forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - Riđobradi 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 07/04/2022 : 19:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
da

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2077 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 07/04/2022 : 21:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

da

Palo pomirenje izmedju DW i CK ili...?

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 07/04/2022 : 21:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Pa nema tu neke svađe, to su vise forumaske price.
Ali svejedno, Sloba je saradnik kao Sloba, a ne kao Dw. Čovek voli Riđobradog i lepo je pomogao oko prevoda.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/04/2022 : 21:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mukte?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2077 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 07/04/2022 : 22:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali svejedno, Sloba je saradnik kao Sloba, a ne kao Dw. Čovek voli Riđobradog i lepo je pomogao oko prevoda.

Kakve forumaske price kad su prekinuli saradnju i DW ne prodaje CK i obrnuto?
Bilo bi super da obnove staro izdavacko prijateljstvo. To bi bili ogromni projekti i svima bi bilo lepo.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/04/2022 : 22:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
bese sloba potpisan i kod ll?
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/04/2022 : 08:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Kakve forumaske price kad su prekinuli saradnju i DW ne prodaje CK i obrnuto?
Bilo bi super da obnove staro izdavacko prijateljstvo. To bi bili ogromni projekti i svima bi bilo lepo.

Forumaške priče u smislu da se prekid saradnje dve izdavačke kuće na forumima tumači kao krvna zavada među ljudima iz njih. ČK i Dw ima nekoliko istih saradnika, da ne pominjem kako se ljudi iz obe izdavačke kuće poznaju i sasvim normalno funkcionišu.
Kao što rekoh, Sloba je na Riđobradom saradnik kao Sloba, ne kao vlasnik Dw. Čovek je dao sve od sebe da pomogne oko stripa do koga mu je lično stalo.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/04/2022 : 10:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zavada između DW i ČK je bila isključivo između tih kuća kao institucija, dok su ljudi u njima bili u odličnim odnosima, družili se, išli jedni kod drugih na slave, međusobno se ženili, udavali...

Za to isto vreme na nekim forumima je bila nepodnošljiva atmosfera podela i svađa.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 11:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Zavada između DW i ČK je bila isključivo između tih kuća kao institucija, dok su ljudi u njima bili u odličnim odnosima, družili se, išli jedni kod drugih na slave, međusobno se ženili, udavali...

Za to isto vreme na nekim forumima je bila nepodnošljiva atmosfera podela i svađa.

Dakle klasicni medjuljudski odnosi u Srba - videti primer politicara - piju, jedu, je*u zajedno a narod posvadjan na krv i noz
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 11:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

To nisam rekao...radi po svome...meni humoristicki stripovi na Hr bas prolaze dobar filter...Zekan je npr sjajno preveden...

kako te se dojme Tvrdje po tom pitanju?
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2022 : 12:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:

LL Ridjobradi perfektan, plus Romell prevodio, uredjivao tu je sve top...sa druge strane LL Spirou je hendikepiran sa prevodom, gde je Srb nadahnutiji, duhovitiji...

dakle da menjam komplet LL Spirua za komplet LL Ridjobradog? Na zalost nece da ide...

Pa i ne moze jbg. Ovih prvih je 24 a drugih 35. Ne igra.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 12:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

LL Ridjobradi perfektan, plus Romell prevodio, uredjivao tu je sve top...sa druge strane LL Spirou je hendikepiran sa prevodom, gde je Srb nadahnutiji, duhovitiji...

dakle da menjam komplet LL Spirua za komplet LL Ridjobradog? Na zalost nece da ide...

Pa i ne moze jbg. Ovih prvih je 24 a drugih 35. Ne igra.

nisam ni mislio na taj nacin, nego Frankenov (i Furnijeov) za Sarlijeov trk. moram priznati da kasnije epizode Ridjobradog ne bih uzimao na slepo
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 12:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Uživo izgleda 300 puta lepše. Juče sam ga kupio, odličan je.

[url=https://ibb.co/MMRxhGR][/url]

Ovo je poredjenje naslovne kako je bila najavljena ("U pripremi", slika levo) i finalne naslovne (desno). Ocigledno je da je u medjuvremenu doslo do dorade - nadajmo se da je to posledica reakcije "modne policije" - crvena je zasicenija, slika Ridjobradog veca, a imena autora i naslov su takodjer veci i nalaze se na prirodnijem mestu

U svakom slucaju sada to izgleda bolje nego pre. Savet za CK - nemojte postavljati radne verzije za najavu, neozbiljno je (isto je bilo i za Talicnog 3)

Edited by - alaniusfordius on 08/04/2022 12:56:57
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2022 : 12:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Salio sam se. Nego, nisu ti losi uopce ni autori koji poslije dolaze. Meni je kompletan serijal drag.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 13:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

Salio sam se. Nego, nisu ti losi uopce ni autori koji poslije dolaze. Meni je kompletan serijal drag.

nisam te drugacije ni razumeo :) i ja jako volim Ridjobradog, secam se kada mi je saka pao Gigant br3, bio sam u osnovnoj, kakva je to avantura bila, i ja sam se smrzavao dok su pokusavali da oplove Rt Horn!

Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre

Sad kad pisem ove redove, mislim da mi je vise nedostajalo kako je Ibinon crtao brodove, Zize to ipak nije radio tako dobro
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2022 : 13:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisam te drugacije ni razumeo :) i ja jako volim Ridjobradog, secam se kada mi je saka pao Gigant br3, bio sam u osnovnoj, kakva je to avantura bila, i ja sam se smrzavao dok su pokusavali da oplove Rt Horn!

