forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford u izdanju Libellusa.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 43

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/07/2022 : 00:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by logo111

quote:
Originally posted by Tonto

Drag je meni i bonelli i alan ford, ali ti stripovi u tvrdim koricama i na luksuznom papiru imaju smisla ko ferrijeve naslovnice u louvreu.

Bez uvrede, koga veseli nek uziva.

Šta ti sebe smatraš boljim od Ferrija, pa tvoj strip u Fibri zavređuje luksuzno izdanje a jedan Magnus ili Ferri- ne.

A bogati bahatosti..."natočko" jedan strip i dijeli lekcije.

Nisam znao da je Tonto zapravo slavni Magnus!
Bio sam ubedjen da se upokojio jos '96...
@Tonto mnogo volim tvoje stripove! Najomiljeniji mi je Alan Ford ali volim i druge. Glavni si!

Nego, tko kupuje LL Alan Forda vrijedi, tko ne kupuje ne vrijedi!
LL preprodavci pomorci doo. bi trebali da naprave majice sa ovim natpisom.

koji izraz

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6455 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/07/2022 : 08:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Jao stalno spominjete taj AF u boji.
Ne znam da li ste ga vidjeli uživo?
Ja imam od S-A komplet 1-16 + 4 specijala, majko mila grozote.
Meni je ta boja tamo užasna, ne stoji i ne valja nikako, upropašten crtež, barem meni.
Ali tko voli nek izvoli...rijetko kada ovako kenjam po nečemu, ali ta boja u AF je blasfemija.

A što se tiče pisanja pravih imena po forumu, pa da sam htio da me ljudi oslovljavaju pravim imenom na forumu, onda bi mi to bio nick.
A pogotovo ovaj forum gdje neregistirani mogu vidjeti apsolutno sve upise, ne hvala. ;)

A što se teletine tiče, meni je uvijek nekako draža svinjetina. :D

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 05/07/2022 08:45:12
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/07/2022 : 09:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford SA u boji je katastrofalan. Taman, izgubljen strip u tkz. koloru. Prije bi se rekla ona stara sranje u koloru. I to jos na losem papiru koje te 'boje' cini zatamnjenima. Jako lose.

Neki ljudi, evo kao ti sad s ovim upisom, kao da ne razumiju da se ovde dosta ekipe poznaje. Kako da se zovemo? Pa znamo se. I to dugo vec.

Mislim da je nepotrebno vise spominjanje gastronomskih uzitaka u prici o ovom izdanju. Nije ni red, jer ih clanovi grupe TNT tako rijetko imaju prilike iole vidjeti, kamoli konzumirati...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 05/07/2022 : 09:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Eto, pročitah prvu knjigu.

Iskoristit ću LL Fordove da pročitam sve još jednom. Možda se vremenom i pomirim sa dizajnom.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 05/07/2022 : 10:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Raul je totalna faca. SnK su zakon.
Jedna od preostalih svijetlih točaka Zagreba. Ostaci ostataka nekada slavnog Zagreba. Neka sjaji još dugo.

quote:
Originally posted by 5ypo

I meni je Raul iskopao neke Borgisove AF koji su mi falili. Sve preporuke za njega i SNK!

Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 05/07/2022 : 10:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Stripnik, iako mu se ne sviđa izdanje, sjedi u mraku i čita što pišu Ivanlo, Mihoci, Nesugestibilni Savić, i ekipa, i misli: "Ako ovo imam, onda jesam, onda vrijedim." I onda kupuje, sav presretan što se ipak našao jedan kompletić.

To je definicija konzumerizma, odnosno simbioze konzumerizma i društvenih mreža. Umjetno izazvana potreba. Ali s tim je gotovo. Winter is coming...

Konzumerizam, umjetno izazvana potreba ...
Valter???

