forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 165 - Negalyod
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/10/2022 : 22:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
To je bestseller knjiga adaptirana u strip. Po meni odlična adaptacija, strip je vrlo zanimljiv (duhovit, jasan, informativan i tjera na razmišljanje) za čitati i pročitati.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 15/10/2022 : 22:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/strip-album-album-jit-1-evolucija-prica-o-zivotu-na-zemlji/31477/0/

Ne spominje se Perriot.

Edited by - Peyo on 15/10/2022 22:25:50
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/10/2022 : 22:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ljudska kost od 400 mil godina koja tripcina jebote

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12523 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/10/2022 : 23:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Khm.
Iz PR sektora mi je došla obavijest da ne pikam publiku.
Pogotovo oko načetih tema.

I tako, ako znanost veli da smo slučajno nastali ni iz čega, pa zakotrljali dugi put evolucijskog razvoja od raštike do 'ercegovca,
tako slučajno valjda i jest.

E, zna li netko, jeli evolucija slučajno nacrtana i objašnjena u stripu?

Harari ne zna pisati, nečitljiv je i dosadan. Perriot je definitivno zanimljiviji.

Have mercy
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/10/2022 : 23:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Perriot piše.
Harari piše.
Perriot crta.
Harari ne crta.

hihihihi ...
Perriot je već tu u prednosti ...

Al, evo nek Harari sam objasni kako razmišlja i kako dela:

Edited by - frano on 16/10/2022 07:24:20
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/10/2022 : 23:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
... ooooooooooh ...
... ovo ne može ni Moebius nacrtati ...

uhuhuhuuuhuuuu ...

Edited by - frano on 16/10/2022 00:05:29
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/10/2022 : 23:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
"Is that unnatural?"

Tako je trebao nazvati svoj strip.
Ovak.

Lik je simpa.
Uspoređuje svoj sexsualni kolosjek sa čimpazijskim. Poštujem.
Objašnjava da su njegovi rođaci nekad koristili prste za pentranje po drveću, a sada njima sviraju klavir.
Time ukazuje da pojedine organe možemo koristiti u različite svrhe .... mmm,hhihihihi...

... phuh, tu me dobio.
Čak ga i razumijem.
Eto i u našoj likovnoj struci ima sličnih primjera.
Recmo, nekad su se spolovila koristila za rađanje djece iliti drpanje, a danas s njima (njime) možemo čak slikati i ulje na platnu. ...uhhuhuhuuuu ...

Oh, ima li u tome išta neprirodno?

Oh.

Joj, dosta mi je. Idem sad ponovo gledati Na rubu znanosti, epizoda Zabranjena arheologija - o kostima starim 400 miliona godina.

Laku noć svima.

Edited by - frano on 16/10/2022 08:47:42
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 00:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
... aahhhh, moram pročistit atmosferu ...
... Harari me dotuko ... oh ...

Čujemo se, bando.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12523 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/10/2022 : 00:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Is there anything unnatural about it?"

Ovak.

Lik je simpa.
Objašnjava da su njegovi rođaci nekad koristili prste za pentranje po drveću, a sada njima sviraju klavir.
Time ukazuje da pojedine organe možemo koristiti u različite svrhe .... mmm,hhihihihi...

... phuh, tu me dobio.
Čak ga i razumijem.
Recmo, nekad su se spolovila koristila za rađanje djece iliti drpanje, a danas s njima (njime) možemo čak slikati i ulje na platnu. ...uhhuhuhuuuu ...

Oh.

Joj, dosta mi je. Idem sad ponovo gledati Na rubu znanosti, epizoda Zabranjena arheologija - o kostima starim 400 miliona godina.

Laku noć svima.

Njegovi rođaci, poštujem.
Ali ne i moji.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12523 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/10/2022 : 00:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam njegov Sapiens do neke stranice. Nije da nisam imao volje.

Onda sam pogledao tko je taj čovjek i bilo mi je jasno.

Have mercy
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 06:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kaže Harari da je sve što se desi u prirodi po difoltu prirodno.

Sve te kombinacije.

Bik na bičića, babun na babuna, vuk na prase, pas na mačku, David na Golijata ... sve je to prirodno. Pa da.
Da baš svi dečkići žele na cure ... to je tek izmišljotina ljudska, veli on, prirodno se znojeći.

Svećenici mu baš i nisu po volji, prirodno ga živciraju. Jer su i oni ... znate već šta ... prirodni.

Želi poentirati kad veli da su religiozni fanatici odnjeli više života od golotinje u gay paradi. Mh, ne bih se kladio. Sida je, vele znalci, pomela više žrtava od dva svjetska rata zajedno.

U filmiću Harari djeluje uznemireno.
Neprirodno govori, ko da čita.
Prirodno je neprirodan.
Mislim, sve je to prirodno. Biti neprirodan.
Definitivno je intelektualac.
Sam sebe uspoređuje sa čimpanzom.

