forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Kikyjeva pričo-pričalica!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/05/2004 : 10:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

dobit ces ti pak po glavi:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

da,dobit cu ženskim pakom po glavi za koji dan

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše...
HAJDUK ŽIVI VJEČNO!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/05/2004 : 11:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, da. Jesi nakupovao pelene?!:-)))

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/05/2004 : 11:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, da. Jesi nakupovao pelene?!:-)))

nisam...prijatelj ima curicu staru mjesec i po,pa kad njoj promijene pelene,onda strpaju sve u kesu i pošalju meni...štednja

HAJDUK ŽIVI VJEČNO!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/05/2004 : 11:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Prodaj Zagore i kupi ditetu ciste pelene skrtico:-)))

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/05/2004 : 11:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prodaj Zagore i kupi ditetu ciste pelene skrtico:-)))

prodaj ti svoje,pa kupi auto

HAJDUK ŽIVI VJEČNO!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/05/2004 : 12:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Ne prodajite vi nista,cuvajte ih za mene kad se pokajem sto sam mog Zagora prodao moracu ih kupiti od vas ;-)))!

It's a show about nothing that has something for everyone.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/05/2004 : 18:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by seinfeld

Ne prodajite vi nista,cuvajte ih za mene kad se pokajem sto sam mog Zagora prodao moracu ih kupiti od vas ;-)))!

It's a show about nothing that has something for everyone.

Postat ces superpokajnik, veci od Supermikea. Ne moze se bez Zagora.

Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems.
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 03/05/2004 : 14:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message  Reply with Quote
Lijepo i moralno

"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!"

ANONIMNI MUZICAR
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/05/2004 : 15:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Dobro si rekao. Tako je, ono što je istina treba se priznati.
Svaka čast na tome.
Kod mene imaš veliki plus.

luđaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/05/2004 : 22:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ko bi reko, pa postali ste pravi prijatelji!

In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/05/2004 : 20:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
O jebote, pa nemoj biti nesiguran u sebe. Ako si napisao nešto što misliš, nema razloga da to skrivaš.
Ja bi volio vidjeti to što si pisao, pa da porazgovaramo.

Inače, nikad se ne bojim reći najfantastičnije ili ne znam kakve misli (ko što se već moglo i primjetiti). To da me (ili te) netko smatra luđakom i nije ništa strašno, zbog bezbrojnih profila ljudske psihe, čak je i normalno. Kritiku možeš (i moraš) uvijek riskirati. Uvrede baš i ne.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9940 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/05/2004 : 20:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
Ajde da vidim naki nesporazum koji se zavrsio bez svadjanja i glupog vrijedjanja. Svaka cast obadvojici:)
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6272 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/05/2004 : 20:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Ispričavam se ali htio bih reći nešto o temi više recenzija za jednu epizodu; mislim da je to nepotrebno.Ako neko misli da je recenzija loše napravljena,jednostavno neka to spomene u komentaru, iznese svoje viđenje - i to je to.Komentar može biti i duži od same recenzije,zašto ne?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/05/2004 : 21:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ja stotku ne mogu još definitivno komentirati. Jer i dalje pokušavam razumijeti. Prije svega priču, ako je moguće.
Sclavijem nisam opčinjen, iako on radi jake priče. Filozofija mi je zanimljiva, a DD je i filozofija i psihologija i sociologija i psihoanaliza i apstrakcija, sve. Zato je DD tako jak, pa makar bio i komercijalan strip. Nije lako štivo, iako ga se može i tako promatrati (to i radi većina čitalaca, rekao bih), ali može biti i težak, užasno težak ako pokušavaš razumijeti.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/05/2004 : 21:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
E da, Djole, zašto su ti loše prve epizode???????

Naprotiv, ja tamo teško mogu naći neku koja nije dobra, odlične su, odlične. (iako naslućujem što ti se ne sviđa:))))

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/05/2004 : 21:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ajd o tome ćemo u nekom drugom topicu detaljnije. In a nuttshell: suviše straight-forward za moj ukus.

A inače, još nismo stigli (ako ćemo uopšte stići, which does not seem likely) do suštine i smisla stotke, o čemu ni ja ne bih još davao konačne sudove, ovo je čista rasprava o validnosti Dylana uopšte...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13214 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/05/2004 : 22:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
To sam i mislio.

