forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 165 - Negalyod
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 11/10/2022 : 12:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Premda mi je na ignoreu
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 11/10/2022 : 12:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Puna podrška paki
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 11/10/2022 : 12:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Neću više. Bok.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 13:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
He, he, he ... Kerempatak, vele u zagorju da svaki hudi po sebi sudi...
Jedino ne kužim, kak funkcionira ta ignore opcija?

Ignoriram te, al te opet prihvaćam?
Ignoriranje kao neko odbacivanje iz protesta?

Kerempuh, ak me ipak čitaš to su ti morti prvi znaci bipolarnosti :)
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12516 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 11/10/2022 : 13:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Volim čitati Franine komentare. Frane kao autora stripa (tu spada recimo i Tonto) jer oni vide neke stvari koja ja npr. ne primijetim,
odnosno često ne obraćam pažnju. Pogotovo kad se radi o crtežu.

Plus Frano je izuzetno zanimljiva i duhovita osoba i dosta se da pročitati između redova onoga što piše.

Čudi me da ga neko stavi na ignore i još se hvali time. Ali nebitno.

Have mercy
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 11/10/2022 : 14:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Inače razumijem i antovu(antinu?) i pakinu reakciju, priča je fakat puna rupa koje sam već opisao i definitivno bolje da je autor našao nekog scenarista koji bi bolje uobličio njegove ideje. Recimo ovako, ovaj strip nikad ne bih dao ženi, a s druge strane one koje sam joj dao (gung ho, shangri la, carbone.. ) slistila je u komadu i sama počela misionarima, odnosno posuđivali nekima sa posla koji su isto ostali oduševljeni.

S obzirom da se spominjao aldebaran, i taj ciklus, izuzev zadnjeg integrala, je isto našao dobar prijem, ali nikad ih ne bih stavio pod znak jednakosti da negalyodom.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 14:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kerempatak. Malo je sad čudna situacija, no kaj buš.
Ja bih ti se štel obratiti, a tebi buju sam spamčeki blicali pred očima.
Ipak bum probal s tobom makar i mentalno pospikati, kak i likovi iz stripa ovega topica.

Ovo sam ti štel povedati.
Drva su, bukva i grab, baš gadno poskupila. Ne daju zagorci metra `spod 700 kuna. Kubnoga, pravega.

Baš je lijepo što razumiš i druge poglede. Antine, Pakine. Fala Bogu da se ovaj strip ne sviđa svakom. Ruši malo crtačke standarde na koje se čitalačko oko naviklo. Naučili su ljude da sve mora biti fino, čisto ko tehnički crtež.
I eto, Perriot dokazuje da ne mora.

Meni se zaprav, morti sam 4 stripa od Fibre sviđaju.
Periottova ova dva, Lydie i onaj dernek - Ja, Francois Villon. Kak je to sprženo delo. Ono, ritaš se posle danima.
Nemreš ga sam tak zaboravit i stavit na ignore.

Eto. Drž` se Kerempatak, blicalo ti na ekranu :)

Idem probat sad ignorirat cenu drva.
Ne sviđa mi se.

Edited by - frano on 11/10/2022 16:33:48
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/10/2022 : 14:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Plus Frano je izuzetno zanimljiva i duhovita osoba

S druge strane ja imam potpuno suprotno mišljenje.
No kao što si rekao, nebitno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 14:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Hi, hi, hi, hi ...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 14:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kerempuh, daj ajmo o stripu.

Koje su mu to rupe u scenariju?

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/10/2022 : 15:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Volim pročitati Franove postove ali to je moj problem - odvijek sam si bio dobar s luđacima.
S druge strane isto tako postoji nepisano forumsko pravilo bontona koje kaže da je bezobrazno lupat post za postom što zbog preglednosti što zbog uvažavanja drugih članova foruma. Tak da Frano dosadan si s tom poplavom postova, na što bi forum ličio da svatko piše svoje misli tempom kojim im puhnu u glavu.
S treće strane- ako Frano isprovocira neku kul raspravu, to je poželjno, pogotovo kod ovakvog stripa gdje su mišljenja dijametralno suprotna.
Ali jebo ga patak, nekakvog reda mora bit...