Posle mi Zizeov crtez bas nije odgovarao (bolje mi se Zize uklopio na Tangiju i Laverdiru (dobar mi je i na Dzeri Springu)), ali price su i dalje bile dobre

Sad kad pisem ove redove, mislim da mi je vise nedostajalo kako je Ibinon crtao brodove, Zize to ipak nije radio tako dobro

Jest.
Brodovi/Fregate/Brikovi/Galije/Korvete/Salupe... su trade mark serijala. A sto reci za Gigant broj 3... to je tada izgledalo nevjerovatno, kao danas Fibrin Blast intrgral recimo. Cudesno izdanje, bas taj broj, buljili smo u njega otvorenih usta, cijela ulica, cijeli kvart. Ej, Gigant sa Ridobradim...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/04/2022 : 14:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prije svega, Jijé je neupitna mega veličina, majstor BD-a i njegov utjecaj na BD u Francuskoj je ogroman. Nasljeđuje Hubinona 1977. na Riđobradom, u 63. godini, 3 godine prije nego će se i sam razboljeti i umrijeti. Pri tuširanju mu pomaže Lorg (njegov sin Laurent) koji nema ni približan očev talent. On već u sljedećem albumu sudjeluje i u crtanju. A na albumu poslije Jije umire i album dovršava Gaty.

Toliko što se tiče crteža. Što se tiče samog Riđobradog on nastavlja nakon toga tonuti Charlieru usprkos, a nakon njega dostiže dno, da bi se malo uzdigao s Perissinom i Bourgneom (u zadnja 4 albuma).

Tako da sa "zlatnim rogom" 18-im albumom (i eventualno još 19-im) Riđko drži višu razinu, a nakon toga slijedi pad.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/04/2022 : 14:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ovoj knjizi se nažalost ne možemo nadati, a u najavi se Jijea naziva drugim ocem BD-a nakon Hergea.

https://www.plg-editions.com/produit/jije-lautre-pere-de-la-bd-franco-belge/

Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 14:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Prije svega, Jijé je neupitna mega veličina, majstor BD-a i njegov utjecaj na BD u Francuskoj je ogroman. Nasljeđuje Hubinona 1977. na Riđobradom, u 63. godini, 3 godine prije nego će se i sam razboljeti i umrijeti. Pri tuširanju mu pomaže Lorg (njegov sin Laurent) koji nema ni približan očev talent. On već u sljedećem albumu sudjeluje i u crtanju. A na albumu poslije Jije umire i album dovršava Gaty.

Toliko što se tiče crteža. Što se tiče samog Riđobradog on nastavlja nakon toga tonuti Charlieru usprkos, a nakon njega dostiže dno, da bi se malo uzdigao s Perissinom i Bourgneom (u zadnja 4 albuma).

Tako da sa "zlatnim rogom" 18-im albumom (i eventualno još 19-im) Riđko drži višu razinu, a nakon toga slijedi pad.

Hvala ti sto si ovo pomenuo - o Zizeovom ogromnom uticaju na BD sam saznao citajuci fantasticne dodatke u prva tri Cinebookova integrala Talicnog - siguran sam da je trebalo ispitati mogucnost da se ti dodaci otkupe i uklope u ove integrale Talicnog
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 08/04/2022 : 14:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ovoj knjizi se nažalost ne možemo nadati, a u najavi se Jijea naziva drugim ocem BD-a nakon Hergea.

https://www.plg-editions.com/produit/jije-lautre-pere-de-la-bd-franco-belge/

Mozda je ovo predlog za Dzimija, za novi Stalkerov izdavacki podvig?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/04/2022 : 14:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hvala ti sto si ovo pomenuo - o Zizeovom ogromnom uticaju na BD sam saznao citajuci fantasticne dodatke u prva tri Cinebookova integrala Talicnog - siguran sam da je trebalo ispitati mogucnost da se ti dodaci otkupe i uklope u ove integrale Talicnog

Šteta što nisu, ali ČK će vjerojatno TT-a završiti prije nego se objave svi ti novi integrali s dodacima koje ima i Cinebookovo izdanje.

Dobro je da je ČK zadržao dodatne materijale u Blubu i Riđku. Iako je interes za dodacima umjeren čak i na forumu.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/04/2022 : 15:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jest.
Brodovi/Fregate/Brikovi/Galije/Korvete/Salupe... su trade mark serijala. A sto reci za Gigant broj 3... to je tada izgledalo nevjerovatno, kao danas Fibrin Blast intrgral recimo. Cudesno izdanje, bas taj broj, buljili smo u njega otvorenih usta, cijela ulica, cijeli kvart. Ej, Gigant sa Ridobradim...

Meni se čini da je odlaskon Hubinona sve manje brodova u serijalu. Iman osjećaj da je Charlier bija svjestan da posli Hubinona teško neko može crtat onakve brodove.
Epizode koje crta Gaty brodova skoro da nema.
Šta se Jijea tiče, na Riđobradom mi je loš.
Užasne su mi glave koje crta.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2022 : 17:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Koliko je brodi iscrtano u prvih 17-18 albuma, (ka sta je slicno Peyo reka), dosta ih je za cilu stripovsku povist.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/04/2022 : 21:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Znači ČK nas trola s naslovnicama? :D Ok, ne bi bilo prvi put.
Goksi možeš li molim te poslikati? Uključujuči hrbat.

Jel ti okej ovako? Izvini što kasnim? Gde se mogu besplatno upload-ovati slike i staviti na forum?

https://www.facebook.com/308989346303361/posts/1256226774912942/
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/04/2022 : 21:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
hvala što si poslikao, evo ruke

Edited by - verab on 08/04/2022 21:46:27
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000