Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
borg
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/borg.jpg)
Serbia
2299 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 02/08/2022 : 16:32:55
|
quote: Originally posted by Poli
Mislim da nikome ne smeta engleska transkripcija japanskih stripova :D
Meni je engleska transkripcija često katastrofa. I nekako kvari duh priče. Čitam japanske junake a imena im engleska. ![](icon_smile_tongue.gif) |
Resistance is futile. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Red Marquis
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/rsz_buddy_1.jpg)
Serbia
3326 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 02/08/2022 : 16:47:28
|
Razumljivo da ljudima ne leži transkripcija kad je neki anglosaksonski strip u pitanju, ali kod japanskog, srpska transkripcija je validna koliko i engleska. Samo stvar navike.
Čitajte u originalu, prevodi su za teletabise ![](icon_smile_big.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/08/2022 : 17:46:54
|
Uopste se ne slazem jer cesto ne znam sta je tu prevodilac hteo da kaze. Ima primera i kod engleskih stripova kada se npr. ime ili naziv Dawn napise kao Daun (pogresno) ili kao Don (a moze biti i pravi engleski Don i ne samo Dawn), a ti onda eci pec sta je zapravo.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
KuntaKinte
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/MisterO-avatar(1).jpg)
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 02/08/2022 : 17:56:28
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by KuntaKinte
quote: Originally posted by alexts
Samo ako piše ベルセルク, kupujem.
Ne mogu da podnesem englesko-hrvatsko-srpske transkripcije.
Što ne kupiš onda lepo na japanskom?
Zeza se čovjek...
![](facepalm.gif) |
Dosta je bilo praštanja! |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21394 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/08/2022 : 16:00:25
|
quote: Originally posted by jagodanbg
![](https://i.ibb.co/BgGkf85/IMG-20220729-225314.jpg)
znači ipak nije prvoaprilska šala?? bravo za darkvud!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2760 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 15/08/2022 : 15:18:21
|
Thor Saga o Vecnima 1-2.
Ovo je klasik, u onom najboljem smislu, moze se nekome ne svideti, normalna stvar...ali za svako postovanje je izrada ove dve knjige, spoj na hrbatu, insistiranje na originalnom formatu, iako neki drugi tvrde da je nemoguce raditi stripove ovako, pa ajde da im uvaljujemo poluproizvode, e pa onaj ko je kupio ovog Thira, zna za sta je dao novac, uz odlican prevod, odabir papira, i na kraju se vidi finalni proizvod, vidi se da ako neko zeli da uradi savrseno izdanje, moguce je...ispratite ovog sjajnog Thora... |
Edited by - john connor on 15/08/2022 17:48:08 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27164 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2760 Posts
|
john connor
Senior Member
Serbia
2760 Posts
|
jagodanbg
Senior Member
![](AvatarUpload/zerocalcare.jpg)
2924 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Kappa713
Starting Member
7 Posts
Member since 02/11/2021 |
|
Laos
Starting Member
![](AvatarUpload/download(9).jpg)
Serbia
28 Posts
Member since 19/08/2022 |
|
jagodanbg
Senior Member
2924 Posts
Posted - 24/08/2022 : 20:51:02
|
Pa i ja se lomim! Ako ne uzmem ovu onda ne znam koja bi mogla da me natera?! 😁 Sa druge strane, mrzim duge serijale...i to još nezavršene ☹️ |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27164 Posts
Posted - 24/08/2022 : 21:27:05
|
quote: Originally posted by john connor
Jaki druze zaboravih da te pitam kako ti se svidja papir? Jel po guštu :-)
Sorry,tek sad vidija pitanje. Nisam vidio ovog Thora uživo ali ako je isti papir kao prva DW Marvel izdanja onda je odličan. |
Ja sam fetišist papira! |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/08/2022 : 09:04:38
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Pa i ja se lomim! Ako ne uzmem ovu onda ne znam koja bi mogla da me natera?! 😁 Sa druge strane, mrzim duge serijale...i to još nezavršene ☹️
Berserk će biti dovršen. Uglavnom, svakako probaj, možda ti se baš svidi. Prva tri broja čine uvodnu (i relativno kratku) priču koja služi kao dobar intro u kompletan serijal, međutim iza toga dolazi priča The Golden Age (brojevi 4-14) koja po meni spada među sami vrh svjetskog stripa uopće. E ako ti ni tu ne legne, onda Berserk nije za tebe Al ozbiljno, The Golden Age je fantastična stvar. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
jagodanbg
Senior Member
2924 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Laos
Starting Member
![](AvatarUpload/download(9).jpg)
Serbia
28 Posts
Member since 19/08/2022 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Mod_Willie.jpg)
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 26/08/2022 : 14:42:33
|
quote: Originally posted by Kappa713
Zna li netko kolka je postarina za hrvatsku kada se narucuje preko darkwoodove stranice?
Slanje poštom između Srbije i Hrvatske se odavno ne isplati. Zar nema DW stripova u hrvatskim striparnicama? |
|
don_draper
Advanced Member
![](AvatarUpload/style-2012-04-mad-men-style-5-don-draper-96.jpg)
4487 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 26/08/2022 : 14:48:59
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Zna li netko kolka je postarina za hrvatsku kada se narucuje preko darkwoodove stranice?
Slanje poštom između Srbije i Hrvatske se odavno ne isplati. Zar nema DW stripova u hrvatskim striparnicama?
Kako gdje, od Carobne se i nade ovako po striparnicama, DW nisam toliko vidao SnK i Babilon imaju dosta na raspolaganju, ali isto nije to cijeli asortiman A ove DW i CK mange nisam jos vidao u ponudama Cini mi se da je opskrba srpskih striparnica hrvatskim stripovima bolja nego obrnuto |
I sell the fact that I can't be bought |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17198 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 26/08/2022 : 16:37:03
|
Ogromna. To jedino da loviš nekoga iz Hrvatske ko ide u Beograd, da ti to tamo kupi i pošalje poštom kad se vrati. Sve drugo ti se ne isplati. |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27164 Posts
Posted - 26/08/2022 : 17:02:49
|
Pa isplati mu se kupit u HR striparnici. Fala Bogu ima ih. Columbo drži srpske mange a ne vjerujem da ih i druge HR striparnice nemaju. |
Ja sam fetišist papira! |
|
nonchalant
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/FB_IMG_1605814146833 (2).jpg)
176 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 30/08/2022 : 18:49:59
|
quote: Originally posted by nonchalant
Na kraju Berserka najava za Hideout (Masasumi Kakizaki).
Vrh, vidim da je one-shot. Jesi čitao, valja li? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
nonchalant
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/FB_IMG_1605814146833 (2).jpg)
176 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|