forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zagor 5000, 7000, 9000 .... Svašta
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by stripnik
Svašta Stinky. Po ovom što si napisao sigurno si uspješan u životu.

Da. Sjeti se toga sljedeći put kad čamiš u garaži i glancaš taj svoj pleh, kad te izjeda da si nemreš kupiti bombu profesora veribada za 9 tisuća kunića... tek to će te dotući.

I opet ovaj post govori više o tebi nego o meni.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/07/2022 : 18:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rekao bi još jednom da se ljudi bave hobijima zbog zadovoljstva i druženja. I ti si kao i ostali na ovom forumu jer ti treba stripovsko društvo bez obzira uživaš li sam u svojoj sobi u ugodnoj fotelji, rasvjeti , stripovima i muzici.

Razlika između mene i tebe je što je meni druženje (stvarno i/ili virtualno) s ljubiteljima stripa tek bonus u ovom hobiju. Tebi je druženje osnova bez koje bi ti bavljenje hobijem bilo bezvrijedno.

quote:

Samim time što znaš dosta o hobijima svojih frendova govori o tome da ih vole podijeliti. Inače o njima ne bi ništa zano.

Pa naravno da znam, prijatelji smo. Prijatelji pričaju o stvarima koje vole i koje ih zanimaju. Međutim oni mene ne trebaju kako bi uživali u svojim hobijima i to je sasvim normalno. A još je normalije to što ne trebaju potvrdu stranaca kako bi mogli uživati u svojim hobijima. To je dijametralno suprotno od tvog stajališta.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 30/07/2022 18:16:58
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Stinky,
Žao mi je da sam se ulovio u LMS kolekcionarsku klopku. Bilo mi je žao da mi je toliko stripova iz djetinjstva nastradalo na tavanu.
Svaki veći poduhvat izračunam u početku.
Kalkulacija se temeljila na cijenama do 2018. Kada sam krenuo. Pokazala se krivom.

Pogreška kulminira sa Veribadom. Nije mi žao što neću kupiti profesora nego mi je žao krive procjene troškova.
Rijetko kada tako pogrešim.

Ovo sa sadašnjim cijenama nema veze ni sa čim. Bar tebe dobro zabavlja. Sviđa ti se "Bomba profesora Veribada (glanz)"
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Rekao bi još jednom da se ljudi bave hobijima zbog zadovoljstva i druženja. I ti si kao i ostali na ovom forumu jer ti treba stripovsko društvo bez obzira uživaš li sam u svojoj sobi u ugodnoj fotelji, rasvjeti , stripovima i muzici.

Razlika između mene i tebe je što je meni druženje (stvarno i/ili virtualno) s ljubiteljima stripa tek bonus u ovom hobiju. Tebi je druženje osnova bez koje bi ti bavljenje hobijem bilo bezvrijedno.

quote:

Samim time što znaš dosta o hobijima svojih frendova govori o tome da ih vole podijeliti. Inače o njima ne bi ništa zano.

Pa naravno da znam, prijatelji smo. Prijatelji pričaju o stvarima koje vole i koje ih zanimaju. Međutim oni mene ne trebaju kako bi uživali u svojim hobijima i to je sasvim normalno. A još je normalije to što ne trebaju potvrdu stranaca kako bi mogli uživati u svojim hobijima. To je dijametralno suprotno od tvog stajališta.

Za bilo koji ples potrebno je dvoje. Iz gušta, ljubavi, potvrde. Ali dvoje. Kad je dvoje nije više solo. Solo plesač isto tako voli solo plesati pred drugima. Treba mu podrška, priznaje ili publika.
Isto tako za bilo koji hobi potrebno je, na kraju, barem i minimalno dvoje.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/07/2022 : 18:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
U krivu si.
Žao mi je što to ne vidiš, ali u potpunosti si u krivu.

Toliko od mene na ovu temu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Ništa, odjavljujem se.

Čak i na njemačkoj telki ima dana kad na poslu možeš ovako lijepo tipkati.
Nisu ni Nijemci ono što su nekad bili.

Momentalno im je strašno bitno imati kabrio. Momentalno Veribadski kupuju Kabrie. I opčenito im je auto postao jako važan. Kao i kod nas.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

U krivu si.
Žao mi je što to ne vidiš, ali u potpunosti si u krivu.

Toliko od mene na ovu temu.

Ma shvaćam što govoriš.

Lijepo je imati svoju sreću, mir i zadovoljstvo. Svoju malu tajnu. Svoj tajni mir gdje te nitko ne dira.
Ja nisam takav tip.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 18:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Zapravo ne mora biti tajni već samo tvoj.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 30/07/2022 : 18:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A dobro... panika, naravno.
Dođe to s vrimenom...
Pogotovo kad se sami sebi opravdavamo.
Izmučiš se po gudurama Europe, iscrpljen od posla čekaš godišnji a mi u međuvremenu svirali k.... pa opet lipo živimo i kupujemo stripove. Upoznajemo se, družimo, svađamo... pa opet na nekom festivalu zajedno pijemo.
Europa je u stvari ljubomorna na nas.
Lipo je to znati.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Ovu mirnoću života koju imamo ovdje ne bih nikad više mijenjao za Hrvatsku.

