Author |
Topic |
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 09/02/2022 : 17:00:35
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
@Drogsy: ti čitaš talijasnke skenove/kiosk izdanja?
Ne, ja kupujem talijanska izdanja (uglavnom texa i dd-a)jer mi se ne da čekati domaće izdavače. Jedino Nathana imam volje čekati da ga doživim na materinjem jeziku. |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 09/02/2022 17:01:22 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/02/2022 : 05:37:32
|
quote: Originally posted by drogsy
Ne, ja kupujem talijanska izdanja (uglavnom texa i dd-a)jer mi se ne da čekati domaće izdavače. Jedino Nathana imam volje čekati da ga doživim na materinjem jeziku.
Ma da da, na to sam mislio pod ''kiosk'' izdanja, ali da, znaš talijanski i to je to što mene zeza. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7327 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 10/02/2022 : 09:34:05
|
quote: Originally posted by Kerempir
Maxi 6: Priča o Trixie Palmer
Što da kažem.. piše Piani, pa je štivo idealno za čitanje pred spavanje, ako imate problema sa uspavljivanjem... a može se koristiti višekratno, taman zaspite nakon određene stranice, iduću večer biste nastavili, a onda skuzite da ste već sve zaboravili pa ako ste posebno mazohistički raspoloženi počnete ispočetka i tak...
Supervojnikinja sa izvanrednim sposobnostima a pod pokroviteljstvom generala sjecatelja obavlja razne prljave poslove a dobronamjerna je prema nathanu jer joj je dao kuša njegov sendvič.
Maxi ima 286 stranica, od toga barem pola odlazi na situacije gdje nathan i branko nekoga love.. pa ga izgube, pa čekaju, pa se pogledaju, pa se čuje susanj, pa se okrenu, pa se pogledaju, pa potrce pa pucaju pa vicu "mirko, pazi metak/hvala slavko" i tako ode nekoliko stranica i tako reciklirano više puta ovom stripu.
Em je dosadno pripovijedano, em se likovi i radnja općenito pojavljuju kao fusnote.
Znamo da se nešto desilo trixi na vojnoj obuci, pa nathan mora dopratiti opasnog terorista pa upada u gužvu, pa ima neki nacrt cudnog starinskog oružja, pa se putuje na drugi kraj svijeta pa čudan general, i sve se to samo niže jedno za drugim itd itd ali ne daj boze da u ovih skoro 300 stranica dobijemo smislenu motivaciju, razredu likova i radnje i sl. Idealno za današnju clickbait generaciju koka ima koncentraciju zlatne ribice.
Generalno mlake reakcije likova, a tek "preokret" na kraju sa poludjelim egom znanstvenika koji je očito toliko usamljen da zarobljenom nathanu ispriča sve prije nego ga odluči ubiti.
Žali bože Resinantija potrošenog na ovu dosadu.
Sve si pogodio u srž, ali kad je Piani u pitanju to i nije tako teško. Žali Bože što se toliko tinte potrošilo na ovaj maxi.
Ja bih još samo dodao, da je riječ o filmu svrstao bih ga ne u B već u film C kategorije. Uopće nemaš osjećaj da je riječ o Nathanovom serijalu. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Posted - 10/02/2022 : 10:33:10
|
Ne, ja kupujem talijanska izdanja (uglavnom texa i dd-a)jer mi se ne da čekati domaće izdavače. Jedino Nathana imam volje čekati da ga doživim na materinjem jeziku.
Ma da da, na to sam mislio pod ''kiosk'' izdanja, ali da, znaš talijanski i to je to što mene zeza.
Da se samostalno naučit nakon prevođenja, no ja sam imao sreću što sam tri godine radio s talijanima pa sam tu napravio ključni napredak. |
Go kneel and weep
|
|
|
Ted Miller
Average Member
759 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 11/02/2022 : 12:22:28
|
Pronašao stare stripove nakon 15+ godina koje nikako nisam mogao naći, iskreno nisam ni znao dal su kod mene.
