forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/08/2022 : 22:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Ja stvarno ne kužim u čemu je problem.
Prodavač reklamira svoj proizvod kao nešto 'popularno' ili 'omiljeno'? Pa to su osnove marketinga. Neće napisati "kupite ovaj strip, nitko drugi ga ne voli niti želi čitati".
Automatsko učitavanje tu nekakve gej propagande je stvarno besmisleno.

To je to. Nikakva razlika od "vase omiljeno pivo" "najbolja cokoloda", "cisti najtvrdokornije mrlje"

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/08/2022 : 00:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

Samo vam savjetujem da ne koristite te "nisam/ali" konstrukcije, potkopavaju uvjerljivost tvrdnji.

Jesam homofob, ali mi ne smeta ova LGBT propaganda

Go kneel and weep
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/08/2022 : 09:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
- Ej, jesi gledao meč sinoć?
- Nisam, ali...
- Aha, znači jesi!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12758 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/08/2022 : 09:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.lewrockwell.com/2022/08/no_author/human-embryos-without-heads-to-be-grown-in-mechanical-wombs/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/08/2022 : 10:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Samo vam savjetujem da ne koristite te "nisam/ali" konstrukcije, potkopavaju uvjerljivost tvrdnji.

Po ovome od zečjeg vuka si prevara od homofoba.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/08/2022 : 10:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Demokratsko je pravo bit homofob. Ka i bilo sta drugo uostalom.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2022 : 11:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Prodavač reklamira svoj proizvod kao nešto 'popularno' ili 'omiljeno'? Pa to su osnove marketinga. Neće napisati "kupite ovaj strip, nitko drugi ga ne voli niti želi čitati".

To je to. Nikakva razlika od "vase omiljeno pivo" "najbolja cokoloda", "cisti najtvrdokornije mrlje"

Upravo tako.

Meni više od lgtb propagande upada u oči nacionalna, nacionalistička i verska propaganda, koja je omniprezentna u medijima na Balkanu. Ali to izgleda nikome ne smeta.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/08/2022 : 11:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Upravo tako.

Meni više od lgtb propagande upada u oči nacionalna, nacionalistička i verska propaganda, koja je omniprezentna u medijima na Balkanu. Ali to izgleda nikome ne smeta.

Tu smo propagandu već absorbirali i izasrali. ova je nova.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2022 : 11:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
"Mi" možda i jesmo, ali se ona svakodnevno servira mladima i to mnogostruko više nego lgbt.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 21/08/2022 : 11:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
premalo je te gej propagande
homofobima to upada u oči, pa misle da je sveprrisutna
treba to odvrnit na max :)

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/08/2022 : 13:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:

A protiv toga možeš što?

Sve nabrojano je hrana političarima, ono od čega žive.

Od političara žive novinari.

Novinari rade u medijima i na portalima.

Oni žive od popularnosti koja donosi prihode od reklama.

Popularnost/posjećenost je veća tamo gdje se forsiraju određene teme koje si nabrojao i oko kojih se lome koplja i iskazuju najniže strasti.

Forsira se uglavnom podjela na 2 glavne skupine (iako ima i drugih plus podvarijante):

1. Ispravni "čisti" građani: dom, obitelj, vjera, tradicija, nacija, zastava, država, domoljublje/patriotizama. U takvom okruženju homofob nije nešto negativno. Zastupaju ih uglavnom uglancani/zalizani političari koje kao uzor društva podržava crkva. Izražavaju se pojednostavljeno, naizgled razumljivo širim masama i uglavnom bez mnogo mucanja. Ova skupina je šire zastupljenija i ima je mnogo više u vodećim medijima.

2. Izdajnici/razni "sumnjivci i smutljivci": ljevičari, aktivisti koji ukazuju na nepoštovanje ustava, na lažno domoljublje koje je krinka za kriminalne aktivnosti i privilegije, krivovjernici/nevjernici, LGBT pripadnici i simpatizeri, manjine/stranci. Zastupaju ih manje glamurozni, često pojavom neugledni političari koji se često izražavaju nerazumljivo širim masama, uglavnom mrmljajući/mucajući. Ako i dospiju do medija uglavnom ih se odabirom većine gostiju i galamom zablokira/priguši.

Mnoge stranke imaju plaćenike koji moderiraju, zamagljuju određene teme i bez problema plasiraju lažne podatke i informacije. Promjenom vlasti i novinari napreduju/padaju.

I što mogu ako me to smeta?

Mlatiti praznu slamu po portalima i forumima, FB i ne zam gdje?

Koja korist?

Ili iskazivati to na ovom forumu gdje su te teme zabranjene?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2022 : 13:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nisam mislio da će se neko ovako istrigerovati, žao mi je.

