forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Vaš stav u vezi rupa u serijalima koje skupljate?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/07/2022 : 14:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Kako se obračunavate s rupama u serijalima? Morate li imati sve brojeve nekog serijala i tražite li manično nastavke koji vam nedostaju? Ili pak s druge strane ne pridajete previše pažnje tome što od recimo 300 komada Zagora ne posjedujete 20ak komada u sredini?

Mislim da će većina ljudi ipak spasti u ovu treću kategoriju, odnosno pristup kupovini im ovisi od serijala do serijala.

*Kad kažem "serijal", mislim na stripove koji imaju veći broj međusobno neovisnih priča. Naravno da će svatko htjeti imati recimo svih 8 knjiga Tezukinog Buddhe ili npr. kod Enochove Lilith jer tu se radi o jednoj priči, dok takav kontinuitet ne postoji recimo kod Zagora ili Texa. Poll se ne odnosi na takve "kraće" serijale koji tvore jednu jedinstvenu priču.

Choices:

Moram imati sve brojeve serijala koje pratim
Rupe u serijalu mi nisu pretjerano bitne
Ovisno o serijalu

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 20/07/2022 14:51:04

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/07/2022 : 14:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Prva opcija, ako pratim neki serijal onda zelim imati sve brojeve
(Imam hrpu texa, dylana, zagora itd, ali te serijale ne pratim, a volim pročitati)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/07/2022 : 14:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Moram sve skrpiti iako je dosta djubra. Jednostavno bolest! To je vec kolekcionarstvo a ne samo ljubav prema stripu.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15642 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 20/07/2022 : 14:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Obavezno prva opcija

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO

Edited by - risbozg on 20/07/2022 14:55:04
Go to Top of Page

Altairfan
Junior Member

467 Posts

Member since 12/12/2019

Posted - 20/07/2022 : 14:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Altairfan a Private Message  Reply with Quote
Za Zagora je obavezna prva opcija.
Ostalo nije važno.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 20/07/2022 : 14:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Opcija broj jedan. Bez obzira na pad kvalitete u ediciji.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/07/2022 : 15:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Šta van je bokte, jeste normalni?

Šalim se, i ja sam nekad tako radio, al sad se trudim biti ova treća opcija... Recimo Snyderov Batman na primjer... Iako svih deset trejdova tvori jednu veliku priču, mislim da su mi za kolekciju sasvim dovoljna prva dva (možda i tri). Mogu se čitati samostalno i zapravo si najkvalitetniji dio njegovog runa. Ovo ostalo mi je okej za jedno čitanje, no ne bi ih rado držao na polici.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 20/07/2022 : 15:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Neke rupe su mi bitne, ali one u kolekciji nisu među njima.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/07/2022 : 15:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Alkar Vice u sridu !
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/07/2022 : 15:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Opcija 1
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1482 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 20/07/2022 : 15:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Nisu mi bitne toliko.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 20/07/2022 : 15:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
serijali kojima se ja bavim i nemaju neki kontinuitet... a više niti kvalitetu :) pa mi rupa tu i tamo ne smeta. :)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/07/2022 : 15:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
U startu kupujem ono što me zanima... kad odlučim potrošit više love onda popunjavam "rupe".
Najbolji primjeri su superherojština ČK.
Puno stvari je treća liga ali dogodi se da prvoligašima stanka traje duže pa uleti nešto poput nižerazrednog Vratnika.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/07/2022 : 16:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Alkar Vice u sridu !

I meni je palo na pamet ovo za rupe.
Valjda svi prljavi umovi funkcioniraju isto.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 20/07/2022 16:04:40
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 20/07/2022 : 16:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Alkar Vice u sridu !

Htio nešto slično napisati.

Have mercy
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 20/07/2022 : 16:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Opcija 2.

Sebe vise posmatram kao konzumenta (citaca) nego kao kolekcionara.

Od mamutskih serijala, najvise volim tip serijala kao Dilan Dog / Alan Ford (ili serija Dosije X), kod kojih su vecina epizoda samostalne, uz poneko nadovezivanje na prethodne brojeve i poneki story arc.

Uostalom otkako sam se preselio, stripove ne drzim vise na policama sa staklom vec u zatvorenim ormarima, i estetika kolekcije mi ne igra nikakvu ulogu u zivotu.

Za razliku od vas kolekcionarskih fetisista, ja imam jedan drugaciji stripovski fetis: svaki strip koji procitam, moram da rangiram po godini kad je originalno objavljen, i tako pravim neki vid rang liste od najboljeg do najgoreg, po godinama. (kako to izgleda, moze se videti na linku u mom potpisu).

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/07/2022 : 17:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Magični Vjetar bez rupa jer je izvrstan strip, i jer ima kontinuitet.
Tex ima rupa koliko oćeš.
Mister no iman prvih pedesetak knjiga, sa par rupa popunjenih VČ debeljucama.
Kad su rupe u pitanju, pa čak i one alkara vice, ja bi reka da nije svaka rupa vrijedna punjenja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38074 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/07/2022 : 17:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Tako nekako kao sto Nesvrstani veli, mada MN bi rado imao sve jer mi je drag junak, pa i da je sareno koliko vec je (LMS sam vec prodao i krenuo sa LIB ali samo do SD mada mi fali 8 knjiga koje su isle prebrzo), sve ostalo je u kiosk izdanjima).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 20/07/2022 : 18:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Bez razmisljanja sam kliknuo prvu opciju ali zapravo ovisi... Neki primjeri serijala sa rupom:

Lilit mi fali jedan broj, naknadno saznao da je dosta tih primjeraka bilo uništeno u poplavi pa ga nema ( vješticji čas ili tako nekako) - pomalo frustrirajuce, ali može se.

Bone ( Bookglobe) - 4.knjiga, godinama ne mogu naći ali se već prestao nervirati.

Doduse, vjerojatno bih se u tim primjerima jako, ali baš jako nervirao da je riječ o zadnjem broju..

Nathan Never - ne spominjem onu rupu sa starim brojevima koje pomalo LL krpa (a ja uporan ne kupujem kupus od Ludensa koji sam imao prilike naci), već recimo fale mi prva 2 giganta ali ne dam lihvarima novac koji traže.

Alan Ford - kupujem iz remitende po dva broja SC Alana tako da mi je to dosta neujednaceno ali me ne nervira uopće. Nisam htio navlačiti božji gnjev na drugom topicu o Alanu Fordu ali ovo izdanje mi skroz paše.

Dampyr imam od VC i one specijale i maxije od SA i stvarno bih volio da je to izdanje izašlo za kioske ali želim smanjiti ovisnost o LL koji mi je preskup pa pratim samo Nathana Nevera (jer sam jalan i nesposoban :) )

Jednako vrijedi i za dylana kojeg povremeno zapratim.

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11509 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 20/07/2022 : 23:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Težim ka prvoj opciji. Negde sve ide kakoko treba, nešto se naknadno popunjava, pa zastane i tako u krug.

https://striposlavija.blogspot.com/

Edited by - wesskowaz on 20/07/2022 23:24:07
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 21/07/2022 : 08:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Ne čitam kronološki, nego potpuno nasumično, osim u slučaju kada se radi o nekakvim odisejama unutar serijala sa povezanim epizodama. Jedino ih kronološki slažem na policu jer tako izgleda bolje, ali nekakve praznine u kolekciji mi uopće ne smetaju.

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.

Edited by - Qwertz on 21/07/2022 08:18:07
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/07/2022 : 08:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
I miš rupu mijenja

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

180 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 21/07/2022 : 09:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Kad su rupe u pitanju, pa čak i one alkara vice, ja bi reka da nije svaka rupa vrijedna punjenja.

Od birača nema skupljača

Skupljam svega nekoliko serijala koji spadaju pod gornju definiciju i od toga mi smetaju rupe u Magičnom(LL), Alan Fordu (SA), Riđobradom(LL) i Maxmagnusu(SA).

Iskreno najviše me smetaju rupe u novčaniku. Potrošim puno na stripove ali recimo 70+ kn za SA HC izdanje Alan Forda/Maxmagnusa ne dam pa može rupa ostati navijeka.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 21/07/2022 : 09:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

I miš rupu mijenja

Čuvaj se miševa u kolekciji. Jesu ti stripovi po kutijama? Tu leži opasnost. Mišja.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/07/2022 : 09:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

I miš rupu mijenja

quote:
Originally posted by malimarinko
Od birača nema skupljača

quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Valjda svi prljavi umovi funkcioniraju isto.

Puno je ovdje prljavaca !
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8301 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/07/2022 : 12:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ta uniformiranost kolekcije mene samo živcira, najdraži mi je komplet sin citya.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000