Razumljivo da ljudima ne leži transkripcija kad je neki anglosaksonski strip u pitanju, ali kod japanskog, srpska transkripcija je validna koliko i engleska. Samo stvar navike.
Uopste se ne slazem jer cesto ne znam sta je tu prevodilac hteo da kaze. Ima primera i kod engleskih stripova kada se npr. ime ili naziv Dawn napise kao Daun (pogresno) ili kao Don (a moze biti i pravi engleski Don i ne samo Dawn), a ti onda eci pec sta je zapravo.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Ovo je klasik, u onom najboljem smislu, moze se nekome ne svideti, normalna stvar...ali za svako postovanje je izrada ove dve knjige, spoj na hrbatu, insistiranje na originalnom formatu, iako neki drugi tvrde da je nemoguce raditi stripove ovako, pa ajde da im uvaljujemo poluproizvode, e pa onaj ko je kupio ovog Thira, zna za sta je dao novac, uz odlican prevod, odabir papira, i na kraju se vidi finalni proizvod, vidi se da ako neko zeli da uradi savrseno izdanje, moguce je...ispratite ovog sjajnog Thora...
Pa i ja se lomim! Ako ne uzmem ovu onda ne znam koja bi mogla da me natera?! 😁 Sa druge strane, mrzim duge serijale...i to još nezavršene ☹️
Berserk će biti dovršen. Uglavnom, svakako probaj, možda ti se baš svidi. Prva tri broja čine uvodnu (i relativno kratku) priču koja služi kao dobar intro u kompletan serijal, međutim iza toga dolazi priča The Golden Age (brojevi 4-14) koja po meni spada među sami vrh svjetskog stripa uopće. E ako ti ni tu ne legne, onda Berserk nije za tebe Al ozbiljno, The Golden Age je fantastična stvar.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Zna li netko kolka je postarina za hrvatsku kada se narucuje preko darkwoodove stranice?
Slanje poštom između Srbije i Hrvatske se odavno ne isplati. Zar nema DW stripova u hrvatskim striparnicama?
Kako gdje, od Carobne se i nade ovako po striparnicama, DW nisam toliko vidao SnK i Babilon imaju dosta na raspolaganju, ali isto nije to cijeli asortiman A ove DW i CK mange nisam jos vidao u ponudama Cini mi se da je opskrba srpskih striparnica hrvatskim stripovima bolja nego obrnuto
Na kraju Berserka najava za Hideout (Masasumi Kakizaki).
Vrh, vidim da je one-shot. Jesi čitao, valja li?
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud