forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1044

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
980 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 06/11/2022 : 08:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
A cemu se vi cudite, kao da je kraj osamdesetih i jos uvijek komunizam, bratstvo i jedinstvo... svasta. Potez izdavaca u Srbiji ocekivan i logican, samo dobrano zakasnio, ocekujem i obratne poteze, sve u duhu kapitalizma a ne nacionalnih prica o jezicima i teritoriji. Da ja pocnem izdavati Zagora, ukinuo bih vam Ludensa u BiH :D

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40316 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/11/2022 : 08:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja pomislio svakog cuda tri dana dosta a ono bas uzelo maha.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 06/11/2022 : 09:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Comic Wars Vol. 1

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 09:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja pomislio svakog cuda tri dana dosta a ono bas uzelo maha.

Jebi ga, ovo je ozbiljno sranje.
Veće od bilo čega do sada.
Sve ide u smjeru da se totalno zatvori distribucija srpskih stripova u Hrvatsku i obrnuto.
Trenutno su izbor papira, dizajn kolorki, i kad će izać Akvamen protiv Frankenštajna nebitni.
Baš baš ozbiljno sranje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 06/11/2022 : 09:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Oni koji če zbilja željeti imati te stripove, oni če do njih doči tako ili onako ...

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 09:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Pa da.
Ja bi zatvorija sve jeans dućane.
Ko zbilja oće levisice može i sam do Trsta, ili uzet u švercera na Peristilu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/11/2022 09:41:20
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1492 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 06/11/2022 : 09:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
A šta kažu ostali hrvatski izdavači, zna li se nešto?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 06/11/2022 : 09:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Nisam to mislio. Nego ova zabrana neče imat nikakvu svrhu ako se može zaobiči. Zašto je onda uopšte postaviti?

Zar če carinik pregledavati automobile i tražiti stripove?

Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2751 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/11/2022 : 09:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
"zaštitimo svoje" patriotima iz komika & comp. 15 godina nije smetala prodaja po hr, nisu puhali na hrvatska izdanja po srbiji... sad odjednom drama i zaštita tržišta, jezika, krvi i zemlje, kuraca i palaca... sad se odjednom igramo kapitalizma i 'ajdemo se držati "regula". je li to zato što je fibra došla na sto izdanja godišnje, a komiko pao na 7? je li im je za to fibra kriva? kako čk nije pala? kako iz iz godine u godinu podižu količinu izdanja, iz godine u godinu se pojavljuju novi izdavači, scena napokon cvijeta u obe države... ili je to (bila) samo šarena slika iza koje se kotrljala hrpa govana?
eto, uspjeli ste, shit hit the fan, i sad će da cveta cveće u moje preduzeće. jel' to? ma jebite se... zajedno s golkondom, vorldvajdom, onliinkroejša/serbia/bosnia... jasno, sve je to iz ljubavi prema stripu. no hard feelings.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 10:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

Nisam to mislio. Nego ova zabrana neče imat nikakvu svrhu ako se može zaobiči. Zašto je onda uopšte postaviti?

Možda nisi mislija, ali si upravo to napisa.
Stripove kupuju i ljudi koji nemaju pojma da postoji ovaj forum, i koji "ne znaju čovika".
Uđu u neku striparnicu ili knjižaru ŠK i kupe.
Ako ovo ode do kraja, to više neće bit moguće.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/11/2022 10:07:23
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47171 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2022 : 10:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nađu ti kolorku od Fibre pa te odvedu iza kućice i ubiju boga u tebi.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47171 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2022 : 10:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

"zaštitimo svoje" patriotima iz komika & comp. 15 godina nije smetala prodaja po hr, nisu puhali na hrvatska izdanja po srbiji... sad odjednom drama i zaštita tržišta, jezika, krvi i zemlje, kuraca i palaca... sad se odjednom igramo kapitalizma i 'ajdemo se držati "regula". je li to zato što je fibra došla na sto izdanja godišnje, a komiko pao na 7? je li im je za to fibra kriva? kako čk nije pala? kako iz iz godine u godinu podižu količinu izdanja, iz godine u godinu se pojavljuju novi izdavači, scena napokon cvijeta u obe države... ili je to (bila) samo šarena slika iza koje se kotrljala hrpa govana?
eto, uspjeli ste, shit hit the fan, i sad će da cveta cveće u moje preduzeće. jel' to? ma jebite se... zajedno s golkondom, vorldvajdom, onliinkroejša/serbia/bosnia... jasno, sve je to iz ljubavi prema stripu. no hard feelings.

Nisi pripozna ljubav prema stripu?
Nema to nikakve vze sa šoldima,Blut und Boden,jezikon itd,samo ljubav

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/11/2022 : 10:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po tvojoj logici nijedna zabrana ikada nije imala smisla jer su postojali oni koji su je uspijeli zaobići.
Na žalost nekih (i mene jer sam empatičan prema njima ), zabrana će se itekako odraziti na hrvatske izdavače u Srbiji, i kupce stripova s obje strane.

Meni i dalje logistika cijele zabrane nije jasna, ali vjerujem da ćemo uskoro dobiti detaljno objašnjenje.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/11/2022 : 10:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Jedna od posljedica bi mogla biti ucjena knjižara koje prodaju stripove da ne smiju prodavati hrvatske naslove ako postoji srpsko izdanje. Posljedica bi bila prijava i nesuradnja srpskih izdavača s tim knjižarama odnosno prodavačima.

Druga još opasnija bi mogla biti u smanjenom broju novih naslova jer će izdavači procjenjivati njihovu isplativost s obzirom na suženo tržište.

Plus vjerojatni rast cijena uvoznih izdanja zbog carine i drugih troškova i rizika zabrane prodaje.

Bit će vrućih stripova ispod tezge.

Ovo će vrijediti u oba smjera, i u Hrvatskoj i u Srbiji.

Ako ga je bilo, doba strip romantizma u izdavaštvu i prodaji/distribuciji je završeno.

Edited by - Peyo on 06/11/2022 12:21:07
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 06/11/2022 : 10:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni i dalje logistika cijele zabrane nije jasna, ali vjerujem da ćemo uskoro dobiti detaljno objašnjenje.

"je li to zato što je fibra došla na sto izdanja godišnje?"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/11/2022 : 10:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ne logika, logistika.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/11/2022 : 10:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ja inače volim te riječi koje dobro zvuče, a u stvari ništa ne znače.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/11/2022 : 10:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Jedna od posljedica bi mogla biti ucjena knjižara koje prodaju stripove da ne smiju prodavati hrvatske naslove ako postoji srpsko izdanje. Posljedica bi bila prijava i nesuradnja srpskih izdavača s tim knjižarama odnosno prodavačima.

Ovo sam prvo mislio da je slučaj, ali mi nije jasno zašto bi se to odrazilo na srpske izdavače u RH knjižarama? Ako se ide reciprocitetom valjda se ne bi išlo na izdavače koji nisu dio ove priče?

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1952 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 06/11/2022 : 10:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
21st century scum hoce da zabrane kompletan uvoz HR stripova osim Bonelli-ja, ne samo Fibru. Ako se to sprovede u delo, licno cu jednom u dva meseca ici kolima do Zagreba i pokupovati sve sto je izaslo. Ni od jednog sprskog izdavaca koji je deo spletke oko zavere necu vise kupiti ni jedan strip i dacu sve od sebe da ohrabrim sto vise ljudi da ne kupuje njihove stripove! Necu da poslujem sa kartelom i da im pomazem da opstanu! Lokalni crvi iz kartela neka prodaju svojim narkomanima i svojim svedocima skuplje u losijem kvalitetu!

Prilicno sam siguran da ce Mare AF, DW ekipa, Markos i ostali HR izdavaci naci nacina da stanu na put prikrivenom fasizmu sa ove strane granice.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 06/11/2022 : 10:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne logika, logistika.

A zo, mea culpa, ćorav sam.

U pravu si, puno je tu pitanja.

Npr.
Znači li to da se u Srbiji hrvatski jezik izjednačuje sa srpskim jezikom?
Ako ne znači odnosi li se onda zabrana i na ostala uvozna izdanja na stranim jezicima poput engleskog?
Ako ne vrijedi ni jedno ni drugo, znači li to da zabrana zapravo nema nikakav službeni pravni karakter?
Ili je to nekakav četvrti mambo džambo nedokučiv našoj laičkoj logici, koji će omogućiti parcijalnu zabranu samo onih probranih uvoznih izdanja koja su nekome trn u peti?

Kad malo razmislim, možda je ipak tu i logika, a ne samo logistika upitna :)

Edited by - vukozec on 06/11/2022 10:51:56
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1952 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 06/11/2022 : 10:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Peyo

Ovo sam prvo mislio da je slučaj, ali mi nije jasno zašto bi se to odrazilo na srpske izdavače u RH knjižarama? Ako se ide reciprocitetom valjda se ne bi išlo na izdavače koji nisu dio ove priče?

Zato sto je vecini srpskih izdavaca lakse da prodaju na crno u HR nego da ugovore regularan izvod/uvoz.
Mrzim fasisticku tvorevinu EU ali sad bih voleo da smo deo te fasisticke tvorevine i ova sranje se ne bi dogadjala. Srpski SZR izdavaci bi izbacivali svoja izdanja na pijacu i u lokalne prodavnice a ne bi se lozili da imaju celicna muda i osporavali druge doo izdavace.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/11/2022 : 10:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ne logika, logistika.

A zo, mea culpa, ćorav sam.

U pravu si, puno je tu pitanja.

Npr.
Znači li to da se u Srbiji hrvatski jezik izjednačuje sa srpskim jezikom?
Ako ne znači odnosi li se onda zabrana i na ostala uvozna izdanja na stranim jezicima poput engleskog?
Ako ne vrijedi ni jedno ni drugo, znači li to da zabrana zapravo nema nikakav službeni pravni karakter?
Ili je to nekakav četvrti mambo džabo nedokučiv našoj laičkoj logici?

Kad malo razmislim, možda je ipak tu i logika, a ne samo logistika upitna :)

Di nam je Kruger da nam pomogne bar s tim logičkim dijelom...

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 06/11/2022 : 10:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Mrzim fasisticku tvorevinu EU ali sad bih voleo da smo deo te fasisticke tvorevine i ova sranje se ne bi dogadjala.

EU geografski ograničava proizvodnju i prodaju nekih proizvoda tipa baranjski kulen, kranjska kobasica itd., zbog čega imamo manju konkurenciju i veče cijene, zbog kojih najebu baš kupci tih proizvoda.

EU smrdi malo manje nego Srbija, ali smrdi i ona ...

Edited by - panzer on 06/11/2022 10:53:23
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 10:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mrzim fasisticku tvorevinu EU ali sad bih voleo da smo deo te fasisticke tvorevine i ova sranje se ne bi dogadjala.

EU geografski ograničava proizvodnju i prodaju nekih proizvoda tipa baranjski kulen, kranjska kobasica itd., zbog čega imamo manju konkurenciju i veče cijene, zbog kojih najebu baš kupci tih proizvoda.

EU smrdi malo manje nego Srbija, ali smrdi i ona ...

Ovo je totalno krivo.
Žena mi 20 godina radi ka konzultant za HACCP, sljedivost i izvornost u prehrambenoj industriji.
Nevjerovatnu pizdariju si napisa.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/11/2022 11:00:54
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 06/11/2022 : 11:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]
Mrzim fasisticku tvorevinu EU ali sad bih voleo da smo deo te fasisticke tvorevine i ova sranje se ne bi dogadjala. Srpski SZR izdavaci bi izbacivali svoja izdanja na pijacu i u lokalne prodavnice a ne bi se lozili da imaju celicna muda i osporavali druge doo izdavace.

Jbt..ova momčina je čudo - svuda mu se pričinjavaju fašisti. Nedavno je mrzio "fašističku Australiju", sad "fašističku Europsku uniju"....

Puno ti je to mržnje, lakše malo.....
Go to Top of Page
Page: of 1044  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.4 seconds. Snitz Forums 2000