forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Stripovi sa tavana
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/02/2022 : 11:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by ivanl

Vec sam o ovome pisao, ali nije zgoreg i ponoviti...
Jer prokleta je istina.
Susjed, kuca do mene, kompletnu LMS i ZS, od brata koji je to kao djecak sakupljao, hitio u kontejner. Jer mu je smetala papirustina po kuci. I jos mi je kazao da se i namucio, jer imalo se tu sto i nositi.
Jbg, u trenutku tog kulturocida bio sam van RH.

Pokaži mu ovog zagora sto se prodaje za 28 iljada kuna pa ga pitaj sto misli koliko je love bacio.

E da. Bas mi jedan nas clan nekidan poslao sliku tog oglasa.
A cuj, vidam ga gotovo svakodnevno i njemu nikako nije jasno da ja to jos uvijek kupujem i sakupljam, a isto tako ne vjeruje da je to vrijedno i skupo.
Bas bi mu i mogao pokazati taj oglas. Ili ona tri prva Forda od nekidan sto su isla za dva soma eura.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/02/2022 : 11:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:
Originally posted by Curunir

Samo, VHS??????

Je, nekih 30-ak hitova na VHS-u nabavio + nešto DVD-ova :)
Pisao sam nešto slično tamo na pdf-u film, kod VHS-a i ovih starih stripova Dnevnika, može se povući ta neka paralela. I kod jednih i drugih danas imamo puno bolju i kvalitetniju opremu, ali kod ovih prvih, jednostavno kod nekih ljudi emocije prorade :)

Ma nije da nema emocija. Recimo, mene isto pukne kad vidim kakav prastari glanc ZS/LMS, bez obzira na kvalitetu tog izdanja.
I mnoge stare stvari.
Ali VHS me nikad nije privukao, nikad. Zašto?
Dva su razloga. Prvo, ta je kvaliteta toliko loša da me naprosto užasava. Skok između VHS-a i UHD-a toliki je da prema njemu prijelaz s Dnevnikova ne neko današnje superluksuzno Bonellijevo izdanje izgleda neprimjetno. I nimalo ne pretjerujem. 240i naprema 2160p je... nepojmljivo mnogo.
Drugo, i najbrižnije čuvana vrpca počinje se sama od sebe razgrađivati već nakon 10 godina. Uz ne znam kakva čuda da radiš. Dok je originalni optički disk procijenjen na minimalno 100 godina (iako, dakako, ima iznimaka, i naravno ovdje ne spadaju kućni zapisi na jeftinim medijima). Sama ta činjenica naprosto me odbija. A ako ti je do omota, imaš diskove koji su pakirani u VHS kutiju, s izvornim omotima, tako da na polici izgledaju kao kaseta. Da ne govorim o Digibookovima i Steelbookovima, mamicu im njihovu kako samo mame.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/02/2022 : 12:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Baš sam iša gledat šta je to steelbook...
Šta sve neće izmislit za uzet lovu

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/02/2022 : 12:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Ja Imam stripove na 4 lokacije. Jedna od njih je gepek auta u Kojen se voze vec tri mjeseca. Mama je, u vikendici na Solti, premjestila stripove iz sobe u podrum, odnosno isto ko da ih je bacila pa Sam ih ja odlucio spasit i odvesti u zg. U meduvremenu Mi je pukla ahilova Pa sad Stoje u gepeku i voze se dok se ne oporavim dovoljno da ih
potajno odnesem u svoju sobu u Stan od roditelja.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 21/02/2022 : 13:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Imao sam i ja kao i većina mojih vršnjaka jer nam je to bila razonoda i gušt skupljati i mijenjati, čitati...
Pa kad su došli "ludi dani" sa izlascima, ženama i ostalim što ide sa time-sve prodao, i to-za sadašnje vrijeme smiješnu cifru.
Eh,hvala nebesima da sam je uspjeo ponovo sakupiti-ZS i LMS- malo prije nego što su cijene počele ludovati...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/02/2022 : 16:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Da mi je kuna za svaku pricu koju sam u minulim godinama cuo o stripovima i kolekcijama, tipa, posudio sam-nisu mi vratili, bacio, prodao, nalozio gradele s Fordovima, isao u vojsku pa nestalo, ukrali mi, zaboravio gdje su, unistila vlaga...bio bi zbilja prebogat covjek!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/02/2022 : 18:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Baš sam iša gledat šta je to steelbook...
Šta sve neće izmislit za uzet lovu

