Author |
Topic  |
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 07/04/2022 : 19:37:20
|
da |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2077 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/04/2022 : 21:08:24
|
quote: Originally posted by karven
da
Palo pomirenje izmedju DW i CK ili...? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 07/04/2022 : 21:19:16
|
Pa nema tu neke svađe, to su vise forumaske price. Ali svejedno, Sloba je saradnik kao Sloba, a ne kao Dw. Čovek voli Riđobradog i lepo je pomogao oko prevoda. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2077 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/04/2022 : 22:23:36
|
Pa nema tu neke svađe, to su vise forumaske price. Ali svejedno, Sloba je saradnik kao Sloba, a ne kao Dw. Čovek voli Riđobradog i lepo je pomogao oko prevoda.
Kakve forumaske price kad su prekinuli saradnju i DW ne prodaje CK i obrnuto? Bilo bi super da obnove staro izdavacko prijateljstvo. To bi bili ogromni projekti i svima bi bilo lepo. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Posted - 08/04/2022 : 08:04:52
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Pa nema tu neke svađe, to su vise forumaske price. Ali svejedno, Sloba je saradnik kao Sloba, a ne kao Dw. Čovek voli Riđobradog i lepo je pomogao oko prevoda.
Kakve forumaske price kad su prekinuli saradnju i DW ne prodaje CK i obrnuto? Bilo bi super da obnove staro izdavacko prijateljstvo. To bi bili ogromni projekti i svima bi bilo lepo.
Forumaške priče u smislu da se prekid saradnje dve izdavačke kuće na forumima tumači kao krvna zavada među ljudima iz njih. ČK i Dw ima nekoliko istih saradnika, da ne pominjem kako se ljudi iz obe izdavačke kuće poznaju i sasvim normalno funkcionišu. Kao što rekoh, Sloba je na Riđobradom saradnik kao Sloba, ne kao vlasnik Dw. Čovek je dao sve od sebe da pomogne oko stripa do koga mu je lično stalo. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 08/04/2022 : 10:39:58
|
Zavada između DW i ČK je bila isključivo između tih kuća kao institucija, dok su ljudi u njima bili u odličnim odnosima, družili se, išli jedni kod drugih na slave, međusobno se ženili, udavali...
Za to isto vreme na nekim forumima je bila nepodnošljiva atmosfera podela i svađa. |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 08/04/2022 : 11:17:05
|
quote: Originally posted by alexts
Zavada između DW i ČK je bila isključivo između tih kuća kao institucija, dok su ljudi u njima bili u odličnim odnosima, družili se, išli jedni kod drugih na slave, međusobno se ženili, udavali...
Za to isto vreme na nekim forumima je bila nepodnošljiva atmosfera podela i svađa.
Dakle klasicni medjuljudski odnosi u Srba - videti primer politicara - piju, jedu, je*u zajedno a narod posvadjan na krv i noz |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Posted - 08/04/2022 : 11:18:27
|
quote: Originally posted by john connor
To nisam rekao...radi po svome...meni humoristicki stripovi na Hr bas prolaze dobar filter...Zekan je npr sjajno preveden...
kako te se dojme Tvrdje po tom pitanju? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/04/2022 : 12:21:54
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
LL Ridjobradi perfektan, plus Romell prevodio, uredjivao tu je sve top...sa druge strane LL Spirou je hendikepiran sa prevodom, gde je Srb nadahnutiji, duhovitiji...
dakle da menjam komplet LL Spirua za komplet LL Ridjobradog? Na zalost nece da ide...
Pa i ne moze jbg. Ovih prvih je 24 a drugih 35. Ne igra.  |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Posted - 08/04/2022 : 12:42:54
|
quote: Originally posted by ivanl
LL Ridjobradi perfektan, plus Romell prevodio, uredjivao tu je sve top...sa druge strane LL Spirou je hendikepiran sa prevodom, gde je Srb nadahnutiji, duhovitiji...
dakle da menjam komplet LL Spirua za komplet LL Ridjobradog? Na zalost nece da ide...
Pa i ne moze jbg. Ovih prvih je 24 a drugih 35. Ne igra. 
nisam ni mislio na taj nacin, nego Frankenov (i Furnijeov) za Sarlijeov trk. moram priznati da kasnije epizode Ridjobradog ne bih uzimao na slepo |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Posted - 08/04/2022 : 12:53:36
|
quote: Originally posted by goksi
Uživo izgleda 300 puta lepše. Juče sam ga kupio, odličan je.
[url=https://ibb.co/MMRxhGR] [/url]
Ovo je poredjenje naslovne kako je bila najavljena ("U pripremi", slika levo) i finalne naslovne (desno). Ocigledno je da je u medjuvremenu doslo do dorade - nadajmo se da je to posledica reakcije "modne policije" - crvena je zasicenija, slika Ridjobradog veca, a imena autora i naslov su takodjer veci i nalaze se na prirodnijem mestu
U svakom slucaju sada to izgleda bolje nego pre. Savet za CK - nemojte postavljati radne verzije za najavu, neozbiljno je (isto je bilo i za Talicnog 3) |
Edited by - alaniusfordius on 08/04/2022 12:56:57 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/04/2022 : 12:54:10
|
Salio sam se. Nego, nisu ti losi uopce ni autori koji poslije dolaze. Meni je kompletan serijal drag. |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Posted - 08/04/2022 : 13:01:30
|
Salio sam se. Nego, nisu ti losi uopce ni autori koji poslije dolaze. Meni je kompletan serijal drag.
nisam te drugacije ni razumeo :) i ja jako volim Ridjobradog, secam se kada mi je saka pao Gigant br3, bio sam u osnovnoj, kakva je to avantura bila, i ja sam se smrzavao dok su pokusavali da oplove Rt Horn!
Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre
Sad kad pisem ove redove, mislim da mi je vise nedostajalo kako je Ibinon crtao brodove, Zize to ipak nije radio tako dobro |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/04/2022 : 13:58:14
|
Salio sam se. Nego, nisu ti losi uopce ni autori koji poslije dolaze. Meni je kompletan serijal drag.
nisam te drugacije ni razumeo :) i ja jako volim Ridjobradog, secam se kada mi je saka pao Gigant br3, bio sam u osnovnoj, kakva je to avantura bila, i ja sam se smrzavao dok su pokusavali da oplove Rt Horn!
Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre
Sad kad pisem ove redove, mislim da mi je vise nedostajalo kako je Ibinon crtao brodove, Zize to ipak nije radio tako dobro
Jest. Brodovi/Fregate/Brikovi/Galije/Korvete/Salupe... su trade mark serijala. A sto reci za Gigant broj 3... to je tada izgledalo nevjerovatno, kao danas Fibrin Blast intrgral recimo. Cudesno izdanje, bas taj broj, buljili smo u njega otvorenih usta, cijela ulica, cijeli kvart. Ej, Gigant sa Ridobradim... |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 08/04/2022 : 14:05:00
|
quote: Originally posted by alaniusfordius Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre
Sad kad pisem ove redove, mislim da mi je vise nedostajalo kako je Ibinon crtao brodove, Zize to ipak nije radio tako dobro
Prije svega, Jijé je neupitna mega veličina, majstor BD-a i njegov utjecaj na BD u Francuskoj je ogroman. Nasljeđuje Hubinona 1977. na Riđobradom, u 63. godini, 3 godine prije nego će se i sam razboljeti i umrijeti. Pri tuširanju mu pomaže Lorg (njegov sin Laurent) koji nema ni približan očev talent. On već u sljedećem albumu sudjeluje i u crtanju. A na albumu poslije Jije umire i album dovršava Gaty.
Toliko što se tiče crteža. Što se tiče samog Riđobradog on nastavlja nakon toga tonuti Charlieru usprkos, a nakon njega dostiže dno, da bi se malo uzdigao s Perissinom i Bourgneom (u zadnja 4 albuma).
Tako da sa "zlatnim rogom" 18-im albumom (i eventualno još 19-im) Riđko drži višu razinu, a nakon toga slijedi pad.
|
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Posted - 08/04/2022 : 14:21:35
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by alaniusfordius Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre
Prije svega, Jijé je neupitna mega veličina, majstor BD-a i njegov utjecaj na BD u Francuskoj je ogroman. Nasljeđuje Hubinona 1977. na Riđobradom, u 63. godini, 3 godine prije nego će se i sam razboljeti i umrijeti. Pri tuširanju mu pomaže Lorg (njegov sin Laurent) koji nema ni približan očev talent. On već u sljedećem albumu sudjeluje i u crtanju. A na albumu poslije Jije umire i album dovršava Gaty.
Toliko što se tiče crteža. Što se tiče samog Riđobradog on nastavlja nakon toga tonuti Charlieru usprkos, a nakon njega dostiže dno, da bi se malo uzdigao s Perissinom i Bourgneom (u zadnja 4 albuma).
Tako da sa "zlatnim rogom" 18-im albumom (i eventualno još 19-im) Riđko drži višu razinu, a nakon toga slijedi pad.
Hvala ti sto si ovo pomenuo - o Zizeovom ogromnom uticaju na BD sam saznao citajuci fantasticne dodatke u prva tri Cinebookova integrala Talicnog - siguran sam da je trebalo ispitati mogucnost da se ti dodaci otkupe i uklope u ove integrale Talicnog |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts
Posted - 08/04/2022 : 14:51:29
|
quote: Originally posted by alaniusfordius Hvala ti sto si ovo pomenuo - o Zizeovom ogromnom uticaju na BD sam saznao citajuci fantasticne dodatke u prva tri Cinebookova integrala Talicnog - siguran sam da je trebalo ispitati mogucnost da se ti dodaci otkupe i uklope u ove integrale Talicnog
Šteta što nisu, ali ČK će vjerojatno TT-a završiti prije nego se objave svi ti novi integrali s dodacima koje ima i Cinebookovo izdanje.
Dobro je da je ČK zadržao dodatne materijale u Blubu i Riđku. Iako je interes za dodacima umjeren čak i na forumu. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 08/04/2022 : 15:41:12
|
Jest. Brodovi/Fregate/Brikovi/Galije/Korvete/Salupe... su trade mark serijala. A sto reci za Gigant broj 3... to je tada izgledalo nevjerovatno, kao danas Fibrin Blast intrgral recimo. Cudesno izdanje, bas taj broj, buljili smo u njega otvorenih usta, cijela ulica, cijeli kvart. Ej, Gigant sa Ridobradim...
Meni se čini da je odlaskon Hubinona sve manje brodova u serijalu. Iman osjećaj da je Charlier bija svjestan da posli Hubinona teško neko može crtat onakve brodove. Epizode koje crta Gaty brodova skoro da nema. Šta se Jijea tiče, na Riđobradom mi je loš. Užasne su mi glave koje crta. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 08/04/2022 : 17:08:09
|
Koliko je brodi iscrtano u prvih 17-18 albuma, (ka sta je slicno Peyo reka), dosta ih je za cilu stripovsku povist. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
verab
Advanced Member

Croatia