forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1059

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/11/2022 : 20:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Al' te više ne plaća?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7324 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/11/2022 : 21:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Šta je s onim lancem kojim si bija prikovan za štand?

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 05/11/2022 21:01:31
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Stvar je jednostavna...
Neki izdavači iz Srbije su zaključili da u otvorenoj utakmici gube od nekih hrvatskih izdavača pa su sad zapišali svoj teritorij a izdavačima iz Hrvatske su ostavili da zapišaju svoj.
Drugim riječima;nećemo zajedničku ligu.oćemo svoju.Svoji na svome since 1389.🌵
Ispričavam se svim ostalim srpskim izdavačima i ljubiteljima stripa ako sam pretjerao.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anam
New Member

207 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 05/11/2022 : 21:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Markos

"Nakon višedecijskog izostanka zagrebačka i šira publika će u Paviljonu 7 birati između 1200 naslova kojima se predstavlja preko 40 srpskih izdavača. Cjelokupni je program osmišljen s ciljem promoviranja srpske izdavačke djelatnosti koja usprkos pandemijskim i drugim okolnostima nije izgubila na intenzitetu i kvaliteti. U okviru programa odvijat će se paneli na kojima će autori i stručnjaci razgovarati na teme budućnosti izdavaštva, uloge knjige u popularizaciji znanosti ili pak na temu odnosa rock muzike i književnih žanrova poput horora i fantastike, ali isto vas tako očekuju i promocije sjajnih naslova iz područja beletristike i poezije.

Cjelokupni program podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i dio je programa Odjela za kulturu kojim se nastoji promovirati sprska kultura, te raditi na promociji čitanja i povezivanju književnog i drugog stvaralaštva dvaju zemalja."

Vjerujem da će biti zanimljivih pitanja iz publike na tribini:)
Worldwide prava za srpski jezik za tih 1200 izdanja, zna li se išta?:)

Nadan se da su preveli svoja izdanja.
Nećemo valjda dozvolit da ekavicon truju narod.

Isto tako, valjda će sve šta je na onoj njihovoj glagoljici vratit s granice. Zamisli da neko dite to vidi???

Markos je lijepo napisao i postavio pitanje.
No
Oprosti bez ljutnje - s ovom tvojom izjavom... Nick ti ne stoji...Zašto? Razmisli? ...i u Hrvatskom jeziku ima ekavice ...a koliko mi je poznato ćirilica je bila i hrvatsko pismo...treba proučiti malo povijest jezika kao i varijante (ijekavica, ikavica, ekavica, čakavica....) koje su bogatstvo jezika i izričaja.
"...Zamisli da neko dite to vidi???..." - čemu to pitanje...pa dicu/djecu/decu treba odgajati da cijene svoju kulturu, kao i druge...odgajan sam tako, a odgojio i svoju djecu da tako razmišljaju a i unuci se tako uče. Meni osobno ne smeta ni pismo ni ekavica...pa zar ćemo zbog jezika i pisma zanemariti stripove Lobačeva, Kerca, Paheka ...serijal Vekovnici...i još dosta toga. Znam reći ćeš kontra - tvoje pravo. Ne zamjeram Ti. Radeći posao koji radim naučio sam jedno: Svi su ljudi krvavi ispod kože (bez obzira na boju kože naciju i vjeru) i svi jednako cvile "kad su u banani"...dokaži mi da nije tako i imaš večeru i piće gdje god želiš. Još jednom oprosti, ali morao sam reagirati...ipak ovo je forum o stripovima a stripovi su službeno dio kulture...paa ili smo kulturni ili nismol
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
aname,ne popuj kad neznaš kako stare forumske kuke dišu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12645 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 05/11/2022 : 21:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

... i onom kuglom koju vučeš za sobom?

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

anam
New Member

207 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 05/11/2022 : 21:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Čemu te pompozne spike kao worldwide kada je važno samo region(ex-YU)wide?

U pravu si...worldwide je za engleski, španjolski...ccc
Go to Top of Page

anam
New Member

207 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 05/11/2022 : 21:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Peyo

Čemu te pompozne spike kao worldwide kada je važno samo region(ex-YU)wide?

Pa pobogu, šta će čitati iseljenici u Australiji, Novom Zelandu, Čileu i Argentini?

...pa naravno do čega dođu...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25765 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A i sarkazam mu nije jača strana.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by

Isto tako, valjda će sve šta je na onoj njihovoj glagoljici vratit s granice. Zamisli da neko dite to vidi???

Ja spremija šibice i petrolej!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anam
New Member

207 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 05/11/2022 : 21:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

...još sam friški pa se učim forumu, ali ne popujem (bar tako mislim)...još uvijek neznam neke "face" s foruma pa "ulijećem"...pa nije li forim za talasanje
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10506 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/11/2022 : 21:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Columbo je ima problema sa onin animal aktivistima.
A i skužija je da samo triba u njega ubacit par fritula svako uru vrimena i radi ko sat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 21:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Čuli ste ljudi...
Dajte mu fritule i on je miran.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1706 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 05/11/2022 : 21:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
U sred 21. veka mi ponovo ulazimo u mračno doba.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/11/2022 : 21:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Fritule na putu u jakijev stomak:

quote:
Originally posted by KuntaKinte

U sred 21. veka mi ponovo ulazimo u mračno doba.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10506 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/11/2022 : 22:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anam

quote:

quote:

"Nakon višedecijskog izostanka zagrebačka i šira publika će u Paviljonu 7 birati između 1200 naslova kojima se predstavlja preko 40 srpskih izdavača. Cjelokupni je program osmišljen s ciljem promoviranja srpske izdavačke djelatnosti koja usprkos pandemijskim i drugim okolnostima nije izgubila na intenzitetu i kvaliteti. U okviru programa odvijat će se paneli na kojima će autori i stručnjaci razgovarati na teme budućnosti izdavaštva, uloge knjige u popularizaciji znanosti ili pak na temu odnosa rock muzike i književnih žanrova poput horora i fantastike, ali isto vas tako očekuju i promocije sjajnih naslova iz područja beletristike i poezije.

Cjelokupni program podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i dio je programa Odjela za kulturu kojim se nastoji promovirati sprska kultura, te raditi na promociji čitanja i povezivanju književnog i drugog stvaralaštva dvaju zemalja."

No
Oprosti bez ljutnje - s ovom tvojom izjavom... Nick ti ne stoji...Zašto? Razmisli? ...i u Hrvatskom jeziku ima ekavice ...a koliko mi je poznato ćirilica je bila i hrvatsko pismo...treba proučiti malo povijest jezika kao i varijante (ijekavica, ikavica, ekavica, čakavica....) koje su bogatstvo jezika i izričaja.
"...Zamisli da neko dite to vidi???..." - čemu to pitanje...pa dicu/djecu/decu treba odgajati da cijene svoju kulturu, kao i druge...odgajan sam tako, a odgojio i svoju djecu da tako razmišljaju a i unuci se tako uče. Meni osobno ne smeta ni pismo ni ekavica...pa zar ćemo zbog jezika i pisma zanemariti stripove Lobačeva, Kerca, Paheka ...serijal Vekovnici...i još dosta toga. Znam reći ćeš kontra - tvoje pravo. Ne zamjeram Ti. Radeći posao koji radim naučio sam jedno: Svi su ljudi krvavi ispod kože (bez obzira na boju kože naciju i vjeru) i svi jednako cvile "kad su u banani"...dokaži mi da nije tako i imaš večeru i piće gdje god želiš. Još jednom oprosti, ali morao sam reagirati...ipak ovo je forum o stripovima a stripovi su službeno dio kulture...paa ili smo kulturni ili nismol

Možda nebi bilo loše da ovo pošalješ ovima šta srbima brane da čitaju na hrvatskome, i istovremeno brane hrvatima da čtaju na srpskome.
Prosvjetitelji.
Zaštitnci srpske kulture.

Ali onako pomalo slučajno, riješili smo neke drevne forumske rasprave.
Govorimo li istin jezikon?
Ne govorimo.
Jesmo li jedno tržište?
Nismo.
Je li hrvatska dio otvorenog tršišta?
Nije. Urotile se vucibatine u kartel.

