forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Kikyjeva pričo-pričalica!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/04/2004 : 11:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote

Edited by - kiky on 22/06/2004 19:07:19

Markos
Webmaster

Croatia
29480 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/04/2004 : 11:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Tocno je da svi mogu poslati recenzije, ali isto tako ja dosta toga filtriram, jer necu bas objaviti sve. Npr. dosta Brdarovih i Verfalkovih recenzija nisam prihvatio jer mislim da nisu dobro napisane, a ima ih i od drugih autora. Ali tu se ogranicavam uglavnom na formu a ne na sadrzaj. I tocno je da ima i puno gorih recenzija od tvojih.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 28/04/2004 : 12:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
ali isto tako ja dosta toga filtriram, jer necu bas objaviti sve

ma sto neces
jos dodas i svoga

Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 28/04/2004 : 13:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tocno je da svi mogu poslati recenzije, ali isto tako ja dosta toga filtriram, jer necu bas objaviti sve. Npr. dosta Brdarovih i Verfalkovih recenzija nisam prihvatio jer mislim da nisu dobro napisane, a ima ih i od drugih autora. Ali tu se ogranicavam uglavnom na formu a ne na sadrzaj. I tocno je da ima i puno gorih recenzija od tvojih.

Moje si odbio samo dvije-tri. No, većinu sam ih prepravio i ponovno poslao. Sem Zatrovanog tomahavka. Tu me Darkwood Devil preduhitrio.

Di je to drvo raslo, od kog je tesana? Dal se pod njime neko nekada ljubio? Otkud u njemu izvor svih mojih pesama? Dal je to znao onaj ko ga je dubio? Di je to drvo raslo, vrh kojih bregova? Dal nas je ista kiša mlađane zalila? Ko mu je grane kreso, mati ga njegova? Čija je ruka lišće s jeseni palila... da znam?

Edited by - Verfalk2003 on 28/04/2004 13:26:30
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/04/2004 : 14:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Uh, uh... teško mi je ovdje nešto reći. Ali ipak na nekakav posredan način se tiče i mene (i bilo kog drugog člana foruma), tako da neću samo gledati i šutiti (to je najlakše).

Razumijem i jednu i drugu stranu, i kikyja i djoleta.
Razumijem djoletovu ogorčenost problematičnom recenzijom, ali je ne podržavam. Znam djoleta i kužim, nazovimo, visoke standarde koje si je nametnuo i koje on jedino prihvaća, pa tako i želju za KVALITETNIM sajtom. To je u redu stav i u redu mišljenje, mislim, zašto ne, ultrakvalitetan strip sajt - tim bolje.
Ipak, unatoč svemu, ne stojim uz ogorčenost recenzijom DD #100. Ne smeta mi ni ta recenzija ni bilo čija druga, a ni bilo kakva druga.
Kiky je napisao recenziju #100 Priča o DD. Uradio je to, na onom najbanalnijem nivou čitanja DD i OK. Nije mu se svidjela epizoda, (kao vjerojatno i mnogima) i to je napisao. Nije ulazio u neku dublju analizu serijala ili pak samog autora, možda nikad nije ni razmišljao o tome nit ga zanima, i... nemam ništa protiv toga. Svatko nek se zabavlja na način koji voli.

S druge strane, nema razloga da se ne napiše još jedna recenzija #100, drugačija, ili čak i više njih. Ni to nije problem. Spomenuta epizoda je stvarno ona od "teških", ultraapstraktna i stvarno je treba moći tumačiti. Ni sam još nisam siguran što bih rekao o njoj i da li ću je uopće shvatiti onako kako to želim.

Eto, ne bih htio da se ova situacija protegne u nešto još ružnije, Djoleta znam i cijenim, a ni protiv Kikyja nemam ništa, tako da razumijem da mu nije ugodno pročitati svojevrsno omalovažavanje. Međutim, sve se to događa u životu, različita mišljenja će uvijek postojati. Ma, ne znam što više reći, razumijem vas obojicu...

luđaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/04/2004 : 15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Da, aroganciju da neko nameće neznanje kao valjano mišljenje, i ja bih prvi reagirao, jer to ne podnosim, aroganciju. Ali... to jednostavno ne vidim ovdje, ni aroganciju ni nametanje. Da li je to što je recenzija objavljena na sajtu arogancija i nametanje? Pa, meni ne.
Sve ostalo što se pojavi u recenziji, kad neko nešto ne zna, nije shvatio, nije primjetio, drugačije je protumačio, mogu podnijeti.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/04/2004 : 16:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

No već sam previše vremena izgubio oko ovoga.

Ja ostajem pri svome, kritikovaću tu recenziju i dalje, i to je to. Kome smeta, još malo pa mi je žao, ali tako je. Ko to smatra za omalovažavanje, neka uzme u obzir da sam bio prilično nežan tokom ove rasprave i pita recimo Rusalića kakav umem da budem.

