Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/12/2022 : 04:23:50
|
Prilika je bila prava, nije ju se uhvatilo kako treba! Jedanaesterac nije bio, niti su onakvi kazneni udarci! Sto bi vratar trebao? Skloniti se s putanje napadaca? Ispicavam se, samo da se pomaknem, izvolte, izvolte! To je sranje i poslje toga nije bilo vise nazad. Messi kakav god bio ili ne bio covjek, sinoc je bio odlican nogometas. G. Dalic bez izmotavanja...da je bio jedan pravi napadac... mozda da je koristio vise Orsica, ali svi smo mi izbornici... Na sebe uzimam odgovornost sto sam napisao prve tri utakmice su teze, slijedece tri bit ce lakse! Trebao sam 3, pa cetiri! Moja potpuna odgovornost. Bravo Hrvatska! Jos smo na Mundialu. Drugi put zaredom igramo sve utakmice... I za kraj, 'java me crni odnija', kad nema nesto i u plavom dresu, bilo kako bilo, mozda ipak da nismo igrali u njemu, kao sto ni nismo tih prvih 5...ono...ipak... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Edi B
Average Member

.jpg)
Croatia
816 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 14/12/2022 : 05:43:52
|
Bez obzira na sve, i dalje sam ponosan. Kadar nam je takav kakav je, možda smo izvukli maksimum iz njega, možda smo mogli još malo, ipak, ostaje činjenica da nemamo bivše kolonije ili 100 milijuna stanovnika iz kojih možemo dovlačiti talente za svaku poziciju na terenu. Izborniku i igračima nemam što zamjeriti, dali su ono što su mogli i znali, nitko nije namjerno napravio pogrešku, ne kaže se uzalud da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Stoga nema potrebe pričati trebalo je ovako, trebalo je onako. Dogodi se i vrhunskom kuharu/kuharici da zajebe neko jelo nakon što je tisuću puta ispalo savršeno, to ne znaći automatski da ne zna kuhati. Tužan jesam, ali sam opet zahvalan na svim onim pruženim trenucima sreće i lijepim emocijama koje mi je ova reprezantacija omogućila. Treba nastavit dalje uzdignute glave, jer i nakon 98' smo mislili i govorili u stilu nikad više ovakve generacije, nikad više Bobana, Asanovića, Šukera itd., pa smo dobili još i bolje, tako će biti i ovaj put, dolaze novi, mlađi, bolji.. Igračima i stožeru, od sveg srca želim da osvoje medalju, zaslužili su da napuste prvenstvo sa osmijehom na licima, a ne sa suzama. Argentini čestitke na prolazu u finale, ovaj put su bili bolji.
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14548 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 14/12/2022 : 07:11:40
|
quote: Originally posted by Edi B
Bez obzira na sve, i dalje sam ponosan. Kadar nam je takav kakav je, možda smo izvukli maksimum iz njega, možda smo mogli još malo, ipak, ostaje činjenica da nemamo bivše kolonije ili 100 milijuna stanovnika iz kojih možemo dovlačiti talente za svaku poziciju na terenu. Izborniku i igračima nemam što zamjeriti, dali su ono što su mogli i znali, nitko nije namjerno napravio pogrešku, ne kaže se uzalud da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Stoga nema potrebe pričati trebalo je ovako, trebalo je onako. Dogodi se i vrhunskom kuharu/kuharici da zajebe neko jelo nakon što je tisuću puta ispalo savršeno, to ne znaći automatski da ne zna kuhati. Tužan jesam, ali sam opet zahvalan na svim onim pruženim trenucima sreće i lijepim emocijama koje mi je ova reprezantacija omogućila. Treba nastavit dalje uzdignute glave, jer i nakon 98' smo mislili i govorili u stilu nikad više ovakve generacije, nikad više Bobana, Asanovića, Šukera itd., pa smo dobili još i bolje, tako će biti i ovaj put, dolaze novi, mlađi, bolji.. Igračima i stožeru, od sveg srca želim da osvoje medalju, zaslužili su da napuste prvenstvo sa osmijehom na licima, a ne sa suzama. Argentini čestitke na prolazu u finale, ovaj put su bili bolji.
Slažem se. Bravo! |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 14/12/2022 : 07:44:33
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Slažem se. Bravo!
Tako je. Racionalni rezime svega. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8959 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 14/12/2022 : 07:55:11
|
Engleski sudac je lijepo objasnio, svi gledate iz kuta golmana, stavite se u ulogu napadaca... zaustavi vas igrac svojim postavljanjem koji je usto potpuno promasio loptu, jednostavno cisti prekrsaj i jedanaesterac. Livakovic je jos jednom pokazao da je cim se makne s crte katastrofa. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33559 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 14/12/2022 : 08:09:25
|
Uspjeh je kolosalan, da nam je još odgojit napadača! Bit će još uspjeha neko vrijeme sigurno! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/12/2022 : 08:41:50
|
Stoji dosta toga,iako izborniku neke izjave nisu potrebne. Dapače,reka bi da su mu debeli promašaj. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8959 Posts
Posted - 14/12/2022 : 08:51:59
|
Novog bobana smo docekali u obliku modrica, vjerovatno jos i boljeg. Novog sukera jos nismo i tesko cemo. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 14/12/2022 : 09:36:36
|
quote: Originally posted by Tonto
Novog bobana smo docekali u obliku modrica, vjerovatno jos i boljeg. Novog sukera jos nismo i tesko cemo.