Hmmmm, pa nije valjda upitna DD vrijednost.
Ne, kikyja muči tamna strana ljudske psihe, tj. Sclavijeva šetnja ludilom ili psihopatijom ili perverzijom... Iako ne kužim zašto se veže uz to, poistovjećuje ili što? Ni meni se ne sviđa incestuoznost, ali to su Sclavijevi problemi, ne moji.

Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 07/05/2004 : 12:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message  Reply with Quote
Ne zamjerite mi na ometanju no moram nešto dodati:

Djole, po meni najgori DD ne pripada Chiaverottiju. La Neveova "Simfonija smrti" je prvi strip zbog kojeg ću se pridružiti vašim zahtjevima za uvođenje nula. Uskoro ću poslati Markosu recenziju koju držim u glavi 20-tak dana pa ćeš vidjeti na šta mislim. Osim toga, moraš priznati genijalnost CC-u - samo kod njega automobil pada u provaliju i viče: "AAAAAH!" Ups, zaboravio sam Transformerse.
Rujuovi biseri Svemirac i nadasve Nesmiljeni Hook po katastrofalnosti nadvisuju i Chiaverottijeve najveće brljotine ("Pobuna automobila", "Zapisano krvlju", nekakvo lično iživljavanje u "Šumi ubojica"...). CC je bar uradio odličnu "Igru sa smrću" te solidnog "Goblina".

kiky, Dylana čitam od 2002. godine, dakle, relativno sam "frišak" DD fan, ponajviše zahvaljujući tipu sa foruma sa tim nickom. Dotad sam ga izbjegavao (Dylana, ne dd fana ) jer sam naletio na par splatera bez smisla no onda su mi pod ruku došle "Uspomene Nevidljivog" i vidio sam da Dylan nije horror-strip u onom teenage slasher smislu nego da je, što reče stinky, psihologija, psihoanaliza, sociologija...odjednom. Ja se ne slažem sa Sclavijem u vezi ridikuloznog pretpostavljanja životinja ljudima (da je u pitanju samo vegetarijanstvo, OK). Incest mi je ogavna pojava (ako ima nešto na šta se treba zakačiti iz DD 100 to je vinjeta NAKON one u kojoj Morgana "oslobađa" Dylana potrage za njom u drugim ženama gdje mu ona šapuće "ljubavi", a nikako mi ne djeluje da je to rekla iz majčinske ljubavi) no ne može ga se negirati jer je, nažalost, svakodnevna POJAVA, tj. postoji. A gdje ćeš većeg užasa od toga?
Nadalje, nijedan strip, nijedna knjiga (osim Goethevog kultnog djela "Jadi mladog Werthera"), nijedan film nije uspio probuditi i emocije i jezu kod mene kao ona vinjeta na kojoj iz kuće Marine Kimball izlazi povorka sa kovčegom u "Dugačkom pozdravu" ili ona na kojoj svećenik-Smrt dolazi kod Dylana i Lillie u "Dok vas Smrt ne rastavi" i kaže: "Vrijeme je". Kad to čovjek uspije kroz strip, onda mu treba skinuti kapu i reći: "Svaka čast, majstore!". Zapravo, takvu jezu sam osjetio još samo jednom - dok sam čitao Djoletovu recenziju "Dugačkog pozdrava", remek-djelo ovog sitea.

Što se tiče Faracija, u Moby Dicku je jako dobar, ne znam kakve su mu talijanske epizode. Barbato mi se jako svidjela u broju 200 jer volim psihološki pristup junacima no njoj ipak bolje leži scenarij nego priča.

"Umiljato janje dvije majke siše." - Konfucije ;-)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/05/2004 : 13:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
La neve se manje - više iskupio sa Notta senza fine, ili kako se već zvala epizoda. A nemoj da mi hvališ Chiaverottija, jel jasno!? ;)

Nice and smooth.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/05/2004 : 17:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>La neve se manje - više iskupio sa Notta senza fine

Ste ccitali njegov ESP? To mi je skroz okej.

mcn

PS U diskusiji Djole/Kiky navijam za Djoleta, dakako. "Strip-junaci to ne rade" - svassta.

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/05/2004 : 17:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

PS U diskusiji Djole/Kiky navijam ...

mcn

Svasta!

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/05/2004 : 19:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Jao Kiky, pa nemoj se ljutiti na Djoleta...
Htio si recenzirati "Priča o Dylanu Dogu" jer je tih dana DD Theory bila vrlo aktualna, a Djole je recenzirao "Povratak u zonu" i još nešto, a "Priča o DD" je u više navrata spominjana kao važna karika u Sclavijevom opusu. Pa ju je stoga trebalo čim prije recenzirati,ne?

