forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

jaki
Advanced Member

Croatia
26927 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/11/2022 : 18:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Neko medju nama nije naš.

Duhovit kao i uvijek.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2022 : 18:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Colt je stari drugar i ljudina. Čak i da jest unutra, ja se na njega ne mogu naljutiti. Ni na Džimija isto, Džimi ima moje vječno poštovanje, kao još neki dobri drugari iz stare garde, Djole, Dušman, Dekara...
S druge strane, Makondo jest unutra, ali Boki je isto dobričina i super lik, tako da mu ne zamjeram.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/11/2022 : 18:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Colt je stari drugar i ljudina. Čak i da jest unutra, ja se na njega ne mogu naljutiti. Ni na Džimija isto, Džimi ima moje vječno poštovanje, kao još neki dobri drugari iz stare garde, Djole, Dušman, Dekara...
S druge strane, Makondi jest unutra, ali Boki je isto dobričina i super lik, tako da mu ne zamjeram.

a dobro je, pomislih da ce ispasti nesto poput onom mister noa, crvene senke/postanska kocija
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/11/2022 : 18:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ja sam nesto smanjio i kupovinu i citanje stripova, pare i zdravlje da ocuvam . mozda sam pazario koji strip visa od srpskih izdavaca, cisto da me mine zelja. a me ovo sada mnogo uzasno nervira
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15732 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/11/2022 : 19:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu vjerovat da rovare protiv Markosa i Fibre i još imaju obraza dolazit na stripovi.com i oglašavi svoje stripove....to je đon obraz i dno dna.

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

182 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 01/11/2022 : 20:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
Jbg Markose, sada ćeš mi morati izdati one integrale Asterixa. Ne tjeraj me dušmanima ;)
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21169 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/11/2022 : 00:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mushe_m

Na žalost ova situacija pokazuje staru boljku ovih naših naroda da će ti se sve oprostiti osim uspjeha. Nije li indikativno da se samo Fibra spominje u toj priči oko zabrana,a da drugih izdavača nema ni na mapi. Markos radi izvrstan posao, ovi formati, ova oprema stripova jednostavno su u ovom trenutku top u regiji i to je činjenica. Bio sam na sajmu u Beogradu i vidio, meni se čini da je u izdanju ČK izdanje, Ubij ili budi ubijen. Nisam otvarao strip, ali format je puno manji. Ja lično ne bih nikad uzeo to izdanje pored Fibrinog Ubij ili umri. Uzeo sam Konana, i već nakon 20-tak stranica dočekao zameljanu stranicu... Još jedna stvar, koju treba razmotriti jeste da je jako upitno šta je to srpsko odnosno hrvatsko tržište. Kao dvije najznačajnije tržnice stripova, ali i baze izdavača, ipak se mora reći da se često previđa tržište susjednih zemalja, gdje dobar dio tih stripova završava. Na primjer, u tom istom Alan Fordu, ja sam ove godine kupio najmanje 30 Fibrinih stripova. Neko će pogledati papir i reći da je to srpsko tržište, ali ti stripovi završiše na mojoj polici u Sarajevu. Isto tako, kad sam ljeti ili zimi na moru, obavezno skoknem do Hoću knjigu u Joker Mallu i opskrbim se. Razlog = u Bosni ne postoji dobra distribucija Fibra stripova i mi smo prisiljeni kupovati te stripove drugdje. Sad, ako se na primjer ukine ta distribucija u AF, neće se ništa postići time osim što će se oštetiti kupci i sami distributeri. Moja poruka svima, koji hoće da "cenzurišu" Fibru jeste da se ugledaju na Markosa, a ne da pakoste čovjeku.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/11/2022 : 10:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Tko je sve od srpskih izdavača u tom udruženju osim ČK?
Da znam gdje ne trošiti novac.

Ako dosad nije postojala zavjera hrvatskih stripofila da ne kupuju srpska izdanja (a nije postojala), sad su je srpski izdavači sa ovim svojim združenim pothvatom uspješno kreirali. Štoviše, čini se da su uspješno stvorili i ekvilvalentne ćelije među srpskim stripofilima. Čestitam.

