Ovaj crni plamen mi je osta u sjećanju kao jedan od najmračnije nacrtanih Zagorovih stripova.Kako izgleda u boji ostaje viditi. Ili je to možda Crna duša specijalac? Znam da je crn i u naslovu i unutra🙂
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Samo da ne budu stvarno kopirali talijane nakon petog broja sa nastavcima u idućim specijalima.. Ali bojim se da hoće. Trebam napomeniti Bernardu da budu cjeloviti specijalci...
Ovaj crni plamen mi je osta u sjećanju kao jedan od najmračnije nacrtanih Zagorovih stripova.Kako izgleda u boji ostaje viditi. Ili je to možda Crna duša specijalac? Znam da je crn i u naslovu i unutra🙂
Crne duše se verovatno sećaš kao najmračnije. Bacih pogled na ovo. Ne ide mi boja nikako u ovoj Ferrijevoj fazi. U Nolittinom i Toninellijevom periodu je još bio čistijeg poteza pa može da prođe. Ove masnije devedesete su već apsolutna prevlast crno-bele varijante.
To je bar nešto u što se svi s barem malo mozga i jednim poluzdravim okom možemo složiti. Boja + Ferri je ili podbačaj ili katastrofa, ali uvijek je lošija verzija. Oduzeti čovjeku ono u čemu je bio vrhunski majstor i time maskirao mnoge minuse, ma daj. Iznimka je ona rana faza, gdje mu je crtež bio čist i zapravo s tehničkog stajališta najbolji, ali svakako ne i nama najdraži.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Poštujem da netko želi imati obje verzije, i stoga neka ih. Dapače. U tom je smislu ovo vrlo fino izdanje. Ali kad mi netko počne trabunjati da je (zreli) Ferri u boji bolji, to je čisti nedostatak pameti i/ili očiju.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.