Blago onom tko proguta njegove udice.
Vukozec je opisao Hararijev strip ko zabavan.
U to ne dvojim.

Dugo me nije netko nasmijao ko Harari.
Onako prirodno od srca.
Brate, ako itko razumije prirodnu evoluciju, to je Noa.H.

Phuh, sve u svemu, koja ludnica.

Torre, fališ.

Edited by - frano on 16/10/2022 08:50:03
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 06:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I eto, za sada smo utvrdili da su crtači, scenaristi i svjetska intelektualna elita tek prirodni luđaci.

O ljudima poput Roberta Torrea, Blage Zadre i Isusa da i ne govorim.

A naš Perriot crta tek neke, kako su ih opisali komentatori i recenzenti, naivne i plošne likove.

Normalne ljude.

Edited by - frano on 16/10/2022 09:04:12
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 07:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Moja pozicija je sljedeća.

Prirodno biće može koristiti umjetnu tehnologiju i umjet. inteligenciju. Obrnuto ne ide.

Umjetnom se inteligencijom ljudi mogu na neki način zarobiti. Većini ljudi, umjetna int ne dopušta da razviju koncentraciju, fokus i zanat.

Midjourney algoritme i kodove je ustanovio čovjek. Google kao baza podataka je ogroman. Morali su unutra natrpati veliku bazu raznih likovnih kompozicija te ih povezivati kombinirati s upisanim pojmovima. Filteri i efekti, AI kistovi i teksture su već odavno razrađeni. Čak i tako, ja se ne bih kladio da iza tog procesa u realnom vremenu ne stoji brdo malih kineza.

Vrhunac civilizacijskog dosega u umjetnosti. Juh!

A opet,
kad iza wacoma stoji Perriot, alat postaje nebitan.

Edited by - frano on 16/10/2022 09:06:16
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 08:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Vincent mi djeluje skroz prirodno.
Kao i Harari
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 10:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Eto. Ne mere dalje. Ni bliže.
Zaključak se, tko zna koji po redu, niže.

Fala Midjorneyju, Wacomu i PCju.
I svim tehnokratima.
Zbog njih (Vas) ručni rad dobija na cijeni.

Zato je Perriot klasa.
I Kordej, i Ribić... itd.

Vele da se o ukusima ne raspravlja, al' o idejama itekako da.

U nadi da ste ovu kratku recenziju prihvatili u takvom duhu.
Do neke nove prilike.

Srdačan pozdrav,
F.

Edited by - frano on 16/10/2022 10:23:05
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/10/2022 : 13:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

"Is there anything unnatural about it?"

Ovak.

Lik je simpa.

... phuh, tu me dobio.
Čak ga i razumijem.

Oh.

Laku noć svima.

Njegovi rođaci, poštujem.
Ali ne i moji.

Lako je tebi kad ti je Komšić rođak

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/10/2022 : 13:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Harari nije evolucijski biolog,nije čak ni biolog nego povjesničar filozof. Znači piše namjerno lakim stilon (da ne kažen plitkin) baš da ga i osobe prosječne inteligencije mogu razumit.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/10/2022 : 15:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Khm, vratimo se temi.

Jesu li postojale naprednije civilizacije prije dinosaurusa?
Jesu li ljudi hodili sa dinosaurusima?

Crta li i piše li o tome Perriot?

Zašto koristi pero i tuš?
Jeli normalan?

:)

Ili je to sve tek "plitko razrađen likovima i scenarijom" strip?

Baš se masmijah.

Pa zapravo, čini mi se da i Harari spominje da nema dokaza da naprednije civilizacije nisu postojale i prije ovih koje su nam poznate. Možda ne baš u doba dinosaura ili prije, ali ako za njima nisu ostali nikakvi materijalni tragovi koji bi izdržali toliki protok vremena, nema dokaza da su postojale, ali isto tako postoji teoretska mogućnost da jesu postojale. Jednako vrijedi i za teoriju da su Zemlju davno, možda i prije više milijuna godina posjetili napredni vanzemaljici koji su onda, po principu recimo alpinista na ekspedicijama na Antartiku, za sobom pokupili doslovno svaki trag svoje prisutnosti. Nema dokaza da se to nije dogodilo :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 15:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Pošteno.
Nema sigurnih dokaza niti s jedne niti s druge strane. Znanstveno pričati o milijardama g.unazad, je tek šuplje nagađanje. Zar nitko u to ne sumlja? Sumnja?Najjasnije teorije su im nacrtane, izložene kroz strip.

Uzmimo crtanje kao analogiju.
Vele da je sve krenulo od crteža po pećini, pa malo po malo evoluiralo do recimo, Maurovića. Ali sada vidimo ateriranje. Degradira preko Kordeja, pa sve do današnje AI de-generacije. Nema razgovora o progresu.
Recimo, rokne nuklearka i ostane samo Perriot
koji se jedini sjeća kako pravilno umočiti.