Jedino što sam hteo reći je: meni više od lgtb propagande upada u oči nacionalna, nacionalistička i verska propaganda, koja je omniprezentna u medijima na Balkanu. Ali to izgleda nikome ne smeta.

Ni manje ni više. Bez namere da se ulazi u tu raspravu. Upravo zbog toga je ispravno što se o tome ne raspravlja na ovom forumu. Ali kad već nekome smeta gej propaganda, onda valja spomenuti i ostale štetne stvari.

Edited by - manhunter on 21/08/2022 13:12:21
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/08/2022 : 14:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:

Nisam mislio da će se neko ovako istrigerovati, žao mi je.

Jedino što sam hteo reći je: meni više od lgtb propagande upada u oči nacionalna, nacionalistička i verska propaganda, koja je omniprezentna u medijima na Balkanu. Ali to izgleda nikome ne smeta.

Ni manje ni više. Bez namere da se ulazi u tu raspravu. Upravo zbog toga je ispravno što se o tome ne raspravlja na ovom forumu. Ali kad već nekome smeta gej propaganda, onda valja spomenuti i ostale štetne stvari.

Ma OK, malo sam istresao svašta.

Vezano za propagandu, ako se netko zapitao što me to zasmetalo u napomeni "omiljena teen romansa" kod Heartstoppera (koje sam promatrao samo vezano za strip, nisam ni znao da postoji Netflixova serija) htio bih napomenuti da sam izbjegavao sam to šire objašnjavati jer ako fulaš zarez, napišeš ali, ili već nemaš pripremljene "ispravne odgovore" odmah te guraju u "za" ili "protiv" skupine i uvjeravaju da si ovakav ili onakav samo toga nisi svjestan.
Mene takve etikete tipa "omiljeno" smetaju ako to nije popraćeno konkretnijim podacima. To što se tako radi i kod drugih uradaka/proizvoda mi nije prihvatljivo objašnjenje, ali opet što tu netko može učiniti kontra toga.

Edited by - Peyo on 21/08/2022 14:15:28
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2022 : 14:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Po ovome od zečjeg vuka si prevara od homofoba.

Pa da, drogsy je lijepo poentirao ;)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2022 : 14:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by verab

- Nisam, ali...
- Aha, znači jesi!

:)

Čekaj, gledao si utakmicu sinoć, mislio sam da ti to bojkotiraš?

Da, ali...
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2022 : 14:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Kad već dijelim savjete; u konkretnom kontekstu homofobije, još gora stereotipnija fraza od "jesam/nisam-ali..." koju bi trebali izbjegavati je "imam ja gej frendove".
Vrijedi ekvivalentno za slične primjere.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/08/2022 : 15:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Ja ne kužin zašto bi se iko ikome triba opravdavat jel nešto ima ili nema. Pogotovo u ljudskim faktorima. To se zadnje sičan da se onaj profascio logo hvalija da ima prijatelje Srbe dok ga još nisan strpa na ignore.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/08/2022 : 16:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:

Kad već dijelim savjete; u konkretnom kontekstu homofobije, još gora stereotipnija fraza od "jesam/nisam-ali..." koju bi trebali izbjegavati je "imam ja gej frendove".

A tko je taj koji piše svetu knjigu stereotipije?

Kad netko nešto napiše provjeriš postoji li to u svetoj knjizi stereotipije i znaš s kim imaš posla (čisti idiotizam onih koji ljude moraju trpati u neku ladicu).

Ne opere ga poslije ni sveta vodica.

Ne vidim problem ako netko kaže: "Imam ja gay frendove". Problem vidim kada se dodaju opisi tipa: Osim toga čisto su normalni. Ili neki drugi epitet i/ili opaska kojom se to opravdava.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/08/2022 : 16:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Ja ne vriđan tuđu dicu na forumu ALI...
Kad je dozvoljeno možda počnen.
Ili je to dozvoljeno samo retardima?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 21/08/2022 16:42:17
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2022 : 16:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ja ne vričan tuđu dicu na forumu ALI...
Kad je dozvoljeno možda počnen.

Što se ovog tiče, moje izvinjenje. Baš, baš prekasno sam video. Izvini.

Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/08/2022 : 18:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

A tko je taj koji piše svetu knjigu stereotipije?

Kad netko nešto napiše provjeriš postoji li to u svetoj knjizi stereotipije i znaš s kim imaš posla (čisti idiotizam onih koji ljude moraju trpati u neku ladicu).

Ne opere ga poslije ni sveta vodica.

