forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 13:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by jaki

ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju.
Nisu pokrenuli ali im ide u korist.
Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više.
Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više.
Striparnice u Srbiji će zarađivati manje.
Striparnice u HR će zarađivati manje.

Nije dobro ni za striparnice ni kupce...
Ali ko je nas kupce iz Slo pitao zašto je kod Bucha ili Striparne Oblacek sve skuplje nego kod izdavača ili striparnica u regionu..
Treba napravit prioritet kupovina..
A ako netko bas želi sve Fibrice i orkice a ima mogucnosti to dobiti od domačeg izdavaca.. nek plati!
Uvijek je bio i bit će način nesto nabaviti ako je želja...
Sad da baš sve mora bit na hrvatsko i od Fibre.. to je več vise princip i inatenje, nego razumsko..
Do poslednjeg album oba izdavaca je ok, nianse su i pitanju.. kome su te nianse bitne, nek plati..

"kome su te nianse bitne, nek plati.. " istina ali srpski kartel hoce da prodaje svoje losije stripove po vecoj ceni od fibrinih izdanja. Komikov Krcko je skuplji od Strip-Agentovog. Nije da sad vredjam izdanje zato sto je Vuk u srpskom kartelu ali meni se vise dopada SA izdanje koje imam jer je jaca stampa iako vise volim cirilicu.
Do Poslednjeg imam Golcondu i sasvim mi je dovoljno, Sninkela imam i Beli Put i Fibru jer obozavam taj strip, Pet tisuca kilometara u sekundi imam Fibrino izdanja jer je veci format od komikovog. Berlin imam Fibrino i nema sanse da bih uzeo ono komikovo manjeg formata na losijem papiru iako super izgleda. Pogrebnika od Makonda, Skalpirane od DW-a... Uvek dajem prednost domacem izdavacu ako izdanje zadovoljava moje potrebe. Sada cu tesko uzimati od izdavaca iz kartela pa makar bilo i bolje uradjeno iako ce tesko da urade bolje i kvalitetnije od fibre. Da ne pricam sto treba da prodju godine i godine da se kod nas nesto objavi i zavrsi a mozda i prekine.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 13:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by logo111

quote:

quote:

Ionako se previse sranja izbacuje na sve strane..
Meni važno da izlaze kiosk stripovi redovno..

Nemaju svi nizak kriterijum kao ti. Uglavnom bonelli (sranja) izlaze na kiosk a meni licno to nije dovoljno, cak nije ni 10% onoga sto me zanima.

Bilo koji strip nazivati stanjem a pogotovo jednu cijelu školu stripa govori samo po sebi dovoljno o toj osobi

Nije mi cilj bio da vredjam nego da zezam teller-a koji nikako da odmakne od bonellija. I ja citam i kupujem bonelli izdanja. Jedino tellerove favorite Mikija i Bleka bas i ne mogu da citam pa ne kupujem.

Care, sve ok..
Razumem zezanciju, idemo dalje..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 13:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:

Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom,

Koji mu je nadimak? Čika Kure?

Nisam mislio na Cika Kure doo, nego na Vukov odgovarajuci nadimak koji mu je Markos dao kada je objasio situaciju oko Mausa. Prvo zbog te situacije mu je Markos dao taj odgovarajuci nadimak pa jos zbog mnogo toga.

Groucho Marx
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 18/11/2022 : 13:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
Lažljiva mala pizda?

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 13:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Zašto bi ikoji izdavač namještao svoj program izlaženja da omogući bolju prodaju konkurenciji?
To je glupo i nerealno očekivati.
Neka se oni bore cijenom i kvalitetom izdanja a ne polumafijaškim zabranama.
Znači,svaki izdavač ima pravo izdat koji god strip želi u vremenu kad to želi i nema mu niko pravo prigovoriti.
Pa i sve da se "kopira" nečiji izdavački program.
Problem su zabrane i ucjene.

To ti tako govoriš jer nisi izdavac..gledaš na tu stvar ko kupac..
Da slučajno pokrenes Texa klasik Jaki press a istovremeno to izbaci Agarthi Comics malo jeftinije i SNK uvezu Texa na bosanskom jeziku i prodaju istovremeno ko tvoje domače izdanje,... čak ovo od AC ima dobru prodaju a tvoje kvalitetnije malecki skuplje se losije prodaje i ostaje nagomilano.. Tada te bi pitali kako gledaš na stvar.. tada bi bio realan. Ovako si pristran bar malcice sigurno..
Pristan iako mozda nisi dobio popust kod Fibre, ali si dobio rakijicu kod Fibra standa..

Edited by - teller on 18/11/2022 13:58:16
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

229 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 18/11/2022 : 13:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg
[br
Ako ta priča oko licenciranog tržišta ne pije vodu, onda sve to pada u vodu i ne postoji mehanizam, čak ni ucejivački koji će da zabrani strana izdanja na domaćem tržištu.

Nije bas tako u pravom svetu. Nije bitno da li ta prica pije vodu, jer svakako postoji ucenjivacki potencijal zato sto tuzitelj (UCK naprimer) moze uz prilicno male dodatne troskove za advokata koga ionako angazuje tokom svog poslovanja, da nametne veliko finansijsko opterecenje Alan Fordu, koji kao mala porodicna radnja nema tolike resurse da placa besmislene sudske procese. Cak sve to ne bi ni bilo toliki problem da u Srbiji i pravosudni i inspekcijski organi nisu bas preterano ni obuceni (a verovatno ni zainteresovani) za finese oko autorskih prava koje nisu bas ocigledne (bilo je slucajeva u vezi muzike gde se to videlo), pa bi tuzitelj relativno lako mogao da isposluje privremenu zaplenu lagera Fibre na primer. I onda, dok srpsko pravosudje to rascivija za jedno 10 godina, dzabe Marku (AF ili Sunjicu, svejedno), sto ce na kraju pobediti, ako mu 10 godina stoji zarobljeno vise desetina/stotina hiljada evra u vec uvezenim knjigama, i 10 godina ne moze da prodaje stripove. To i jeste cilj ovakvih pretnji, i u tome i jeste njihova podlost.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

229 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 18/11/2022 : 14:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chief Warhead

Lažljiva mala pizda?

Mislim da ovaj pridev, "mala", ne stoji.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/11/2022 : 14:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
samo da podvucem, anto je otvorio ovu raspravu, najveci zivi strip forumas na balkanu
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 18/11/2022 : 14:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Nevezano za temu (toliko), ovo zvanje izdavačke kuće učk od odraalih ljudi je, u najmanju ruku, infantilno
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/11/2022 : 14:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zašto bi ikoji izdavač namještao svoj program izlaženja da omogući bolju prodaju konkurenciji?
To je glupo i nerealno očekivati.
Neka se oni bore cijenom i kvalitetom izdanja a ne polumafijaškim zabranama.
Znači,svaki izdavač ima pravo izdat koji god strip želi u vremenu kad to želi i nema mu niko pravo prigovoriti.
Pa i sve da se "kopira" nečiji izdavački program.
Problem su zabrane i ucjene.

Da slučajno pokrenes Texa klasik Jaki press a istovremeno to izbaci Agarthi Comics malo jeftinije i SNK uvezu Texa na bosanskom jeziku i prodaju istovremeno ko tvoje domače izdanje,... čak ovo od AC ima dobru prodaju a tvoje kvalitetnije malecki skuplje se losije prodaje i ostaje nagomilano.. Tada te bi pitali kako gledaš na stvar.. tada bi bio realan. Ovako si pristran bar malcice sigurno..
Pristan iako mozda nisi dobio popust kod Fibre, ali si dobio rakijicu kod Fibra standa..

Ne lupetaj telleru. S čin god da se baviš jasno da se i neko drugi s tin može bavit.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 14:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ej teleru,aj bogati,što koji kurac troluješ temu?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/11/2022 : 14:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

A kako bi trebao gledati nego kao kupac?
Kad bi ja izbacio Texa a konkurencija istog Texa u susjedstvu ja bih uh ubija tempom izdavanja.Sigurno ne bi obilazio hrvatske striparnice i "uvjeravao" ih da će najebati ako prodaju tuđe izdanje.
BTW,"rakijicu"sam dobio na drugom štandu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/11/2022 : 14:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Oko ove teme su zapravo najaktivniji kolege forumaši iz Srbije.

Što njih smeta? Ako sam dobro razumio to je prije svega mogućnost izbora, da nema zabrana ili ucjena.

Da mogu u knjižarama u Srbiji po svojim preferencijama izabrati bolje ili recimo prihvatljivije izdanje.

Koliko je to sve iskreno?

Naime (nemojte se uvrijediti), ali koliko bi vas to (zabrane, ucjene) smetalo kada bi imali srpska izdanja Fibrinih naslova u istoj/boljoj/prihvatljvoj kvaliteti? Pa možda još i jeftinije?

Malo ili nimalo vjerujem.

Neki od kolega iz Srbije na ovom forumu uzdižu Marka/Fibru i predlažu nove naslove, a na forumima u Srbiji ga optužuju za pederske poteze objavljivanja istih naslova, malo prije ili istovremeno kada su objavljena u Srbiji.

Pri tom zapravo nije važno koliko to odgovara istini (sumnjam da imaju saznanje o svim okolnostima i tajmingu kada se nešto planiralo odvijalo) i po principu ponovi neistinu nekoliko puta i ona postaje istinom s tim se dalje barata, neopterećeno grižnjom savjesti zbog mogućih neistina.

Bio sam stavio tablicu iz koje je bilo vidljivo za neke naslove da su čitaoci u Srbiji bili na vrijeme obaviješteni o skorom izlasku istih naslova na srpskom.
Znači mogli su birati, nitko nije bio prisiljen uzeti Fibrino, najčešće skuplje izdanje.

Potežu se priče o džentlmenskom dogovaranju.

Imaju li smisla i koliko bi to moglo biti iskreno i što bi potencijalnim kupcima značilo?

Recimo da neki izdavač požuri i objavi višegodišnji plan. Konkurencija možda tek tada reagira i ubacuje nešto od toga u svoj plan bez obaveze da to uskoro ili ikada realizira.

Prema dogovoru strano izdanje se ne uvozi, a domaći izdavač ga ne realizira, prolongira ili možda taj izdavač u međuvremenu i propadne.

Nema baš smisla, zar ne?
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 14:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A kako bi trebao gledati nego kao kupac?
Kad bi ja izbacio Texa a konkurencija istog Texa u susjedstvu ja bih uh ubija tempom izdavanja.Sigurno ne bi obilazio hrvatske striparnice i "uvjeravao" ih da će najebati ako prodaju tuđe izdanje.
BTW,"rakijicu"sam dobio na drugom štandu.

onda dobro..
Ali nisu svi ko ti dobricine..
Nažalost..

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/11/2022 : 14:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Imaju li smisla i koliko bi to moglo biti iskreno i što bi potencijalnim kupcima značilo?

Recimo da neki izdavač požuri i objavi višegodišnji plan. Konkurencija možda tek tada reagira i ubacuje nešto od toga u svoj plan bez obaveze da to uskoro ili ikada realizira.

Prema dogovoru strano izdanje se ne uvozi, a domaći izdavač ga ne realizira, prolongira ili možda taj izdavač u međuvremenu i propadne.

Ovo je stvar koja nam preti i koja je problem koji ljudi često ne stavljaju u prvi plan.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno zamisliti situaciju u kom Lokomotiva kaže da ne može Arapin budućnosti da se pojavi u Srbiji, a oni ni makac od prvog broja. Niti sad napadam njih za ovo, govorim kao primer potencijalnog podvaljivanja. Koje po nekim ovde legalistima bi imalo zakonski okvir, pa je onda po njima to i okej potez.
Ili da neko odjednom reši da izda Prometeju. Siguran sam da bi dobili izdanje u kutiji i velikog formata. Pošto imamo od naših izdavača brojne primere takvih izdanja

Edited by - Red Marquis on 18/11/2022 15:05:38
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 15:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Ovo je stvar koja nam preti i koja je problem koji ljudi često ne stavljaju u prvi plan.

...a izdanje iz komsiluka se u medjuvremenu rasprodalo.
Ka sto je bilo za Alack Sinner. Ko je nije uzeo Fibrino i cekao komkiko taj se debelo zajebao jer ce komiko Alack-a objaviti recimo nikad. Sva sreca pa sam ugrabio oba Alack-a na vreme.

Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 15:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Dovoljno zamisliti situaciju u kom Lokomotiva kaže da ne može Arapin budućnosti da se pojavi u Srbiji, a oni ni makac od prvog broja. Niti sad napadam njih za ovo, govorim kao primer potencijalnog podvaljivanja. Koje po nekim ovde legalistima bi imalo zakonski okvir, pa je onda po njima to i okej potez.
Ili da neko odjednom reši da izda Prometeju. Siguran sam da bi dobili izdanje u kutiji i velikog formata. Pošto imamo od naših izdavača brojne primere takvih izdanja

Sve 5!

...ili dobijemo Konana iz Kimerije, Nejtan Nevera i Dzuliju!

Groucho Marx
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 18/11/2022 : 15:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni niko nece zabraniti da kupujem ono sto zelim. Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom, niti bilo ko. Nece mi ni naterati da kupujem polu proizvode iz trecerazrednih stamparija kad mogu da kupim ono sto mi odgovara. Ne znam samo kako ce CK da zabrani DW striparnici uvoz kad i ne komuniciraju oko saradnje/prodaje. Ok, jedino da salju (mafijaske) agente da prete i slicno. U slucaju zabrane cu da sednem u auto i da odem u Zagreb po stripove jednom ili dva puta mesecno. Jeste da ce me to kostati mnogo vise nego kod Mareta ali ostace mi manje para za "izdanja umazana govnima" kako ih je neko nazvao. Kvalitet i kolekcija nece trpeti zbog srpskog izdavackog sljama.

Ne razumijem zašto bi morao ići do Zagreba jednom mjesečno. Postoji Lijepe naše i izvan Zagreba. Što ti nije jednostavnije otići do Osijeka i uštedit 500 km benzina i cestarina.... U Đakovu je Babilon striparnica. Ima nekoliko forumaša koji su svakodnevno s obje strane granice zbog posla ....
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
u redu za Đakovo, ali sa Osijekom neko ko redovno kupuje se i neće previše usrećiti. Slabo ima Fibre tamo, znam, jer sam barem jednom godišnje u istom.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 15:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Meni niko nece zabraniti da kupujem ono sto zelim. Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom, niti bilo ko. Nece mi ni naterati da kupujem polu proizvode iz trecerazrednih stamparija kad mogu da kupim ono sto mi odgovara. Ne znam samo kako ce CK da zabrani DW striparnici uvoz kad i ne komuniciraju oko saradnje/prodaje. Ok, jedino da salju (mafijaske) agente da prete i slicno. U slucaju zabrane cu da sednem u auto i da odem u Zagreb po stripove jednom ili dva puta mesecno. Jeste da ce me to kostati mnogo vise nego kod Mareta ali ostace mi manje para za "izdanja umazana govnima" kako ih je neko nazvao. Kvalitet i kolekcija nece trpeti zbog srpskog izdavackog sljama.

Ne razumijem zašto bi morao ići do Zagreba jednom mjesečno. Postoji Lijepe naše i izvan Zagreba. Što ti nije jednostavnije otići do Osijeka i uštedit 500 km benzina i cestarina.... U Đakovu je Babilon striparnica. Ima nekoliko forumaša koji su svakodnevno s obje strane granice zbog posla ....

U Hrvatskoj sam bio kao klinac 3 meseca na moru i jednom vozom pre par godina. Nisam gledao u mapu sta mi je blize ali hvala puno na idejama.
Svakako, cilj mi je da kazem da me niko nece naterati da nesto kupujem niti ce mi zabraniti nesto da kupujem.

Groucho Marx
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ko oće razumit, odavno je razumija.
Cila ova tema je nepotrebna jer je sve šta triba bit rečeno rečeno na odgovarajućen topicu.

itekako je potrebna jer je ona tema za Fibrine stripove,najave i sve oko toga.
A ovoj situaciji itekako treba zasebna tema,jer ako se preko ovoga ne sme preći olako.

@vladar
Rahana će navodno raditi ČK,zato se insistiralo da se ne uvozi.

Taj se nece prodavati sve sa da ga rade sa zlatotiskom na koricama
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Slažen se,upravo zbog boldanoga mi se ovaj topic čini bespotreban.
Jebi ga anto je zakasnija, a ovo nije kviz pa da mu ga samo kasnije pustiš.

tebi se čini,ali samo čini.
Ali tiče se i vas van srbije,a evo i zašto:

Fibra odlično prodaje u Srbiji,i to sigurno utiče da Markos ne podiže cene (kao što i nije,barem za sada),te da dosta objavljuje,što i radi.

Ako se zavrne slavina,neki deo nas će se snaći,neki deo neće,i to će se sigurno osetiti u prodaji,što automatski povlači podizanje cena i smanjivanje broja objavljenih stripova.
A to će i vas da malo boli,zar ne?

A ovo za kviz je carski

Ma Anto otkrivaš toplu vodu.
Sve smo to debelo pretresli, zato i kažen da nema smisla sve prolazit još jedan put.

Repetitio est mater studiorum ;)
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

quote:

@za Golkondu
ej ljudi,pucate u pogrešnom smeru; Golkonda je uradila što je uradila,ni Markos nije bio svetac kad je objavio Do posklednjeg kada i Golkonda koja se tek probijala,ali sve to nema nikakve veze sa trenutnim dešavanjima.Bora je hteo sve ovo da uradi,i bilo je pitanje dana kada će krenuti u akciju.

a to za posetu finih ljudi Alan Fordu gde je Golkonda uplela prste je dezinformaciju.

Jel ti stvarno misliš da je Fibra objavila "Do posljednjeg" zato što je to Golconda objavila ?

Ili možda Fibra ipak ima svoj dugogodišnji plan izdavanja kojeg se drži.

a planovi su inace zakucani u kamenu pa ne moze doci do rokade u redosledu izlaska?

daj molim te budimo ozbiljni, da bar drzimo neki nivo diskusije
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 15:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oko ove teme su zapravo najaktivniji kolege forumaši iz Srbije.

Što njih smeta? Ako sam dobro razumio to je prije svega mogućnost izbora, da nema zabrana ili ucjena.

Da mogu u knjižarama u Srbiji po svojim preferencijama izabrati bolje ili recimo prihvatljivije izdanje.

Koliko je to sve iskreno?

Naime (nemojte se uvrijediti), ali koliko bi vas to (zabrane, ucjene) smetalo kada bi imali srpska izdanja Fibrinih naslova u istoj/boljoj/prihvatljvoj kvaliteti? Pa možda još i jeftinije?

Malo ili nimalo vjerujem.

Neki od kolega iz Srbije na ovom forumu uzdižu Marka/Fibru i predlažu nove naslove, a na forumima u Srbiji ga optužuju za pederske poteze objavljivanja istih naslova, malo prije ili istovremeno kada su objavljena u Srbiji.

Pri tom zapravo nije važno koliko to odgovara istini (sumnjam da imaju saznanje o svim okolnostima i tajmingu kada se nešto planiralo odvijalo) i po principu ponovi neistinu nekoliko puta i ona postaje istinom s tim se dalje barata, neopterećeno grižnjom savjesti zbog mogućih neistina.

Bio sam stavio tablicu iz koje je bilo vidljivo za neke naslove da su čitaoci u Srbiji bili na vrijeme obaviješteni o skorom izlasku istih naslova na srpskom.
Znači mogli su birati, nitko nije bio prisiljen uzeti Fibrino, najčešće skuplje izdanje.

Nema baš smisla, zar ne?

šta nama smeta? Zar to treba da se nacrta?
To što neću moći da kupujem izdanja Fibre,SA,CRŠ-a... u Srbiji.
Kratko i jasno.
Jel treba sve da se ponovo objašnjava?
Barem si ti Pejo razuman.

Nešto od tih stripova ima opciju kod srpskih izdavača,velika većina nema.

U pogledu preklapanja,dao ti je Red primer za Arapina budućnosti; ja recimo volim Torgala,i LL će uskoro izbaciti 13.knjigu.U planu je i Lokomotivi,ali kad će doći do tog integrala? Za 12 meseci,2 godine,nikad??

Evo zadnjeg primera - drugar otkida na Rahana,nije mogao da dočeka da ga nabavi;i šta sad - kurčina do balčaka.
Ne može da se uveze jer ga ČK planira - a kad će ga uraditi;i ako ga uradi,da li će to biti u 50 albuma,na usranom sjajnom papiru,ružnog dizajna...
Šta ti možeš da posavetuješ ovog mog pajtaša?
Da ga sačeka od čakejaca?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000