Author |
Topic  |
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 06/12/2022 : 10:35:04
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by Jasko
Ordem e progresso
Lepo je videti da u Hrvatskoj ima i navijača Brazila u narednoj utakmici.
Orlovi rano lete! Lepo, lepo...
Orao pao! |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4715 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 06/12/2022 : 10:40:18
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by don_draper
I ranije sam to tvrdio, ali i sada mogu ustvrditi, Dalić nije premium klasa trenera i po taktičkoj umješnosti ne spada među najbolje. A to dokazuje ovo prvenstvo.
Potpuno krivo.
Upravo ovo natjecanje uz sva moguća druga - kvalifikacije za sva natjecanja, srebro u Rusiji, Euro, finale Lige nacije itd. itd. je nit vrhunskih rezultata i pokazatelj da je daleko najbolji izbor za naš mentalitet i stil igre.
Možda i ima boljih trenera od njega, ali biti trener u klubu i biti izbornik nije isto. Biti izbornik je puno više od toga "koju će zamjenu napraviti".
Od ekipe uvijek, baš uvijek izvuče maksimum. Rezultat nikad ne izostane, ne može im se prigovoriti trud, borba i zalaganje - stvorio je kult reprezentacije.
Uz to uspio je pomladiti ekipu bez da je to rezultat trpio - znamo kako je to bilo npr. kod nizozemaca ili talijana.
Ima svoju viziju i vjeruje igračima - sjetimo se samo koliko je branio izbor Gvardiola u Engleskoj i sad mu se to vraća. Nikad nije prihvaćao sugestije "kauč" komentatora jer ima najbolji uvid.
Čovjek jednostavno zna znanje taktički, tehnički, motivacijski, izbornički - svaka mu čast.
I ovakav niz rezultata nije trenutno napravio niti jedan izbornik sa puno jačim izborom i kvalitetom igrača.
I bez obzira što će biti u utakmici sa Brazilom (koji je objektivno kvalitetniji) - Dalić je već pobjednik i jako važan dio ove reprezentacije koju dostojanstveno vodi.
A kad imaš to sve - onda moj don draper možeš biti i ponizan - a opet si velik i svi znaju se za tebe.
Manje vise vecina argumenata sa strane vas simpatizera Dalica su da je recept za dobru igru poniznost i imati srece. Bas da vidim u Premiershipu ili Spanjolskoj Dalica da ponizno dode u gornju polovicu tablice s bilo kakvom ekipom.
Dalic je dobar za osjetiti atmosferu i dati motivaciju igracima i dici im ego, ali ovo o cemu ja govorim su takticke zamisli, kreacija i utjecaj na igru i mijenjanje njenog ritma zamjenama i intervencijama. U tome, pogotovo ovo zadnje je slab.
On je skroman, odnosno ponizan, ne napada igrace otvoreno i zna drzati svlacionicu, ali od toga se ne zivi. Medu 8 najboljih smo, ali Japan nije ni po cemu impresivan i predramaticno je bilo obzirom na omjer snaga.
A sad sto se tice pomladivanja, tko je od te nove generacije uistinu se uklopio? Gvardiol koji je po svim parametrima svjetska klasa koja ce se uklopiti sam po sebi. Ostali zacementirani u prvoj postagi su tu vec od kad je Dalic dosao. Napadacku krizu imamo jos otkako nema Mandzukica. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 06/12/2022 : 10:42:27
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by risbozg
Jedina taktika Dalića za Brazil je..dečki opustite se i igrajte kako znate i ne može nam Brazil ništa..
Otvorenje svjetskog prvenstva u Brazilu...je da smo izgubili 1-0 ali zapucali smo 4 mrtve šanse...ponovimo to samo sa razlikom da takve šanse zabijemo i evo nam veselja...
3:1, a ne 1:0. Tad su drugi gol zabili iz izmišljenog penala, prvi je Pletikosa mogao obraniti, a treći je morao obraniti. Tu je bilo pošteno da se završi remijem.
