Author |
Topic  |
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 07/03/2022 : 19:07:13
|
quote: Originally posted by StripArt
Nemojte zaboraviti BiH. Također bi bilo fino da barem neko vrijeme popusti vrijede i kod nas. U Mostaru, Sarajevi i Banja Luci imaju striparnice pa pošaljite i njima barem po 10-ak komada.
Oćemo poslaćemo svojim susjedima stripove ,nismo ka neki da šalju svojim susjedima tenkove  |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/03/2022 : 22:21:32
|
quote: Originally posted by teller
Uzet cu bar prvih 75 brojeva.. kasnije cu da vidim..
Ja cu prvih 555 brojeva pa cu vidjeti dalje! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 08/03/2022 : 08:42:58
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Tako sam i ja mislija.
I ja sam mislio ovo poceti skupljati Dok nisam vidio da svi planiraju uzimati samo prvih 75 komada Tako da sam odustao, jer pad tiraža i rast cijene koja je ionako velika mi nije po guštu |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 08/03/2022 : 09:15:59
|
quote: Originally posted by supermark
Tako sam i ja mislija.
I ja sam mislio ovo poceti skupljati Dok nisam vidio da svi planiraju uzimati samo prvih 75 komada Tako da sam odustao, jer pad tiraža i rast cijene koja je ionako velika mi nije po guštu
Kako bilo ovi stripovi će imati svoju vrijednost , ko bude tija jednog dana prodat , neće imat problema s tim. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/03/2022 : 15:37:28
|
quote: Originally posted by supermark
Tako sam i ja mislija.
I ja sam mislio ovo poceti skupljati Dok nisam vidio da svi planiraju uzimati samo prvih 75 komada Tako da sam odustao, jer pad tiraža i rast cijene koja je ionako velika mi nije po guštu
Kako bilo ovi stripovi će imati svoju vrijednost , ko bude tija jednog dana prodat , neće imat problema s tim.
Za Forda to nije niakav probem. Ako netko to uzima za prodaju, preprodaju, zaradu... Ja uzimam za vjecnost! Hm, mogao bi bas i uduplo...jedan meni, jedan za sina, a drugom ce osati ovaj moj kad 'partin'. Hm, a kako ne namjeravam odlazak ma cistinu na kraju puta skoro, mogao bi i uzimati trostruko. Ne pita ni jesti ni piti! Da, mogao bi. Ford je to. Ultimativan! Kad ce vise.... |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 08/03/2022 : 16:13:22
|
Šteta ti je ne uzet i za maloga ako to voli .Moja je procjena da će protokom vremena cijena rasti u financijskom i emotivnom smislu.
ja ću uzimat isključivo za sebe jer to volim  Šta ga više čitam vidim vječnost humora i mudrosti te vrhunskog crteža ,da se mene pita Alan Ford bi trebalo uvrstit u školsku lektiru.
Evo nešto aktualno : jučer sam lista AF FORMULE , vlasnik tvornice hvali novi prototip gusjenica za tenkove i hvali kvalitetu istih , Rus koji je gledao prezentaciju uz smijeh je komentira : ,,Mi gusjenice testiramo tako da ih šaljemo našim prijateljskim susjedima,, (otprilike).
 |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1387 Posts
Member since 29/05/2004 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/03/2022 : 18:36:41
|
Divljaju cijene papira, tiska, stampe. Nestabilno je sve. Da nije toga, vec bi ga imali 'u sapama'. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/03/2022 : 18:45:41
|
Šteta ti je ne uzet i za maloga ako to voli .Moja je procjena da će protokom vremena cijena rasti u financijskom i emotivnom smislu.
ja ću uzimat isključivo za sebe jer to volim  Šta ga više čitam vidim vječnost humora i mudrosti te vrhunskog crteža ,da se mene pita Alan Ford bi trebalo uvrstit u školsku lektiru.
Evo nešto aktualno : jučer sam lista AF FORMULE , vlasnik tvornice hvali novi prototip gusjenica za tenkove i hvali kvalitetu istih , Rus koji je gledao prezentaciju uz smijeh je komentira : ,,Mi gusjenice testiramo tako da ih šaljemo našim prijateljskim susjedima,, (otprilike).

Kad je moj brat recimo isao u umjetnicku, uz strucne knjige, razne monografije i replike klasicnih djela, na policama u ucionicama su obavezno bili i Alan Fordovi, da plasticno i doslovno studentima prikazu zlatne kadrove, majstora Magnusa. Kako za polaznike likovnih umjetnosti tako i za one koji ce se poslije baviti fotografijom i kamerom.