Dudu je bio Šuker. Olić i Mandžukić su također bili svjetska klasa napadača.
Što se penala tiče, samo zamislimo identičnu situaciju, ali sa obrnutim ulogama. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 14/12/2022 : 09:42:39
|
Isuviše buke oko penala, umesto o katastrofalnom postavljanju Lovrena. I u obrnutoj ulozi ono bi bio penal, fali malo realnosti. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/12/2022 : 09:50:31
|
Odlican je ovo uspeh, svaka cast. Ne mogu da verujem da ova usrana Argentina igra finale SP. Igrace protiv Francuske i tacno ne znas za koga navijati, obe odvratne reprezentacije... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8959 Posts
Posted - 14/12/2022 : 09:51:56
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by Tonto
Novog bobana smo docekali u obliku modrica, vjerovatno jos i boljeg. Novog sukera jos nismo i tesko cemo.
Dudu je bio Šuker. Olić i Mandžukić su također bili svjetska klasa napadača.
Svi su bili klasa za sebe, Šuker je bio ekstra klasa. Dudu je možda mogao biti u rangu Šukera, ali ga je lom noge spriječio. Realizatorske sposobnosti Olića i Mandžukića ne mogu u istu rečenicu sa Šukerovim. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8959 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 14/12/2022 : 09:57:22
|
. Treba nastavit dalje uzdignute glave, jer i nakon 98' smo mislili i govorili u stilu nikad više ovakve generacije, nikad više Bobana, Asanovića, Šukera itd., pa smo dobili još i bolje, tako će biti i ovaj put, dolaze novi, mlađi, bolji..
Ne bih se složio da je ijedna Dalićeva reprezentacija bila bolja od one iz 1998. '98. su u knock out fazi izbacili nikad jaču Rumunjsku (Hagi, Popescu, Petrescu...), pa onda na proste faktore rastavili evropske prvake Njemačku i još u utakmici za broncu superjake Nizozemce. Sve u regularnom dijelu u 90 minuta. Na prvenstvu su doživili 2 minimalna poraza, od superjake Argentine u skupini kad je prolaz dalje već bio osiguran, te od kasnijih prvaka Francuza.
2018. i 2022. u knock out fazi su 4 od 5 protivnika prošli na penale, a i onog 5. nakon produžetka. Utakmice koje su izgubili su izgubili uvjerljivo.
I na papiru, reprezentacija iz '98. je bila pokrivena na svim pozicijama, ona iz 2018. je imala klimavu obranu, a ova iz 2022. slab napad.
Ako je postojala bolja reprezentacija od one iz '98., to je bila ona iz 2008. |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Posted - 14/12/2022 : 10:11:13
|
Ono penal može biti samo nekom tko totalno ne razumije nogomet.
Golman stoji čvrsto sa dvije noge na tlu, bez namjere pomicanja posebno u smjeru napadača.
Napadač koji totalno ne kontrolira svoje kretanje i pri tome čisto promašuje šut u svom kretanju zabija se golmana koji stoji na mjestu.
Po niti jednom kriteriju ne može biti kazneni udarac jer bi tako svaki napadač mogao doći i zabiti se u golmana pasti i dobiti penal.
Ako već nije okarakterizirano kao sudar koji se ne sudi, prije je faul u napadu nego kazneni udarac.
|
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Posted - 14/12/2022 : 10:18:16
|
Mada sad više nije ni bitan penal, Argentina je zasluženo prošla.
Hrvatska reprezentacija još jednom pokazala da je sam svjetski vrh te dostojanstveno predstavljala svoju domovinu. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 14/12/2022 : 10:33:40
|
Jedna mala notica, svima vama za razmisljanje...
Masimiliano Irrati, taljanski sudac koji je zvao Pitanu glavnog suca u finalu proslog Mundiala da nam dosudi nepostojeci penal za one koji ce tada postati prvaci, sinoc uz svu jebenu tehniku ovog svijeta ne zove Orsatoa da provjeri sudar naseg vratara i argentinskog igraca.
Ja bi bar malo porazmislio o tome.
A eto ja sve pamtim i 'zvonilo' mi je nesto, ako ne nepravilno a ono sumnjivo...
No ko jebe, vise ista...proslo svrseno vrijeme...
