forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2022 : 14:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Meni je od značaja da Srbija ima bogato strip izdavaštvo. Dok kupujem stripove, kupovaću i domaća izdanja, bez obzira da li iza nekih izdavača stoje kriminalni klanovi i sl. jer me to ne interesuje. Onda bih morao da znam sve o moralnoj podobnosti svih vlasnika svih firmi čije proizvode kupujem.

Pošto mi nije bilo od značaja da li je neki vlasnik-šef holivudskog studija seksualni manijak, da bi bojkotovao filmove tog studija, nema razloga za drugi aršin vezan za stripove.

A u krajnjoj liniji, znam i oni koji vode firme u kojima sam sam radio, šta su sve u stanju bili da učine zbog profita (samo da ih zakon ne uhvati ).

potpuno si u pravu Al Ekse, i slazem se s tobom mali milion posto
al Marvel je Marvel, jbg

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4349 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 02/11/2022 : 14:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@vladar: nije da si sasvim u krivu, krajnjem kupcu bi se trebalo fućkati za izdavačke ratove. Samo što u ovakvom slučaju postoje dvije vrste ljudi; ljudi "emocija" i ljudi "racio".
Neke od nas osobnije pogađaju ovakve svinjarije u strip-miljeu, štobisereklo previše smo romantični, ako već hoćeš tako :). Recimo Fibra i Darkwood su godinama lijepo surađivali, izdavali neke iste naslove koje su obojici bile bitne i to je to. Vjerojatno je i bilo nekih naslova koji su lošije trpili dva izdavača na "jednom tržištu" ali u poslu se i takve stvari događaju ali ono što je bitno je to da je fair playa bilo koliko god je to bilo moguće.
Zabrane su sranje, smrde totalno. Koliko je dugo strip "scena" bila oštećena zbog toga što je jedan izdavač držao prava za Asterixa? A Disney? Ako me sjećanje ne vara bilo je i davnih dana nešto sa SAFom itd itd itd. I i što smo na kraju svi imali od toga? Ništa osim potrošenog vremena i para i brdo frustracija. I ti kažeš da bi sad trebali biti ok s time.
Kao što je već objašnjeno stranicama unazad - zabranama se ne postiže apsolutno ništa i kladim se da su odgovorni toga itekako svjesni pa ispada da je sve to samo pokazivanje snage, mjerenje milokliza bez ikakvog efekta.
Na malom tržištu poput našeg takva poslovna praksa se meni ne sviđa i ako sam nebitan (a jesam) onda niti ti ne bi trebao toliko dramatično prihvaćati što ja ili bilotko drugi napišemo. Niti smo mi koji ćemo bojkotirati lošiji od tebe koji nećeš i obrnuto i niti bi se ti trebao osjećati lošije zbog toga.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3294 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2022 : 14:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89
al Marvel je Marvel, jbg

Ali Marvel je Dizni, znači najgora firma ikad.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40434 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/11/2022 : 14:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vladar
I ne moras.
Btw, ocekujem od tebe da prestanes da kupujes i TT i Riđobradog, a da integrale koje si do sada kupio, prodaš ili pokloniš.
Ne moze to tako, hoću piškim - neću piškim.
Reagovati sa ljudske strane, a nekome prizeljkivati propast, mi se, nekako, ne uklapa.
Nekog stripa, koji me interesuje, ću se odreći ako mi ne odgovara kvalitet izdanja, cena i sl., a ne zbog toga kakav je vlasnik firme koja taj strip izdaje.
Sta se to mene tiče??? Sta tu mogu da promenim? Ništa, osim da sebi uskratim to neko izdanje, zato sto neko misli da je izdavac ovakav ili onakav. Svašta!!
Ovo poređenje sa politikom neću komentarisati. U tom delu se slažemo, btw.

Da, npr, ČK propadne, šta misliš ko bio bio najviše pogođen time? Vlasnik firme, možda? Zaradio je dosta, rasprodavaće zalihe, novac će da preusmeri u drugi posao i mnogo ga zabole uvo.
Čitaoci, kolekcionari, prodavci (striparnice) - pa, naravno.
Zato nijednom izdavacu ne prizeljkujem propast, ni toj ČK, čijih izdanja imam ubedljivo najmanje.

Mozemo spinovati koliko hocemo no jasno sam rekao zbog cega se ne slazem. Ne mogu da zelim dobro nekom ko ne cini dobro i tu se zavrsava prica o moralisanju.

Ako on propadne ojacace neko drugi ili ce iskociti neko treci. Sigurno nece niko u ovom vremenu ostati bez stripova. 99% njih ne moze ni da kupi sve sto zeli tako da je smesno pricati kako ce sad odjednom biti na teskom gubitku kolekcionari gasenjem CK. Gasilo se 50 izdavackih kuca do sada pa nista.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3294 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2022 : 14:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
A zašto samo njih spominješ? Nisu jedini prozvani. Prestaješ li da kupuješ i Golcondu i Komiko? A sigurno lista se tu ne završava...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 14:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
hm, markos je pre par dana okacio neki izlog gde se vide izdanja makonda. da li i ostalih zaverenika ima u hr?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8290 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/11/2022 : 14:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

A zašto samo njih spominješ? Nisu jedini prozvani. Prestaješ li da kupuješ i Golcondu i Komiko? A sigurno lista se tu ne završava...