Ja rađe "izbjegavam" neke važnije epizode (ha, možda iz straha da mi netko ne natukne da sam totalno na pogrešnom kolosijeku što se tiče pozadine epizode).

A kad je Djole govorio za recenzente, možda nije samo govorio samo o tebi, možda sam i ja bio tu spomenut?
Bilo kako bilo, mislim da bi bilo bolje da samo nastaviš kao i dosad i to je to...

Djoleta ionako ne možemo nadmašiti... Priznajem, pa šta???

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/05/2004 : 20:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

...jako vas je uznemirilo ovo kako sam proglasio DD-a "lakim" štivom... ali jedno morate shvatiti... vi (djole i heyoka) na temelju nekoliko epizoda tipa "dugački pozdrav" i "dok nas smrt ne rastavi" proglašavate DD-a natprosječnim ostvarenjem, i to je vaše pravo... gorespomenute epizode jesu visoko iznad prosjeka "običnog" horror-stripa, to priznajem... ali kod ocjenjivanja vrijednosti DD-a uopče moraju se uzeti u obzir sve epizode u globalu, pa i one neoprostivo loše kao "nesmiljeni hook" ili "pakleni pas", i onda donijeti konačan sud, i ne samo sclavievi scenariji nego svi scenaristi zajedno... pa to tako i ja radim, i na temelju toga sam donio ocjenu da je u globalu DD ipak lako-zabavno štivo... ali mene to ne smeta jer se čovjek ipak uspije zabaviti uz mnoge DD-jeve epizode a neke vas stvarno uspiju natjerati da se zamislite... a to je već velik uspjeh sam po sebi...
...razumijete što želim reći?... na jednu uspješnicu "dugački pozdrav" dolazi opet jako loš "pakleni pas", a na jednu odličnu "morganu" dodju slabašne "loše misli"... pa onda računaš kao u školi... jedna epizoda dobije peticu, neka jedinicu ili dvojku, a kad se to sve zbroji i oduzme, ostane ocjena dobar, a to vam označava prosječnu ocjenu...
...drugo, djole "priču o dylanu dogu" sam kupio 1996. kada se pojavila na kioscima u hrvatskoj, i recenzija je pisana nakon oko desetak čitanja, ali i da je opet pročitam desetak puta, dojam koji je na mene ostavila bio bi isti (možda i gori)...
...treće, mene iznenadjuje djole kako ti nevjerovatno stoički podnosiš sve te sclavieve ideje i filozofije... dylan ima edipov kompleks, to je tebi u redu... dylanova donedavna ljubavnica iznenada postane njegova majka, i to je tebi u redu... sve što je sclavi izrekao u toj epizodi, po tebi je u redu...
...sclavi ima pravo dati svakojake karakteristike dylanu kako on to želi, ali ja isto imam pravo se sa time ne složit...
...i stoga sorry, ali to što se ispostavilo da je dylan jebao svoju vlastitu mater je meni neprihvatljivo, i da to se dogadja u životu, ali strip-junaci to ne rade...
...i nakraju ovog posta (makar neće biti zadnji, jer moram još nešto reći, ali malo kasnije...) jedna dobronamjerna kritika djoletu... kada nabrajaš neke epizode DD-a, radi to na hrvatskom (ili srpskom), a ne na talijanskom, ja znam da se voliš izražavati intelektualno, ali misli malo i na nas koji uz materinjeg, i možda engleskog, ne govore toliko puno jezika i onda neznamo o čemu govoriš...

...u paklu više nema mjesta, pa mrtvaci šetaju zemljom...

Slažem se sa ovom izjavom!

In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim...
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/05/2004 : 20:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Djoleta ionako ne možemo nadmašiti... Priznajem, pa šta???

Ti si ga vec nadmasio ne boj se

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/05/2004 : 20:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Možda nepošteno koristim ovaj topic za druge svrhe. No ovdje se radi o vjerodostojnosti djela naših recenzenata, pa zašto ne i to spomenuti!

Al' evo, oduvijek me zanimalo što ljudi misle o mojim recenzijama?
Dal u većini slučajeva obuhvatim ono što se mora reći o stripu?
Jesu li mi recenzije preduge ili ne donose dosta novih stvari vezanih uz strip?
Dosadne, prosječne, logične il samo onak, vredu?

Kritike, pohvale, sve prihvaćam... Speak up now, people!

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000