Pero u tuš.
I počne škrabat po pećini.

Edited by - frano on 16/10/2022 16:13:07
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 15:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

Harari nije evolucijski biolog,nije čak ni biolog nego povjesničar filozof. Znači piše namjerno lakim stilon (da ne kažen plitkin) baš da ga i osobe prosječne inteligencije mogu razumit.

Perriot isto piše lakim stilom.

Kog još možemo uplesti u debatu...
Dawkinsa?
Sagana?
Alberta?
Macana?
Zlatka?
Stinkiya!!

Edited by - frano on 16/10/2022 16:10:35
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/10/2022 : 16:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Btw, Zlatka Milenkovića pitajte sve o svemirskim poduhvatima. Sletanju, razbijanju, bojanju i tuširanju asteroida...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/10/2022 : 05:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Khm, vratimo se temi.

Jeli normalan?

Baš se masmijah.

Pa zapravo, čini mi se da i Harari spominje da nema dokaza da naprednije civilizacije nisu postojale i prije ovih koje su nam poznate. Možda ne baš u doba dinosaura ili prije, ali ako za njima nisu ostali nikakvi materijalni tragovi koji bi izdržali toliki protok vremena, nema dokaza da su postojale, ali isto tako postoji teoretska mogućnost da jesu postojale. Jednako vrijedi i za teoriju da su Zemlju davno, možda i prije više milijuna godina posjetili napredni vanzemaljici koji su onda, po principu recimo alpinista na ekspedicijama na Antartiku, za sobom pokupili doslovno svaki trag svoje prisutnosti. Nema dokaza da se to nije dogodilo :)

Nas planet postoji 4,6 milijardi godina.
Meni je jasno da je za 99 posto ljudi geologija,stratigrafija i sl extremno dosadne al jebiga,neke osnove triba proc.
Civilizacija ,ljudska ,prva, je nastala prije ugrubo 5000 godina. Jos nekih 5000 god prije ljudi su postepeno poceli minjat lovacko sakupljacki zivot poljoprivredon. Homo sapiens sapiens postoji nekih 200 000 god. Znaci vecinu toga vrimena nema nikakve civilizacije niti je moze bit. Pa tek od prilike prije 40- 50 000 godina se javlja umjetnost i magija ka preteca religije. Za vanzemaljce vaze ista bioloska pravila ka i za bilo koju drugu vrstu. Znaci morali su evoluirat iz nizih oblika
Osin ako ne spekuliramo da dolaze iz nekih drugih paralelnih svemira di vride drukciji fizicki zakoni.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47170 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/10/2022 : 05:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Perriot isto piše lakim stilom.

Kog još možemo uplesti u debatu...
Dawkinsa?
Sagana?
Alberta?
Macana?
Zlatka?
Stinkiya!!

Debate i nema jerbo ne pricamo o istoj temi.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 17/10/2022 : 06:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ja se stvarno trudim da ne skrenem s teme :)
Ozbiljno.

Kroz Perriotovo djelo smo pretumbali teme koje taj strip dodiruje. Prošlost, dinosauruse, porijeklo života, AI tehnologiju i evoluciju. Povijesni teoretičari poput Hararija imaju svoje stripove o sličnim temama o prošlosti.

Meni samo još fali i netko podkovan da objasni putovanja na Mjesec i Mars. Zlatko mi se učinio super jerbo je duboko u tome.

Sve to radim s ciljem da me Paka01 odignorira i malo pogleda kak se piše recenzija.

I naravno za 30 posto prodaje albuma.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6701 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 17/10/2022 : 06:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Khm, vratimo se temi.

Jeli normalan?

Baš se masmijah.

Nas planet postoji 4,6 milijardi godina.
Meni je jasno da je za 99 posto ljudi geologija,stratigrafija i sl extremno dosadne al jebiga,neke osnove triba proc.
Civilizacija ,ljudska ,prva, je nastala prije ugrubo 5000 godina. Jos nekih 5000 god prije ljudi su postepeno poceli minjat lovacko sakupljacki zivot poljoprivredon. Homo sapiens sapiens postoji nekih 200 000 god. Znaci vecinu toga vrimena nema nikakve civilizacije niti je moze bit. Pa tek od prilike prije 40- 50 000 godina se javlja umjetnost i magija ka preteca religije. Za vanzemaljce vaze ista bioloska pravila ka i za bilo koju drugu vrstu. Znaci morali su evoluirat iz nizih oblika
Osin ako ne spekuliramo da dolaze iz nekih drugih paralelnih svemira di vride drukciji fizicki zakoni.

Oho. Ovo zvuči ozbiljno.
Jedini je problem što činjenice koje danas možemo dokazati govore suprotno.

Niži oblici života postoje i obitavaju zajedno s "visokim".
I ne evoluiraju nikuda.

Činjenica.

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000