Ali kad baciš oko na npr.
https://www.amazon.com/Universal-Classic-Monsters-Collection-Steelbook/dp/B07M9YX4HM
možda promijeniš mišljenje.
Ja sam nabavio na nekakvoj akciji na Zavviju za 29 funta svih 7, a pogledaj sad cijenu.
Osim toga, prelijepe su. Apsolutno prelijepe. Ako već stavljamo nešto na nekakve police i slično, ovima je mjesto baš tamo.
Nadalje, cijena vrlo brzo padne na samo malo veću od one očajne regularne kutije.
Tako da... Moj prvi izbor uvijek.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/02/2022 : 21:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by RAKOSI4

Narodna poslovica kaže : ,, Ko je srećan ni u zahodu nije gladan ,,

Ne znam kako da razumem ovu poslovicu?

Koprofagija
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/02/2022 : 00:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

quote:

Koprofagija

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/02/2022 : 08:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

... isao u vojsku pa nestalo, ukrali mi, ..!

Ovo s vojskom imam primjer tate. Kad je bio domovinski rat, tata je bio oko Karlovca. Kolega iz tenka inače je živio u blizini, i jednom prilikom otišli su do kuće tog kolege da ovaj vidi u kojem mu je stanju kuća. Inaće je sakupljao Fordove. Tata mi je napunio 2 vojne torbe. Jednu je donio doma - brojevi superStripa od otprilike 100 nadalje. A drugu su svi ostali razgrabili za čitanje. To su bili kartonci pa nadalje do 100. Davno kasnije u SN2 sam vidio jedan od tih stripova. Neki broj oko 60. Znam da je 'trebao biti moj', jer je taj kolega imao specifičan način označavanja na predzadnjoj stranici gdje su bili vicevi i reklame.
E da, a ove moje su mi ostali također s vremenom posudili, uzeli, mijenjali... Ostalo nekoliko komada...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/02/2022 : 08:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:

quote:

Koprofagija

Hvala društvo, baš ljubazno. Svako svojim postupcima ovde ostavlja svoju podsetnicu, to je najbitnije, kad se vidi ko je kakav čovek. I ovi koje druge hrane izmetom i ovi koji potvrđuju, a i ovi koji se smijulje sa strane (oni su nekako najgori, podli, a bez muda)

Izvinjavam se ostalima na off-topicu, idemo dalje. Nema potrebe reagovati na ovaj moj post, inače idemo po pravilima. Rasprava završena.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 22/02/2022 08:52:13
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 22/02/2022 : 10:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je sve krivo protumačeno,brišem postove ,pa molim i ostale da pobrišu sa mojim tragovima.Svima želim šta više voća i povrća.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 22/02/2022 : 11:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Znaš kako kaže eskimska narodna trikvartaslovica:
"Od luka se plače, a nijedno me povrće nije nasmijalo."

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 22/02/2022 : 17:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
Ponukan ovim topikom išao sam i ja pronjuškati po starim kutijama i pronašao sličice iz 80ih i ranih 90ih, ima tu svega od italy 90, flintstones, konji, kapetan miki, 90210, nba(ćao), pa ako nekome nešto nedostaje od toga...
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 22/02/2022 : 18:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

Danas mi na posao svratili neki covek i zena i pitaju gde da bace ovo:

[url=https://www.dodaj.rs/image/LfNB2R][/url]

Pre nešto više od godinu dana spasio sam ove Zabavnike da ne završe u smecu. Verovatno su sa nekog tavana, doduše više bih voleo da su stripovi ali poklonu se u zube ne gleda.
Soba mi je postala kao magacin pune kutije zabavnik po coskovima kad pomislim da ih prodam probudi se u meni sindrom hrcka, i na kraju cu ih ukoricit najverovatnije zbog lakšeg čuvanja ali opet treba puno para za to, a tek sam par brojeva uspeo da pročitam do sad.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

martiz
New Member

180 Posts

Member since 08/04/2011

Posted - 22/02/2022 : 19:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send martiz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

Ponukan ovim topikom išao sam i ja pronjuškati po starim kutijama i pronašao sličice iz 80ih i ranih 90ih, ima tu svega od italy 90, flintstones, konji, kapetan miki, 90210, nba(ćao), pa ako nekome nešto nedostaje od toga...

