U broju 3660 I dio stripa Pileće oko, na 6 stranica samog stripa i još 3 kao uvodne. Pošto priča ima 10 stranica, onda će sigurno u idućem broju biti preostalih 10. Za ovu cijenu stvarno premalo.
Premalo. Mislio da će smanjiti cijenu kao u CG ali ništa od toga. Previše je ovo.Tri ili četiri broja kao najkvalitetniji strip album ili knjiga. Sačekaću još malo i vjerovatno prestajem sa uzimanjem. Ima i zanimljivih tekstova ali... Pa čak i uzimam najviše iz neke vrste nostalgije.
Mudrovalo se i na forumu da su kupcima/čitateljima PZ-a stripovi nebitni.
Vidjet ćemo.
Ja sam recimo PZ sa Koko Bilom kupovao zbog meni odličnog prijevoda u PZ-u i boje (iako je bila nekako isprana). Ovo imam u ZOV stripu pa ću ove PZ-ove preskočiti.
Koko Bil: “Pileće Oko i … pile s okom” 35 pgs. B&W. Original: Cocco Bill #25: “Occhio di Pollo e… i polli con l’occhio”. Appeared for the first time in Corriere dei Piccoli 49/1969. Reprinted [YSL] in Zov Strip #36 (March 14, 1975) (pgs 5–39).
Ne mora značiti da je to trajno, nego je ovaj strip kraći, a nisu htjeli da ga objave u jednom broju. E sad, mogli su dodati još neku kraću priču kao što su prije radili.
U broju 3662 prvi dio stripa Škorpija: Egipćanin Tamoz, na 11 stranica. Papir mi izgleda tanji, a ni kvalitet štampe nije baš sjajan. S višom cijenom izgleda da je došlo i do pada tehničkog kvaliteta.
Čeka se jeftinija varijanta: Libellus (nisam mislio da je to moguće, ali tako sada ispada)!
Pa ako tako računaš, prošlogodišnji integral je koštao 280 kuna, znači jedan album oko 93 kune, dok bi u PZ jedan album bio 132 kune. Ne sumnjam da će peti integral koštati skuplje dok to dođe na red. Ovo je 13. album, objavljen je 2020, ko zna kad će 14. i 15. Dakle, nije nemoguće da na kraju ipak PZ bude jeftiniji.
Kada Zabavnik kompletira 15. album (ako ga bude) ubrzo ide i Libellusov integral.
Da, ali ako taj 15. album izađe tek za 5-6 godina, a integral npr. za 7, ko zna kakve će tada biti cijene. Bilo je pauza po 4-5 godina između pojedinih albuma u Francuskoj.
U broju 3662 prvi dio stripa Škorpija: Egipćanin Tamoz, na 11 stranica. Papir mi izgleda tanji, a ni kvalitet štampe nije baš sjajan. S višom cijenom izgleda da je došlo i do pada tehničkog kvaliteta.
Eh, a rekoše da će se potruditi da PZ izgleda bolje.