forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Aukcije i uvođenje Eura u HR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/07/2022 : 20:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sr77777

Stvar je između istalog da kad on stavi
poč.cijenu 1kn za takav strip, da se nada
da će postići barr duplo od onog koliko
je uložio a potencijalni kupac voli
pripetavanje i naticanje ali više od
svega voli kad mu uleti strip baš za tu
1kn pa makar mu i ne trebao niti ga zanima
zaključak je da će aukcije na stripovi.com
izgubiti neke draži koje su do sada bile
prisutne..

Kao sto sam rekao - prosjecan broj ponuda za stripove koji su prodani od 1-15 kuna je 2. Dakle, nema pripetavanja i natjecanja na tako niskim cijenama

Trouble will find me
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
803 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/07/2022 : 20:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl
Mogli bi ici okruglo od jednog eurica, ali podizanje/bidanje na 0,20 mozda...
To bi imalo staru draz.

Ne kradi mi prijedloge, jos cekam odgovor od gazde
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/07/2022 : 20:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

To isto prije par dana,popijen kavu u kafic i kosta 13 kn. Dan 15 a ova se nesto meskolji valjda ocekujuci da kazen u redu je,zadrzi i sl. E ne moze! Vrati 2 kune.

Stipso
Budi djzek

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/07/2022 : 21:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Edi B

quote:
To bi imalo staru draz.

A jbg. evo provjeria ti upise, nisan vidija. Sorry. Puno pises, svugdi si, ne mogu ja to uvatit sve...
Ali ideja mi se cini pristojna.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/07/2022 : 21:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
To bi imalo staru draz.

Jedina dvojba koju imam je taj minimalni inkrement, 0,5 ili 1 euro. A 1 je veeeliki favorit jer ne zahtijeva nikakve promjene u kodu:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 13/07/2022 : 21:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
Ne znam što se štrecate oko toga, ionako će euro brzo na nivo kune, biće sve ko i ranije.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
803 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/07/2022 : 21:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
quote:
A jbg. evo provjeria ti upise, nisan vidija. Sorry. Puno pises, svugdi si, ne mogu ja to uvatit sve...

Šest i šest + wi fi
Virujen da ti je to dovoljno za razumit zašto puno pišen
E i vanka se ne smi izac
Šta mi drugo preostaje
P.s. manhunter je izgleda kvalitetno iznerviran, tamo na sveti topic više ne smin, sad cu malo ovde pronjuškat

Edited by - Edi B on 13/07/2022 21:21:04
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
803 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/07/2022 : 21:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:
To bi imalo staru draz.

Jedina dvojba koju imam je taj minimalni inkrement, 0,5 ili 1 euro. A 1 je veeeliki favorit jer ne zahtijeva nikakve promjene u kodu:)

A bid?
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/07/2022 : 21:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa reka je po eura dvoji, a cili ruro gori mu se cini izgledniji.
Ekipi ce to bit puno. 100%.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2022 : 21:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Svi ovi kiosk hr stripovi će biti 1 ili 2 eura...
Dosad ih se moglo kupit za 5,8,ili 10 kuna.
To je poskupljenje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/07/2022 : 21:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Šest i šest + wi fi
Virujen da ti je to dovoljno za razumit zašto puno pišen
E i vanka se ne smi izac
Šta mi drugo preostaje

U Bilicama si...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2332 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/07/2022 : 21:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Ok,rast će nam cijene,a valjda će rast i standard,i plaće i mirovine,ako nam je Europa uzor,nek se otvore i bordeli pa će mi još nešto narast.

#!??
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/07/2022 : 21:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Svi ovi kiosk hr stripovi će biti 1 ili 2 eura...
Dosad ih se moglo kupit za 5,8,ili 10 kuna.
To je poskupljenje.

Necemo kupovat i to je to

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2022 : 22:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Samo da ne moram iznova postavljati aukcijr...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/07/2022 : 22:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao sto sam rekao - prosjecan broj ponuda za stripove koji su prodani od 1-15 kuna je 2. Dakle, nema pripetavanja i natjecanja na tako niskim cijenama

I opet bi te moga demantirat nasumičnom fotkom mojih aukcija... jer...
Prosjek, dakle prosjek tvori kompletna ponuda od 1 kn na aukcijama...
Bude sigurno deset do trideset a na dužem periodu uzorka sigurno više od stotinu prodavača koji su u tom prosječnom periodu ponudili nešto od kune. To tvori prosjek no ti prodavači na maloj ponudi imaju i malo bidova jer ljudi gledaju di će moći ( radi poštarine ali i drugih razloga ) kupiti vise komada i dogodi se po pet ili deset ponuda na isti strip.
Ok bezvrijedno u kontekstu stripa od 300 kn i jednog bida ali mislim da je jasno šta želim reći.
Opet, sve pada u vodu u kontekstu algoritma🤣🤣🤣🤣 tako da mislim kako nema potrebe više silovat temu ili...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/07/2022 : 23:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ma sve ok. Balkan je ovo, snalažljivi smo mi😉
A i doprdilo mi je postavljat ove od kune... tu si u pravu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/07/2022 : 23:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Da, imaš i ovaj sat riješit... odgovaram ti uru ipo ranije🤣🤣🤣

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/07/2022 : 23:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A gle, nisam ja te brojke izmislio, napisao upit na bazu i izvukao statistiku.

Ma mislim, jasno da što je finija skala, to je preciznost veća, sigurno je da bi manji inkremnt dobro došao kod tih jeftinih stripova, ali danas sam malo gledao taj svoj kod za ostavljanje ponuda za aukcije... Tu ima par tisuća linija koda kojeg sam napisao 2006. Iskreno, i nije baš napisan najbolje na svijetu:) Sad to ići sve raskopavati da bi netko platio strip 1.5 euro umjesto 2... Iskreno, ne da mi se. Ako me nekad uhvati volja...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/07/2022 : 23:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Izgleda da da bi to riješio moram promijeniti server na neke novije windowse, sajt se trenutno vrti na Win 2008 serveru, a za njega više nema podrške. Naravno, trebam li naglasiti kako mi se ne da seliti opet na novi server?:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/07/2022 : 23:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Izgleda da da bi to riješio moram promijeniti server na neke novije windowse, sajt se trenutno vrti na Win 2008 serveru, a za njega više nema podrške. Naravno, trebam li naglasiti kako mi se ne da seliti opet na novi server?:)

Bas su šašavi ovi prozori, jednom naređeno da moraju pasti i to traje do danas.

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/07/2022 : 09:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Bas su šašavi ovi prozori, jednom naređeno da moraju pasti i to traje do danas.

Šta je to iz bitke na Neretvi?
Vidovit je bio Tito što se prozora tiče.
S obzirom na situaciju, brže bolje postavljaj nove aukcije.

A što se tiče bida trenutno mi nekako 0,5 zvuči prihvatljivije od 1 , bar oni prijelazno razdoblje (od godine dana) gdje će nam se i standard vinuti u visine pa neće biti problem bidati po ojro.
I ako Marku to predstavlja veliki problem (mijenjanje algoritmi a za decimale) nije ni po 1 euro strašno naviknut ćemo se, uostalom i najjeftiniji kiosk stripovi će biti oko 3 ili 4 eura i eto imaš mogućnost bidat + i opet proći jeftinije.
A i uvijek postoje lotovi za prodaju.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/07/2022 : 09:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Ok,rast će nam cijene,a valjda će rast i standard,i plaće i mirovine,ako nam je Europa uzor,nek se otvore i bordeli pa će mi još nešto narast.

Da se i šališ....
Nacija bi bila puno mirnija kad bi svi se redovito praznili.
čak bi uveja i državne poticaje da svi bar odu jedanput misečno u kažin
A još bi i uprihodili nešto za socijalu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/07/2022 : 09:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A može se riješiti tako da prodavač u opisu napiše za ove jeftinije stripove gdje rijetko bude dvi oponude koliko u stvari koštaju...
Tipa staviš 1 euro početnu a napišeš da će kupac platiti 0,70 eura...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

djdjuro
New Member

Croatia
104 Posts

Member since 27/09/2011

Posted - 14/07/2022 : 10:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit djdjuro's Homepage  Send djdjuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Paka01

Znate onu stvar od Ramba Amadeusa "Koliko je jedan?"
Jedan je uvik jedan... Prije ili kasnije će se svi naviknit i pristat priračunavat nazad u kune. Tribat će neko vrime, al doć će do toga. Jedan je jedan i na aukcijama će 1 euro postat isto šta je sad 1 kuna. Ne može manje od toga.

Po kojoj matematici ne može manje od 1?
Po kojoj logici će 1 i 7,53 postat isto?
Ne radi se o preračunavanju nego o višestrukom povećanju minimalne početne cijene što je automatski višestruko poskupljene.

+1
Go to Top of Page

djdjuro
New Member

Croatia
104 Posts

Member since 27/09/2011

Posted - 14/07/2022 : 11:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit djdjuro's Homepage  Send djdjuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Paka01

Priračunavaš li još uvik koliko bi 1 kn bila u hrvatskim dinarima?

Preračunavaš li ti cd od 120 kn u 903,6 kn.
Jel sad razumiš?

+1
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000