forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 LMS / GOLCONDA / 1007: Slomljeno Srce
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 03/06/2022 : 09:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Prve impresije:
- korice su mekane, savitljive, i verovatno više podložne habanju od onih koje ima VČ u svom kiosk izdanju. Nešto su, otprilike, kao Ludensove kod izdanja Teks klasika i Zlatnog klasika, ako se ne varam...
- papir je sličan papiru iz stare lms serije, žućkaste je boje, dakle nije skroz beo, malo hprapav, i tanji je od onoga kod VČ, pa je samim tim i stirp dosta lakši.
- otisak je po meni dobar;
- nema puno teksta koji prethodi stripu, a kao što se na slikama i vidi, zadnja stranica je sam kraj stripa.

Sve u svemu, lepo izdanje, po ok ceni.
Bleka sam čitao kao dete, radujem se što ga opet ima na kiocima, tako da ću nastaviti da ga kupujem. Kita Telera nikad nisam nešto posebno čitao, niti Nik Rajdera, ali ću i njih uzimati.

Samo da izdavač uspe da se održi, da ne prođe kao Pergam...

Edited by - mezzano on 03/06/2022 09:55:58
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27426 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/06/2022 : 11:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mezzano

Bravo mezzano!
Izvještaj kakav treba biti;opis,slike..
Radujem se za sve one koje će ovo izdanje razveseliti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 03/06/2022 : 11:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Bravo mezzano!
Izvještaj kakav treba biti;opis,slike..
Radujem se za sve one koje će ovo izdanje razveseliti.

Zadovoljstvo je moje.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29634 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/06/2022 : 13:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi lijepo kad bi se primjerci mogli kupiti i na CRŠ...
Go to Top of Page

Sheldon
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 11/07/2020

Posted - 03/06/2022 : 13:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Sheldon a Private Message  Reply with Quote
E, super izgleda. Korice tanje, ali je ok, otisak korektan. Pročitao strip, nije loš. Tiraž 3000 kom. Sve deluje retro... Prodavačica na kiosku sa osmehom rekla: "danas stiglo!". Ali sakriveno iza raznih novina... Ne vidi se, nema šanse da vidi ko ne zna. Samo dva komada bila jutros. Postaviću slike, ako skontam kako. Pozdrav svima, i da nam ovaj dan ostane u lepom sećanju, meni hoće! Draž kupovine na kiosku. NEPROCENJIVO!

Every night is comic book night.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19268 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/06/2022 : 13:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by danielp

uzeo upravo :)
ovo je predobro. suze mi na oci krenuse! isti stari LMS sa dozom malo boljeg kvaliteta, al to je ta autenticnost!
Nostalgija kad mi je bab akupila prvi strip negde '88

Samo ne znam kako poraditi na edukaciji prodavacica...
Juce bio u istoj trafici i nikad cula (ok saznali smo da je kasnila distribucija).
Danas odem, naravno prvo pogledam u odeljak gde 'nabacujue' stripove. Nema...
Trazim"Dobar dan da li ste dobili Veliki Blek. Danas treba da izadje prvi broj te nove domace edicije" Belo me gleda
Opet mi pokazuje gomilu stripova u odeljku gde stoje (nabacani, samo rikne se vide). Kazem 'nije to. ovo je nova edicija Lunov Magnus Strip" samo sto je broj 999 umesto 1" Opet me belo gleda.
Preformulisem "Da li vam je ista od stripova danas stiglo, posto sam juce bio i rekli ste mi da nista novo nije stizalo' Tu joj sine lampica. Podigne neku hrpu novina i izvuce mi LMS :)

Duboko joj se zahvalih i zamolih je da metne LMS medj ostale stripove da vide ljudi. Kad je videla moj osmeh, i ona ga razvuce i odmah ga izlozi :)
Super su te tete, samo ipak malo edukacije o tome sto prodaju... (slicno sam se skenjao kad sam skoro otisao da kupim svoje prve sobne biljke. nemaju pojma. "preporucite mi biljku koja uspeva u mracnijoj prostoriji sa jako malo dnevnog svetla' Ona: "pa sve moze da vam uspe...pogledajte sve ovo i sta vam se najvise dopadne'