Edited by - vukozec on 02/11/2022 10:59:19
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10392 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 02/11/2022 : 11:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ako dosad nije postojala zavjera hrvatskih stripofila da ne kupuju srpska izdanja (a nije postojala), sad su je srpski izdavači sa ovim svojim združenim pothvatom uspješno kreirali. Štoviše, čini se da su uspješno stvorili i ekvilvalentne ćelije među srpskim stripofilima. Čestitam.

Ne vjeruj svemu što stripofili pišu na forumu.

A njihov broj je ionako zanemariv da bi se donosili ovakvi zaključci.

Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 11:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svasta se moze ovde procitati.
Da li ti zaista mislis da neki kolekcionar/ljubitelj stripa iz Hrvatske nece kupiti neki strip srpskog izdavaca samo zbog ovih desavanja?
Sta njega licno briga sta rade izdavaci? Zasto bi se on odrekao nekog stripa koji mu treba za kolekciju ili zeli da ga procita? Daje podrsku nekome na svoju stetu? Ma, super, svi ce mu biti zahvalni i imati mnogo koristi od njegovog postupka.
Super su mi i ovi koji sada odjednom prestaju da kupuju izdanja CK, Golconde, itd, itd...
WTF? Koja je poenta toga?
Dajete podrsku Marku (koja mu ne treba) ili cete da zajebete druge izdavace (vazi, propasce bez vas)? Ili cete da zajebete samo sebe, jer cete se odreci nekog izdanja, koje biste inace kupili?

Sva ova desavanja me se licno ticu samo toliko koliko mogu da mi otezaju nabavku zeljenih stripova iz Hrvatske.
I da se ogranici uvoz Fibre, Libellusa ilibilo kog drugog hrvatskog izdavaca, nastavicu da kupujem njihova izdanja. Naci cu nacin.
Da li cu zbog toga da budem kivan na srpske izdavace, koji misle da rade dobru stvar za svoj posao, i prestati da kupujem njihova izdanja? Pa, naravno da necu.
Previse se ovde ljudi unelo licno u desavanja koja se, ipak, najvise ticu srpskih i hrvatskih izdavaca.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21169 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/11/2022 : 12:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ali ne zaboravi da se tu najviše lome kola na Marku Milenkoviću.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 12:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
Lome se. Ali ko kaze da ce da se slome?
Od kada postoji striparnica AF? Osnovana je kada su Fibra, Libellus, CK, Golconda, ....., bile u masti njihovih osnivaca.
Postojala je pre njihovih izdanja, postojace i ubuduce i ako nekih od tih izdanja ne bude na nasem trzistu.
Kako ces ti, ili bilo ko od nas kupaca, pomoci Marku? Ili Markosu, posto je izgleda najveci problem Fibra?
Time sto ces prestati da kupujes domaca izdanja tih nekih "losih momaka"?
Kakvu ce korist od toga imati Marko i/ili Markos?

Kola se mozda uopste i ne polome. Ni na Marku, ni na Fibri, ni na domaćim izdavacima.
Vreme će pokazati.
Ovo osudjivanje, pljuvanje i sl. je potpuno besmisleno. Likovi se primili, a niko ih nista ne pita, niti na bilo šta mogu da utiču.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/11/2022 : 12:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vladar

quote:

quote:

Da li ti zaista mislis da neki kolekcionar/ljubitelj stripa iz Hrvatske nece kupiti neki strip srpskog izdavaca samo zbog ovih desavanja?

...

Super su mi i ovi koji sada odjednom prestaju da kupuju izdanja CK, Golconde, itd, itd...

...

Odluči se sam, postoje li ili ne postoje ti koje prvo negiraš pa potom opet spominješ?
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 12:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

...

...

Odluči se sam, postoje li ili ne postoje ti koje prvo negiraš pa potom opet spominješ?

Ako si pratio temu u poslednjih nekoliko dana, onda zabune nema.
Prvi deo koji si citirao, odnosi se na hrvatske kupce.
Drugi deo na srpske, ove koji na prethodnim stranicama najavljuju bojkot domacih/srpskih izdavaca.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40435 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/11/2022 : 12:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
@Vladar
Ja se ne slazem sa tobom dobrim delom. Ja cu prvi odustati od svega od CK osim Talicnog i Ridjobradog jer sam zapoceo serijal. Cak nijedan novi necu krenuti da mi je ne znam koliko drag. Ima toliko stripova da necu propasti bez par interesantnih. Da li cu pomoci ili odmoci nekom nesto, verovatno mrvicu samo. Ali necu da budem finansijer nekoga sa bahatim ponasanjem. Vec uveliko svi znaju kako se CK odnosila prema ostalima. Sa takvim stavom im zelim da propadnu. Sa ljudske strane reagujem. Pogotovo sto vidim da je ovo SNS princip. Daj da srusimo neprijatelja svi zajedno pa pojede jednog malog pa drugog i treceg itd. Vidim da ne valja. Ne mogu podrzavati to..

Isto kao i ti, nabavicu Fibru nekim drugim kanalima, necu odustati naravno. Libellus je za sada van ove price jer ne remeti posao skoro nikome.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/11/2022 : 12:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...

...

Ako si pratio temu u poslednjih nekoliko dana, onda zabune nema.
Prvi deo koji si citirao, odnosi se na hrvatske kupce.
Drugi deo na srpske, ove koji na prethodnim stranicama najavljuju bojkot domacih/srpskih izdavaca.

Bilo je i hrvatskih stripofila koji su se javili na prethodnim stranicama sa sličnim porukama (jednog sam i citirao).

Dakle ja i ti primjećujemo manje-više istu stvar. Odnosno ja sam se sa svojim upisom samo ironično osvrnuo na ono što se da primjetiti iz upisa na prethodnim stranicama.
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 12:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
Posmatram to kao preterano uzivljavanje pojedinaca u (nepostojecu) ulogu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/11/2022 : 13:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Svasta se moze ovde procitati.
Sta njega licno briga sta rade izdavaci? Zasto bi se on odrekao nekog stripa koji mu treba za kolekciju ili zeli da ga procita? Daje podrsku nekome na svoju stetu? Ma, super, svi ce mu biti zahvalni i imati mnogo koristi od njegovog postupka.
WTF? Koja je poenta toga?
Dajete podrsku Marku (koja mu ne treba) ili cete da zajebete druge izdavace (vazi, propasce bez vas)? Ili cete da zajebete samo sebe, jer cete se odreci nekog izdanja, koje biste inace kupili?

Sva ova desavanja me se licno ticu samo toliko koliko mogu da mi otezaju nabavku zeljenih stripova iz Hrvatske.
I da se ogranici uvoz Fibre, Libellusa ilibilo kog drugog hrvatskog izdavaca, nastavicu da kupujem njihova izdanja. Naci cu nacin.
Da li cu zbog toga da budem kivan na srpske izdavace, koji misle da rade dobru stvar za svoj posao, i prestati da kupujem njihova izdanja? Pa, naravno da necu.
Previse se ovde ljudi unelo licno u desavanja koja se, ipak, najvise ticu srpskih i hrvatskih izdavaca.

+1

Edited by - alexts on 02/11/2022 13:01:57
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 13:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

@Vladar
Ja se ne slazem sa tobom dobrim delom. Ja cu prvi odustati od svega od CK osim Talicnog i Ridjobradog jer sam zapoceo serijal. Cak nijedan novi necu krenuti da mi je ne znam koliko drag. Ima toliko stripova da necu propasti bez par interesantnih. Da li cu pomoci ili odmoci nekom nesto, verovatno mrvicu samo. Ali necu da budem finansijer nekoga sa bahatim ponasanjem. Vec uveliko svi znaju kako se CK odnosila prema ostalima. Sa takvim stavom im zelim da propadnu. Sa ljudske strane reagujem. Pogotovo sto vidim da je ovo SNS princip. Daj da srusimo neprijatelja svi zajedno pa pojede jednog malog pa drugog i treceg itd. Vidim da ne valja. Ne mogu podrzavati to..

Isto kao i ti, nabavicu Fibru nekim drugim kanalima, necu odustati naravno. Libellus je za sada van ove price jer ne remeti posao skoro nikome.

I ne moras.
Btw, ocekujem od tebe da prestanes da kupujes i TT i Riđobradog, a da integrale koje si do sada kupio, prodaš ili pokloniš.
Ne moze to tako, hoću piškim - neću piškim.
Reagovati sa ljudske strane, a nekome prizeljkivati propast, mi se, nekako, ne uklapa.
Nekog stripa, koji me interesuje, ću se odreći ako mi ne odgovara kvalitet izdanja, cena i sl., a ne zbog toga kakav je vlasnik firme koja taj strip izdaje.
Sta se to mene tiče??? Sta tu mogu da promenim? Ništa, osim da sebi uskratim to neko izdanje, zato sto neko misli da je izdavac ovakav ili onakav. Svašta!!
Ovo poređenje sa politikom neću komentarisati. U tom delu se slažemo, btw.