Odlično pitanje Marquise.
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 02/11/2022 : 14:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
Pa reagovao je ljudski- emotivno.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3294 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2022 : 14:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Saale

I šta, odabrao najlakšu opciju, napao večitog forumaškog negativca, a za ostale se pravimo mrtvi?
Klasičan virtue signalling.
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
398 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 02/11/2022 : 14:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Niste bas realni sa kupovacu ili necu...porast poslednjih godina prodaje stripova je sigurno velikim procentom ljudi koji ne posecuju ovaj forum ili nisu culi za njega...Meni jedini reper je kvalitet izdanja (kada sam uspeo da prenebegnem cenovno ogranicene, a i u tome ta skupa Fibra sa svojim int je cesto bila jeftinija na koncu od srpskih album po album izdavanjima), sigurno ce mi i dalje biti prioritet Markova izdanja. Kada dolazi u isto vreme do dupliranja naslova od drugog izdavaca uzimam kada debelo sumnjam u taj naslov a zelim da ga pak procitam a bude jeftiniji pocesto zbog formata. Problem srpskih izdavaca je boga mi veliki ego, a i ocito su namirisali da ipak moze da se odrzava solidno taj "biznis" (kako odvratna rec za ovu stvar), ma sta pricali.

Meni je ovo posebna bedoca, jer ma sta davno drugi negirali, prepisuju se direktno izdanja od Fibre i postoji zainteresovanost jednog od izdavaca stalno kako se odredjena Fibrina izdanja prodavala. Ok, postoje ti katalozi, ali isto tako toliko ima barem sto se tice BD divnih i aktivnih izdanja koje Marko nece stici da izda (procita kako god, ili mu nece biti po ukusu) a nista manje ne bi bila neinteresantna citateljima (no opet ovde nisu se prodavali odredjeni albumi koji su ili vrh te umetnosti, ili su sigurno kvalitetna, ali o efektu matoraca necu sada)...Ironije svi ti izdavaci imaju otvoren put danas mangama gde bez obzira na cenovnu upitnost te publike, sigurno ce biti profitabilna vremenom i sa onim int verzijama istih (ovde msm na vece izdavace). Sutra ce im djavo biti kriv ako Laguna se odluci za ovo jer ce ih pojesti...a nije da su skroz zatvorili tu pricu.

Ali da, ako pocnu modus operandi SNS style, definitivno cu i ja prestati da kupujem njihova izdanja, ako nista lakse ce mi biti...decki imate naslova koliko hocete pa dajte malo stisnite mosnice i budite originalni i tehnicki bolji pa cete mozda i biti prioritetni u kupovini i u Srbiji...a ne kao copor dzukaca koji sa ledja napadaju...

Edited by - Unngenant on 02/11/2022 14:52:41
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 14:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I šta, odabrao najlakšu opciju, napao večitog forumaškog negativca, a za ostale se pravimo mrtvi?

pa oni su zapoceli ovu pricu. a ostali su se prikljucili, jer su godinama celi ovu priliku
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2022 : 14:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
al Marvel je Marvel, jbg

slazem se skroz s tobom, to danas ne bi pas s maslom pojeo, mas s paslom, kako se kaze vec
nego govorim o Marvelu iz doba kad je Al Eks citao stripove, before the dark times, before the empire, tamo negde 1970/80-te....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3294 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2022 : 14:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

quote:

pa oni su zapoceli ovu pricu. a ostali su se prikljucili, jer su godinama celi ovu priliku

Započeli možda ovu sad priču, nemojmo se zajebavati da je ovo nešto novo na ovim prostorima. Šta, Beli Put nije imao monopolističke ambicije u svoje doba? I Darkwood posle? Kako da ne.
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 02/11/2022 : 14:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Strelice sam uperio ka njemu. Slažem sa sa Vlaadarom u njihovoj raspravi.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 14:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Započeli možda ovu sad priču, nemojmo se zajebavati da je ovo nešto novo na ovim prostorima. Šta, Beli Put nije imao monopolističke ambicije u svoje doba? I Darkwood posle? Kako da ne.

sve je to biznis, sto bi rekli
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3294 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/11/2022 : 15:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
al Marvel je Marvel, jbg

slazem se skroz s tobom, to danas ne bi pas s maslom pojeo, mas s paslom, kako se kaze vec
nego govorim o Marvelu iz doba kad je Al Eks citao stripove, before the dark times, before the empire, tamo negde 1970/80-te....

To da. Davno doba, neće se vratiti
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/11/2022 : 15:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

hm, markos je pre par dana okacio neki izlog gde se vide izdanja makonda. da li i ostalih zaverenika ima u hr?

https://shop.skolskaknjiga.hr/knjizevnost/knjizevnost-za-mlade/stripovi.html?izdavac=233&p=4

https://www.stripovi.hr/stripovi/domaci-albumi/carobna-knjiga-1.aspx

https://www.stripovi.hr/kategorije.9d3bb8bcf38f4a37aedb082310479e69.golconda.aspx

Svi srpski izdavači se uredno prodaju u hrvatskim dućanima.

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1635 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 02/11/2022 : 15:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Fibra je postavila standard, koji će teško iko da dostigne. Ponekad imam manjih zamerki na prevod, ali je to već drugi jezik, pa mogu pa prihvatim. Ja ću i dalje doći do Fibrinih stripova koji me interesuju, bez obzira šta na kraju bude. Imam poverenje u čoveka koji stoji iza svega. Iskreno ne razumem - uzmi lepo i bori se i stekni svoju bazu čitalaca, a ne ovako veštački da se nešto stvara. Pa ja prvi ću pre uzeti izdanje na srpskom, ako je kvalitetno urađeno, i ne vidim u čemu je problem, konkurencija stvara kvalitet i nižu cenu u većini slučajeva. Koliko uopšte Fibrinog tiraža ide u Srbiju, nekih 20%? Zar stvarno misle da će se na ovaj način njihova prodaja poboljšati?

Ali dobro, neka ide kako mora, videćemo na kraju svega šta će biti. Meni je sve ovo baš odvratno. Legitimno možda sa strane izdavača, ali ljudski baš odvratno i na štetu čitalaca.

Edited by - night on 02/11/2022 15:21:53
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40434 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/11/2022 : 15:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zato sto postoji razlika u nastupu odredjenih ljudi. Ako nisi do sada cuces pa ce ti biti jasnije.

Vidim dosta ljudi ima veci problem sa mnom i tim sta cu da kupujem nego sa samim uzrokom. Obozavam ovakve situacije.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 15:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch
Vidim dosta ljudi ima veci problem sa mnom i tim sta cu da kupujem nego sa samim uzrokom. Obozavam ovakve situacije.

to ti je neka logika ovih iz skupstine, mlacenje prazne slame i slicno
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1635 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 02/11/2022 : 15:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
I da se vratim na prevod, kod ČK su Taličnom u jednom od ova dva zadnja integrala u epizodi u trci parobroda kapetana Suljagu (čini mi se da je to stari prevod) prekrstili u Sovuljagu. Aman ljudi, zašto?

Ali da ne mlatim više, mnogo je i ovo od mene, ja samo čitam stripove.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26915 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/11/2022 : 15:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ima...U striparnicama i preko svima nam znane legende.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 15:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Pa ima...U striparnicama i preko svima nam znane legende.

sad kad osman raspali u suprotnom smeru...

Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
764 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 02/11/2022 : 15:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

@vladar: nije da si sasvim u krivu, krajnjem kupcu bi se trebalo fućkati za izdavačke ratove. Samo što u ovakvom slučaju postoje dvije vrste ljudi; ljudi "emocija" i ljudi "racio".
.
.
.
Na malom tržištu poput našeg takva poslovna praksa se meni ne sviđa i ako sam nebitan (a jesam) onda niti ti ne bi trebao toliko dramatično prihvaćati što ja ili bilotko drugi napišemo. Niti smo mi koji ćemo bojkotirati lošiji od tebe koji nećeš i obrnuto i niti bi se ti trebao osjećati lošije zbog toga.

Ok, neka bude da si u pravu.
Verovatno tebe, romantika i čoveka emocija, više pogađa moguća zabrana prodaje nekih hrvatskih izdanja u Srbiji, nego mene, čoveka racia.
To što si ti u Hrvatskoj, a ja u Srbiji, verovatno nije bitno, i zbog činjenice da ces, ako do zabrane dođe, ti i dalje veoma lako nabavljati hrvatska izdanja, a ja ne. Bitna je emocija.
Inače, ništa što se piše na ovom forumu (osim ako se tiče Partizana ), ne doživljavam dramatično, niti smatram da je neko u ovom virtuelnom svetu bolji ili lošiji, niti mi se zbog bilo čijeg pisanja menjaju osecanja.
Verovatno sam ledeni covek racio.

Apsolutno me se ne tiče sta ce ko da kupuje ili ne kupuje, samo su mi ti neki komentari neozbiljni.
Mene interesuje strip. Ne interesuje me kakav je izdavac kao osoba, da li je ovakav ili onakav pa zbog toga hoću/neću da kupim neki strip.

U jednom od prethodnih komentara piše "Sve je to biznis".
Ironično napisano ili ne, ali to je jedina istina u ovoj stvari.
Kakvi zaverenici, urotnici, prozivanje jednih, drugih, trecih,...?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2022 : 15:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vladar
Kakvi zaverenici, urotnici....

ironija prilagodjena situaciji, kapiras?

ti si izlgeda mislio da ja mislim na ovo

Edited by - kasper on 02/11/2022 16:01:38
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.31 seconds. Snitz Forums 2000