Author |
Topic  |
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 19/12/2022 : 10:05:46
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Znači, neko iz Fife je u 120oj minuti daljinskim upravljačem iz lože usmjerio loptu da pogodi golmana Argentine kod zicera i na taj način pomogne mesiju..?
Odličan izbor riječi (mislim na daljinski upravljač), ni sam ne bih mogao to bolje smisliti. Tako je, daljinskim upravljačem su kontaktirali VAR sobu kroz skoro cijelo ovo svjetsko, diktirali kako im paše. Ajmo nepostojeći penal protiv Poljske, ajmo protiv nas, ajmo to preslikat i kod Francuske. Ekipa Arg možda na kraju jest bolje izgledala u tim tekmama, ali lakše je kad imaš pogurance konstantno i kad imaš na startu prednost, lakše je poslije onda gradit put do pobjede, a i izglednije je da ćeš je i ostvariti.
VAR je super tehnologija i neka ga, ali je to postao (naročito na ovom WC-u) instrument manipulacije, to je tehnologija, ali i dalje pod ljudskim utjecajem - reagirat ćemo kako nam gdje paše, ovdje ćemo gledat, ovdje nećemo jer nam to ne paše. Imamo svoja pravila i tko nam što može.
Ja bih trebao biti sretan što je HR osvojila broncu, ali kod mene je i dalje taj neki gorak okus nakon ovog WC-a. Ne mogu prežalit to polufinale i taj penal, i onda kad vidim u toj utakmici za broncu da su namjerno stavili katarskog suca, tu je valjda svima bilo jasno. A ono od Gvardiola da se uopće ne provjeri, još jedna potvrda - ono, zašto gledat, rezultat je 2:1 i kao takav aktivan, gdje postoji mogućnost da se uspije Maroko vratit - i sva sreća što je Jordan, ups, što je En-Nesyri ono promašio. Nitko više ne želi to spominjati, tog suca - kako je on mogao suditi tekmu za 3. na svijetu "Hej, utakmica za 3.mjesto na svijetu" i taj prekršaj na Gvardiolu, jer kao svejedno smo osvojili i čemu više o tome razglabati, nema smisla, gurnut ćemo to pod tepih i zaboravit.
@Jerry - nešto sam slično htio odgovoriti na tvoj post, pa da sad ne pišem ponovno..
quote: Originally posted by supermark
Nevjerojatno da je Zlatna rukavica turnira golman koji je ukupno skupio 7 obrana Livakovic ih je imao, za usporedbu, 25
A i ti se svemu čudiš, što ne zovu ovo vrijeme - vrijeme darivanja? Mene najviše čudi zašto su Mbappeu dali zlatnu kopačku.
quote: Originally posted by surfer
Meni je Argentina 1978. prva velika nogomenta ljubav. Od tada, uvijek za Argentinu. Kempes, Ardiles, Bertoni, Daniel Passarella, Luque, Gallego i ostali.
Ja sam isto prije cijenio tu/te ekipe kad sam gledao povijest svjetskih prvenstava, i sve je to bilo tako do negdje prošle godine (čini mi se) kad su išli oni dokumentarci na Areni Sport koliko je u to vrijeme Argentina nariktavala i manipulirala sa rezultatima, baš u tom razdoblju krajem 70-ih godina prošlog stoljeća. Tako da bi se trebali zapitati je li sve to od prije legendarno i "leđit" kako nas većina smatra.
edit: sad se sjetio, Argentina - Peru nariktan meč na SP 1978., ona "6:0" pobjeda, mislim da je za Peru branio čak golman argentinskih korijena. |
Never leave it in the hands of the judges
|
Edited by - ReemCP on 19/12/2022 10:49:53 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/12/2022 : 11:15:32
|
Hmmmm Ali ako je sudac htio navlačiti za Argentince, zašto je onda dva puta sudio penal za Francuze? Ako nije problem izmisliti penal, onda nije problem ni zažmiriti na penal, zar ne?
Ili zašto nije dosudio još koji penal za Argentince? Pa valjali su se po šesnaestercu još pet puta i svaki put je mogao izmisliti još koji |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 19/12/2022 : 11:16:23
|
...a i ove glupe penale treba ukinut. Nisi rijesio utakmicu u 90 min, doviđenja, dođite nam sutra opet. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/12/2022 : 12:01:49
|
Najbolji golman na turniru imao 7, slovima SEDAM odbrana za ceo turnir. Jbt. Livakovic opljackan! A plus je Martinez nevidjena seljacina i djubre. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 19/12/2022 : 12:09:10
|
quote: Originally posted by supermark
Hmmmm Ali ako je sudac htio navlačiti za Argentince, zašto je onda dva puta sudio penal za Francuze? Ako nije problem izmisliti penal, onda nije problem ni zažmiriti na penal, zar ne?