Bok, kako si.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 16:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Rasprava! Neg kaj! Prifaćam uvjete. Od dalje pa na sad ću ignorirati spamanje - šta god da to jest, ili nije bilo.

Moja pozicija je da ovo Perriotovo djelo zanimljivije od Incala. Incal je prije svega tandemsko djelo dvojice.
Scenarista Đodo, napunjen je ... načitan je svakojakim knjigama, i to prvenstveno religiozne tematike. Crtač Moebius, napunjen je prvenstveno kaktusima :) Što je za crtače nerijetka pojava.

Po prirodi takvog njijovog ispunjenja - Incal - prihvatili mi to ili ne, jest tek lijepo nacrtan proljev.

Moebius je raznovrsniji u gestikulaciji od Perriota, u mimici likova i u komičnim elementima. Izniman linearac i čistunac. Dakako, teži k realizmu dok crta sapunicu Blubery - a to je pak proljev i bez gljiva. Kakve molim vas lipo, veze ima jedan francuzić sa kaubojima ...

Perriot sve to ne šljivi tri posto.

Štrika svoje.
I radi to izvrsno.

Jedini nedostatak mu je što je ozbiljniji od Inkalovih autora.
Želi nekaj reći. Dobrega.
Od sebe.

Edited by - frano on 15/10/2022 09:22:21
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 16:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Zaključak.
Većini publike je uvijek draži ulickani proljev.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 17:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I Cromwell, pliz. Možemo se zezati, ali vidjet drugog ko luđaka ... ne znam, to bi valjda bilo spamanje.

A ondak opet, većina stripova koje čitamo jesu djela "luđaka".

Pokojni dr. Torre, evo bliži mu se godisnjica smrti, gajio je duboko poštovanje prema luđacima.
"Blago Zadro, Isus ... ti dečki nisu bili baš normalni, kako bih to rek'o."

Vratimo se temi.
Trenutno razgovaramo o stripovskom proljevu naspram dašku morskog zraka, Perriotu.

Edited by - frano on 11/10/2022 17:04:11
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 11/10/2022 : 17:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Volim pročitati Franove postove ali to je moj problem - odvijek sam si bio dobar s luđacima.
S druge strane isto tako postoji nepisano forumsko pravilo bontona koje kaže da je bezobrazno lupat post za postom što zbog preglednosti što zbog uvažavanja drugih članova foruma. Tak da Frano dosadan si s tom poplavom postova, na što bi forum ličio da svatko piše svoje misli tempom kojim im puhnu u glavu.
S treće strane- ako Frano isprovocira neku kul raspravu, to je poželjno, pogotovo kod ovakvog stripa gdje su mišljenja dijametralno suprotna.
Ali jebo ga patak, nekakvog reda mora bit...

Meni je godinama bio na ignore listi. Nedavno sam ga odignorao, jer quotanje briše smisao liste, lakše je preko upisa samo skrolati. Hoću reći, shvaćam te, i meni su luđaci (bili) interesantni, znaju donijeti svježu perspektivu ali samo ponekad. S godinama sam osjetio da mi sišu energiju, iscrpljuju... da se često iza šarmantne i lucidne vanjštine krije toksični bunar bez dna ili vrišteći S.O.S. Bez daljnjeg, znaju oni bljesnuti i to jako, kreativci pogotovo, ako si u stanju apsorbirati taj dobar bljesak a odbaciti mrak knock yourself out... ja ne mogu, komadić mraka se uvijek primi. Ne treba mi to. Općenito, pokušavam se držati one "Never meet your idols it will only lead to disappointment", u ovom slučaju nije riječ o nekakvom idolu, već jednostavno o čovjeku kojeg želim konzumirati isključivo u stripu. Tu je bljesak.