Mene zanima k.miki.treba mi nekih 10komada.može neki spisak da dobijem.hvala
Go to Top of Page

martiz
New Member

180 Posts

Member since 08/04/2011

Posted - 22/02/2022 : 19:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send martiz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vredi itekako.

Zdravo.ovaj miki 554 me zanima.može koja dodatna slika?pošalji na mejl trajkoviktomislav@gmail.com.
Hvala
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/02/2022 : 19:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:

quote:

Koprofagija

Hvala društvo, baš ljubazno. Svako svojim postupcima ovde ostavlja svoju podsetnicu, to je najbitnije, kad se vidi ko je kakav čovek. I ovi koje druge hrane izmetom i ovi koji potvrđuju, a i ovi koji se smijulje sa strane (oni su nekako najgori, podli, a bez muda)

Izvinjavam se ostalima na off-topicu, idemo dalje. Nema potrebe reagovati na ovaj moj post, inače idemo po pravilima. Rasprava završena.

Ma daj Manhunteru sta ti je, ja sam se nasmejao na ovo sto je napisao Valter a ni meni nije najjasnija Rakosijeva poslovica ali mislim da ni on nije imao losu nameru nego je samo kao bacio foru. Siguran sam da niko od nas trojice nije hteo tebe da uvredi.
Lep ti je topik, nostalgican i nek ljudi samo nastave da se drze teme i to je to, a ovo je stvarno bezazlena sala bez trunke zle namere. Samo sam se nasmejao na Valterovu konstataciju.
Niti imam podle namere(prema bilo kome na forumu ili van njega, niti prema tebi), niti sam bez muda da ne smem da kazem sta mislim o necemu ili nekome. Verovatno si ustao na levu nogu pa si sve ovo protumacio ne onako kako stvarno jeste.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 22/02/2022 : 20:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Meni isto nije jasna reakcija, nije valjda da je shvatio to kao nekakve osobne uvrede i podvale?
Poslovica je urnebesno blesava i svi smo se sprdali s njom, taman posla da je nešto upućeno ljudolovcu.
Toliko mi je bizarno išta drugo pomisliti da sam ignorirao, ali evo sad kad si napisao, zbilja se čudim.
Nije inače njegov stil nekakve uvrijeđenosti, najobjektivniji je moderator, samo su mu katkad ruke vezane.

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 22/02/2022 : 21:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by martiz

quote:
Originally posted by tihomirduras

Mene zanima k.miki.treba mi nekih 10komada.može neki spisak da dobijem.hvala

Ako su to ove sličice?

Imam ih još nekih 30tak

Pogledaj što ti nedostaje pa ti javim imam li šta od toga.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/02/2022 : 21:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Meni isto nije jasna reakcija, nije valjda da je shvatio to kao nekakve osobne uvrede i podvale?
Poslovica je urnebesno blesava i svi smo se sprdali s njom, taman posla da je nešto upućeno ljudolovcu.
Toliko mi je bizarno išta drugo pomisliti da sam ignorirao, ali evo sad kad si napisao, zbilja se čudim.
Nije inače njegov stil nekakve uvrijeđenosti, najobjektivniji je moderator, samo su mu katkad ruke vezane.

I ja nisam bio siguran kako da razumem tu izreku, a on nije umeo da mi je objasni. Još uvek ne razumem kakve veze ona ima sa mojom objavom, u bilo kom kontekstu. Razumeo sam je onako kako sam je razumeo, a Valter je to samo potvrdio. Nisam uopšte ustao na levu nogu, naprotiv, bio sam baš odlično raspoložen zbog ovog neočekivanog ulova. Da mi je rakosi objasnio šta je hteo reći, kao što nije, ne bi se ova priča još uvek provlačila ovde i kvarila topic.

