što Njemačaka neće bit Deautchland, Obala bjelokosti nikad neće bit Cote D'ivore, Beč nikad neće bit Vienna, Pariz neće bit Paris ni Budimpešta Budapest

Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo

Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd.
Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega itd., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno.

Beware the Jabberwock, my son!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/01/2022 : 12:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

Ljepše izgleda maxi kao i extra, a i tradicija od 26 godina je na strani extra...a i na samom stripu piše maxi, a ne maksi..

Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge.

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47157 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/01/2022 : 12:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Lupetaš. Promašena ti je usporedba. Mexico se tako piše jerbo je ostalo po starinski. Pravilno bi se pisalo Mejico. Al i MeXiko i MeJico se čita MeHiko. Znači prihvaćaš tuđu grešku i još je krivo izgovaraš. Bravo

Mexico se na jeziku naroda po kojem je dobio ime izgovara Mešiko, tako da ni ti i ja nismo u pravu. Ali kad je ta riječ došla kod nas, nije došla sa španjolskog govornog područja gdje se se X izgovara kao H, nego s područja gdje je X iks ili ks. Uvriježila se u vrijeme dok su imena država i osobna imena bila podložna transkripciji i prijevodu. Tako i dan danas imamo Ričarda lavljeg srca, Karla Velikog, Henrika, Ivanu Orleansku itd.
Cournir je u pravu, Maksi je ispravno, ali mi smo u današnje vrijme toliko bombardirani promotivnim sloganima koji sadrže riječi: Maxi, Extra, Super, Mega i

td., da nam naše inačice tih riječi zvuče čudno.

Tako je, odi u Mexico pa in govori Mešiko,mexoši će bit oduševljeni.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47157 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/01/2022 : 12:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
S kin ja gubin vrime...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 30/01/2022 : 15:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:
Originally posted by zlatan bihac

Tako je Zlatane, nije u redu da netko prema svom vlastitom nahođenju naziva pogrešno topic, ediciju koja se tradicionalno godinama zove "maxi" i nikako drugačije. Rasprava u temi kako bi trebalo pravilno biti je jedna stvar, ali edicija se zove "maxi" i točka, nema druge.

Baš tako..svi mi znamo da u našoj abecedi nema slova x, i ne mora se biti nikakav gramatički expert, ali ako kod izdavača stoji naziv edicije, drži se toga...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000