Author |
Topic |
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 11/08/2022 : 15:51:23
|
Neki će shvatiti, nadam se
BIJELI SLONOVI
Bijeli slonovi prolaze sobama, hodnicima, domovima, ulicama, gradovima i njihov težak bat samrtni je hropac u plućima svijeta...
bijeli slon čeka pred mojim vratima, vreba tamo danima, tjednima, mjesecima, godinama, sve neumjereniji i sve nestrpljiviji...
katkad ga pozdravim i dohvatim povodac koji počinje u meni i završava u provaliji njegova ždrijela...
odvedem ga u dvorište i pustim neka urla golotinjom dana, okružen bogatstvom koje nikad neće shvatiti...
ja mu kažem samo ti urlaj, beštijo dok se ne pretvoriš u veličanstvenu olupinu koja trune na suncu...
obnažena vlastitim bezdanom.
Bijeli slonovi tutnje životima drugih, podjednako nezasitni koliko i veličanstveni i njihova blagodat mrtav je teret na plećima pogrbljenog svijeta...
a ja, ja ubijam slonove.
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 11/08/2022 : 16:01:32
|
Jedna od mnogih koje su nastajale tijekom opijanja, a većinu sam sljedeći dan uspio dešifrirati i prepisati u kompjutor
STRANPUTICE PIJANSTVA
Napio sam se u prošlu noć i kada sam se jutros probudio glava me je boljela utroba mi se prevrtala sve je u meni bazdilo osudom, prijezirom, gnjevom i osjećao sam se manje čovjek a više zvijer...
zaputio sam se na kavu i na pola puta do birtije zaželio se vina pa naručio tamno pivo, Tomislava - Ubojicu, nazivam ga Ubojicom jer me pošteno ubije kada ga zalijem s gemištima...
plan sam proveo u djelo i pijan prespavao popodne probudivši se maloprije više kao zvijer, manje čovjek i odlučio učiniti jedino što mi nitko ne može oduzeti...
napiti se još jednom.
Subota je uvečer dan je sumorno siv atmosfera pogoduje pijanstvu životinje odišu životom i privrženošću ljudi zaudaraju kao tursko groblje konobarica se prekrasno smiješi a pivo teče niz ovratnik i klizi niz grlo kao poezija iz ove tinte.
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 11/08/2022 16:01:45 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 11/08/2022 : 16:53:11
|
quote: Originally posted by mladjo
Samo naprijed Bon Jovi!
ZA JEDNOG STAROG PJEVAČA...
pet dobrih godina
pet ludih sretnih bezbrižnih nezaboravnih godina
možda je to sve što čovjek može očekivati od života
pet dobrih godina
upoznati ljubav svog života, ljubav veću od života; spoznati srodnost, bliskost i pripadnost koja je potrebna čovjeku da bude sretan
pet godina slušanja dobrog starog Bon Jovija i potpune neosviještenosti prema svijetu; prema besmislu, lažima i prevarama koje te okružuju
imati pred sobom beskrajne vidike i mostove, vjerovati da su sva vrata otvorena i da izborima nikad neće biti kraja
punim plućima pjevati pjesmu "It's My Life"; živjeti za trenutak i uistinu vjerovati da je srce otvorena cesta a putovanje tek počelo
nemati pojma o apsolutno ničemu i biti uvjeren da će zabava trajati vječno.
bilo je to infantilno razmišljanje, ali istovremeno i najbolje koje neki adolescent može imati
i zasigurno bolje od onoga koje će kasnije neminovno uslijediti.
pet godina koje se zauvijek pamte i koje se nikad neće ponoviti jer ne postoji put natrag
onaj dugokosi mladić koji je lijepio postere Bon Jovija s velikim, blesavim osmijehom na licu, izlizanom vestom punom rupa, vječito praznim džepovima i očima punim ljubavi davno je nestao...
jer odavno osjeća da za takve poput njega u današnjem svijetu nema mjesta.
ali onaj stari, umorni, sijedi i vječito nasmiješeni pjevač koji je krasio redove mladićevog maturalnog rada čak i danas povremeno nešto otpjevuši...
i u njegovim stihovima uvijek pronađem tog davno zaboravljenog sebe i pomislim da je barem on nekamo pripadao...
a ovaj mračnjak koji ga je zamijenio nakratko se opet osjeti sretnim i bezbrižnim i svijet ponovo bude na mjestu...
makar na samo jedan kratak trenutak. |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 06/09/2022 : 13:40:48
|
Malo sam zaboravio na ovu temu, pa evo par pjesama...
NA KROVU POSRNULOG SVIJETA
Postarija žena posrće preko parkirališta na putu do posla u sveopćoj pomutnji i tihom kaosu dok pokušava poravnati obrube radnog jutra...
nedaleko nje na krovu parkiranog auta sjedi crno-bijeli mačak u pozi jutarnje elegancije iznova rođenog...
na trenutak promotri moj jutarnji mamurluk i poeziju ubijenog pjesnika pa nastavi lizati šape kao da uopće nisam vrijedan pozornosti...
Što li negdje mački misle o nama trapavim ljudima?
|
Edited by - bonjovi4ever on 06/09/2022 13:41:19 |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 06/09/2022 : 13:44:24
|
KRAJ SVIJETA U NJENIM OČIMA
Sanjao sam da se niotkud pojavila nasred trga...
sjedila je na biciklu i osmijehom plamtila svijetom, a ja sam joj prišao i u leđa zabio ogroman nož...
pogledala me toliko tužno da sam tamo, tog beznadno prokletog trenutka, osjetio kako smo zauvijek izgubljeni i srce mi se raspalo...
odjednom je bila u automobilu i na pragu sna skretala niz ulicu...
pokušao sam ju slijediti, ali ona je nestala jer mrtvi putuju sami i krivnja je bila neizdrživa...
poslao sam ju u Smrt.
Što sam to učinio, što sam to učinio, što sam to učinio...
dani su prolazili, a možda ih niti nije bilo jer ja sam ostao zarobljen u prošlosti...
hodao sam osunčanim, napučenim trgom, ali ljudi su postali beskrvne opsjene koje su nadirale sa svih strana i gušile me tjeskobom...
kod kuće sam satima ležao u krevetu, otkinutih udova i potonulih misli...
osjećao sam da će me svijet progutati, razderati do kostiju i samljeti u prah...
sve dok ju jednog popodneva nisam ugledao kako sjedi na terasi kafića...
i promatra me.
Pogledi su nam se susreli i ja sam je molio za oprost...
izgledala je toliko blijedo, krhko, iznureno i očajno i činilo se da nema snage ni progovoriti...
sav svijet nestao je iz njenih očiju, ali ona je i dalje bila ovdje...
ustala je bez riječi i dala mi znak da je slijedim...
i dalje me je voljela, ali nije bilo ni traga oprostu u njenom pogledu.
Probudim se i ona me dočeka pred vratima...
prati me hodnikom do kupaonice pa zajedno doručkujemo i šećemo ulicama jeseni...
ona dijeli moje tuge i radosti, piše sa mnom ove stihove i nastanila je svaki kutak mojeg muklog postojanja...
uvijek tako tiha, tužna i bez riječi oprosta.
|
Edited by - bonjovi4ever on 06/09/2022 13:46:31 |
|
|
Topic |
|
|
|