Iako pamticemo ta dva ukradena/poklonjena jedanaesterca. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 14/12/2022 : 10:40:01
|
Dakle isti covjek, sudac na dva Mundiala, (zaredom), direktno ima/nema prste u dva majbitnija kaznena udarca za nasu reprezentaciju!!!
Samo cu ovo upitati, cemu sluzi sva ta silna tehnika/skalamerija, kad sinoc nije nasla za shodno situaciju provjeriti kako Bog zapovjeda?
Vidi vraga, nitko ni rijec o tome. Mozda ljudi ne pamte ili naprosto zaborave...ne vide sve...ali ja i vidim i pamtim. Bilo bi lijepo ovo pitanje postaviti Fifi.
Ali kako rekoh; jebo sve...sad je gotovo. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/12/2022 : 10:52:36
|
Čist je penal, ne znam zašto izmisljati zavjere Nije se napadač zaletio u golmana, nego je golman izašao u njegovu putanju, promašio loptu i ispružio (posve nepotrebno) nogu koja mu blokira put prema lopti/golu |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/12/2022 : 11:11:40
|
quote: Originally posted by vukozec
. Treba nastavit dalje uzdignute glave, jer i nakon 98' smo mislili i govorili u stilu nikad više ovakve generacije, nikad više Bobana, Asanovića, Šukera itd., pa smo dobili još i bolje, tako će biti i ovaj put, dolaze novi, mlađi, bolji..
Ne bih se složio da je ijedna Dalićeva reprezentacija bila bolja od one iz 1998. '98. su u knock out fazi izbacili nikad jaču Rumunjsku (Hagi, Popescu, Petrescu...), pa onda na proste faktore rastavili evropske prvake Njemačku i još u utakmici za broncu superjake Nizozemce. Sve u regularnom dijelu u 90 minuta. Na prvenstvu su doživili 2 minimalna poraza, od superjake Argentine u skupini kad je prolaz dalje već bio osiguran, te od kasnijih prvaka Francuza.
2018. i 2022. u knock out fazi su 4 od 5 protivnika prošli na penale, a i onog 5. nakon produžetka. Utakmice koje su izgubili su izgubili uvjerljivo.
I na papiru, reprezentacija iz '98. je bila pokrivena na svim pozicijama, ona iz 2018. je imala klimavu obranu, a ova iz 2022. slab napad.
Ako je postojala bolja reprezentacija od one iz '98., to je bila ona iz 2008.
Ja stalno o ovome razmišljam iako sam vjerojatno subjektivan jer mi je to prvi Euro (SP 06 se kao nešto sjećam da sam gledao, ali realno se ne sjećam ničega). Imam osjećaj da je ozljeda Eduarda jedino što je odvojilo Hrvatsku od finala i (mogućeg) zlata. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/12/2022 : 11:12:48
|
quote: Originally posted by Jasko
Jedna tema za razmišljanje na nivou emisija Balkan info.
Kaže Teša da su se i oni prodali. Čekamo sljedeći Tešin projekt! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 14/12/2022 : 11:19:59
|
quote: Originally posted by supermark
Čist je penal, ne znam zašto izmisljati zavjere Nije se napadač zaletio u golmana, nego je golman izašao u njegovu putanju, promašio loptu i ispružio (posve nepotrebno) nogu koja mu blokira put prema lopti/golu
Penal je itekako sporan. Ako mnogi sudacki eksperti raspravljaju o tome znaci da je sporan. U svakom slucaju je trebalo raditi VAR provjeru. Mislim da bi to bilo posteno prema protivniku tj. Hrvatskoj, a pogotovo nakon najkontroverznijeg penala u povijesti SP protiv Poljske. Hrvatska je igrala stvarno lose protiv Argentine, ali i prije 4 godine protiv Engleske je isto bilo lose 1 pol pa su u drugom proigrali i preokrenuli rezultat. Da nije dosudjen jedanaesterac vjerovatno bi izgurali poluvrijeme 0:0 ili minimalni zaostatak pa se ne bi morali tako jako otvorit i ostavit Messija i ekipu na brisanom prostoru da rade sto hoce. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/12/2022 : 11:25:21
|
Da je sporan svi bi se složili da je penal bio i rasprave ne bi bilo Ovako se ne možemo dogovoriti ni da li je penal bio nakon sto pregledanih snimki, kako će sudac onda u tom trenutku donijeti ispravnu odluku? Nikako jer uvijek će nekomu penal biti, a nekomu ne |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 14/12/2022 : 11:27:08
|
Penal je sporan samo u Hrvatskoj i Engleskoj. Dajte malo realnosti, pogledajte Livakovićevu nogu, šta radi ona ispružena, je li i to prirodan položaj noge?
Prebacuje se sav akcenat na penal, umesto na loše Lovrenovo postavljanje. Jeste bezveze primti gol iz penala, ali ona je plod greške odbrane, a ne sudije.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|