Ili zašto nije dosudio još koji penal za Argentince? Pa valjali su se po šesnaestercu još pet puta i svaki put je mogao izmisliti još koji
Prvi francuski penal dosta sličan argentinskom penalu, sudac je imao dosljedan kriterij u toj situaciji. Drugi francuski penal da se htjelo navlačiti za Argentinu se komotno mogao odbaciti kao "napucana" ruka (ako ništa drugo, svi gorljivi zagovaratelji teze da Perišićeva ruka u prošlom finalu nije bio penal bi trebali i ovdje zauzeti jednak stav). Ako se ne varam bila je i jedna situacija body checka ramenom, slična drugom engleskom penalu protiv Francuza, koja nije svirana kao penal za Argentinu.
Potpuno mi je bilo svejedno tko će osvojiti naslov. Žao mi jedino malo što nisu opet Francuzi da opet iritiraju one koji ih nazivaju "legijom stranaca". |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 19/12/2022 : 12:15:46
|
> Žao mi jedino malo što nisu opet Francuzi da opet iritiraju one koji ih nazivaju "legijom stranaca".
...i zbog toga i zato što volim kad gube ekipe koje ne znaju gubiti, a argentinci su grozni gubitnici. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 19/12/2022 : 12:39:43
|
Sinoć gledam reprizu finala, i bilo mi malo previše izmjena kod francuza i počinjem brojati..dvije u 41 minuti!!.dvije kad su izašli grizman i Teo, pa rabiot( tada je ostalo 10 crnaca i golman) i još su varane i kounde izašli. 7 novih igrača je ušlo...a nekad si mogao dva igrača uvesti i zdravo... |
Edited by - zlatan bihac on 19/12/2022 12:41:37 |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17577 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 19/12/2022 : 12:49:21
|
quote: Originally posted by delboj
Po kom osnovu je ušlo 7? Zbog povrede glave može jedan dodatno?
Da, rabiot je zamijenjen zbog toga. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 19/12/2022 : 13:13:59
|
Malo mi je to bezveze, kao povreda glave pa se može mjenjati a recimo povreda grudnog koša ne može, pogotovo što je rabiot imao sudar krajem drugog poluvremena, a izašao u prvom produžetku.. znači, bio je na terenu 15-20 minuta sigurno i to je bila peta izmjena i nisu bile potrošene izmjene...kako tu dokazati da je igrač baš loše pa da se mora vršiti ta extra izmjena.. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/12/2022 : 13:16:57
|
Da je Ljoris odbranio 2 penala a ne onaj idiot da li bi Mesi bio najbolji igrac ili Mbape?
Livakovic u svim statistickim parametrima na istom broju utakmica bolji od idiota i ovaj dobije nagradu za najboljeg golmana.
Kakva sprdacina od nagrada. Kao kada je Mesi dobio u Brazilu 2014. nagradu. Mislim da su se tada svi smejali. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 19/12/2022 : 13:43:16
|
quote: Originally posted by sawitch
Livakovic u svim statistickim parametrima na istom broju utakmica bolji od idiota i ovaj dobije nagradu za najboljeg golmana.
quote: Originally posted by Tonto Sve i da nije nista obranio, obrana u 120.minuti vrijedna je titule najboljeg vratara i na kraju naslova prvaka.
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33468 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 19/12/2022 : 13:43:17
|
Slažem se sawitchu. Žao mi što mladi ne znaju kak se nekad igralo i dijelilo nagrade, sve je bilo puno poštenije. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/12/2022 : 13:52:20
|
Jebiga,sve se prominilo pa tako i to. Sad su npr popularne ove kurvestije sta se vuku po stadionima. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33468 Posts
Posted - 19/12/2022 : 13:54:43
|
Slažem se, sve se promijenilo, ali ne i navika davanja nagrada velikim. Na istu foru je Ladić 98 izgubio od Bartheza. Pa i Bono je bio bolji od Martinez a po meni. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 19/12/2022 : 14:05:08
|
@tex2
Je li ovo svjetsko rekordno po broju postignutih golova? Ovu sliku ispod je FIFA stavila prije naše utakmice za 3.mjesto i velim sam sebi, nema šanse da u zadnje dvije utakmice padne 9 golova. Kad ono..
 |
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 19/12/2022 : 14:12:18
|
Ali najviše nas zanima taj ukupan broj, zar ne :)
Inače, moram priznati da sam se začudio. Mislio sam da je ovo prvenstvo sa dosta manje golova. Jer..bilo je tu puno onih, tvrdih utakmica 0-0 u kojima smo i mi sudjelovali. Ali opet, treba se sjetit onog otvaranja Španjolaca protiv Kostarike (7:0), pa i Engleske protiv Irana (6:2), samo u te dvije je palo 15 komada!
edit: e da, Portugal i Švicarska 6:1, te onaj nesretni remi kojeg još ne mogu shvatit, Srbija i Kamerun 3:3. |
|
Edited by - ReemCP on 19/12/2022 14:14:21 |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33468 Posts
Posted - 19/12/2022 : 14:26:24
|
Da, i ja sam imao dojam da nije bilo efikasno, ali brojke ne lažu. Imam dojam da je bilo i rekordno malo kartona, ali zato rekordno i očekivano puno penala. |
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 19/12/2022 : 14:47:49
|
Sad se sjetio te skupine sa Portugalom, 3-2 protiv Gane, pa ta Gana 3-2 protiv Koreje (ta tekma mi je bila baš dobra), te su popravile malo prosjek ovih manje efikasnih utakmica.