OT, Negalyod nisam čitao, dva ili tri puta sam pokušao pročitati cijeli privju, nije išlo...

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 17:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Verab ne voli da ga se uznemirava, ali zato išće neko napeto štivo. Poštujem to. To je moderno i normalno, civilizirano, komformističko ponašanje.

Ali eto, žuljamo se svi jedni o druge.
Pa jednom samo bukne.

Ko sad u ukraini. Nagutali su se preveć europskih i američkih stripova ...
Htio, ne htio, podunfaš tu spiku.
Progresivnu.

Edited by - frano on 11/10/2022 19:09:18
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/10/2022 : 20:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@frano: Ha? Pa nema zezanja, nisi se sad valjda uvrijedio ko nekakav tulipan? Mislim pa sam si se objavljivao svoje dijagnoze i presude, slike s (airsoft?) kalašem i bacao kosti i divljao po topicima. Nemoj mi sad reć da je sve to bilo fejk jer ćeš mi slomiti srce! :(
dr.Torre je izvrstan primjer i dijelim isto mišljenje u vezi luđaka. Dakako, sve dok nisu fizički nasilni.

Vjerojatno je i Perriot luđak, barem povremeno, samo što nije balkanac pa lakše to sakrije. Ako je Moebius gljivar onda je Perriot kaktusar! Pogleč mu samo te vibrantne linije i pjeskovito-zemljane boje. Čisti Mehiko. Pustinja čovječe!

@verab: sve si dobro rekao. Ja samo forum ne doživljavam toliko ozbiljno (iako mi je bitan!) pa se ti djelići mraka koje spominješ ne hvataju za mene. Nema mjesta više, imam dosta svojih :)

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 11/10/2022 : 20:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
mene je negaloyod popriličnio iznenadio,čitao sam ga sa guštom.crtež mi je živ i pokretan,kao da mi ga mozak automatski pretvara u animaciju gledajući ga .s druge strane priča mi ima izvrsnu premisu koja mozda nije toliko dobra u realizaciji koliko u teoriji.ali postavlja jedno jako vazno pitanje budućnosti odnosno našeg odnosa sa ai,ako ne i najvažnije.isto tako strip me atmosferom podsjetio na opskurne gradove... ne znam,nemam pojma kako da to opišem,ali dobio sam taj feeling.baš me zanima kad drugi put budem čitao hoće li biti tako.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 20:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Je, crtež super diše. Animacijski. Režiserski. Baš epski.

ŠAŠ dobro veli. AI nam već sad radi nered, kamoli tek u budućnosti. Ja sam pak mišljenja da ne postoji AI. Postoje tek ljudi sa umjetnom inteligencijom :)

Priča stripa radi ko sat.
I sve zajedno me dodirnulo. Onak, nekak još nezaprljan autorski rukopis i svijet.

Jerbo, uglavnom su ti novi stripači baš propuh. Turobni svijetovi. Nabildani AI stripovi.

Ovo je, štosmenetiče, topla preporuka.
Za ugodno WW3 veče.

PS Cromwell, u pravu si. Meni je žal jerbo sam svojevremeno napravil nered tu po sajtu. Ima nešto u meni, kaj ja znam, tega nekoga ruskega duha (nemam pojma od kud to, inače sam rođeni kauboj) i dugoo toleriram dok me karaju, pa onda bude đumbus. Pičvajz, vrhunac tolerancije.
Uglavnom. Priznajem, lud sam. Srećom, manje od Đodorovskog.
Osećam se iznutra ko rus, a izvana sam rođen ko američki stočar.

Dr. Torre, upomoć!!!!