Da, npr, ČK propadne, šta misliš ko bio bio najviše pogođen time? Vlasnik firme, možda? Zaradio je dosta, rasprodavaće zalihe, novac će da preusmeri u drugi posao i mnogo ga zabole uvo.
Čitaoci, kolekcionari, prodavci (striparnice) - pa, naravno.
Zato nijednom izdavacu ne prizeljkujem propast, ni toj ČK, čijih izdanja imam ubedljivo najmanje.

Edited by - vladar on 02/11/2022 13:17:06
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 13:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
potpuno je nebitno ko ce prestati da kupuje ck, golkondu, komiko, makondo, rasprava idu u pravcu sviranja kurcu kako to obicno bude. i sta ovde koga briga ko ce sta da kupuje.
mene interesuje ko su sve urotnici protivu fibre, pored ovih, za pocetak. namere su svakako jasne, cil je je protivu af i fibre.
nadam se da marko sredjuje to sa pravima oko uvoza, neci ce se vec neko ko ce posle da uveze
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26927 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/11/2022 : 13:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne pozivam na križarski rat protiv nekih srpskih izdavača ali isto tako mogu birati gdje ću trošiti svoj novac.Neko svako odluči za sebe hoće li ili neće kupovati.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/11/2022 : 13:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Još kao dete sam doneo odluku da ne kupujem stripove zbog izdavača, nego zbog samih stripova i autora. Nije mi bilo bitno da li je Marvel ili DC (kako se obično opredeljuju ljubitelji superherojskih stripova), već kvalitet i ko i kako radi strip.

Da sam se opredeljivao prema moralnim karakteristikama tih vodećih američkih strip korporacija, a znajući za njihov često neljudski tretman prema sopstvenim uposlenicima - autorima, pa i prema konkurenciji itd. verovatno bih prestao sa konzumiranjem američkog stripa, a posle i svetskog.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2022 : 13:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Još kao dete sam doneo odluku da ne kupujem stripove zbog izdavača, nego zbog samih stripova i autora. Nije mi bilo bitno da li je Marvel ili DC (kako se obično opredeljuju ljubitelji superherojskih stripova), već kvalitet i ko i kako radi strip.

e vidis, tu si na keca autogol dao i sebi i svetskoj strip sceni
jer svi znaju da je trebalo da kupujes Marvel, a DC jedino nezvanicna elektronska izdanja (pa posle ako radi Al Eks Pres, to je druga prica)
ovako sad to nam je sto nam je

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/11/2022 : 14:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Meni je od značaja da Srbija ima bogato strip izdavaštvo. Dok kupujem stripove, kupovaću i domaća izdanja, bez obzira da li iza nekih izdavača stoje kriminalni klanovi i sl. jer me to ne interesuje. Onda bih morao da znam sve o moralnoj podobnosti svih vlasnika svih firmi čije proizvode kupujem.

Pošto mi nije bilo od značaja da li je neki vlasnik-šef holivudskog studija seksualni manijak, da bi bojkotovao filmove tog studija, nema razloga za drugi aršin vezan za stripove.

A u krajnjoj liniji, znam i oni koji vode firme u kojima sam sam radio, šta su sve u stanju bili da učine zbog profita (samo da ih zakon ne uhvati ).
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/11/2022 : 14:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kao i Marvel ili DC, i Fibra ima (već poodavno) kult poklonike.

Oni koji su radili nešto protiv Fibre, trebali su da uzmu u obzir da takvi poklonici postoje u solidnom broju. Preko njih Markos očigledno može da "uzvrati udarac" i vidi se da su se oni primili i da stvari idu u tom smeru.

Opet, ne smeta mi. Svakako ima pravo da se brani, pa i da prouzrokuje veću štetu "protivničkoj strani" nego oni njemu.

Edited by - alexts on 02/11/2022 14:34:13
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.25 seconds. Snitz Forums 2000