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27426 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/06/2022 : 14:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Već drugi forumaš koji kaže da se strip ne vidi na kiosku.
To je loše jer ljudi koji ne znaju da izlazi neće moći viditi strip i kupiti ga.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14415 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 03/06/2022 : 14:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Točno tako, ali nažalost, malo se tu konkretnoga može učiniti, barem kada su snage nakladnika u pitanju.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25956 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/06/2022 : 14:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Od jutros na kioscima u Leskovcu.
Piše u uvodniku da će svakog prvog u mesecu izlaziti "nova sveska (ili dve)".

E ovo se zove nostalgija na kvadrat! Ono što VČ kod mene nije ni 1% izazvao. Što nisam tamo, čekao bih ispred kioska da kupim strip, kao nekada davno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14435 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/06/2022 : 15:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je loše jer ljudi koji ne znaju da izlazi neće moći viditi strip i kupiti ga.

Isto kao kod nas u HR.
Na vecini mjesta.
Nista novo.
Nazalost.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

SPQRoma
Senior Member

Italy
1026 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 03/06/2022 : 15:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma sumnjam da to može bolje na početku. 99,9% prodavač(ic)a (jer su većinom žene) nema blage veze o stripu. Sumnjam da njima neko nešto tu sugeriše, osim par stripofila koji im to dobronamjerno kažu. Nisu one krive, njima dođe vjerovatno tona stripova, misliš da one znaju razliku između ZS i LMS na primjer?

Bitno da se to sa svakim brojem širi sve više.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9220 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/06/2022 : 15:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kod mene u celom gradu, na samo jednom kiosku (u kiosku!). Privatni kiosk, koji ne izlaže stripove, a dobro je snabdeven njima.

Prokletstvo malog grada. Čudi me da ga slepci sa "Moj kiosk" kioska nemaju, s obzirom da su oni nekakav lanac sa dosta kioska. Ne verujem da ću se maltretirati da jurim Kita Telera i, eventualno, interesantnije naslove, ako ih bude, ako se distribucija po "unutrašnjisti" ne poboljša malo.

Meni su ove korice malo predebele, za klasičan LMS, na kome su bile tanke, ali jeste ovako utegnutije.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14435 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/06/2022 : 16:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ne verujem da ću se maltretirati da jurim Kita Telera i, eventualno, interesantnije naslove, ako ih bude, ako se distribucija po "unutrašnjisti" ne poboljša malo.

Kako ćeš onda saznat što se desilo u drugom dijelu priče Bleka "Senke u šumi"?

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/06/2022 : 16:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ako sam dobro shvatio korice su mat a ne onaj odvratni "lažni!" sjaj kao kod VČZS? Inače me ne zanimaju junaci koji su najavljeni ali ove korice su čista emocija čak i meni koji "nisam toliko" nostalgičan prema LMSu.
Svaka čast Glokonđani, ovo se kupuje sigurno! Ljeto je pa će biti lakše prebaciti mozak na 50% za pročitati Bleka

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4348 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 03/06/2022 : 21:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
tiraz od 3000 je na najdonjoj granici da bi bili pokriveni svi kiosci...obicno je tiraz za kioske da bi pokrivenost bila koliko-toliko dobra treba biti bar 5000..ali ok,razumem da su oprezni na pocetku...ipak da bi saznao neko ko ne prati forume mora biti izlozen u izlogu....a da bi bio uvek izlozen u izlogu za to se takodje mora dodatno platiti....ipak bitno je da je broj izasao...
Go to Top of Page