Ne vidim problem ako netko kaže: "Imam ja gay frendove". Problem vidim kada se dodaju opisi tipa: Osim toga čisto su normalni. Ili neki drugi epitet i/ili opaska kojom se to opravdava.

jebeš te stereotipske pizdarije. evo, namjerno ću pisati "jesam/nisam, ali..." pa neka forum/fejs/status/komentarorski higijeničari krpom glancaju izloge u koje će me ugurati. tuđe percepcije stvarno nisu moj problem.

nekidan sam zalijevao pitare i pao mi bokal pun vode kroz prozor, prslo sve i zalilo pola dvora, mislio sam spustit se i pospugat sa starim krpama. na kraju ipak nisam, ali k'o da jesam. sunce osušilo lokvu za 10 min, samo sam staklo pomeo. jesam li morao pomesti? nisam, ali sam odlučio pomesti i ne biti pizda.

ako imam gej frendove nije poželjno da to spominjem? jbt. ubit će nas ova sveprisutna na sve odnoseća uber-korektnost. šta ako nemam gej prijatelje, jel' to smijem reći, ili ne jer mogu ispast homofob? jel' to vrijedi i za debele, pardon pretile, pardon okrugle, pardon xxl-ove, ne-mršave, planetarno oblikovane... ili kako je već poželjno oslovljavati ih, ili ih uopće ne smijem spominjati, ili mogu ali s ignoriranjem očitog jerbo se može netko uvrijediti?

uostalom, koga se smije zajebavat, koga ne?
eto, debeli su osjetljivi pa ćemo hodati po jajima oko njih da im ne kane suza, ali zato ko jebe ćelave, njih možemo zajebavat i sprdat koliko god hoćemo. da se ovdje na forumu netko sprda s pretilim članom, da ga iz topica u topic proganja i ruga mu se bilo bi banova koliko hoćeš, ali npr. kad to isto godinama radi rakosi kikiju zbog ćelavosti nitko ni da bekne. savršeno je prihvatljivo.

nitko nije generirao toliko licemjerstva kao politička korektnost.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2022 : 19:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Da će biti trigeriranih se moglo očekivati.
Samo mnogi omašuju futbal vidim.
Poanta nije da ne smiješ spominjati da imaš te i takve (umetni random etiketu) frendove, poanta je da tu rečenicu ne smiješ koristiti kao svetu vodicu koj će tebe (u očima drugih i u očima vlastite savjesti) očistiti od svih grijeha i jednim potezom čarobnog štapića dokazati tvoju ispravnost. To bi bio prejeftin way out i nije dovoljno.

Evo jedan stvarni primjer (zlo)upotrebe takve rečenice nakon kojeg vam možda bude jasnije.

Eric Clapton, 1976.:

"Do we have any foreigners in the audience tonight? If so, please put up your hands … So where are you? Well wherever you all are, I think you should all just leave. Not just leave the hall, leave our country … I don’t want you here, in the room or in my country. Listen to me, man! I think we should send them all back. Stop Britain from becoming a black colony. Get the foreigners out. Get the wogs out. Get the coons out. Keep Britain white … The black wogs and coons and Arabs and f*cking Jamaicans don’t belong here, we don’t want them here. This is England, this is a white country, we don’t want any black wogs and coons living here. We need to make clear to them they are not welcome. England is for white people, man … This is Great Britain, a white country, what is happening to us, for f*ck’s sake? … Throw the wogs out! Keep Britain white!”

Isto Eric Clapton, kasnije:

"I am not racist, I have many black friends."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/08/2022 : 19:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Nije on u prvom dilu nista lose reka ALI (evo ga) zanemarija je povijesnu cinjenicu da je britanija drzala kvarat svita. E jebiga zelis svit ,pa ti on dodje kuci. Tako ti je to moj Claptone.

Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/08/2022 : 19:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
Mene smeta što se sve mora over the top vagati, svaka riječ. Ja nisam ni Clapton, ni pripadnik KKK, međutim čim izgovorim nevezano za kontekst "imam prijatelje crnce/gejeve/...", po default sam kriv za rasizam, homofobiju... i tjera me se da se osjećam usrano, da perem grijehe koje nemam.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/08/2022 : 20:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:
Originally posted by verab

- Nisam, ali...
- Aha, znači jesi!

Korištenje ALI u nastavku rečenice nikako ne znači negaciju tvrdnje s početka rečenice.

- Nisam, ali sam čitao novine, pa znam rezultat.

Još par primjera (a moglo bi ih biti koliko te volja):

Nisam glup, ali nisam ni Tesla.
Ne igram loše nogomet, ali nisam Modrić.
Nisam bio na poslu, ali su me zvali nekoliko puta.
Lijepa je, ali ne bi bio s njom da je zadnja na svijetu.

Tako da tu nema stereotipije osim ako neko želi silom da je uspostavlja.
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000