forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 WC Qatar 2022
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 147

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/12/2022 : 11:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Hello, evo mene zanima koji to sudački eksperti kažu da je sporan?
Ja sam vidio samo Strahonju koji je poznat po svojem populizmu.
Nisam htio puno raspravljati o penalu na forumu jer mi nije do provokacija sada kada je Hrvatska ispala, ali ovo me baš zanima.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/12/2022 : 11:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Jedna tema za razmišljanje na nivou emisija Balkan info.

Jesi li izravnao Fordove?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/12/2022 : 11:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma vidi vraga, jos je netko 'oficijelno' primjetio...

Ne citam stampu i ne pratim portale, ali nakon sinocnjeg incidenta morao sam malo 'prolistati' po medijima i drago mi je da je jos netko postavio ovo pitanje...

https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/je-li-to-moguce-u-var-sobi-bio-je-sudac-koji-je-u-i-finalu-u-rusiju-pozvao-suca-pitanu-da-dosudi-kazneni-udarac-za-francuze-1248637

Uglavnom imamo na dva uzastopna Mundijala, dva ukradena, krivo dosudena kaznena udarca, kod kojih prste ima, to jest nema, isti covjek! Direktno na stetu Hrvatske. Ja bi ovo nazvao jako intrigantnim cinjenicama.

Kako rekoh, trebalo bi razmisliti o ovome, ne malo,kao bilo je i sto sad... vec jako pozorno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14552 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 14/12/2022 : 11:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/marokanci-otkazali-sve-letove-za-danas-za-dohu/2420819.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Opsadno stanje u Maroku
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/12/2022 : 11:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

En unión y libertad
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/12/2022 : 11:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma vidi vraga, jos je netko 'oficijelno' primjetio...

Ne citam stampu i ne pratim portale, ali nakon sinocnjeg incidenta morao sam malo 'prolistati' po medijima i drago mi je da je jos netko postavio ovo pitanje...

https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/je-li-to-moguce-u-var-sobi-bio-je-sudac-koji-je-u-i-finalu-u-rusiju-pozvao-suca-pitanu-da-dosudi-kazneni-udarac-za-francuze-1248637

Uglavnom imamo na dva uzastopna Mundijala, dva ukradena, krivo dosudena kaznena udarca, kod kojih prste ima, to jest nema, isti covjek! Direktno na stetu Hrvatske. Ja bi ovo nazvao jako intrigantnim cinjenicama.

Kako rekoh, trebalo bi razmisliti o ovome, ne malo,kao bilo je i sto sad... vec jako pozorno...

Jebiga, nemamo više tako jak lobi u FIFA-i kao '98. kad su nam davali nepostojeći penal kontra Rumunja i nepostojeći crveni Blancu u polufinalu. Istina, treba razmisliti o tome i poraditi da se to vrati na stare grane.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14552 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 14/12/2022 : 11:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
https://www.jutarnji.hr/sn/nogomet/sp2022/video-evo-koliko-argentinci-postuju-hrvatsku-dres-vatrenih-u-velikom-slavlju-zavrsio-u-kanti-za-smece-15285987

Hrvatski dres Argentinci bacili u kantu za smeće. Slučajno. Isto kao što je slučajno meksički dres završio na podu nešto prije...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/12/2022 : 12:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

En unión y libertad

Son ondulados, necesitan ser corregidos, por favor.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 14/12/2022 : 12:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Nisam htio puno raspravljati o penalu na forumu jer mi nije do provokacija sada kada je Hrvatska ispala, ali ovo me baš zanima.

Strahonja, Maric i jos jedan a Beusan je rekao da je bio penal. Poanta je da se za tako vazne dogadjaje napravi Var provjera, pa svasta se provjeravalo na SP a u ovom slucaju to nije radjeno. Da je recimo sudac gledao usporenu snimku vidio bi da je Livakovic u zadnji trenutak prije kontakta vratio nazad desnu nogu i mozda bi onda sudac promijenio odluku. Ali i da nije promjenio odluku barem bi vidjeli da je radena provjera i manje bi se oko toga nervirali.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/12/2022 : 12:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Bacanje naseg dresa u skovace necu ni prokomentirat. Moga bi ja sad njihov izvadit iz ormara pa ga vezat za branik, a lipo je kise i blata po Splitu...
Ali nikada i niposto to ne bih uradio.
Cast je sve. Oni je dokazano nemaju iz utakmice u utakmicu.