Alan Ford je zaista strip za vjecnost i s lakocom se probija kroz epohe. Vrijeme mu nista nije naskodilo. Dapace...
Formule su top epizoda. Nisu bezveze bile zabranjene u Jugi.
Jbg. Sve je to itekako danas aktualno. Danas to iz opusa Magnus/Bunker, sutra nesto drugo iz neke druge epizode. A koliko smo toga vec prosli sto je tu ipisano i nacrtano i cime su se majstori vec odavno izrugali...
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 08/03/2022 : 19:23:45
|
Žudnja za materijalnim, za predmetima koji ti zapravo ne trebaju, pohlepa, to su ljudske osobine kojima su se Magnus i Bunker rado izrugivali.
Ironično je da su pojedinci koji se hvastaju s tri kompleta Superstripa, pa priželjkuju još barem toliko kompleta novog, blještavog i skupocjenog izdanja, poput bogatog dječaka iz prve priče o Superhiku, koji skuplja kositrene vojnike. Takvi nemaju veze s duhom Alan Forda, i džabe im i deset kompleta, kad ništa iz tog stripa naučili nisu. |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 08/03/2022 : 19:59:41
|
Drug Valter predlaže uravnilovku.
Još nije kasno da se IvanL pokaje i da mu pronađemo dobre socijalističke uzore da ga oblikujemo kao pravog omladinca. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/03/2022 : 21:03:55
|
quote: Originally posted by VALTER
Žudnja za materijalnim, za predmetima koji ti zapravo ne trebaju, pohlepa, to su ljudske osobine kojima su se Magnus i Bunker rado izrugivali.
Ironično je da su pojedinci koji se hvastaju s tri kompleta Superstripa, pa priželjkuju još barem toliko kompleta novog, blještavog i skupocjenog izdanja, poput bogatog dječaka iz prve priče o Superhiku, koji skuplja kositrene vojnike. Takvi nemaju veze s duhom Alan Forda, i džabe im i deset kompleta, kad ništa iz tog stripa naučili nisu.
LL |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 12/03/2022 : 07:21:37
|
Nekidan sam isprinta jednu stranicu Alan Forda na format A4 , sa recenzije DOKTOR RAKAR , mogu vam reć da fenomenalno izgleda veći format 
S obzirom da sam se kasno vratija stripovima , pokuša sam Alan Ford kompletirat do 75 broja (s novim stripovima) ali nikako, Zlatni i kolor Strip agenta Alan Ford su prekinuti tako da sam defakto osta bez kolekcije . |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Member since 18/12/2020 |
Posted - 12/03/2022 : 07:36:44
|
quote: Originally posted by VALTER
Ironično je da su pojedinci koji se hvastaju s tri kompleta Superstripa, pa priželjkuju još barem toliko kompleta novog, blještavog i skupocjenog izdanja, poput bogatog dječaka iz prve priče o Superhiku, koji skuplja kositrene vojnike. Takvi nemaju veze s duhom Alan Forda, i džabe im i deset kompleta, kad ništa iz tog stripa naučili nisu.
ma daj, kakvo je to poredjenje. Bolje na knjige da odu pare nego na kola, odecu, plazme, kurce, palce. Obicno ljudi koji skupljaju stripove ne trose ni na sta drugo. Meni pare odu na hranu i stripove i to je to. Majicu ne znam kad sam kupio novu a kamoli nesto drugo... |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 12/03/2022 : 14:29:09
|
IvanL, viškove AF hitno podijeliti susjedima da svi imaju jednako, trebamo te "uprosječit" jer odskačeš i bodeš kao takav |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 12/03/2022 : 20:26:23
|
quote: Originally posted by DOMI
IvanL, viškove AF hitno podijeliti susjedima da svi imaju jednako, trebamo te "uprosječit" jer odskačeš i bodeš kao takav
Nas' da mi se vec bila stvorila 'kriticna masa' Fordova za cetvrti komplet...ali sam ih se rijesio, prodao... Ovi kompleti ostaju doma, bar za sad. To je za sinove. A kad odu negdje, jednom to ide s njima. Bas sam jucer poslao jednu cetvrtu 'tricu' u Vinkovce. Covjek skakao od srece kad ga je kupio i kad sam mu poslao slike...
|
Edited by - ivanl on 12/03/2022 20:34:59 |
 |
|
Topic  |
|