Author |
Topic  |
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1315 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 07/07/2022 : 14:42:18
|
quote: Originally posted by sawitch
Sinoc procitao prvi trobroj. Malo me bio strah kako ce mi leci onako veceg formata zbog nostalgije i navike ali bilo je uzivanje citati.
Zbog formata ili sadržaja?  |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5264 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 07/07/2022 : 14:44:38
|
Čujem da u strip-knjižari ASTEROID u Gajevoj imaju po 10 knjiga od svakog broja (1,2,3,4) ali na tom mega-paketu od 40 knjiga stoji veliki papir "REZERVIRANO"
Bilo je to i za očekivati za ovako moćno izdanje
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 07/07/2022 : 14:59:50
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Sinoc procitao prvi trobroj. Malo me bio strah kako ce mi leci onako veceg formata zbog nostalgije i navike ali bilo je uzivanje citati.
Zbog formata ili sadržaja? 
Formata |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1214 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 07/07/2022 : 15:42:58
|
Jučer sam bio u Hoću knjigu i vidio da je gomila Fordova bila iza blagajne u kutijama, gospođe su ih taman raspakiravale. Eto, ako nekog zanima ima na Buzinu u Supernovoj... Isto tako sam sada provjerio ali još nisu stavili u web shop... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/07/2022 : 16:01:17
|
Formata
Format i jest prvi i osnovni highlight ovih kolekcionarskih LL knjiga! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 16:03:32
|
quote: Originally posted by udarnik007
Jučer sam bio u Hoću knjigu i vidio da je gomila Fordova bila iza blagajne u kutijama, gospođe su ih taman raspakiravale. Eto, ako nekog zanima ima na Buzinu u Supernovoj... Isto tako sam sada provjerio ali još nisu stavili u web shop...
Kad sam uzeo svoj komplet u Kolumba, a bio sam naravno prvi na 'pojilu', izvanredna mi je bila slika vidjeti cetiri 'kasuna' LL Fordova. (Kud li ih nisam slikao) |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Posted - 07/07/2022 : 16:23:23
|
quote: Originally posted by ivanl
Formata
Format i jest prvi i osnovni highlight ovih kolekcionarskih LL knjiga!
Pa iskreno, meni licno bi bilo lepse da je manji. Da je na standardnoj velicini Libellus C/B knjiga. Ali nema uopste zamerke za to... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 16:25:28
|
Evo da ti kazem jos jednom,(zaista smatran da je to bitno), isti je kao originalne table. Kao da listas origunalne radove. |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1214 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 07/07/2022 : 17:22:56
|
quote: Originally posted by udarnik007
Jučer sam bio u Hoću knjigu i vidio da je gomila Fordova bila iza blagajne u kutijama, gospođe su ih taman raspakiravale. Eto, ako nekog zanima ima na Buzinu u Supernovoj... Isto tako sam sada provjerio ali još nisu stavili u web shop...
Kad sam uzeo svoj komplet u Kolumba, a bio sam naravno prvi na 'pojilu', izvanredna mi je bila slika vidjeti cetiri 'kasuna' LL Fordova. (Kud li ih nisam slikao)
Sve jasno.  Ja sam se isto sjetio da sam mogao slikati ali kasno... Primijetio sam da gospođe u Hoću knjigu baš i ne dijele naše oduševljene istim... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Posted - 07/07/2022 : 19:45:25
|
Evo da ti kazem jos jednom,(zaista smatran da je to bitno), isti je kao originalne table. Kao da listas origunalne radove.
Sto bi to moralo uopste biti relevantno za bilo sta? Table su obicno vece nego strip.. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 20:23:17
|
Evo da ti kazem jos jednom,(zaista smatran da je to bitno), isti je kao originalne table. Kao da listas origunalne radove.
Sto bi to moralo uopste biti relevantno za bilo sta? Table su obicno vece nego strip..
Trebalo bi. Itekako u ovom slucaju. Dakle Alan Ford originalne table su kao i ova knjiga i njene stranice vjerno i doslovno docaravaju taj rad. Alan Ford table su specificne. Da si ih ikad vidio znao bi. Ali sad dok listas knjigu imas tu priliku.
Ja ne znam kako bi izgledao Hermannov ili Kordejev album recimo, formata njihovih originala, cca 70 cm, ali ovaj Ford format izvanredan je bas radi toga.
Doduse bio je jedan album u Italiji za kolekcionare Martina Mystere-a, koji se tiskao u nakladi koliko je stranica u njemu. A uz svaki broj dobivala se originalna tabla jedne stranice. Ali ne sjecam se vise gabarita albuma.
Bilo kako bilo samo Alan Ford ima ovakve specificne, (uz Satanika, Diabolika i ostalu ekipu), originale, i sad kao da su doslovno ispred tebe.
Zato je relevantno. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/07/2022 : 20:28:36
|
Mislim da je vreme da neko postavi slike. Zaboravili smo kako LL Alan Fordovi izgledaju. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Posted - 07/07/2022 : 21:10:20
|
@Ivanl Nikako se ne slazem sa tim. Mislim da to apsolutno nema veze ni sa cim. Naravno da ne treba spustati na nivo postanske markice ali povezati velicinu table i stranice stripa mi je potpuno promasena logika. Eto i sam si pomenuo kako bi izgledalo da se te velike table stampaju u prirodnoj velicini..