- -
Napamtljiviji (nazovimo ih tako) trenuci na ovom svjetskom, pa ako se sjetite još nečega, nastavite niz.
- Hennessey (Wales), onaj izlet protiv Irana i izravni crveni + Iran u toj istoj tekmi 2 gola duboko u sudačkoj
- ona lopta Japana protiv Španjolske oko koje se polemiziralo je li prešla ili ne out liniju prije postignutog gola + naravno, također pobjede Japana protiv Njemačke i Španjolske
- McKennie (SAD) na out liniji briše loptu koristeći rukav majice onog jednog fotografa uz out liniju
- Koundeu skidaju lančić u 41.minuti protiv Poljske i to je navodno skužio jedan gledatelj (netko iz njihova saveza ili sudac) iz Poljske gledajući tv te javio njihovoj klupi i oni onda 4.sucu
- Ronaldo zabio na 5.svjetskih (iako po meni nije trebao bit penal)
- Borjan i ona greška protiv Maroka kad mu Ziyech zabija
- Abubakar zabio u samom finišu utakmice za pobjedu protiv Brazila i odmah drugi žuti te crveni (drugi crveni na cijelom prvenstvu)
- Pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom
- Hrv 4.put prošla na penale (kome je to ono uspjelo još, Njemačkoj?)
- onaj čudesni gol Richarlisona protiv Srbije
- Maroko 4.na svijetu, najbolji uspjeh neke afričke nacije
- Pepe drugi u povijesti (39 godina) po starosti da je zabio gol, prvi i dalje Roger Milla sa 42 godine i 39 dana
- sudačke nadoknade od 10 minuta skoro po svakoj tekmi
- reprezentacija Katar prvi put na svjetskom
- Mbappe prvi hat-trick u finalu od 1966.
- neopreznost golmana Coste (Portugal) u finišu protiv Gane nije skužio da je iza njega protivnički igrač i zamalo dobio gol za 3:3
- samo jedan autogol (čini mi se?), onaj od Maroka protiv Kanade
= nastavite niz, ovo je meni ovako nabrzinu iz glave, sigurno toga ima još.. |
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17577 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/12/2022 : 15:04:25
|
quote: Originally posted by ReemCP
- samo jedan autogol (čini mi se?), onaj od Maroka protiv Kanade
Nije tačno, i gol Australije protiv Argentine je bio autogol Enca Fernandeza. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33468 Posts
Posted - 19/12/2022 : 15:31:02
|
Zaboravio si rekordnih koliko 6 penala za Argentinu |
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 19/12/2022 : 16:22:18
|
Prosjek od 2.68 gola po utakmici je bio isti kao 1998, mrvicu bolji od 2018, malo slabiji od 1994 i 2014, i definitivno bolji od 1990, 2006 i 2010.
https://www.statista.com/statistics/269031/goals-scored-per-game-at-the-fifa-world-cup-since-1930/
Uvjerljivo najviše golova po utakmici se postizalo 30ih i 50ih, u Peleovoj eri se također postizalo u prosjeku više, a od 74 naovamo to je tu negdje.
Također, Argentina (kojoj je dosuđeno 5, ne 6) penala nije prva po prosjeku dosuđenih penala. Prvi su Portugal 1966 i Nizozemska 1978. Salazar je očito odriješio kesu u Engleskoj, a Nizozemci su u Argentini vjerojatno povukli svoje masonske veze iz doba Zapadnoindijske kompanije. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/12/2022 : 17:17:19
|
quote: Originally posted by vukozec
Prosjek od 2.68 gola po utakmici je bio isti kao 1998, mrvicu bolji od 2018, malo slabiji od 1994 i 2014, i definitivno bolji od 1990, 2006 i 2010.
https://www.statista.com/statistics/269031/goals-scored-per-game-at-the-fifa-world-cup-since-1930/
Uvjerljivo najviše golova po utakmici se postizalo 30ih i 50ih, u Peleovoj eri se također postizalo u prosjeku više, a od 74 naovamo to je tu negdje.
Također, Argentina (kojoj je dosuđeno 5, ne 6) penala nije prva po prosjeku dosuđenih penala. Prvi su Portugal 1966 i Nizozemska 1978. Salazar je očito odriješio kesu u Engleskoj, a Nizozemci su u Argentini vjerojatno povukli svoje masonske veze iz doba Zapadnoindijske kompanije.
Tesko bi niskozemci povukli veze priko masonskih loza posto su argentinske loze nastale priko francuskih loza a ne nizozemskih. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Topic  |
|