forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju.
Nisu pokrenuli ali im ide u korist.
Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više.
Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više.
Striparnice u Srbiji će zarađivati manje.
Striparnice u HR će zarađivati manje.

U pravu si da ce kupci na obe strane skuplje placati ono sto ih zanima, a za striparnice ce se tek videti koliki ce biti pad prodaje i koliki ce biti rast cena zbog pada prodaje i rasta svih ostalih troskova

Edited by - alaniusfordius on 18/11/2022 15:58:36
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 15:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

ČK je pokrenula,neki drugi izdavači su u čekanju.
Nisu pokrenuli ali im ide u korist.
Kupci Fibre i(ostalih?)HR izdanja u Srbiji će plaćati više.
Kupci u HR srpskih izdanja će plaćati više.
Striparnice u Srbiji će zarađivati manje.
Striparnice u HR će zarađivati manje.

Nije dobro ni za striparnice ni kupce...
Ali ko je nas kupce iz Slo pitao zašto je kod Bucha ili Striparne Oblacek sve skuplje nego kod izdavača ili striparnica u regionu..
Treba napravit prioritet kupovina..
A ako netko bas želi sve Fibrice i orkice a ima mogucnosti to dobiti od domačeg izdavaca.. nek plati!
Uvijek je bio i bit će način nesto nabaviti ako je želja...
Sad da baš sve mora bit na hrvatsko i od Fibre.. to je več vise princip i inatenje, nego razumsko..
Do poslednjeg album oba izdavaca je ok, nianse su i pitanju.. kome su te nianse bitne, nek plati..

vi Slovenci ste odavno evropa i imate evropski standard, sva ova roba sa balkana je cista egzotika a egzoticna zadovoljstva imaju egzoticnu cenu ;)
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 15:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
na sve ovo sranje sa rastom cena,samo nam još treba i da nam stripovi (ovi zabranjeni,mislim na nas iz Srbije) odu gore sa cenama - a otići će neminovno,jer me neće isto koštati kad ga kupim u Fordu ili Darkvudu,ili kad ga kupim u Hrvatskoj preko xz kombinacije.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

stbojan
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 29/10/2011

Posted - 18/11/2022 : 15:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stbojan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80
...ali se bojim da Marko AF sam protiv papana reketasa nece moci sam. Nadam se da ima bar nekoga da pomogne u ovoj situaciji.

Striparnice su u svemu ovome najvise ugrozene, Marko sigurno nije sam u smislu da ima apsolutnu podrsku velikog broja ljudi jer je to zasluzio svojim profesionalnim pristupom poslu i nadasve karakterom koji poseduje.

Videcemo kako ce se situacija odvijati nadalje, svakako da postoji zelja, a nadasve i konkretna mogucnost da se pomogne u svemu ovome i to na razlicitim nivoima ako to bude zatrebalo. Naravno, isto vazi i za DW striparnicu...

Nadam se da ce se stvari na kraju ipak u nekom smislu smiriti i da ce i dalje postojati sloboda izbora prilikom kupovine nekog/necijeg izdanja. Ako bude potrebe, konkretna podrska ce biti usmerena upravo u tom cilju.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 18/11/2022 : 15:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Meni niko nece zabraniti da kupujem ono sto zelim. Ni CK, ni Vuk sa odgovarajucim nadimkom, niti bilo ko. Nece mi ni naterati da kupujem polu proizvode iz trecerazrednih stamparija kad mogu da kupim ono sto mi odgovara. Ne znam samo kako ce CK da zabrani DW striparnici uvoz kad i ne komuniciraju oko saradnje/prodaje. Ok, jedino da salju (mafijaske) agente da prete i slicno. U slucaju zabrane cu da sednem u auto i da odem u Zagreb po stripove jednom ili dva puta mesecno. Jeste da ce me to kostati mnogo vise nego kod Mareta ali ostace mi manje para za "izdanja umazana govnima" kako ih je neko nazvao. Kvalitet i kolekcija nece trpeti zbog srpskog izdavackog sljama.

Ne razumijem zašto bi morao ići do Zagreba jednom mjesečno. Postoji Lijepe naše i izvan Zagreba. Što ti nije jednostavnije otići do Osijeka i uštedit 500 km benzina i cestarina.... U Đakovu je Babilon striparnica. Ima nekoliko forumaša koji su svakodnevno s obje strane granice zbog posla ....

U Hrvatskoj sam bio kao klinac 3 meseca na moru i jednom vozom pre par godina. Nisam gledao u mapu sta mi je blize ali hvala puno na idejama.
Svakako, cilj mi je da kazem da me niko nece naterati da nesto kupujem niti ce mi zabraniti nesto da kupujem.