To govoriš nekome tko sakuplja Fordove od prvog razreda osnovne škole - od 1973 ...
To govoriš nekome tko je 8 godine trošio kompletan đeparac na Kvatriću da bi popunio kolekcije ...
To govoriš nekome tko je sve te Fordove čuvao sve ove godine ...
To govoriš nekome tko je sve te Fordove donio u Njemačku ...
To govoriš nekome tko nosi te iste Fordove cijeli život sa sobom?
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/07/2022 : 12:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Dakle, imaš te epizode u ranijim izdanjima (gdje ih je samo Vjesnik nekoliko puta reprizirao), a ovdje ti se radikalno ne sviđa dizajn naslovnica, pa si ih opet kupio?
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
816 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 05/07/2022 : 13:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
Manhunter je izgleda okupiran najezdom šiljkovih topica o SFRJ pa ne primjecuje ovaj festival spametnjakovića zadnjih nekoliko stranica

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/07/2022 : 15:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Post koji sledi je samo lična impresija. Bespotrebna je zapaljiva rasprava oko iste, jer predstavlja samo subjektivno poimanje izdanja. Dve stvari pre pisanje utisaka. Ovo je izdanje rađeno s mnogo ljubavi. Papir je odličan, u pitanju je bila optička varka kod nekog od prethodnih upisa, zbog čega sam napisao nešto što ne stoji.

+
Odrađeno profesionalno, s tehničke strane. Ono malo što sam video, dosad, bez tipfelera i grešaka. Jasno vidljiv Magnusov crtež, lepo otisnuto.

+-
Font. Nije mi legao, ali ni ne smeta.

-
Ovo je onaj prvi utisak, na prvu loptu - Format je pre-ve-li-ki, neadekvatan. Nemam utisak da je u pitanju strip za narodne mase, nego grafički roman. I dok se Magnusu možemo diviti u ovim prvim brojevima, šta ćemo raditi u kasnijim gde je neki Nizzoli? Pa na ovolikom formatu njegov crtež je bogohuljenje.

Sve u svemu jaka osmica. Klasik bi bio jaka sedmica, a Vjesnik jaka devetka (zarad nekog poređenja).

Ovo smanjiti na Vjesnikov format, pustiti s kvalitetnim mekim uvezom (kakav je LB već imao ispad), bila bi čista desetka. Dobro, ne baš čista zbog fonta, ali da ne cepidlačim.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1319 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 05/07/2022 : 15:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Samo ljubav. Love is in the air.
Rekao bih i da je onaj popust, ali samo ako se uzme/rezervira komplet 4 knjige, primjer besprijekorne ljubavi.

Edited by - petarStripovi10 on 05/07/2022 15:31:25
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1319 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 05/07/2022 : 15:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da će stići i do knjižnica, onako raskupusano fordovski, da vidim to čudo.

Edited by - petarStripovi10 on 05/07/2022 15:35:31
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6455 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/07/2022 : 16:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni se viđa ovako brzinski prelistano. Kada pročitam, a pročitat ću ga nakon NN i Siročadi javim utiske. ;)

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/07/2022 : 16:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Cek, ti nisi nikad citao Alan Forda, prije?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6455 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/07/2022 : 17:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ma jesam, još početkom 90ih.
AF, DD i MM su prvi stripovi koje sam čitao.
AF je meni super i on mi ga dođe za stripovski humoristični svijet isto što su Mućke u svijetu humorističnih serija. Balkanska opća kultura. ;)

Edited by - DiSkAcH on 05/07/2022 17:02:09
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/07/2022 : 17:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Posto se dosta spominje format ovog izdanja, dajmo jos jednom kazimo, da je to upravo najbolji moment ovih knjiga. Stranice knjiga su upravo velicine Magnusovih originalnih tabli. Poslije Magnusa i drugi crtaci su raduli table Alan Forda u tim gabaritima. Dakle, nema se sto smanjiti ili povecati, listate stranice knjige istovjetne originalima. Sto je na originalu to je te velicine u LL knjigama. Ni manje, ni vise, sa svim detaljima na vinjetama tabli.

Drugo; ma ne bi bilo lose da se shvati,(nije to tesko), kako ove knjige, ovo izdanje nije za siroke mase. Nije za kiosk. Ovo je limitirano, kolekcionarsko izdanje.

K-o-l-e-k-c-i-o-n-a-r-s-k-o izdanje. Nije to komplicirana rijec za zapamtiti!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/07/2022 : 17:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Ma jesam, još početkom 90ih.
AF, DD i MM su prvi stripovi koje sam čitao.
AF je meni super i on mi ga dođe za stripovski humoristični svijet isto što su Mućke u svijetu humorističnih serija. Balkanska opća kultura. ;)

Vjerujem da ces sad u ovoj verziji, u ovim gabaritima, s ovim otiskom propisno gustati u ovom izvanrednom serijalu.

