forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford u izdanju Libellusa.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 43

Lorda
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 17/07/2022 : 14:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by Lorda

Evo da se javi samozvani tajnik neformalnog udruženja mrzitelja Libellusa, jalnik... šufter i tutumrak!
...

- što se tiče povećanog formata tu sam malo razočaran, ništa specijalno, nadao sam se da bolje vidjeti majstorove poteze kistom, neke detalje koje inače ne bih vidio ali je moj dojam da je to ništa specijalno

e sad, ti bi "zlo jalno" da je markos ovo objavio jelda? da je svijetom klapao i locirao sve originalne table pa ih skenirao tako da možemo vidjeti poteze kistom... nemeže. ovo nije Artist's Edition, ovo je Libellus ili kako bi se ovdje reklo: SPARTA!! neka, simpa je to.

Gledam sada baš Strip agentove tvrdoukoričene i moram priznati da je razlika minimalna, jedva sam na jednom mjestu vidio da se sitne šrafure minimalno gube kod manjeg izdanja, sve ostalo je isto... Po najavama sam očekivao neku ludu vizualnu razliku u kvaliteti tako da mi ovaj povećani format ne daje plus ali nije ni minus, samo je jednostavno drukčiji. Čak sam mislio da se neću moći navići na taj veći format ali sve ok, od prve stranice sasvim normalno...

Ah ta očekivanja

Jedino ne znam do čega je, je li do južine ili šta, preblag sam postao, bojim se da će me nadzorni odbor mrzitelja Libellusa izbaciti iz članstva ako ovako nastavim...

A neka je Markosa, samo neka nastavi po ovome po čemu piči... I njega ćemo na zub kada zasluži!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 17/07/2022 : 14:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

U osmom mjesecu bi trebale knjige 5,6,7 i 8!
Naravno da si se svega sjetio, dio je to neraskidive kulturne ostavstine ovih podneblja, bas kao i Azra. Bastina. Lijepa rijec.
I nikad nije kasno da se opet pocne, pa se iznenadis kako se sve vrati u trenu, jer u ostalom nikamo nije ni otislo.

A koji je to ritam izlaženja, četiri knjige mjesečno ili puste pa nadoknade?
Morat ću neku policu ajeto izmisliti u radioni, šteta da idu u podrum, inače žena je oduševljena i stripovima i mojim uracima.
Nemam pojma kaj joj to znači da zakaj ne odem u Irsku ko svi normalni Hrvati.
Valjda se brine za mene i moju budućnost.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/07/2022 : 15:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

quote:

Naravno da si se svega sjetio, dio je to neraskidive kulturne ostavstine ovih podneblja, bas kao i Azra. Bastina. Lijepa rijec.
I nikad nije kasno da se opet pocne, pa se iznenadis kako se sve vrati u trenu, jer u ostalom nikamo nije ni otislo.

Morat ću neku policu ajeto izmisliti u radioni, šteta da idu u podrum, inače žena je oduševljena i stripovima i mojim uracima.

Dat cu ti moj broj, pa nek usporede iskustva. Lakse je iste utiske podjeliti, pa kumiti, proklinjati i ako treba plakati zajedno.

Ritam je neujednacen. Nije to Boris Leiner, jbg. Trebalo je dvije mjesecno. Ali kasnilo je, pa papir, pa kriza, pa poskupljenja, pa pa-pa. Tako da sad ide pojacano. Valjda ce u kolovozu jos cetiri. A ako se ustali, onda dvije mjesecno. No tko to sa sigurnoscu moze reci...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6365 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/07/2022 : 17:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

quote:

Trebala bi biti 2 AF mjesečno, ali očito će biti 4 svaki drugi.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1132 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/07/2022 : 14:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da će AF 5 - 8 krajem srpnja ili vjerojatnije početkom kolovoza izaći.
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

496 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 20/07/2022 : 21:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Koliko dugo drze rezervaciju? Sumnjam da cu imati para u srpnju obzirom da sam mislio uzeti fibrinu turu dok još traju popusti.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1132 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/07/2022 : 08:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

Koliko dugo drze rezervaciju? Sumnjam da cu imati para u srpnju obzirom da sam mislio uzeti fibrinu turu dok još traju popusti.