I jos nesto; jedino nasi nisu plakali poslje poraza!

Dostojanstvo u porazu, poniznost u pobjedi! Neka se vidjelo...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 14/12/2022 : 12:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Penal je sporan samo u Hrvatskoj i Engleskoj. Dajte malo realnosti, pogledajte Livakovićevu nogu, šta radi ona ispružena, je li i to prirodan položaj noge?

Prebacuje se sav akcenat na penal, umesto na loše Lovrenovo postavljanje. Jeste bezveze primti gol iz penala, ali ona je plod greške odbrane, a ne sudije.

Prirodan položaj noge ???

O čemu ti pišeš i odakle vadiš termine ? Gdje si molim te čuo za termin kod golmana "prirodan položaj noge".

Čovjek sa obje noge stoji na tlu i to je činjenica, ne kreće se, ne pomiće nogu- stoji. Jedni koji se kreće i to nekontrolirano jer napadač i to nakon što je loše puknuo na gol i promašio.

Golman ni na koji način ne utječe na kontakt - SAMO STOJI. Ne želi kontakt.

Još su mi bolji ovi koji pišu o putanji. Ponavljam ponovo on sa dvije noge stoji - ne kreće se.

Možda mu se trebaju svi maknuti već kad sa centra zauzme putanju prema golu ?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/12/2022 : 12:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello

quote:

Strahonja, Maric i jos jedan a Beusan je rekao da je bio penal. Poanta je da se za tako vazne dogadjaje napravi Var provjera, pa svasta se provjeravalo na SP a u ovom slucaju to nije radjeno. Da je recimo sudac gledao usporenu snimku vidio bi da je Livakovic u zadnji trenutak prije kontakta vratio nazad desnu nogu i mozda bi onda sudac promijenio odluku. Ali i da nije promjenio odluku barem bi vidjeli da je radena provjera i manje bi se oko toga nervirali.

Napravljena je VAR provjera u VAR sobi, kao što se uvijek radi, samo nisu zvali glavnog suca da provjeri dodatno jer nisu smatrali da ima razloga za to.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2022 : 12:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znan,meni ono nije za penal. Al ne pratin toliko nogomet ka nekad,dapace jedva i pogledan koju utakmicu.
Evo sad mi brat koji stalno visi na nogometu kaze da je cisti penal.
Ne znan sta bi reka,al slazen se da je triba bit var.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 14/12/2022 : 12:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Napravljena je VAR provjera u VAR sobi, kao što se uvijek radi, samo nisu zvali glavnog suca da provjeri dodatno jer nisu smatrali da ima razloga za to.

Ne sjecam se da je na ekranu pisalo da se radi Var provjera, pa onda ono Check over

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/12/2022 : 12:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Suca se u principu zove na ekran samo ako je pogreška očigledna. Zato i tako rijetko ostaju pri svojim odlukama nakon provjere.
Da su u VAR sobi mislili da je pogreška očita, zvali bi ga.

Što se eksperata tiče, za Strahonju sam već napisao, a Marić...mislim, Marić. Jel' Ima neki strani sudački ekspert da je rekao da nije penal?

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/12/2022 : 12:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Nisu sudije krive što je Hrvatska ispala. Ovo sve oko penala je izraz nemoći, neispunjenih očekivanja (usled preterane euforije), a nekome i izraz ličnih frustracija.

Hrvatska je igrala dobro, disciplinovano i premašila je očekivanja. Što se pre u savezu okrenu sledećem takmičenju, a manje se osvrću na nepostojeću nepravdu, biće bolje za sve.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/12/2022 : 12:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/sport/clanak/marca-livakovic-je-kriv-zasto-se-uopce-prica-je-li-bio-penal/2420802.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 14/12/2022 : 12:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Suca se u principu zove na ekran samo ako je pogreška očigledna. Zato i tako rijetko ostaju pri svojim odlukama nakon provjere.
Da su u VAR sobi mislili da je pogreška očita, zvali bi ga.