I među njima su dva broja NN: 29 - Kitov Pjev 33 - Opsesija
Predivne naslovnice, sad dok gledam naslovnice ovih novih brojeva, ne znam što se desilo al to nije ni blizu po kvaliteti. Priče moram ponovo pročitati, al znam da je ova Opsesija bila uznemirujuča i ostavila jak dojam na klinca od kojih 13 godina dok je prvi puta čitao. |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 11/02/2022 : 13:51:10
|
Te naslovnice je crtao Claudio Castellini koji je velemajstor crtanja prema svima ostalima koji sad crtaju Nathana. Nažalost posvađao se sa Bonellijem i otišao. |
|
|
Ted Miller
Average Member
759 Posts
Posted - 11/02/2022 : 14:08:53
|
baš šteta, doista naslovnice su bile vrh, detaljno, perspektiva, kompozicija... NN je izgledao baš kao superheroj a i sama priča u naslovnici te zainteresirala da kupiš. |
|
|
yasmiel
Starting Member
87 Posts
Member since 07/05/2016 |
Posted - 18/02/2022 : 20:40:03
|
Na kioscima 12.3. Zanimljivo da je u ovu uvodnu kompilaciju ubacena i Luna, koju je crtao i bojao Castelinni. (kod nas izaslo u Superbook 11)
Doppio Universo
Soggetto: Michele Medda, Bepi Vigna Sceneggiatura: Adriano Barone, Michele Medda, Bepi Vigna Disegni: Sergio Giardo Colori: Daria Cerchi, Virginia Chiabotti, Mariano De Biase
Starro Il Conquistatore Sceneggiatura: Gardner Fox Matite: Mike Sekowsky Chine: Bernard Sachs, Joe Giella, Murphy Anderson
Luna
Soggetto e sceneggiatura: Bepi Vigna Disegni e colori: Claudio Castellini
Seme Stellare: L’Origine Segreta della Nuova JLA Sceneggiatura: Grant Morrison, Mark Millar Matite: Howard Porter Chine: John Dell Colori: John Kalisz
|
Edited by - yasmiel on 18/02/2022 20:47:33 |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2249 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Odoakar
Junior Member
494 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 20/02/2022 : 06:32:54
|
Koja očajna naslovnica. Nathan izgleda kao da sam ga ja u photoshopu prebacio iz jedne scene u drugu.
Pogotovo sve to loše izgleda kad se pogleda CC-ovu naslovnicu gore. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7728 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Odoakar
Junior Member
494 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 22/02/2022 : 08:27:16
|
Odlična je ova drogsyeva recenzija. Jedino mi smeta korištenje izraza 'igrica' umjesto 'igra' ili 'videoigra', ali to je već druga priča. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7327 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 22/02/2022 : 08:49:31
|
quote: Originally posted by Odoakar
Odlična je ova drogsyeva recenzija.
Je, drogsy stvarno rastura. Sad te drogsy ne puštamo. Moraš nastaviti pisati Nathana i dalje kad si ovako motiviran. Piši tamo Spocku nove rezervacije.
Ja moram pročitati ponovno ovaj specijal da ostavim ocjene na recenziji. Sigurno će biti veće, sjećam se da mi se ovaj specijalac baš svidio. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Posted - 22/02/2022 : 09:52:08
|
Odlična je ova drogsyeva recenzija. Jedino mi smeta korištenje izraza 'igrica' umjesto 'igra' ili 'videoigra', ali to je već druga priča.
Prestao sam ih igrati još 2007. pa nisam u toku s današnjom terminologijom. Tada smo ih još zvali igrice |
Go kneel and weep
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Posted - 22/02/2022 : 09:54:33
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Odlična je ova drogsyeva recenzija.
Je, drogsy stvarno rastura. Sad te drogsy ne puštamo. Moraš nastaviti pisati Nathana i dalje kad si ovako motiviran. Piši tamo Spocku nove rezervacije.
