Film je skroz OK, nije lose, ali ni nista nevidjeno. Da smo u devedesetima, ovo bi vjerojatno bilo izdano kao strip. Lijepa priroda. Kubura kojom ga je upucala je ista kubura koju je Danny Glover dobio na poklon u Predatoru 2.
Ne bih da nekome spojlujem kraj, ali predator kao ultimativni lovac izgubi u sopstvenoj igri od jake, emancipovane Pokahontas koja nema nikakvog iskustva u lovu, ali želi da bude lovac samo zbog toga što su joj muškarci rekli da ne može! Predator je ili 100% stealth kao neka najveća pičkica ili se kao neki hillbilly tuče i rve sa medvedom. Niđe veze.
A što je najgore od svega čak i ovakav film dođe u suštini kao treći najbolji film u franšizi posle prva dva. Predator franšiza je užasna franšiza, možda je jedino Resident Evil gora. Zar je stvarno toliko teško napraviti dobar film o Predatoru?
Nakon sto je Marvelov prvi omnibus visestruko bio odgadjam zbog sudskih tuzbi pa konacno izasao nakon nagodbe, za ozujak 2024. najavljen je drugi (i zadnji) Predator: The Original Years Omnibus (vol. 2).
Collects: Predator: Hell & Hot Water (1997) #1-3, Predator: Primal (1997) #1-2, Predator: Nemesis (1997) #1-2, Predator: Hell Come A-Walkin' (1998) #1-2, Predator: Captive (1998) #1, Predator: Homeworld (1999) #1-4, Predator: Xenogenesis (1999) #1-4, Predator (2009) #1-4, Predators (2010) #1-4, Predators: Beating the Bullet (2010) #1, Predators: Preserve the Game (2010) #1, Predator: Hunters (2017) #1-5, Predator: Hunters II (2018) #1-4, Predator: Hunters III (2020) #1-4; material from Dark Horse Presents (1986) #124, 137; Free Comic Book Day 2009: Predator
Sad su zavrsili i Aliens omnibuse i Predator omnibuse, valjda su onda na redu AvP omnibusi.
Gledao danas, jos Aliensi jedan i tri, dvojke nema… da sam prije 15-tak godina imao ove sanse odmah bih ih kupio. Prvi Predator sam citao onaj sa Navajo indijancem i "cold war" kasnije. Aliense nikad. Imam neku AvP knjizicu povodom prvog filma i "Predator vs. Judge Dredd vs.Alien". Luda kombinacija, ne? 😁
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Šta ja znam, nisu možda vrh vrhova, ali su bolji od svih SF-ova što su Denis V i Christoper N snimili.
Imaš piće za ovo.
Zato sto ridley na kraju svega zna znanje i od govnastog materijala je snimio gledljive filmove, a ova dvojica cu su od solidnih predlozaka i ideja snimli govnaste filmove.
Šta ja znam, nisu možda vrh vrhova, ali su bolji od svih SF-ova što su Denis V i Christoper N snimili.
Imaš piće za ovo.
Zato sto ridley na kraju svega zna znanje i od govnastog materijala je snimio gledljive filmove, a ova dvojica cu su od solidnih predlozaka i ideja snimli govnaste filmove.
Ispravak netocnog navoda (osim za Nolana): za Ridlija se jos davnih osamdesetih ustvrdilo da su mu filmovi dobri toliko koliko su mu dobri scenariji. Deda Ridli jos do sada to nije uspio opovrgnuti.
Originally posted by vice
Originally posted by fandango
Aj daj nemojte, Prometej i Covenant su nacisto posvadjani s logikom. Cak su AvP bolji i to zato sto ne prodaju muda pod bubrege ko ova dva
Imaš moju podršku.
A ja bih vama svima kupio pice, Prometeju i Covenantu usprkos!
Imaš piće za ovo.
Ispravak netocnog navoda (osim za Nolana): za Ridlija se jos davnih osamdesetih ustvrdilo da su mu filmovi dobri toliko koliko su mu dobri scenariji. Deda Ridli jos do sada to nije uspio opovrgnuti.
A gle, sto se mene tice, tesko se od govna radi pita. Ridli ce sa zanatske strane uvijek odradit posten posao. Ova dva se gube izmedju umjetnicarenja i holivudke plasticnosti, sve nesto bi htjeli, a na kraju corak.