Što se eksperata tiče, za Strahonju sam već napisao, a Marić...mislim, Marić. Jel' Ima neki strani sudački ekspert da je rekao da nije penal?

To ne znam. Vjerovatno ima i jednih i drugih. Siguran sam da vecina sudaca i ne bi smjela komentirati sve i da se ne slaze s odlukom.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/12/2022 : 12:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Ne sjecam se da je na ekranu pisalo da se radi Var provjera, pa onda ono Check over

https://www.90min.com/posts/how-does-var-at-the-2022-world-cup-work

VAR in Qatar will work exactly the same as you'd find anywhere else, annoyances and bemusements included.

In essence, the VAR team is there to support the referee in the decision-making process relating to four match-changing situations. Those are:
- Goals and offences leading up to a goal
- Penalty decisions and offences leading up to a penalty decision
- Direct red card incidents only (not second yellow card/caution)
- Mistaken identity

A ako je same as anywhere else onda možemo citirati i Premier ligu gdje eksplicitno kažu:

"All penalties awarded in the Premier League will automatically be checked by the Video Assistant Referee (VAR)"

https://www.premierleague.com/VAR/penalty-decisions-explained
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2022 : 12:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisu sudije krive što je Hrvatska ispala. Ovo sve oko penala je izraz nemoći, neispunjenih očekivanja (usled preterane euforije), a nekome i izraz ličnih frustracija.

Hrvatska je igrala dobro, disciplinovano i premašila je očekivanja. Što se pre u savezu okrenu sledećem takmičenju, a manje se osvrću na nepostojeću nepravdu, biće bolje za sve.

Nije ispala zbog penala. Bar ja to ne mislin. Iako i dalje mislin da nije bija.
Igrali su lose i bez pravog napadaca.
Maximum su dali i to je ok.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/12/2022 : 12:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

https://www.jutarnji.hr/sn/nogomet/sp2022/video-evo-koliko-argentinci-postuju-hrvatsku-dres-vatrenih-u-velikom-slavlju-zavrsio-u-kanti-za-smece-15285987

Hrvatski dres Argentinci bacili u kantu za smeće. Slučajno. Isto kao što je slučajno meksički dres završio na podu nešto prije...

To je košara za pranje rublja, tu ce završiti svi dresovi, pa i argentinski
Stvara se po stoti put priča iz ničega, demoniziraju se Argentinci nepotrebno
Seronje su, da, ali ajmo ne dopustiti da novinari prave budale od nas
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/12/2022 : 12:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dobro Orsato jest gadan, punisher, nama popustili defendersi i endgame.
Glup komentar "ubio nas penal! "
Ma k..koji..racku penal bio u 35' igras jos najmanje sat vremena igraj, igraj, stisni, stisni!
Nitko ne pada psihicki nakon gola u 35' ,izgleda da su ocekivali neocekivano. Da, neocekivano, ali za suparnicki tabor. Trener lijepo rekao bez potrebne filozofije, tako je-kako je.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 14/12/2022 : 12:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:

I da i ne. Hrvatska je realno po snazi negdje oko 10-12 mjesta i premasili su ocekivanja. Ali recimo da je sudac protiv Brazila izmislio penal za Brazil vjerovatno bi i to onda zavrsilo lose po Hrvatsku. Kad manji igra protiv velikog sanse su mu male, a ako i sudac malo pripomogne jos i manje. Da sudac nije svirao penal Argentina bi 90% svejedno prosla jer je bila puno pripremljenija i bolja od Hrvatske. Ne vidim nista losega u tome kad se za nesto krivi suce. Mislis da bi Juzna Korea vidjela polufinale da nije bilo poguranca od sudija ili da su sudije bile protiv?

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/12/2022 : 12:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/vijesti/clanak/docek-nogometasa-je-u-nedjelju-u-zagrebu/2420845.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

Koji sam ja sretnik.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/12/2022 : 12:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Doduše, slijećem malo prije 20. Možda se uspijem dokopati kuće nekako.

Go to Top of Page
Page: of 147 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000