Ja moram pročitati ponovno ovaj specijal da ostavim ocjene na recenziji. Sigurno će biti veće, sjećam se da mi se ovaj specijalac baš svidio.
Polako, bit će. Ja sam se zapravo vratio recenziranju s idejom da recenziram neke fibrine naslove, a sad sam opet zapeo na Nathanu |
Go kneel and weep
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15801 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/02/2022 : 08:42:19
|
quote: Originally posted by Ted Miller
baš šteta, doista naslovnice su bile vrh, detaljno, perspektiva, kompozicija... NN je izgledao baš kao superheroj a i sama priča u naslovnici te zainteresirala da kupiš.
Nacrtao ih je 'samo' cetrdesetak i danas su pravo blago medu kolekcionarima. Ne kostaju zaludu cca. 5 000 eura. Ali i da hoces i imas para ne mozes do njih jer ih nitko ne zeli prodavati. I nitko se ne zeli odvojiti, niposto od takvog cudesnog crteza. Castelini slovi za najtrazenijeg naslovnicara kod kolekcionara, pa iza njega odmsh Stano i Villa. Ja svoju ne bi dao nizasto, ni za novi Mercedes. Ima jos jedna kod jednog naseg clana u Splitu, te par u Zagrebu. Znam za jos 5-6 u Sloveniji, ostale su valjda u Italiji. On sam kao autor crtac nema vise ni jednu. Inace o samim originalima nema se sto trositi rijeci, da mozes to vidjeti uzivo, pred sobom, i drzati u rukama ostao bi paf! Claudio Castellini je davno za sobom zatvorio vrata Sergio Bonelli Editore-a, i ne da im pravo da objavljuju njegove copertine. A i inace se povukao u osamu i crta samo po narudzbi i to samo preko osoba koje ppznaje. I to bez oruzja. Ostavio se prikaza bilo kakvog nasilja ili necega sto uzrokuje nasilje. Libellus ce jednom, (daj Boze), valjda objaviti knjigu svih naslovnica Nathan Nevera po uzoru kakve se rade kod prekomorskih susjeda. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15801 Posts
Posted - 24/02/2022 : 08:46:20
|
Ma da da, na to sam mislio pod ''kiosk'' izdanja, ali da, znaš talijanski i to je to što mene zeza.
Da se samostalno naučit nakon prevođenja, no ja sam imao sreću što sam tri godine radio s talijanima pa sam tu napravio ključni napredak.
Da. Da se nauciti samostalnim prevodenjem. Mi u Dalmaciji cak i nesto lakse nego drugi. Ja sam takoder dvije godine radio s Taljanima i nista mi nije drugo preostalo vec nauciti taj jezik posto su oni ocajni s engleskim. No protokom godina sam 'zahrdao' jer ako ne koristis jezik gubis ga. Bonelli stripove upravo preporucam za ucenje njihovog jezika. Kad krene, ide to bez vecih problema... |
|
|
Ted Miller
Average Member
759 Posts
Posted - 24/02/2022 : 09:08:29
|
quote: Originally posted by ivanl
baš šteta, doista naslovnice su bile vrh, detaljno, perspektiva, kompozicija... NN je izgledao baš kao superheroj a i sama priča u naslovnici te zainteresirala da kupiš.
Nacrtao ih je 'samo' cetrdesetak i danas su pravo blago medu kolekcionarima. Ne kostaju zaludu cca. 5 000 eura. Ali i da hoces i imas para ne mozes do njih jer ih nitko ne zeli prodavati. I nitko se ne zeli odvojiti, niposto od takvog cudesnog crteza. Castelini slovi za najtrazenijeg naslovnicara kod kolekcionara, pa iza njega odmsh Stano i Villa. Ja svoju ne bi dao nizasto, ni za novi Mercedes. Ima jos jedna kod jednog naseg clana u Splitu, te par u Zagrebu. Znam za jos 5-6 u Sloveniji, ostale su valjda u Italiji. On sam kao autor crtac nema vise ni jednu. Inace o samim originalima nema se sto trositi rijeci, da mozes to vidjeti uzivo, pred sobom, i drzati u rukama ostao bi paf! Claudio Castellini je davno za sobom zatvorio vrata Sergio Bonelli Editore-a, i ne da im pravo da objavljuju njegove copertine. A i inace se povukao u osamu i crta samo po narudzbi i to samo preko osoba koje ppznaje. I to bez oruzja. Ostavio se prikaza bilo kakvog nasilja ili necega sto uzrokuje nasilje. Libellus ce jednom, (daj Boze), valjda objaviti knjigu svih naslovnica Nathan Nevera po uzoru kakve se rade kod prekomorskih susjeda.