1:0 je bilo u Njemačkoj 2006., Kaka' je zabio, tad su dobili više nego zasluženo.
O sunce ti klobučarsko...
Ne znam za te vaše interne fore, ali ja govorim kako jest.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 06/12/2022 : 10:44:53
|
Jedina taktika Dalića za Brazil je..dečki opustite se i igrajte kako znate i ne može nam Brazil ništa..
Otvorenje svjetskog prvenstva u Brazilu...je da smo izgubili 1-0 ali zapucali smo 4 mrtve šanse...ponovimo to samo sa razlikom da takve šanse zabijemo i evo nam veselja...
3:1, a ne 1:0. Tad su drugi gol zabili iz izmišljenog penala, prvi je Pletikosa mogao obraniti, a treći je morao obraniti. Tu je bilo pošteno da se završi remijem.
1:0 je bilo u Njemačkoj 2006., Kaka' je zabio, tad su dobili više nego zasluženo.
Ne znam za te vaše interne fore, ali ja govorim kako jest. 
Pokralo nas je protiv Njemačke na EURO96, i protiv Španjolske na EURO2012, ostalo je mitologija . |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22378 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/12/2022 : 10:58:01
|
Taktika ce biti, teski bunker, probati sta uraditi iz kontre. Ako ne uspije kontra, zadrzati remi i doci do penala. Nesto drugo bi bilo samoubilacki potez. Korejanci su sinoc mislili da se malo igraju sa Brazilom, pa primili 4 komada za 30 minuta.
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 06/12/2022 : 11:03:35
|
Ordem e progresso
Orlovi su odleteli, to je prošlost, ovi tvoji su ih nadigrali. Sad treba progreso kockaste, red je da ih opet podržiš. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5081 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 06/12/2022 : 11:04:12
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Meni je recimo Francuska98 primjer kako na guzove postat svjetski prvak.
To rijetko tko spominje, ali to je po meni najšugavija titula svih vremena. Svi spominju Grke i Talijane, ali oni Francuzi iz 98. su bili baš toliki srećkovići da je bilo neviđeno.
Jadnog Paragvaja jedva u produžecima nikakvom igrom. S Italijom 0:0 pa na penale na sreću. Protiv nas znamo kako su se izvukli. I onda im dođe u finalu na volej rastrojeni Brazil u kojem Ronaldo uopće nije trebao igrati. Zidane je užasno igrao to prvenstvo, ali opet svi pamte onaj njegov gol u finalu.
A Rivaldovo padanje u nesvjest protiv Turaka? Najsramotniji način dolaska do titule in my book. |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 06/12/2022 : 11:04:40
|
# don draper
To da "Japan nije ni po čemu impresivan" morat ćeš objasniti Španjolcima ili još bolje Njemcima - jer da su imali taj podatak e gdje bi im bio kraj.
Kada pišeš o Daliću i taktici još jednom pročitaj članak koji su drugi napisali o nama stavio ga je tex2. Pa on je doveo do savršenstva taktiku s obzirom kakav profil igrača ima a to je vrijednost izbornika.
https://www.index.hr/sport/clanak/guardian-hrvati-svjetski-prvaci-lake-setnje/2418274.aspx?index_tid=290162&index_ref=naslovnica_sport_najnovije_d
A pomlađivanje je proces koji nesmiješ napraviti ni prebrzo ali ni zakasniti - a to upravo Dalić radi savršeno. Pogledaj samo jučer s kojom ekipom mi igramo produžetke i tko preuzima odgovornost kod penala. To je to.
Naravno da mi nismo Brazil pa da imamo 100 jednako dobrih npr. napadača ili lijevih bočnih pa samo trebaš birati "kao u izlogu" ali to još više potvrđuje njegovu vrijednost da uz tako mali izbor kvalitete uvijek nađe rješenje da nas drži u vrhu.
Ali ti možeš misliti i da je on "niš koristi" i da ti ili neko drugi bio bolji i to je tvoje pravo kao što ja mogu misliti drugačije.
Ali jedno sam siguran da mi je poniznost kao vrlina uvijek ispred bahatosti. Živio
|
Edited by - logo111 on 06/12/2022 11:09:54 |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14581 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 06/12/2022 : 11:04:46
|
Ujedno, izbornik Koreje podnio ostavku. Nakon osmine finala u kojoj je izgubio od Brazila. Ako to nije razlog za produženje izborničkog ugovora, onda ne znam šta je. Nema šta drugo bit, nego da su mu drugdje obećane neke žešće pare. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33719 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 06/12/2022 : 11:08:58
|
Ne znam za te vaše interne fore, ali ja govorim kako jest. 
Pokralo nas je protiv Njemačke na EURO96, i protiv Španjolske na EURO2012, ostalo je mitologija .
Eura iz '96. se ne sjećam, bio sam premlad. Za tu situaciju iz 2012. ne bih rekao da je bila krađa, rekao bih da je greška. Vidim da se spominje i navodna krađa iz finala 2018., vjerojatno ljudi misle na penal, koji je bio čist kao suza. Nisam od onih koji u svemu vide zavjeru protiv Hrvatske, još se živo sjećam kako su Talijane pokrali 2002. upravo protiv Hrvatske.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 06/12/2022 11:09:27 |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15874 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/12/2022 : 11:52:25
|
Ordem e progresso
Orlovi su odleteli, to je prošlost, ovi tvoji su ih nadigrali. Sad treba progreso kockaste, red je da ih opet podržiš.
Aj, izravnaj one Fordove... Ostavi se baluna! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15874 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/12/2022 : 11:53:01
|
Ordem e progresso
Orao pao!
Soko, dolazi! Soko, dolazi! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 06/12/2022 : 12:34:04
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by Jerry Krause
Meni je recimo Francuska98 primjer kako na guzove postat svjetski prvak.
To rijetko tko spominje, ali to je po meni najšugavija titula svih vremena. Svi spominju Grke i Talijane, ali oni Francuzi iz 98. su bili baš toliki srećkovići da je bilo neviđeno.
Jadnog Paragvaja jedva u produžecima nikakvom igrom. S Italijom 0:0 pa na penale na sreću. Protiv nas znamo kako su se izvukli. I onda im dođe u finalu na volej rastrojeni Brazil u kojem Ronaldo uopće nije trebao igrati. Zidane je užasno igrao to prvenstvo, ali opet svi pamte onaj njegov gol u finalu.
A Rivaldovo padanje u nesvjest protiv Turaka? Najsramotniji način dolaska do titule in my book.
Ono je bilo baš sramotno. Ali Brazil je to prvenstvo igra dobro. Francuzi su s obziron na ekipu cilo prvenstvo igrali ajme majko. |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4715 Posts
Posted - 06/12/2022 : 12:48:32
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by tex2
https://www.index.hr/sport/clanak/nije-normalno-kakve-rezultate-postize-hrvatska/2418299.aspx?index_tid=290282&index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d
To je to. nema dalje.
Čitaj don draper 
Citam ja, citas li ti Index nakon predstava kao protiv Austrije ili prijasnjih izleta u Ligi nacija? Ne diskreditiram uspjehe Dalica, ali ovi neki prikazi Hrvatske kao ekipe gdje su se veznjak Reala i Chelsea skupili s ostalih 24 kvartovska stemera su smijesni. Pogledaj siri popis i gdje sve igraju ti igraci, ako je to prosjecno za jednu repku onda ne znam sto ocekujemo. Usporediti s Njemackom trenutno je jako krivo. Nama se vecina kadra "skoluje" u inozemnim jakim ligama, dok je kadar Njemacke 90% baziran na Bundesligi i svi njihovi unutarsustavni problemi se jako odraze na repku. A ovo laka setnja od Guardiana zvuci kao neki tipicni britanski sarkazam. Super je to sve nakon 120 minuta ispalo, ali lako je moglo zavrsiti tragicno.