PSS kalaš je bio fejk :)

Edited by - frano on 12/10/2022 20:58:14
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/10/2022 : 21:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Sve u svemu, svetlo probija i u svijetu stripa.
Uz pomoć gomile mraka, adakako.
Bez njega niš :)

Edited by - frano on 11/10/2022 22:01:33
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/10/2022 : 20:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Hi, hi ... otkrio sam čari editiranja ...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/10/2022 : 21:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Nema sape za rasprave. Normalno, sredina je ratnog tjedna. Normalno. Rusi naviru. Kome je još do stripova dok bukti WW3.

Edited by - frano on 12/10/2022 23:00:51
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/10/2022 : 21:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivost

Kaže vako,
Europski natječaj za nepovratna sredstva,
tema: Oživljavanje starih zanata- crtanje rukom :)

A s tehnokratske strane,

AI slike.
Dok Perriot riše rukom ko zmaj, AI već "slika" bedastoće još i brže od njega - upišete kojekakve pojmove u Midjourney program (dok ste recmo u velikom naporu prilikom obavljanja nužde) te za 10 sec dobijate "umjet. djela".

Gledam malo te slike i brijem šta ako u program upišem Moebius, Kerac i Koredej - likovi iz stripa - a sve to u Perriotovom stilu - hoće li se AI snaći?

Bome, stvarnost je luđa neg' u Perriotovim stripovima.

Fajt na svim platformama.
Samo domaći dečeci sve to "protestno ignoriraju". Civilizacijski im je to doseg.

Uglavnom, da se ne zabi,

Tući ćemo vas na scomu, faceu, instagramu, tiktoku, twiteru i ostalim plažama. Nikada se nećemo predati.

Bando umjetna :)

Edited by - frano on 13/10/2022 15:26:42
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/10/2022 : 21:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Perriot je naš! Razbucava kaktusara Moebiusa žmirećki! Eto, toliko je dobar!

Prhahahaha, bando evropska!

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2022 : 09:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Pitanje.

Šta se desi ako u Midjourney program upišem Negalyod + stil Janjetov?

Ili, Moebius u stilu Janjetova?

Hehehe...
Spržit će taj "AI" sam sebe.

O tom nekak crta i piše Perriot. Jako lijepo temom i vizualima opisuje ta dva svijeta, nazovi ih tehnokratski i prirodni, koji trenutno suživotare i ignoriraju se paralelno (ko sustavi u Mostaru:).

Umjesto da uče jedan od drugoga. Ima dobrih stvari cak i u tehnologiji, naravno. Komunikacija na daljinu, navigacija itd. Nikako edukacija. To treba ići primjerom uživo.
Prirodne stvari, glupo mi je naglašavat, su prirodne. Nit najbolje, nit najgore. Točno su takve kakve jesu. U tu "bolji sam od prirode - klopku" se uhvatila tehnokracija.

Suživot dviju kultura, dviju generalnih načina djelovanja, je neminovan. Isto kao Paka01 i ja.
Uvjetovani smo jedani drugima.
Makar tu na sajtu. Živciram ja njega, ignorira on mene.
Odbijamo se ko loptice u fliperu.

Onaj tren kad naučimo da je ta borba, to napucavanje neophodno za život, a ne za smrt ili poništenje i "ignoriranje" "onog drugog", kad skužimo da iz te borbe izlazimo i Paka i ja jači i bolji, e to će biti Zlatno doba.
Već smo bezbroj puta ništili jedni druge.
Perriot je bas to super nacrtal.

Jedinu slobodnu volju koju imamo je za pomoć jedan drugome. Bez ignoriranja. U tome jedino imamo slobodu.
Sve ostalo nam je majka priroda žestoko uvjetovala. Ja eto već i prdim u društvu. Istina, jos uvek kontrolirano. I namjerno.

Hijooj, zlato moje,
Baš mi je žal kaj Paka01 nemre ovo škicnut.

Jerbo, ovo na kraju uopšte nije loše ispalo.

Naklon i pozdrav,

Vaš ludjak i
rekorder u pisanju sam sa sobom,
F.

Edited by - frano on 13/10/2022 15:29:24
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page