Ne znam. Pitaj na mail direktno njih. Mislim da se sve može dogovorit.
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 22/07/2022 : 00:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da je izdanje zapalilo forum otišao sam do knjižare da ga malo prelistam. Pa izdanje je klasični Libellus, ništa posebno bolje u odnosu na njihov standard, ne bih rekao ni da je njihovo najbolje. Također ni da je neko najbolje izdanje koje se pojavilo ikad ovdje. Papir djeluje malo tanušno al ništa strašno, bolji bi bio neki krem, žućkasti. Tu su malo zajebali. Dizajn mi se sviđa, motivi su takvi kakvi jesu, uživo izglada ljepše. Format je milina, baš ugodan za čitanje, Klasici sa strane su mi djelovali kao črčkarije za osljepljivanje u usporedbi s ovim. Poslije ovoga se sigurno ne bih vraćao na mali format. Ne planiram kupovati ali sretno onima koji kupuju :)
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14174 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 22/07/2022 : 07:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador

S obzirom da je izdanje zapalilo forum otišao sam do knjižare da ga malo prelistam. Pa izdanje je klasični Libellus, ništa posebno bolje u odnosu na njihov standard, ne bih rekao ni da je njihovo najbolje. Također ni da je neko najbolje izdanje koje se pojavilo ikad ovdje. Papir djeluje malo tanušno al ništa strašno, bolji bi bio neki krem, žućkasti. Tu su malo zajebali. Dizajn mi se sviđa, motivi su takvi kakvi jesu, uživo izglada ljepše. Format je milina, baš ugodan za čitanje, Klasici sa strane su mi djelovali kao črčkarije za osljepljivanje u usporedbi s ovim. Poslije ovoga se sigurno ne bih vraćao na mali format. Ne planiram kupovati ali sretno onima koji kupuju :)

To je ono što većina nas tvrdi.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6365 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/07/2022 : 07:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Da i meni je izdanje čisto OK. Ali napaljena većina je vj mislila da je ovo naj balkansko izdanje AF-a. ;)
Volio bi usporedbu sa talijanskim Mondadori ili kako već. Corto33 ti ih imaš šta ne?

Edited by - DiSkAcH on 22/07/2022 07:59:15
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1132 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 22/07/2022 : 08:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Pa ni nema ništa bolje od "klasičnog" Libellus izdanja.
I da, ovaj AF jest najbolji AF do sada, i također ultimativno izdanje AF-a.
A zašto je tomu tako je dovoljno pročitat najave i koje su "postavke" ovog AF izdanja.

I da, ima Libellus knjige s ljepšim dizajnom (recimo Dampyr ili Dragonero).
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14174 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 22/07/2022 : 09:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Dragonero, po meni, ima vizualno najatraktivnini dizajn.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 22/07/2022 : 11:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Da i meni je izdanje čisto OK. Ali napaljena većina je vj mislila da je ovo naj balkansko izdanje AF-a. ;)
Volio bi usporedbu sa talijanskim Mondadori ili kako već. Corto33 ti ih imaš šta ne?

Sutra ću vjerovatno preuzeti Libellus AF, pa ću onda napraviti neku usporedu sa talijanskim izdanjima.

Talijanskih imam popriličan broj različitih izdanja AF, Mondadori je izdavao ili još izdaje barem 4 različite edicije:
- Alan Ford Story
- AF TNT Edition
- AF Oscar Ink (taj je na največem formatu, kao LL AF)
- AF Supercolor

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 22/07/2022 : 16:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Gledam malo ova talijanska izdanja po internetu.
Koliko vidim nisu trobroji nego 5 ili 6 epizoda po knjizi.
E sad koliko vidim TNT Edition prati Magnusove i kasnije epizode,a Oscar Ink samo Magnusa?
TNT Edition je valjda manjeg formata.

Naišao sam i na ovo izdanje,nije AF nego Maxmagnus.

https://www.oscarmondadori.it/libri/maxmagnus-max-bunker/

Tu piše da sadrži 29 kratkih epizoda koje je crtao Magnus.
Nisam ni znao da ih ima 29,sjećam se par epizoda koje su izlazile u RS magazinu 80tih na velikom formatu i još negdje.
Koliko znam kod nas su pokrivene samo one kasnije epizode u Vjesnikovu i SA izdanju s drugim crtačima.
To bi sasvim sigurno volio da neko izda kod nas.
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 22/07/2022 : 16:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
https://www.comicsbox.it/albo/OSCARINK_036
Našao i popis epizoda.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2541 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 22/07/2022 : 21:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kuzman

Gledam malo ova talijanska izdanja po internetu.
Koliko vidim nisu trobroji nego 5 ili 6 epizoda po knjizi.
E sad koliko vidim TNT Edition prati Magnusove i kasnije epizode,a Oscar Ink samo Magnusa?
TNT Edition je valjda manjeg formata.