I još svašta se ovde odgovorilo, al to se ne smi pričat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/11/2022 : 22:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Gadnije će biti kad budu ponovo izlazile na svjetlost😁
(Fritule)

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 05/11/2022 22:05:53
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1604 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 05/11/2022 : 22:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

No

Možda nebi bilo loše da ovo pošalješ ovima šta srbima brane da čitaju na hrvatskome, i istovremeno brane hrvatima da čtaju na srpskome.
Prosvjetitelji.

Ne govorimo.
Jesmo li jedno tržište?
Nismo.

Da ti je glupa analogija, ne čudi.
Samo mi nije jasno zašto ti treba tuđa potvrda da govoriš jezikom kojim govoriš.
I tuđa dozvola za sopstveno tržište.
Nesigurnost?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

anam
New Member

207 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 05/11/2022 : 22:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

No

Prosvjetitelji.

Ne govorimo.
Jesmo li jedno tržište?
Nismo.

"...Možda nebi bilo loše da ovo pošalješ ovima šta srbima brane da čitaju na hrvatskome, i istovremeno brane hrvatima da čtaju na srpskome.
Prosvjetitelji.
Zaštitnci srpske kulture. ...."
...oni šta srbima brane da čitaju na hrvatskome, i istovremeno brane hrvatima da čtaju na srpskome. - oni uništavaju i jednu i drugu kulturu (kako - pa neka vide što znači Kultura.)

"Ali onako pomalo slučajno, riješili smo neke drevne forumske rasprave.
Ne govorimo.
Jesmo li jedno tržište?
Nismo.
Nije. Urotile se vucibatine u kartel."

"-Govorimo li istin jezikon?
Ne govorimo." - nije isti službeno ali se bar mislim jako dobro razumijemo.
"Jesmo li jedno tržište?
Nismo." - Točno nismo isto tržište ali smo osuđeni jedni na druge.
"Je li hrvatska dio otvorenog tršišta?
Nije. Urotile se vucibatine u kartel."
- kad gledamo globalno kad smo bili konkurentni na tržištu?...čast izuzecima...u našem stripovskom slučaju Markos i Fibra su bez konkurencije u regiji i to stvara urotničke kartele iz branše. Kao i svi karteli zasnovani na mržnji i nepravdi će propasti na ovaj ili onaj način...milom ili silom...od rogatog ima rogatiji.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10506 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/11/2022 : 23:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Vidin da te zbunjujen.
Ovo sa kartelon je zajebancija.
Poslovanje na istome tršištu bez podmetanja klipova ne znači automatski da imamo kartel.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 05/11/2022 23:07:55
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10506 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/11/2022 : 23:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
@henry
Vidin da i tebe zbunjujen.
Aj zaobiđi me.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1604 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 05/11/2022 : 23:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

@henry
Vidin da i tebe zbunjujen.
Aj zaobiđi me.

Ako se ne varam, ovaj forum služi za razmenu mišljenja i diskusiju.
Ukoliko ti to ne odgovara, pređi na instagram a ovde proredi.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2531 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 06/11/2022 : 02:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Novi momenat :
KOMIKO

U skladu sa dogovorom sa našim inostranim partnerima, vlasnicima licenci i agencijama, kao i sa našim domaćim distributerima, Komiko neće izvoziti licencirane naslove u Hrvatsku uopšte. To je neophodno kako bi se ostavio prostor hrvatskim izdavačima da ih objave na svojoj licenciranoj teritoriji.
To neće činiti ni naši distributeri.

Kakvo razočarenje.
Mislio sam da je Vuk čovek širokih shvatanja, a ne sarkazma.
Od njega sam očekivao da bude glas razuma u celoj ovoj ujdurmi, a ne neko ko će odmah brže-bolje podržati ovu podlost.
I da, podlost je prava reč.
Podlost prema kupcima, čitaocima, kolekcionarima, striparnicama...
Očigledno je od ljubavi prema stripovima ostao samo...profit.

p.s.Sledeće što očekujem je saopštenje o zaštiti "serbskoga" jezika...

Carpe diem
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/11/2022 : 05:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tko je Komikov distributer?
Legenda?

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 06/11/2022 05:10:34
Go to Top of Page
Page: of 1059 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.33 seconds. Snitz Forums 2000