InvisibleMan
Starting Member

88 Posts

Member since 07/01/2021

Posted - 04/06/2022 : 14:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send InvisibleMan a Private Message  Reply with Quote
Zna li tko može li se igdje nabaviti u Hrvatskoj?
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 04/06/2022 : 14:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
Na kom kiosku ste uspeli da kupite strip u Bg? Proveri sam na 3 “Moj kioska” i uvek kad ih pitam samo me bledo pogledaju i kazu proveri da li ima nesto kod Politikinog zabavnika. U Fikatri su mi rekli da oni ne drze stripove uopste…
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
908 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 04/06/2022 : 16:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Blago vama u Srbiji, koji idete od kioska do kioska u potrazi za ovim "blagom". Kad će meni da stigne ovo pod ruke, samo bog zna.
Kad je VČ pokrenuo "novu" zlatnu seriju, mislio sam da sanjam, no sad se u neku ruku san ostvario do kraja. Istina, stariji smo (i možda zahtevniji),ali u poplavi svih luksuznih izdanja, ja doživljavam pokrenuće još ove druge edicije kao dete, koji dobije svoju prvu igraču.
Zahvaljujem svima na opisima ovog zdanja koji ste kupili, a posebno Atilli77, koji je uredio i posebnu galeriju. Zaista simpa

Invincible shield
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40892 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/06/2022 : 20:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam odusevljen! Trash sivmasti papir, meke mat korice, nema brda nepotrebnog teksta, nema verzija naslovnica.. Sve ono sto je VC propustio Golkonda je odradila! Mene imate u dva primerka redovno. Cekam prelazak na nedeljni nivo.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sljukka
Starting Member

16 Posts

Member since 09/07/2012

Posted - 06/06/2022 : 08:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sljukka a Private Message  Reply with Quote
Izdanje je fenomenalno!!! Kupljeno u AF, pročitano. Samo ja ga na kioscima video nisam, u BG-u. Obišao sam jedno sedam-osam, svuda je u prvom planu Miki Maus u izdanju Egmonta. Ne znam koliko je isplativo da se makar za prvih par brojeva plati bolje pozicioniranje u kiosku. Verujem da ima ljudi koji ne prate forume, strip portale itd, pa ni ne znaju da je LMS izašao, a kupili bi ga da znaju.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1666 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 07/06/2022 : 13:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Kod mene LMS isto nije bio izložen spolja na kiosku (doduše, tek što je stigao u petak, pa ga možda nisu još izbacili?)
ali je prodavačica odmah shvatila šta tražim, bio je odmah odozgo na gomili stripova koji su stajali unutra.
Pitam ja: - Jel' imate novog Bleka, trebalo je danas da stigne, nova edicija - Lunov Magnus Strip, nema ga izloženog napolju?
- Ček', ima nešto novo stiglo - kaže ona i pokazuje: - Jel' ovaj? - Jeste, to je taj.
Zagleda ona koricu pa me pita: - Kakav je ovo Blek, ne liči na njega? (Verovatno zato što ne piše krupnim slovima naziv junaka, kao kod Ludensa.)
- A, pa to je domaći. - A-haaa, domaći, znači ima i toga, vidim ja da je nešto manja cena.

Uglavnom, sve se lepo i brzo završilo, bez nekih većih nedoumica i objašnjavanja.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 07/06/2022 : 21:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Video na kiosku u Sm Palanci (kupicu u AF). Izgleda mocno.

sangue navajo
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 08/06/2022 : 17:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Nastavlja se...kad ce nastavak za pola godine?

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1665 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 08/06/2022 : 23:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
kakvi za pola godine, ne brini, za samo šest meseci stiže nastavak.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

hitchhiker
Starting Member

54 Posts

Member since 01/08/2010

Posted - 14/06/2022 : 13:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send hitchhiker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Zašto misliš da je VČ falija a Golkonda uspila?
VČ je dosad izdao 38 brojeva a Golkonda jedan...U najmanju ruku si prerano donio zaključak.

Ja na primer ne uzimam ZS. Imam jedino Vuk Samotnjak, zato što mi je to omiljena Zagorova epizoda. Da je išla numeracija kao nastavak stare ZS, da je dizajn identičan, da nema nebuloza sa milion naslovnica, da su unutra dobre epizode, a ne neki almanasi i sl, onda bih i nju uzimao. Ovako, ne zanima me.

Ovaj LMS izgleda stvarno kao stara edicija, vidim da će barem prva dva broja biti "normalna" kao i pre, tako da je meni dovoljno.

potpis do koske!!!!!!

+1
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000