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/07/2022 : 21:24:12
|
Pa da, baš je Ivan dobro reka... umanjeni ( odnosno originalni ) format objavljivanja smo vidili. Evo sad imamo i 1:1 format otisnut. Isto tako bi volija vidit neke albume otisnute u formatu na kojem su nacrtani. Girauda i Hermanna svakako mada sam Hermannove originale ( album Afrika ) vidija kod Rustemagića u Celju no... imati ih otisnuto u omjeru 1:1 bilo bi sjajno. Ok, one koje crtež ne zanima... kužim da im svejedno. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Posted - 07/07/2022 : 21:33:53
|
quote: Originally posted by Renky
Pa da, baš je Ivan dobro reka... umanjeni ( odnosno originalni ) format objavljivanja smo vidili. Evo sad imamo i 1:1 format otisnut. Isto tako bi volija vidit neke albume otisnute u formatu na kojem su nacrtani. Girauda i Hermanna svakako mada sam Hermannove originale ( album Afrika ) vidija kod Rustemagića u Celju no... imati ih otisnuto u omjeru 1:1 bilo bi sjajno. Ok, one koje crtež ne zanima... kužim da im svejedno.
Ko kaze da me crtez ne zanima? Meni je on presudan. Samo ne vidim nikakvu povezanost sa velicinom tabli. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/07/2022 : 21:42:18
|
Pa da, baš je Ivan dobro reka... umanjeni ( odnosno originalni ) format objavljivanja smo vidili. Evo sad imamo i 1:1 format otisnut. Isto tako bi volija vidit neke albume otisnute u formatu na kojem su nacrtani. Girauda i Hermanna svakako mada sam Hermannove originale ( album Afrika ) vidija kod Rustemagića u Celju no... imati ih otisnuto u omjeru 1:1 bilo bi sjajno. Ok, one koje crtež ne zanima... kužim da im svejedno.
Ko kaze da me crtez ne zanima? Meni je on presudan. Samo ne vidim nikakvu povezanost sa velicinom tabli.
Ma daj... vidiš čak i nešto što možda u tisku na manjem formatu ne vidiš... vidiš debljinu linije, potez... vidiš kad se crtač šverca jer zan da će umanjeno sasvim ok izgledat... vidiš kad crtač briljira crtajući i više nego što bi tribalo zbog manjeg formata u tisku. Ne kupuju valjda ljudi, bar se nadam, originale da bi se kurčili nego da bi uživali u radu omiljenih autora. Ne znam... stvarno ne znam kako bi ti objasnija benefit originalnog formata ( originalnog mislim crtački ). |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 21:53:11
|
Ko kaze da me crtez ne zanima? Meni je on presudan. Samo ne vidim nikakvu povezanost sa velicinom tabli.
Ma daj... vidiš čak i nešto što možda u tisku na manjem formatu ne vidiš... vidiš debljinu linije, potez... vidiš kad se crtač šverca jer zan da će umanjeno sasvim ok izgledat... vidiš kad crtač briljira crtajući i više nego što bi tribalo zbog manjeg formata u tisku. Ne kupuju valjda ljudi, bar se nadam, originale da bi se kurčili nego da bi uživali u radu omiljenih autora. Ne znam... stvarno ne znam kako bi ti objasnija benefit originalnog formata ( originalnog mislim crtački ).
Sve si mu lipo i pravo objasnija, pa ne moram ja jos jednom. Ovo kako si ti napisa, tocno i ja mislim. A kod Magnusa posebice, (al to ionako znas 😉) |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 21:59:34
|
Ma da znas koliko sam ja to vec puta promislija. Pogotovo za Magnusa. Ono, zamisli recimo njegovog Texa u 1/1 omjeru... Kad bi to neko 'izbacio' u takvom formatu. Uostalom bio bi i prvi nakladnik koji bi uradio takvo sto. Koliko ja znam nitko nikad nije do sad. Bas je ideja. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts
Posted - 07/07/2022 : 22:03:04
|
Dobro, to ti Renky kao struka primetis. Znas kad bih ja skontao fusiranje u dve linije? Nikad. Ili mi legne ili ne.. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/07/2022 : 22:26:22
|
Složio bih se sa Sawitchem Većina stripova izgleda bolje u manjem formatu nego u onome u kojemu je nacrtan
Svaka čast Magnusu, siguran sam da je iznimka od ovog "pravila", ali oni koji slijede poslije Magnusa nisu |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 07/07/2022 : 22:28:57
|
quote: Originally posted by ivanl Ma da znas koliko sam ja to vec puta promislija. Pogotovo za Magnusa. Ono, zamisli recimo njegovog Texa u 1/1 omjeru... Kad bi to neko 'izbacio' u takvom formatu. Uostalom bio bi i prvi nakladnik koji bi uradio takvo sto. Koliko ja znam nitko nikad nije do sad. Bas je ideja.
Alessandro Editore je objavio Magnusovog Texa u 1:1 u manjem tiražu. Imam jedan primjerak.
|
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Posted - 07/07/2022 : 23:03:58
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by ivanl Ma da znas koliko sam ja to vec puta promislija. Pogotovo za Magnusa. Ono, zamisli recimo njegovog Texa u 1/1 omjeru... Kad bi to neko 'izbacio' u takvom formatu. Uostalom bio bi i prvi nakladnik koji bi uradio takvo sto. Koliko ja znam nitko nikad nije do sad. Bas je ideja.
Alessandro Editore je objavio Magnusovog Texa u 1:1 u manjem tiražu. Imam jedan primjerak.
Nikad vidio, nikad cuo. Imas li prijatelju koju sliku? To jest, ako ovdje nije mjesto za to postavljati, dam ti broj pa mi slikaj privatno na Whatsup ili Viber, bio bi zahvalan. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia