ipak ne fali nista....naslovna ce biti u narednoj knjizi jer se odnosi na sledecu pricu koja ide u narednoj knjizi...fale misterijine misterije jer se i one odnose na kristalnu kuglu koja ide u narednoj knjizi ...greska je samo u numeraciji...posle stranice 568 trebala je ici 569 i tako dalje a ne 571....dakle greska je samo u numeraciji stranica...
objasnjenje vc
Ne fali ni naslovna strana, a ni deo stripa, već "Misterijine Misterije", rubrika koja se bavi problematikom iz priče koja će otvoriti iduću knjigu (kao i pripadajuća naslovna strana). Otud greška u numeraciji, a žurilo nam se da knjiga izađe iz štampe za Kazertanov dolazak, pa smo teškom mukom doneli odluku da ne ponavljamo štampanje zarad toga
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Koliko je ono specijalaca uvaljeno u redovnu seriju prije 2 ili 3?
Prva tri.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Na temu naslovnica. Zna li tko zašto se Alessandrini toliko "pokvario"? Prvih 90tak brojeva naslovnice su bile jedna bolja od druge nakon čega kreće pojednostavljivanje s njegove strane (čitaj sve manje truda)? Zadnjih dvadeset i više godina su to smijurije. Zašto ga se ne promijeni? Za Dylana je takva promjena zlata vrijedila.
Na temu naslovnica. Zna li tko zašto se Alessandrini toliko "pokvario"? Prvih 90tak brojeva naslovnice su bile jedna bolja od druge nakon čega kreće pojednostavljivanje s njegove strane (čitaj sve manje truda)? Zadnjih dvadeset i više godina su to smijurije. Zašto ga se ne promijeni? Za Dylana je takva promjena zlata vrijedila.
da, nejasno je... već sam više puta pisao o tom "reckavom" crtežu koji kreće nakon prvih stotinu brojeva, mislim... neshvatljivo, slažem se Kod Dylana da - obrnuto je ali sadržaj ne prati odlične naslovnice tako da su intervencije očito nužne na više razina
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Vidim da je Alesandrini potpisan za naslovnici broja 395, ali meni to 100% izgleda kao Torti... Taj Javin izraz lica, to može samo Torti. Možda ju je on dovršio...
Vidim da je Alesandrini potpisan za naslovnici broja 395, ali meni to 100% izgleda kao Torti... Taj Javin izraz lica, to može samo Torti. Možda ju je on dovršio...
Zaista, hehe... Taj oblik usta, čak ne samo u Jave, se čini Tortijevim djelom.
Kraj serijala? Dugo ga se sluti, pomalo i zaziva, a Marty ide dalje. Ne bi bila katastrofa, ali možda se još da ponešto smisliti. Mislim da je, recimo, Zagor u većim govnima. Ovo što mi čitamo u VČ-u mi uopće nije katastrofa. Bolje razdoblje nego ono famozno odbrojavanje npr. Problem je što mi se čini da nema nekog jakog autora koji bi naslijedio Castellija iako, doduše, mi sad čitamo tek ono što je Bonelli objavio 2015. ili 2016. i zbog tromjesečnog ritma razlika je sve veća.
Svako ko je bio na makar nekoj stripovskoj berzi zna da se ova izdanja naprasno pojave odštampana i na prodaju, “ispod žita”.
Ne kažem da to radi ista ekipa koja pravi skenlejšn, dizajn i upis - iskreno, ne mislim da su to isti ljudi - ali neko, možda i više njih, štampa i uzima pare za, najverovatnije, tuđi trud.