Zelim da odigramo muski protiv Brazila pa makar i pali. Bio bih jako sretan s prolazom, iako su sanse male. Drago mi je da uzivas u repki i onome sto igramo i nadam se da ces nastaviti, zapravo siguran sam da hoces. Pozdrav! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27676 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 06/12/2022 : 13:21:37
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Jedino je dobro šta uzmu mladji 20 godina života kad igraju. Još 2 prvenstva i riješili smo ga se.
Pa šta je mladjo Broj 1? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27676 Posts
Posted - 06/12/2022 : 13:26:57
|
quote: Originally posted by Tonto
Igra nam je nikakva, ali realno nismo mi neku igru imali ni u rusiji...
Pa nismo..i tamo smo se provlačili na penale i to protiv reprezentacija ne baš iz svjetskog vrha(Danska,Rusija)ali tamo su ovi senatori ipak bili u top formi(fizičkoj).Triba imat i malo sriće(i sada je do sad imamo).
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27676 Posts
Posted - 06/12/2022 : 13:31:26
|
Ako igrat muški znači svi u obranu a naprid šta napravimo ja sam za. Protiv japana je trebalo igrat na jedan način a protiv brazila na drugi. Meni bi umisto napadača igrali Vlašić i Pašalić(puno su brži od Kramarića i drugog napadača a i puno bolji u obrani). |
Edited by - jaki on 06/12/2022 13:31:59 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13123 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/12/2022 : 13:45:07
|
Protiv Brazila bi trebao početi Oršić. Mislim kako ćemo se uglavnom braniti a Oršić je lagan i brz igrač i zna zabiti iz kontre. |
Have mercy |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13123 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26064 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/12/2022 : 13:52:02
|
quote: Originally posted by izivko
Danas sam čuo dobar komentar od Srba za prolaz Hrvatske: Ostaše!
Juče sam poslao nekolicini prijatelja u HR poruku:
-Kako Srbi zovu Hrvate u Kataru? -Ostaše!

|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13123 Posts
Posted - 06/12/2022 : 13:53:58
|
quote: Originally posted by manhunter
Danas sam čuo dobar komentar od Srba za prolaz Hrvatske: Ostaše!
Juče sam poslao nekolicini prijatelja u HR poruku:
-Kako Srbi zovu Hrvate u Kataru? -Ostaše!

Eto stiglo i do Livna.  |
Have mercy |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4715 Posts
Posted - 06/12/2022 : 13:54:28
|
Protiv Brazila bi trebao početi Oršić. Mislim kako ćemo se uglavnom braniti a Oršić je lagan i brz igrač i zna zabiti iz kontre.
Perisic je zacementiran na toj poziciji i mislim da tu Orsicu za neki start nema nade. A sudeci po videnom tesko da ce i neku zavidnu minutazu dobiti. |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4715 Posts
Posted - 06/12/2022 : 14:08:12
|
quote: Originally posted by jaki
Ako igrat muški znači svi u obranu a naprid šta napravimo ja sam za. Protiv japana je trebalo igrat na jedan način a protiv brazila na drugi. Meni bi umisto napadača igrali Vlašić i Pašalić(puno su brži od Kramarića i drugog napadača a i puno bolji u obrani).
Treba pogledati sta su Svicarci radili. Imali su spicu, ali vrlo disciplinirano iza i uvijek spremni iskociti u kontru. Nisu perfektno odradili, ali moze se i Brazilcima uzeti lopta, treba drzati pozicije cvrsto u fazi obrane i ne preduplavati se bespotrebno |
 |
|
Topic  |
|