Odoh ja da se bavim BD Tabloidom...

Nice and smooth.

Točno, ne treba više gubiti vrijeme. Svatko je rekao što misli i idemo dalje.

Još jedino za kikyja: najbanalniji nivo čitanja DD je onaj na koji to većina čitalaca radi, uzmeš epizodu i pogledaš priču, pa ti se svidi ili ne svidi.
Kao što vidiš, postoji mišljenje da se DD može tumačiti i drugačije i gledati drugačije, na dubljim nivoima.
Nemam ništa protiv ni jednog ni drugog stajališta... jedino me zanimaju tumačenja i traženje smisla u svom tom kaosu.
Istina da te ne želim vrijeđati niti mi to pada na pamet. Štoviše, u neku ruku sam se zauzeo za tebe (u ovoj raspravi). Rekao sam ono što mislim, bez pretvaranja. Bilo bi mi draže da ne smatraš to uvredom, ali ako se vrijeđaš, prihvaćam i to. Različiti ljudi, različita viđenja.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/04/2004 : 17:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Ne kuzim cijelu spiku?
Sto u stvari predstavlja "recenzija"?
Imali pisanje recenzije svoja pravila?
Znaci li to da se odredjena pravila ne smiju prekrsiti pa cak i ako ti se doticni strip,
odnosno sadrzaj ucini takav da bi trebao ta "pravila" prekrsiti?
Dobro je da se do sada nikada nisam usudio napisati recenziju...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29480 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/04/2004 : 10:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Ali, evo neka netko onda napiše još jednu recenziju "priče o dylanu dogu", hajde markose, pozovi raju ako netko želi prihvatiti taj izazov, jer uvijek je lakše nekoga kritizirati, ali ipak je teže nešto i sam napisati.

Pretjerujes ovdje i zaista se pomalo bezobrazno ponasas. Djole ima svako pravo da te napada za stavove u recenziji. Bilo tko tko radi nesto javno mora biti spreman ocekivati i kritiku od te iste javnosti. To sto ja smatram da je tvoja recenzija trebala biti objavljena a Djole ne (jer ja sam pobornik one "ne slazem se s tvojim misljenjem ali cu se boriti do krvi za tvoje pravo da ga izneses") ne znaci da se i ja slazem sa nekim, budimo realni, glupostima napisanim unutra (a i u ovom topicu, jer "bio sam ljut i bijesan" nije nikakvo opravdanje) a pogotovo ne sa omalovazavanjem Djoleta koji je vjerojatno najplodniji suradnik kojeg imamo, uz DeeCaya i jos neke.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2004 : 13:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Slazem se da je bilo pogresno otvaranje novog topica, moglo se nastaviti i u onom drugom,
takodje mislim da bi se sve nesuglasice mogle rijesiti i u manje napetom tonu pisanja.
Ali se ne slazem da je Kikyeva recenzija sasvim losa, pa iako se dosta razlikuje od
mog shvatanja te epizode.
U svakom slucaju banalno je da mi tu raspravljamo o nekim epizodama ili stripovima
koje su prilicito teske za "razumjeti" pogotovo sto se mogu na razne nacine razumjeti.
I sad bi jedno misljenje ili necije misljenje moglo biti mjerodavno??
Mislim da ne bi, zbog toga bi trebali iskoristiti mogucnost koju je pruzio Markos,
da se za jedan isti strip moze napisati vise recenzija, ukoliko su misljenja prilicito razlicita.
Da me neko ne shvati krivo, zelim samo reci da je tesko napisati nesto "intelektualno"
i iznad prosjecno, pogotovo ako neko ne shvati to kao takvo vec na sebi svojstven nacin.
U suprotnom bi znatno vise ljudi slusalo Djordja Balasevica, nego Lepu Brenu, Sabana i Rokere s Moravu...
Srecom da nisam ja poslao svoju "ludjacku" recenziju Izgubljeni grad, tko zna dali bih kritike prezivio...
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 29/04/2004 : 13:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bilo tko tko radi nesto javno mora biti spreman ocekivati i kritiku od te iste javnosti.

samo sam ceko da ovo netko kaze

sto ne bi onda bila i ocjena (pored scenarija, pricee, crteza...) i za napisanu rececnziju (tj autora)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/04/2004 : 18:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Auuuuuuuuuuuh, dođe mi da vrisnem.
Samo par rečenica.

