Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/08/2022 : 13:47:58
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by stinky
nitko te ne tjera čitati
ordella zanima, mene također, to ti je to.
Pa otvorite topic za religijsko teoretiziranje i ko van brani? Kako samo vas dvoje pričate, a čak ste i superstrpljivog Bevu upilali, neko pametan bi skužija da je dosadan. E da, još nešto, neznan čovika, ne djeluje mi da je on iz toga đira, ali meni ti ova ordellova špreha baca na bivše đankije koji odlipe na vjeru. Jebate šta oni znaju upilat kad krenu... Pogotovo sa svojin katarzama...
Iman ja jednog iz bivše ulice. Prije je žica kune a posli tira ljude da se s njim mole Gospi. Zanimljivo da su ga posli više izbjegavali nego prije. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6173 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 28/08/2022 : 13:51:55
|
quote: Originally posted by Beva Ja ću ponoviti, iskrenog čovjeka cijenim bez obzira na uvjerenja
cijeniš li vjernika?
ja ateiste ne cijenim
Cijenim svakoga tko je iskren, pa i vjernika. Moja majka je iskreni vjernik. Ne cijenim prijetvorne ljude koji se samo uklapaju u dominantni narativ da idu linijom manjeg otpora.
Ja sam svjestan da je svaki čovjek svijet za sebe. Ti si malo tašt pa cijeniš samo one slične sebi (a tvrdiš da ih nema puno), ja pokušavam naći dobro u drugima. S tim da je to "dobro" subjektivno, a kakvo bi i bilo. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/08/2022 : 13:55:54
|
quote: Originally posted by Beva
Cijenim svakoga tko je iskren, pa i vjernika. Moja majka je iskreni vjernik. Ne cijenim prijetvorne ljude koji se samo uklapaju u dominantni narativ da idu linijom manjeg otpora.
Ja sam svjestan da je svaki čovjek svijet za sebe. Ti si malo tašt pa cijeniš samo one slične sebi (a tvrdiš da ih nema puno), ja pokušavam naći dobro u drugima. S tim da je to "dobro" subjektivno, a kakvo bi i bilo.
Čekaj malo. Iskreno sam ti rekao da ne cijenim ateiste. Još sam i vjernik. Oba tvoja uvjeta zadovoljavam, pa ispada da me cijeniš.
Imam još jedno pitanje: kako se očituje to tvoje "cijenim druge"? Kako ih točno cijeniš? |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6173 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:02:25
|
Čekaj malo. Iskreno sam ti rekao da ne cijenim ateiste. Još sam i vjernik. Oba tvoja uvjeta zadovoljavam, pa ispada da me cijeniš.
Imam još jedno pitanje: kako se očituje to tvoje "cijenim druge"? Kako ih točno cijeniš?
Kako se cijeni nekoga? Recimo, odvojit ću dragocjeno vrijeme na diskusiju koja možda ne vodi nikamo :D. Uvažavam njihovo mišljenje i trudim se razumjeti njihov pogled na svijet. Mislim da je to dovoljno.
Tebe cijenim, ali ne toliko kao neke druge (a opet više od nekih). Za moj si ukus malo previše isključiv, ali to je tvoje pravo. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/08/2022 : 14:14:34
|
quote: Originally posted by Beva Uvažavam njihovo mišljenje i trudim se razumjeti njihov pogled na svijet. Mislim da je to dovoljno.
Ni u ludilu to nije dovoljno. Tu se nalazi među nama provalija, Beva: ti se zadovoljavaš time da samo "toleriraš" druge. U osnovi, boli te dupe za njih. Možda malo proćaskaš (ako ti je dosadno ili "interesantno").
Ja nisam takav. U osnovi, i mene boli dupe za druge. Ali to ni ne skrivam. A tamo gdje prepoznam pravog čovjeka, tu se ja ne zadovoljavam da ga "toleriram". Ja se želim povezati egzistencijano, plešem i ludujem, frast me prima, hoću izađi iz svoje kože!!! Stopiti se u Gospodu!!
Ti si hladan. Ja sam vruć. Ti toleriraš. Ja isključujem.
Ti se trebaš popraviti. Ja također.
To nam je zajednička točka, dakle, mi se samo negativno možemo sresti - u našoj mizeriji. To ti je kršćanstvo, brate moj iz kršćanske prijetvorne sredine;)) Ti si eshol usred prijetvornog kršćanstva, a ja... ja sam zalutao u dvadeseto stoljeće, ali i u dvanaesto.
... ja samo hoću pričati s ordellom o bitnim stvarima... i da mi se vi svi sklonite s puta... jer ide baba ljuta... žao mi je... ne zamjeri, brate... volio bih živjeti u tvom kraju... na pet minuta... da sve to prevrnem na glavu |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6173 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:22:17
|
... ja samo hoću pričati s ordellom o bitnim stvarima... i da mi se vi svi sklonite s puta... jer ide baba ljuta... žao mi je... ne zamjeri, brate... volio bih živjeti u tvom kraju... na pet minuta... da sve to prevrnem na glavu
Pa slobodno, samo možda da otvorite novu temu, pošto se ova ipak zove "politički kompas".
Do iduće rasprave, sad moram crtati :D |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10367 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 28/08/2022 : 14:33:35
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by NESVRSTANI
nitko te ne tjera čitati
ordella zanima, mene također, to ti je to.
Pa otvorite topic za religijsko teoretiziranje i ko van brani? Kako samo vas dvoje pričate, a čak ste i superstrpljivog Bevu upilali, neko pametan bi skužija da je dosadan. E da, još nešto, neznan čovika, ne djeluje mi da je on iz toga đira, ali meni ti ova ordellova špreha baca na bivše đankije koji odlipe na vjeru. Jebate šta oni znaju upilat kad krenu... Pogotovo sa svojin katarzama...