TNT Edition i Oscar Ink imajo koncept, da svake dvije knjige pokrivaju jednu godinu izdavanja.
TNT Edition je Bonelli format a Oscar Ink je veći format kao LL AF i planira se samo prvih 75 Magnusovih epizoda.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 22/07/2022 : 22:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Koliko vidim barem prema korici slovensko izdanje je u stvari verzija Oscar Ink?
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19113 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/07/2022 : 07:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
A ko nema love za sva ta delux izdanja i želi obicni zuti svescic.. hr kiosci puni su paketica sa po dva Alana klasika pakirana.. 25 kuna za dva stripa...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 23/07/2022 07:26:48
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6365 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 23/07/2022 : 07:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

A ko nema love za sva ta delux izdanja i želi obicni zuti svescic.. hr kiosci puni su paketica sa po dva Alana klasika pakirana.. 25 kuna za dva stripa...

I remitenda poskupila, prije su bila 3 za 26kn.

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 23/07/2022 : 08:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ja nikada nisam bio veeeliki ljubitelj AF (nisam ni sada) pa nisam ni zaslijepljen ni opcinjen izdanjima AF.
Ali prekjucer sam dobio svoje primjerke LL.
Odlicno! Ostaje cinjenica da me hrbat smeta. Lijep je dok se izdanje drzi u ruci, slika ide tecno s naslovne na hrbat i tu ta razigranost o kojoj je izdavac govorio dolazi do izrazaja. Ali kad se stavi na policu to je kao mijesana salata. No, dobro.
Papir mi se svidja. Ni govora o prozirnosti, bas je dobar. Jbt, tko cita strip drzeci list koji se cita u zraku i to ispred reflektora...Cccc...
I sad se sjecam lijepog papira u HC Zagoru od Veselog Cetvrtka: tanak, crn, ugodan za listanje i citanje, AF je deblji i bez daljnjeg u redu.
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 23/07/2022 : 09:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja dok sam ih skupljao bili su 24,50 kn tri komada.
Problem je što sam na cca 80kom. skupio još 40tak duplikata.
Nekih brojeva je bilo puno a nekih nikako tako da sam se preorijentirao na aukcije i oglasnike.
Zadnje što sam gledao bila su dva AF i jedan Diabolik u paketu.
Ne bi nikom preporučio skupljanje tih paketića,puno duplih i primjeraka s oštećenjima.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19113 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/07/2022 : 10:07:21  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kuzman

quote:

quote:

Ja dok sam ih skupljao bili su 24,50 kn tri komada.
Problem je što sam na cca 80kom. skupio još 40tak duplikata.
Nekih brojeva je bilo puno a nekih nikako tako da sam se preorijentirao na aukcije i oglasnike.
Zadnje što sam gledao bila su dva AF i jedan Diabolik u paketu.
Ne bi nikom preporučio skupljanje tih paketića,puno duplih i primjeraka s oštećenjima.

Kako potrefis..
Za citat ok ali za picajzlkolekcionare treba truda...
Ja sam 37 i 148 broj zajedno dobio perfektene, ko da su juce pakirani..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 23/07/2022 10:08:02
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4491 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 24/07/2022 : 00:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Prelistao nedavno izdanje uživo i priznat ću da je odrađen jako dobar posao. Korice uživo lijepe, papir paše na dodir, format tabli za ovako deluxe izdanje prigodan. Pitanje je je li ovo po svim postavkama najkvalitetnije za nekog AF kolekcionara što se moglo ponuditi, ali kao neka retrospektiva na zlatne dane serijala će dobro odraditi ulogu. Ostaje za vidjeti hoće li se naklada smanjivati, kako će se cijene kretati, što kad se pređe u troznamenkaste nastavke itd. Ali, za nekoga tko želi Alan Forda u knjiškom formatu kao neki hommage junaku kioska, ovo će biti as good as it gets.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
627 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 25/07/2022 : 13:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Jučer sam imao priliku napokon prolistati ovo izdanje koje je dovelo do ogromnih rasprava . Meni se baš jako dopada. Format je idealan, veličina tabli mi je na prvu malo čudna, nekako neprirodna, ali dojma sam da je to isključivo do navike tako da tu iste više naginjem plusu, korice fantastične, nema šta nadodati. Eto taj hrbat je možda malčice nespretan, ali meni osobno ne smeta. U svakom slučaju radi se o sjajnom izdanju, a meni jedini problem predstavlja cijena i radi nje ga vrlo vjerojatno neću uzimati. Kada promislim koliko trobroja ću uzeti i koliko će se tu sve skupa potrošiti novaca zaboli me glava. Možda jednom netko odluči jeftinije izdanje izbaciti...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4839 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 25/07/2022 : 21:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Stiglo.

Nemam primedbe, odlican 5.

sangue navajo
Go to Top of Page
Page: of 43 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000