Pa dobro, elementarno poznavanje geografije. Budući da si iz Beograda valjda znaš da ti je Osijek na 100 km. Realno si tamo za dva sata.... Uz još bolju opciju da nađeš forumaša koji putuje preko granice u oba smjera. Mislim, navrati Sawitch kod mene s vremena na vrijeme, ali mislim da ti ne bi bilo pametno da ti pošaljem po njemu 😛❤️😂😂😂😂
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 15:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

na sve ovo sranje sa rastom cena,samo nam još treba i da nam stripovi (ovi zabranjeni,mislim na nas iz Srbije) odu gore sa cenama - a otići će neminovno,jer me neće isto koštati kad ga kupim u Fordu ili Darkvudu,ili kad ga kupim u Hrvatskoj preko xz kombinacije.

Bas komentarisem kako je kultura jedini beg iz ove usrane situacije (pandemija, ratovi, rast cena, nestasica...) i sad sacica jadnika hoce da narusi i jedino sto je ostalo svojim nacistickim ucenama i da nam serviraju ono sto oni smatraju da je ispravo i kako oni smatraju da treba.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 15:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stbojan

quote:
Originally posted by zare80
...ali se bojim da Marko AF sam protiv papana reketasa nece moci sam. Nadam se da ima bar nekoga da pomogne u ovoj situaciji.

Striparnice su u svemu ovome najvise ugrozene, Marko sigurno nije sam u smislu da ima apsolutnu podrsku velikog broja ljudi jer je to zasluzio svojim profesionalnim pristupom poslu i nadasve karakterom koji poseduje.

Videcemo kako ce se situacija odvijati nadalje, svakako da postoji zelja, a nadasve i konkretna mogucnost da se pomogne u svemu ovome i to na razlicitim nivoima ako to bude zatrebalo. Naravno, isto vazi i za DW striparnicu...

Nadam se da ce se stvari na kraju ipak u nekom smislu smiriti i da ce i dalje postojati sloboda izbora prilikom kupovine nekog/necijeg izdanja. Ako bude potrebe, konkretna podrska ce biti usmerena upravo u tom cilju.

za forumaše sa manjim stažom - stbojan je jedna od legendi ovog foruma,čovek koji je u svojih 200 i kusur postova rekao daleko više nego većina nas u hiljadama istih,i hvala mu što se javio nakon sedam godina "tihovanja" (ne računajući jednu čestitku prošle godine) - to što se on oglasio,ima itekaku težinu!!
Hvala janBo!

Edited by - anto on 18/11/2022 15:57:54
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/11/2022 : 16:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@anto

Ne znam zašto se uzrujavaš kada u biti pišeš isto što i ja?

Što se tiče savjeta oko kupnje to više ne radim otkad nekim forumašima ne valjaju ni Asterix, Blueberry, Alan Ford i da ne nabrajam.

Ipak, ako je tvom prijatelju Rahan kao strip poznat i ako mu novac i jezik nisu problem znam da je Fibrino izdanje top.
Hoće li ga ČK objaviti, kada, u kakvoj kvaliteti tiska i prijevoda i po kojoj cijeni ne znam, pa ne mogu dati savjet tvom prijatelju.

Edited by - Peyo on 18/11/2022 16:01:59
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 18/11/2022 : 16:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Bas komentarisem kako je kultura jedini beg iz ove usrane situacije (pandemija, ratovi, rast cena, nestasica...) i sad sacica jadnika hoce da narusi i jedino sto je ostalo svojim nacistickim ucenama i da nam serviraju ono sto oni smatraju da je ispravo i kako oni smatraju da treba.

jasta, lepse je sa kulturom
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 16:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:

quote:

jasta, lepse je sa kulturom

A neki kazu: lepse je sa kartelom

Groucho Marx
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 16:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

@anto

Ne znam zašto se uzrujavaš kada u biti pišeš isto što i ja?

Što se tiče savjeta oko kupnje to više ne radim otkad nekim forumašima ne valjaju ni Asterix, Blueberry, Alan Ford i da ne nabrajam.

Ipak, ako je tvom prijatelju Rahan kao strip poznat i ako mu novac i jezik nisu problem znam da je Fibrino izdanje top.
Hoće li ga ČK objaviti, kada, u kakvoj kvaliteti tiska i prijevoda i po kojoj cijeni ne znam, pa ne mogu dati savjet tvom prijatelju.

pa nije baš da se post koji si napisao ima istu poentu kao moji;ali dobro,da ne ulazimo dalje u raspravu,nismo se dobro razumeli,verujem.
a da se uzrujavam,jeste uzrujavam se,pošteno da kažem - ide mi sve ovo baš na onu stvar.Jbga,volim strip,i radujem se stripu kao malo dete,posebno fibrinim naslovima,i treba sad da zbog jedne persone i njegovog dupeta gladnih para,ostanem bez toga - mislim,neću ostati,imam veze ako dođe baš do zabrane preko koje ću ih nabavljati,ali čemu to?

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/11/2022 : 16:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

vi Slovenci ste odavno evropa i imate evropski standard

Jesu, jesu. Pitaj prosječnog Slovenca što on misli o tome.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 16:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
što neko pita,a što se ne oglašavaju - pa kako da se oglase kad je čin i kriminalan i neetički i nemoralan.
Javio se Vuk,i ajde,i to je nešto - mada, kad čovek čita šta je pisao po Darkvudovom forumu, pita se da li nas smatra mentalcima ili mu je Bora dao tekst šta da kaže ili nešto treće.
I sam je sebi skočio u usta,jer su ga sad prezreli mnogi.Ne znam samo šta će mu sve ovo.

Edited by - anto on 18/11/2022 16:17:38
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/11/2022 : 16:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto će vrijediti i za nas.
Tj.već vrijedi.
ČK je odbila prodati stripove hrvatskim striparnicama.
Sad ostaje skuplja verzija uvoza.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 16:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

To nisam znao. Izgleda da CK (ČKartel) ne mrzi samo Fibru nego generalno sve u vezi sa HR strip scenom a nije mu problem da kopira Fibrin katalog.

Groucho Marx
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

480 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 18/11/2022 : 16:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

vi Slovenci ste odavno evropa i imate evropski standard

Jesu, jesu. Pitaj prosječnog Slovenca što on misli o tome.

44% vece place nego u HR. Doduse daleko su od zapadnih zemalja EU, ali za nas su definitivno "Europa".

Edited by - Odoakar on 18/11/2022 16:32:43
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8008 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/11/2022 : 16:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

što neko pita,a što se ne oglašavaju - pa kako da se oglase kad je čin i kriminalan i neetički i nemoralan.
Javio se Vuk,i ajde,i to je nešto - mada, kad čovek čita šta je pisao po Darkvudovom forumu, pita se da li nas smatra mentalcima ili mu je Bora dao tekst šta da kaže ili nešto treće.
I sam je sebi skočio u usta,jer su ga sad prezreli mnogi.Ne znam samo šta će mu sve ovo.

Vuk se javio jer je gazda svoje firme. Ostali su mahom samo zaposleni i ako nemaju odobrenje vlasnika/direktora/glavnog, naravno da ne mogu da zastupaju izdavača po ovom pitanju.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 16:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tj.već vrijedi.

neverovatno
sad ČK (i Komiko) glumi(e) maksimalno poštenje.Svašta.
Licemerje na kub.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/11/2022 : 16:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Vuk se javio jer je gazda svoje firme. Ostali su mahom samo zaposleni i ako nemaju odobrenje vlasnika/direktora/glavnog, naravno da ne mogu da zastupaju izdavača po ovom pitanju.

da,zaboravih,u pravu si.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/11/2022 : 16:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tj.već vrijedi.

neverovatno
sad ČK (i Komiko) glumi(e) maksimalno poštenje.Svašta.
Licemerje na kub.

Meni ovo deluje da znači da je ipak plan i zakonski da probaju da izboksuju nešto oko odvajanja tržišta, i da neće stati se na "sugestijama" srpskim striparnicama.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/11/2022 : 16:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
My 2 cents...

Iskreno ne znam koliko nekakvi bojkoti ovog ili onog izdavača od strane publike imaju smisla. Vidim da se često tu po forumu spominje kako će netko prestati kupovati izdanja nekog izdavača jer su ionako inferiorna u odnosu na Fibru. E jebiga ljudi, ne bi to tako trebalo ići... Trebalo je od početka kupovati selektivno, a ne uzimati sve šta se stavi pred vas.

Ne valja uvez? Nemoj kupiti.
Odvaja se plastifikacija? Nemoj kupiti.
Mutan otisak? Nemoj kupiti.
Kriminalan tempo izdavanja? Nemoj kupiti.

Jasno, tu i tamo će se svatko opeći, nitko ne može na prvu znati kakvo će izdanje biti, al neki pokazatelji postoje. A koliko ima onih koji recimo stalno uzimaju neka izdanja i konstantno kukaju da tehnički nisu dobra? I opet ih uzimaju! Pa života ti, ako kupuješ neki strip sebi za kolekciju i ako ćeš ga pritom masno platiti, valjda ćeš onda tražiti da bude u vrhunskoj opremi. Ako većina publike odbija kupiti nešto zato što ne valja, onda će i izdavač promijeniti ploču i poboljšati kvalitetu. Ili izgasiti to izdanje. Oboje je u redu, al dajte nemojte kupovati nešto nekvalitetno samo zato da bi kupili. Izdavač neće poboljšati kvalitetu ako mu niska kvaliteta prolazi. To je valjda trebalo biti jasno u startu.

Kupujte selektivno. Uzimajte šta valja, nemojte uzimati šta ne valja. Nagradite ono šta valja, "kaznite" ono što ne valja, pa o kojoj god se izdavačkoj kući radilo. Mislim da nikome od nas, publike, nije u interesu da ijedan izdavač propadne. Svi bi mi trebali težiti tome da budu bolji, a to možemo pokazati isključivo (ne)kupovinom njihovih izdanja, ovisno o zasluzi.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1948 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/11/2022 : 16:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

My 2 cents...

Iskreno ne znam koliko nekakvi bojkoti ovog ili onog izdavača od strane publike imaju smisla. Vidim da se često tu po forumu spominje kako će netko prestati kupovati izdanja nekog izdavača jer su ionako inferiorna u odnosu na Fibru. E jebiga ljudi, ne bi to tako trebalo ići... Trebalo je od početka kupovati selektivno, a ne uzimati sve šta se stavi pred vas.

Ne valja uvez? Nemoj kupiti.
Odvaja se plastifikacija? Nemoj kupiti.
Mutan otisak? Nemoj kupiti.
Kriminalan tempo izdavanja? Nemoj kupiti.

Jasno, tu i tamo će se svatko opeći, nitko ne može na prvu znati kakvo će izdanje biti, al neki pokazatelji postoje. A koliko ima onih koji recimo stalno uzimaju neka izdanja i konstantno kukaju da tehnički nisu dobra? I opet ih uzimaju! Pa života ti, ako kupuješ neki strip sebi za kolekciju i ako ćeš ga pritom masno platiti, valjda ćeš onda tražiti da bude u vrhunskoj opremi. Ako većina publike odbija kupiti nešto zato što ne valja, onda će i izdavač promijeniti ploču i poboljšati kvalitetu. Ili izgasiti to izdanje. Oboje je u redu, al dajte nemojte kupovati nešto nekvalitetno samo zato da bi kupili. Izdavač neće poboljšati kvalitetu ako mu niska kvaliteta prolazi. To je valjda trebalo biti jasno u startu.

Kupujte selektivno. Uzimajte šta valja, nemojte uzimati šta ne valja. Nagradite ono šta valja, "kaznite" ono što ne valja, pa o kojoj god se izdavačkoj kući radilo. Mislim da nikome od nas, publike, nije u interesu da ijedan izdavač propadne. Svi bi mi trebali težiti tome da budu bolji, a to možemo pokazati isključivo (ne)kupovinom njihovih izdanja, ovisno o zasluzi.

Tako i radim od kad kupujem stripove ali kartel hoce da nam zabrani da biramo da moramo da uzmemo njihova izdanja upitnog kvaliteta ili da idemo u drugu drzavu po ono sto zelimo ako zelimo komsijsko izdanje.

Groucho Marx
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8008 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/11/2022 : 16:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

A koliko ima onih koji recimo stalno uzimaju neka izdanja i konstantno kukaju da tehnički nisu dobra?

Mnogo ih je više koji kukaju i ne uzimaju. U čemu je stvar? Oni budu razočarani zato što se njima zanimljiv strip pojavio u nezadovoljavajućem izdanju, pa na istom tržištu i istom jeziku (opet dođosmo do toga) neće moći da ga objavi izdavač za koga oni smatraju da bi ga odradio znatno bolje.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/11/2022 : 17:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ljudi uporno zaboravljaju, a i forum im u tome pomaže, pa im ne dolazi do glave da velikoj većini kupaca te stvari nisu važne kao što su ovoj "glasnoj" manjini.
Na svaku osobu koju znam da kupuje stripove i koja poklanjaju pažnju detaljima, dolazi petorica koja najdalje dobace do toga "E ovaj je većeg formata" ako i do toga.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 18/11/2022 : 17:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa lijepo dođeš na more kad te zovem već xy godina. Ne tvrdoglaviš se pa točaš guzicu po raznim Grčkama i Crnim Gorama. Spojiš ugodno s korisnim i uz kupanje obaviš i šoping. Usput, ne platiš ljetovanje kao u Grčkoj pa si još i u plusu ....
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000