(Ako hoces one spiskove, samo javi. Dobit ces stopostotne redosljede i naslovnice svih izdanja.)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5264 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 05/07/2022 : 17:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Po prvi puta imamo priliku čitati iz Magnusovih tabli originalnih veličina, dakle, bilo kakav prijedlog o "smanjenju formata" (što je netko pisao) ne drži vodu jer izdanja u "smanjenom formatu" tiskana su punih 48 god, pa čemu još jednom?

Ovo izdanje je MRAK a budućnost mu je osigurana. Rasprodano je i prije izlaska

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/07/2022 : 18:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Post koji sledi je samo lična impresija. Bespotrebna je zapaljiva rasprava oko iste, jer predstavlja samo subjektivno poimanje izdanja.

Hvala lijepa na pažnji, ali ne treba mi. Nije komplicirano pročitati ovaj quote.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/07/2022 : 18:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
816 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 05/07/2022 : 19:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

?

Jasko je napisao da je po njegovom misljenju format prevelik, al je na pocetku posta naglasio da je to njegovo osobno misljenje i da je bespotrebna daljnja rasprava u vezi toga.
Rasprava je ipak pokrenuta pa Jasko quota dio svog posta u kojem apelira da se ne raspravlja
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 05/07/2022 : 20:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Ama čemu više rasprave oko ovog? Izdanje je vrhunsko, rasprodato, znači da postoji 700 ljudi koji ovo žele (znači da nije nepotrebno). Drugačije je od svih do sad po formatu, tako d aje po tome jedinstveno. Misija uspela. Garant će i u buduće da se sve rasproda. Neko će zadržati stare af, neko će te stare prodati da bi zadržao ovo, te stare će neko kupiti i biti presrećan...😊
Ja lično, stvarno ne vidim ni jedan negativan aspekt ovog izdanja predobrog stripa...

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 05/07/2022 : 20:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Dakle, imaš te epizode u ranijim izdanjima (gdje ih je samo Vjesnik nekoliko puta reprizirao), a ovdje ti se radikalno ne sviđa dizajn naslovnica, pa si ih opet kupio?

Odgovor je jednostavan. Nemam sve brojeve tvrdog SAa. Fali mi 40ak brojeva i ne mislim ih tražiti.
Pretprošle godine je Columbo imao SA kolekciju za 5900 Kn. Nažalost, pojavila se BOrgis kolekcija u isto vrijeme pa sam umjesto Splita otišao u Dubrovnik.
Ovo kupujem zato da ne diram i ne öitam Vjesnikove Fordove.

Edited by - stripnik on 05/07/2022 20:12:16
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 06/07/2022 : 00:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Ivanlo siluje da je ovo "kolekcionarsko", no nisam naisao u izdanju na taj pridjev, koliko god i iz kojih god razloga on kokodakao.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 06/07/2022 : 00:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Betmen987

Ama čemu više rasprave oko ovog? Izdanje je vrhunsko, rasprodato, znači da postoji 700 ljudi koji ovo žele (znači da nije nepotrebno).

Za sada nije istina da ih ima 700, mislim da ih nema ni 500 jos uvek. To sto je rasprodano na LL sajtu ne znaci jos nista jer ih dalje ima po striparnicama, a treba uzeti u obzir da sigurno ima ljudi koji su uzimali po dva kompleta, cisto kao ulaganje u buducnost.
Iskreno ja sam ocekivao da ce ovo u striparnici u AF-u da plane, ali nije tako. Ozbiljna je ovo cifra za Srbiju. Realno izdanje jeste super, ali da je najbolje uradjeno LL izdanje ne slazem se. Dizajn hrbata je za standard koji nas je LL navikao po meni minus i to ne mali. Moglo je to biti perfektno sa realno ne previse truda.
Moram medjutim da cestitam Ivanu na objektivnosti, vidi se da covek bas ceni LL i nije lako tu biti objektivan.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/07/2022 : 00:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Ivanlo siluje da je ovo "kolekcionarsko", no nisam naisao u izdanju na taj pridjev, koliko god i iz kojih god razloga on kokodakao.

Poj ti po Sibeniku kokodakat. Na Staru cestu, ti je najbolje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 43 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000