@going-going, evo javno ti se izvinjavam, ali u kontekstu u kom sam sve ovo razumeo, ispalo je bezveze. Jedan si mi od simpatičnijih forumaša, žao mi je što je tako ispalo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/02/2022 : 22:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ma sve u redu! sto se kaze: no hard feelings!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/02/2022 : 22:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:

... isao u vojsku pa nestalo, ukrali mi, ..!

Ovo s vojskom imam primjer tate. Kad je bio domovinski rat, tata je bio oko Karlovca. Kolega iz tenka inače je živio u blizini, i jednom prilikom otišli su do kuće tog kolege da ovaj vidi u kojem mu je stanju kuća. Inaće je sakupljao Fordove. Tata mi je napunio 2 vojne torbe. Jednu je donio doma - brojevi superStripa od otprilike 100 nadalje. A drugu su svi ostali razgrabili za čitanje. To su bili kartonci pa nadalje do 100. Davno kasnije u SN2 sam vidio jedan od tih stripova. Neki broj oko 60. Znam da je 'trebao biti moj', jer je taj kolega imao specifičan način označavanja na predzadnjoj stranici gdje su bili vicevi i reklame.
E da, a ove moje su mi ostali također s vremenom posudili, uzeli, mijenjali... Ostalo nekoliko komada...

Pa kazem ja...
Koliko je takvih prica...
I bas danas jedan tatto majstor ovde iz Splita ode u pricu sa mnom, opet sve ispocetka...e imao kartonce Fordove, e ona epizoda s Bobom, e ova s Jeremijom, e onaj Zagor kojeg se sjeca na nekom brdascu a iza vojska i zastava... i tako to.
A nema dugo pricam s jednim Slavoncem kad smo kod vojske, i covjek mi s ogromnom tugom kaze; nije mi toliko zao sto su mi kucu spalili tenkovskim hicem, za vrijeme okupacije ali komplet Vjesnik Alan Forda nikada prezaliti. Odmah sam se sjetio Ervina Rustemagica i Ilidze...
Uglavnom na sedmicnoj bazi slusam o strip pricama iz podruma i tavana koje su nepovratno nestale. I onda mahom svi ti subesjednici upadnu u cemer i jad kad im pojasnim koliko danas to vrijedi ili im eventualno pokazem slike svojih stripova.
Svaki put tu su u prvom planu u kolektivnom sjecanju Zagor i Alan Ford, ali i drugi...
Ima toga ohoho.
Uostalom ja osobno u podrumu imam par tisuca original CD-ova. I nemam pojma gdje cu s njima. A masno sam ih placao diljem planete, da ne spominjem nekadasnju dazbinu na carini pri izlasku s splitskog aerodroma koju su mi svaki put 'opalili' na kolicinu. I sad leze u kutijama, bez svrhe takoreci u danasnje doba.
A LP-ji...
Jbg. Nema im mjesta vise uz knjige i stripove.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 22/02/2022 : 22:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Evo da pojasnim, Manhunter je sretan jer je pronašao vrijedne stripove a da nije znao da postoje.Onaj ko je sretan ne znači da će u zahodu jesti g...a već da će pronaći pravu hranu šta nije svojstveno ni logično takvom mjestu, ali sretan čovjek će je i tamo naći.

Evo sad moram biti prost, kad se kaže također jedna uzrečica za sreću :,, Bolje se roditi bez k...a nego bez sreće,, jer ako si sretan narast će ti , pa nije valjda da ćemo doslovno shvatiti i zaključiti da se stvarno dobro roditi bez one stvari
Pa ne komuniciram sa Kinezima da će im ovakvu satiru biti problem skužit.

Edited by - RAKOSI4 on 23/02/2022 00:16:31
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 22/02/2022 : 22:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Poslovica ide: snalažljiv čovjek ni u zahodu neće ostat gladan. Ovu Rakosijevu varijantu nikad nisam čuo.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000