Iman ja jednog iz bivše ulice. Prije je žica kune a posli tira ljude da se s njim mole Gospi. Zanimljivo da su ga posli više izbjegavali nego prije.
Lukavi to znaju bit igrači. Udrija je svima kontrapsihologiju. Prije je mora žicat, sad mu daju pare čin ga vide, samo da ode dalje. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 28/08/2022 : 14:52:22
|
Lwood kaže treba stvari šire gledat. Slažem se. Samo što se ta pozicija šireg gledanja kako je on vidi (a i Beva i Nesvrstani) smatra kao neka tobože neutralna pozicija.
"Ja sjedim udobno i gledam taj svijet, gledam ga kako se vrti ali sam na sigurnom mjestu. Nema te sile koja bi mene natjerala da me usisa neka religija, pokret, ideologija.. nema šanse, pametan sam jer mogu sve promatrati sa svoje svete neutralne pozicije."
Ne može. Ti si se odlučio. Čak i da kažeš ja se nemrem odlučiti, ti si se odlučio (nemrem se odlučiti = odluka). Znači putuješ. Nitko te nije pitao dal hočeš, samo smo te pokupili i idemo. Život je moranje. Moraš živjeti = moraš birati, moraš se odlučiti.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/08/2022 : 14:56:18
|
Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.
Paulo Coelho |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:56:52
|
Danas sam čvrsto ubjeđen da nitko nikog ne gubi jer nitko nikog ne posjeduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najvažniju stvar na svijetu, a ne posjedovati je.
Paulo Coelho
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:57:47
|
Evo ja ću ovaj topic iskoristiti za deljenje citata nekih pisaca, zato što mi se to baš radi. Ko ne želi da čita, ne mora. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:58:54
|
"Istina je da gotovo uvijek nešto pronađete ako pogledate, ali to nije uvijek ono što tražite". ("Hobit" JRR Tolkien) |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 14:59:41
|
"Znam ko sam bio jutros kad sam ustao, ali mislim da sam se od tada morao presvući nekoliko puta". ("Alisa u zemlji čudesa", Lewis Carroll).
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 15:00:11
|
«Vrhunska životna sreća je uvjerenje da smo voljeni, voljeni zbog sebe; prilično voljena uprkos nama ». ("Bijednici", Victor Hugo). |
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10367 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 28/08/2022 : 15:27:31
|
Ko na vlastitoj koži nije iskusio ono o čemu filozofra taj nije pravi dasa. ("Eseji o životu" Jerko Borčić)
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 28/08/2022 15:28:26 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 28/08/2022 : 16:01:07
|
quote: Originally posted by manhunter
Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.
Paulo Coelho
Ne znam zašto imam utisak da je to upućeno sasvim određenoj osobi?
Osobno nisam ljubitelj citata, prije svega zbog potpisa.
Do dosta njih ili u sličnom obliku dolazimo vlastitim promišljanjem.
Ne vidim zašto bi im potpis trebao dati veći značaj nego ga imaju. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:11:07
|
Potpis zato što se citati obično potpisuju. Ne daje im potpis nikakvu vrednost niti značaj. |
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:12:20
|
Potpis zato što se citati obično potpisuju. Ne daje im potpis nikakvu vrednost niti značaj.
Da sam je napisao ove citate ti ih ne bi citirao. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:15:31
|
Nije tačno. Nije važno ko je šta rekao, već šta je rekao. Evo i stinky ponekad ima neku rečenicu vrednu pomena. |
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:20:15
|
Nije važno ko je šta rekao, već šta je rekao.
Pa to i ja tvrdim i zato mi je potpis nebitan.
Evo i stinky ponekad ima neku rečenicu vrednu pomena.
Kako znaš da tada nije u pitanju nečiji citat. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:36:23
|
Tebi je potpis nebitan, ali svejedno se tako radi. I ovde na forumu kad citiramo nekog, piše njegov nick. Iz istog razloga. |
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Posted - 28/08/2022 : 16:42:46
|
Tebi je potpis nebitan, ali svejedno se tako radi. I ovde na forumu kad citiramo nekog, piše njegov nick. Iz istog razloga.
Ma sve OK, samo sam naveo svoja razmišljanja.
Ne namećem ih nikom.
Ali potpis se definitivno stavlja da citat dobije na težini. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/08/2022 : 17:45:36
|
1) Niti jedno dobro djelo ne može proći nekažnjeno (narodna). 2) Sve će ti oprostiti osim uspjeha (isto narodna). 3) Na jednog koji te voli dolaze dvojica koja te ne vole, a od te dvojice jednom si izrazito antipatičan (Balašević). Ok, ne slaźem se sa Djoletom oko omjera ali svakako stoji da će uvijek biti onih koji ne vole nekog drugog
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 28/08/2022 : 17:55:12
|
quote: Originally posted by mladjo
1) Niti jedno dobro djelo ne može proći nekažnjeno (narodna). 2) Sve će ti oprostiti osim uspjeha (isto narodna). 3) Na jednog koji te voli dolaze dvojica koja te ne vole, a od te dvojice jednom si izrazito antipatičan (Balašević). Ok, ne slaźem se sa Djoletom oko omjera ali svakako stoji da će uvijek biti onih koji ne vole nekog drugog
Ima istine ovome |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25616 Posts
Posted - 28/08/2022 : 18:00:24
|
"Zabole me da li me vole ili ne vole. Ni ja sa samim sobom nisam uvek načisto".
manhunter
Ali odmah zatim i:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš."
Voltaire |
|
Edited by - manhunter on 28/08/2022 18:02:03 |
|
|
Topic |
|