Mirno je. Ljudi su općenito i generalno zadovoljni. Ljubaznost nije hendikep.

Imamo samo ljepše more. Ništa više. Mi ovdje spokojnije i mirnije živimo nego što smo ikada u Hrvatskoj.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Trebaš osjetiti kako izgleda promet kada iz Njemačke dođeš u Zagreb nakon godinu dana.

Ostaviš auto doma i koristiš romobil, tramvaj ili taksi. Na motoru trebaš dan do tri privikavanja na vožnju po gradu. Na kraju i njega ostaviš u garaži.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 30/07/2022 : 19:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

alan ford je čisto smeće, to je humor za siromašne.
a najgore od svega što si ti siromašni danas ne mogu kupiti te alanfordove, jer ih lukavi trgovčići prodaju po par tisuća kuna. taj prizor, dok se stripnik, ivanlo i svi ti siromašni grizu, jer si ne mogu kupiti alanfordove, pa onda sublimiraju taj očaj u mudrolije na forumu, to me još jedino drži na životu. kriziram i krepavam od smijeha, jer, vidite: nema smješnijeg prizora nego kad siromašni ljudi za nečim žude, a ne mogu si to priuštiti... pa onda dobiju onaj komični izraz ukočenosti, tzv. Wundt-Krabbsov sindrom.

Otkad su desničari imali smisla za humor? Naročito tvog kalibra. Tebi je vrhunac komedije uber ales koji se iživlja nad bilo kim.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 30/07/2022 : 19:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imamo samo ljepše more. Ništa više. Mi ovdje spokojnije i mirnije živimo nego što smo ikada u Hrvatskoj.

Znači ipak panika... kod nas u Njemačkoj. Tako su mi i ovi postovi od ranije i zvučali... no nema potrebe, svi se ponekad uspaničimo kad vidimo koliko smo love i vrimena u stripove ulupali.
Ovo sa motorom, autima, taksijem... ne kužim al' nije ni bitno.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13148 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/07/2022 : 19:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo sa sadašnjim cijenama nema veze ni sa čim. Bar tebe dobro zabavlja. Sviđa ti se "Bomba profesora Veribada (glanz)"

Je, meni je to urnebesno. To da si ti u stanju dati, pazi sad, ne 9 tisuća, nego 50 kn za stari papir. S tim se ja sprdam (fala k**** ako si napokon shvatio), a s ovim što ti pišeš ------ ma to je blagi užas, stari moj. To su gluposti samo takve; al' ne samo da su gluposti, nego je to bijedna, niska razina, hoćeš stila, hoćeš misli, hoćeš stava... To nepoklapanje tvoje napuhanosti i evidentne neduhovitosti, nemisaonosti i ne baš pretjerano visoke kulturne nadgradnje, a skuckano u ove tvoje postove, to čini jedan od većih blamova na scomu (a scom sam po sebi je pun svakakvih kumeka).

Pisati na taj uštogljen način kako ti pišeš, i napuhivati se ko neki gastarbajterski Žak Houdek, a ispadati smiješan pored mojih upisa (a ja čitam Zagora!! ej, čovječe, jedan čitač Zagora te tako otpuhne, a ti si utvaraš da si neki ozbiljni intelektualac), to je da si posložiš orijentaciju u svijetu. Jer, vidi, ne ide ti u prilog teoriji o ozbiljnom društvu i ozbiljnim stripovima i ozbiljnim intelektualcima (a sve moj do mojega) činjenica da jedan čitač Bombe profesora Veribada pomete pod s tobom, pišući duhovito, promišljeno i kultno. O tome si ti trebaš položiti račune i početi raditi na redefiniciji svojih ishlapjelih teorija o hobijima.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Znači ipak panika... kod nas u Njemačkoj. Tako su mi i ovi postovi od ranije i zvučali... no nema potrebe, svi se ponekad uspaničimo kad vidimo koliko smo love i vrimena u stripove ulupali.
Ovo sa motorom, autima, taksijem... ne kužim al' nije ni bitno.

Eto, jednostavno želiš slušati o nesreći, o problemima, o nezadovoljstu.

Motor i auto kad voziš u Zagrebu ne možeš se snači. Svi su netolerantni, agresivni, bezobrazni. Ne poštuju ostale u prometu. Imaš osjećaj kao da svi imaju velikih problema.
Ono oslobodio bi mu najradije traku da stigne tamo kamo mu se žuri. Misliš ima trudnu ženu sa trudovima u autu ili nekoga tko je u smrtnoj opasnosti. Kao što se čisti put ambulantama pod sirenama.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 30/07/2022 : 19:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Uf... koji stereotip.
Znaš... nije samo Zagreb Hrvatska.
Neka. Pomalo.
Prepuštam te stinkyju.

Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Je, meni je to urnebesno. To da si ti u stanju dati, pazi sad, ne 9 tisuća, nego 50 kn za stari papir. S tim se ja sprdam (fala k**** ako si napokon shvatio), a s ovim što ti pišeš ------ ma to je blagi užas, stari moj. To su gluposti samo takve; al' ne samo da su gluposti, nego je to bijedna, niska razina, hoćeš stila, hoćeš misli, hoćeš stava... To nepoklapanje tvoje napuhanosti i evidentne neduhovitosti, nemisaonosti i ne baš pretjerano visoke kulturne nadgradnje, a skuckano u ove tvoje postove, to čini jedan od većih blamova na scomu (a scom sam po sebi je pun svakakvih kumeka).

Pisati na taj uštogljen način kako ti pišeš, i napuhivati se ko neki gastarbajterski Žak Houdek, a ispadati smiješan pored mojih upisa (a ja čitam Zagora!! ej, čovječe, jedan čitač Zagora te tako otpuhne, a ti si utvaraš da si neki ozbiljni intelektualac), to je da si posložiš orijentaciju u svijetu. Jer, vidi, ne ide ti u prilog teoriji o ozbiljnom društvu i ozbiljnim stripovima i ozbiljnim intelektualcima (a sve moj do mojega) činjenica da jedan čitač Bombe profesora Veribada pomete pod s tobom, pišući duhovito, promišljeno i kultno. O tome si ti trebaš položiti račune i početi raditi na redefiniciji svojih ishlapjelih teorija o hobijima.

Ti očigledno ne poznaješ nikakvu sreću u svom životu. Pun si jada i mrzovolje.
Nisam ti ja kriv za ove tvoje izljeve. Kriv si si sam.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13148 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/07/2022 : 19:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Nemoj se duriti.
Ta sam si to tražio. Htio si muške razgovore, ušetao u ovaj grad sa stavom "poglečte, novi kid je u gradu" i onda si... doživio fijasko. Nitko te nije shvatio, a što je još gore, u gradu živi najbrži revolveraš Divljeg Zapada. Zovu ga stinky, dok još imaju snage govoriti.

Olovom sam ti potkresao perje, ništa strašno. Malo si se provozao na ringišpilu, besplatno, i sad si možeš misliti.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
To nije muški razgovor.

To je govor tvog nezadovoljstva svojim životom. Toliko mrzovolje u nečijem pisanju rijetko čitam.
Apsolutno ne voliš svoj život.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/07/2022 : 19:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Jebote stripnik ne želim te kritizirati ali mislim da nisam vidio tvoj post u kojem se ne osjeti ton poraženog čovjeka. S kime/čime se ti to zapravo boriš? Pokušavaš popuniti prazninu u duši materijalnim; spačekima, jedrenjima, skupim putovanjima i napokon stripovima ali to te ništa zapravo istinski ne veseli; u nutrini si duboko usamljen. Zato i nagonski tražiš druženje/prijateljstvo kroz materijalno i to te duboko frustrira.
Imam osjećaj da si ti ono što se kaže "another victim of the modern age" i nije to ništa neuobičajeno, svi smo mi žrtve toga u većoj ili manjoj mjeri. Ti si u većoj.
Spomenuo si hodočašće na Camino - eto vidiš nešto takvo bi ti bila dobra opcija za prvu ruku iako mi se taj Camino čini kao pomodni proljev. Imaš kod nas Velebit, odi gore na tjedan dana, spavaj u šatoru, pusti si Gustava Holsta -Planetes i meditiraj. Hrani se suncem i tišinom, gledaj guštere i galami na poskoke te pij čistu vodu i jedi pemikan... dok se nekako opet ne povežeš s prirodom.
Ukratko, izađi iz komfort zone i na neko vrijeme odjebi sve materijalno i stimulirajuće a pogotovo snobovsko. Nema ti tu kruha za ranjenu dušu, to je samo flaster na otvorenu ranu. :(

Jedino tako bi te mogle prestati mučiti određene stvari koje em krivo rezoniraš em opetovano ponavljaš.

A onda se vrati ovdje i uživaj u čitanju SD perioda Zagora i novih i starih Fibrinih kulteva. Možda čak i Vrh Bogova naopačke :)

Bok, kako si.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Ajde ti bar imaš smisla za humor.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Na Vrh Bogova sam se čak i nasmijao.
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 19:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
I još uvijek ga nisam pročitao.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13148 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/07/2022 : 19:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
šmrc šmrc buu buu šmrc

Stripnik, odi čitati Matoša. Evo, ovo ti nije skupo:
https://www.njuskalo.hr/hrvatska-knjizevnost/a-g-matos-dojmovi-dragi-nasi-suvremenici-1973-god-oglas-37217884
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 30/07/2022 : 20:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Sabrao sam to u prvom razredu 1973.

Sad ti je kasno za humor. Ne možeš izbrisati one mrzovoljne postove.
Da si krenuo sa zezancijom tipa ne možeš si priuštiti Veribada bilo bi čak i zabavno.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000