Istina 1: kiky je razočaran jer mu je teško vidjeti svojevrsno omalovažavanje - nije to trebalo tako završiti

Istina 2: Djole je puno radio za sajt i odlične tekstove pisao

Istina 3: markos objavljuje ONO ŠTO MU SE SVIDI I ŠTO MISLI DA JE KOREKTNO URAĐENO

Istina 4: svatko može reći bilokakvo mišljenje o biločemu, tekstu, recenziji, i najgore i najbolje, to se jednostavno mora prihvatiti

Želja 1: volio bih da se ne događaju trzavice, ali... kako to sve pomiriti???????

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/04/2004 : 19:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuu suplje li price.
Recenzija DD broja 100:

Strip je u boji.Slaba prica , los coloring.Totalna ocjena 25%.

Nadam se da ce markos objaviti moju recenziju!

It's a show about nothing.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 29/04/2004 : 19:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
kiky,ne moras bas toliko da te pogode kritike,neko bolje sastavlje recenzije neko slabije.
Ako te kritikuje jedna osoba,mozda se drugim osobama svidi to sto si pisao,svaka roba ima svoju musteriju.

Porter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29480 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/04/2004 : 21:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pretjerujes. Od svih tvojih recenzija, Djole je kritizirao samo ovu o broju 100 i to iz sasvih konkretnih razloga, koji zasigurno imaju uporiste. I sam govoris da nisi zadovoljan s tom recenzijom i da je losa, ali smeta ti kad ti to netko drugi kaze? Nadalje, ako se i ne slazes sa Djoletom, to nije razlog da napustis sajt, niti da prekines pisati recenzije. ali dobro, tvoj izbor, kako hoces. Ima hrpu stvari u tvom postu na koje bi se sad mogao nadovezivati i objasnjivati ti tocku po tocku ali mi se ne da, umoran sam, boli me glava i nemam volje za natezanje. Ja smatram da sam postupio fer i korektno, objavio sam tvoju recenziju iako sam mislio da je problematicna, i nisam se s njom slagao, pomalo mozda i htijuci provocirati reakciju za koju sam znao da ce doci. Ali u svakom slucaju sam je objavio, tvoju nijednu recenziju nisam odbio, sto kao sto vidis inace nije bas pravilo.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/04/2004 : 22:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Interesantno.

Svaka čast na provociranju.

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/04/2004 : 22:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
U stvari, posle ovog oktrića, kiky i ja treba da se nadjemo i zajednički te prebijemo zbog uspele "prvokacije"... >:/

Fuck it.

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2004 : 22:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Dado

You're missing the point. Ono što je napisano je kao da neko kritikuje knjigu što ima previše teksta u njoj i što ne podseća više na film. To nije mišljenje, niti tumačenje.

No dobro. Onaj je opet podvio rep i pobegao, a ja imam konstruktivnije načine da provodim vreme. Toliko o tome.

Nice and smooth.

Pa dobro mozda sam ja promasio bit, mozda i nisam...ali u toj cijeloj recenziji ima
losih stvari ali i dobrih osvrta i pitanja koja sebi postavlja jedan obican citatelj Dylan Doga...
Zbog toga mislim da ta recenzija nije bas totalno smece, a ipak se mogu staviti kritike
na njen racun, kao mozda i na neke druge recenzije i tekstove, samo mi je zao sto
je kiky te kritike preostro prihvatio.
Apsolutno se slazem s onim sto je stinky naveo...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2004 : 22:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

U stvari, posle ovog oktrića, kiky i ja treba da se nadjemo i zajednički te prebijemo zbog uspele "prvokacije"... >:/

Fuck it.

Nice and smooth.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/04/2004 : 10:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Fuck love, ja sam ipak za to da ga prebijemo.

Ti saznaj gde živi, ja ću da spremim bejzbolku, pa da ga "isprovociramo"...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 30/04/2004 : 11:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message  Reply with Quote
I ostade Markos bez svog najplodnijeg, ili kako se već izrazio, suradnika.

Di je to drvo raslo, od kog je tesana? Dal se pod njime neko nekada ljubio? Otkud u njemu izvor svih mojih pesama? Dal je to znao onaj ko ga je dubio? Di je to drvo raslo, vrh kojih bregova? Dal nas je ista kiša mlađane zalila? Ko mu je grane kreso, mati ga njegova? Čija je ruka lišće s jeseni palila... da znam?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/04/2004 : 11:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Sve je dobro što se dobro svrši, hehe.

Bolji je ovaj vedriji ton, pa makar Djole i htio bejzbolskom na Markosa:))))

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/04/2004 : 14:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nisam siguran da bi se Markos složio... ;)

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29480 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/04/2004 : 14:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nikad nisam volio bejzbol. Moze hokej?:-)

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/05/2004 : 10:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikad nisam volio bejzbol. Moze hokej?:-)

markos će biti pak

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše...
HAJDUK ŽIVI VJEČNO!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29480 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/05/2004 : 10:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
dobit ces ti pak po glavi:-)

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000