hehe, srećom imam Opsesiju i Kitov pjev kod sebe :) kazes to vrijedi dosta ? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Posted - 24/02/2022 : 14:01:46
|
Supermark ti je kratko rekao NE. Da ti pojasnim. Ivan je mislio na originalni Castellinijev crtež a ne na korice stripa :). Strip vrijedi 20-tak kuna :). Ivan ima originalni Castellinijev crtež za neku od epizoda. Ne znam koju. |
|
|
Ted Miller
Average Member
759 Posts
Posted - 24/02/2022 : 15:07:45
|
quote: Originally posted by Dalen
Supermark ti je kratko rekao NE. Da ti pojasnim. Ivan je mislio na originalni Castellinijev crtež a ne na korice stripa :). Strip vrijedi 20-tak kuna :). Ivan ima originalni Castellinijev crtež za neku od epizoda. Ne znam koju.
a okey :D hvala na pojašnjenju, nemam ih se namjere riješit (po toj cijeni :P haha) |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15801 Posts
Posted - 24/02/2022 : 15:46:32
|
Nacrtao ih je 'samo' cetrdesetak i danas su pravo blago medu kolekcionarima. Ne kostaju zaludu cca. 5 000 eura. Ali i da hoces i imas para ne mozes do njih jer ih nitko ne zeli prodavati. I nitko se ne zeli odvojiti, niposto od takvog cudesnog crteza. Castelini slovi za najtrazenijeg naslovnicara kod kolekcionara, pa iza njega odmsh Stano i Villa. Ja svoju ne bi dao nizasto, ni za novi Mercedes. Ima jos jedna kod jednog naseg clana u Splitu, te par u Zagrebu. Znam za jos 5-6 u Sloveniji, ostale su valjda u Italiji. On sam kao autor crtac nema vise ni jednu. Inace o samim originalima nema se sto trositi rijeci, da mozes to vidjeti uzivo, pred sobom, i drzati u rukama ostao bi paf! Claudio Castellini je davno za sobom zatvorio vrata Sergio Bonelli Editore-a, i ne da im pravo da objavljuju njegove copertine. A i inace se povukao u osamu i crta samo po narudzbi i to samo preko osoba koje ppznaje. I to bez oruzja. Ostavio se prikaza bilo kakvog nasilja ili necega sto uzrokuje nasilje. Libellus ce jednom, (daj Boze), valjda objaviti knjigu svih naslovnica Nathan Nevera po uzoru kakve se rade kod prekomorskih susjeda.
hehe, srećom imam Opsesiju i Kitov pjev kod sebe :) kazes to vrijedi dosta ?
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15801 Posts
Posted - 24/02/2022 : 15:47:57
|
quote: Originally posted by Dalen
Supermark ti je kratko rekao NE. Da ti pojasnim. Ivan je mislio na originalni Castellinijev crtež a ne na korice stripa :). Strip vrijedi 20-tak kuna :). Ivan ima originalni Castellinijev crtež za neku od epizoda. Ne znam koju.
No.36 Tragica ossessione. Prekrasna! |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Posted - 24/02/2022 : 17:02:28
|
Nacrtao ih je ipak više. 59 redovnih brojeva, 4 specijala i 1 almanah. |
|
|
Topic |
|