forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Strip album - Teret savjesti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/12/2022 : 22:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Beva
Marko je baziran na American Psycho Christianu Baleu.

Ma nisam mislio fizički.

Obljetnica mature, pa da ne bude kao posljedica kćerkica itd ...

Neće, neće, ne brini.

quote:

Ima mnogo scenarista koji dobro grade zaplet, a poslije kao da ne znaju što bi i kako smisleno završiti priču izbjegavajući klišeje.

Ima izreka: You can't go home again.

A gledaj, pokušavam izbjeći klišeje u drugom albumu. Ipak sam totalni amater u ovome, vjerojatno će upasti u nekim dijelovima u klišeje, ali kako god ispadne ja sam već sad zadovoljan.

Nisam mislio ništa negativno, a i opaske su više općenite nego što se odnose na pročitano.

Što se tiče pročitanog (pogotovo ako je prvi uradak) vrlo solidno i mami na daljnje čitanje.

Nisu ni klišeji nužno nešto loše (pa imaju ih skoro svi, čak i razvikani autori) samo bi bilo dobro povremeno ubaciti nešto neočekivano, a opet da ima smisla.
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2129 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 25/12/2022 : 10:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Bravo momci!

Beva crtež ti je nikad bolji! Boje i raster zanimljivo funkcioniraju, a zgodna je i paleta boja u flashback scenama.
Svjetlo i sjena na pojedinim kadrovima odlično postavljaju atmosferu. Ako pogađamo po kome su odrađeni pojedini likovi - Vedran iz kafića je možda crtan prema Ryanu Goslingu? :)

Jerry, priča ima jednostavnu premisu, ali kombinacija sadašnjosti i prošlosti se nerazdvojivo isprepliću i lijepo čitatelja vode kroz radnju.
Sviđaju mi se suptilnija ubacivanja ponekih informacija kroz televiziju ili radio! Iščekuje se taj završni rasplet planiran za drugi album.
Jedina zamjerka bi mi bili mjestimično pomalo "neprirodni" dijalozi, ne znam da li bi ja tako otvoreno razgovarao s prijateljem koji se vratio nakon 15 godina.
Praktički svaki od njih odmah spominje Petru, a tema je očito bolna. Na njihovom mjestu ja sigurno ne bih bio tako direktan, možda mi tu fali malo suptilniji pristup da se postigne uvjerljivost (?)

U svakom slučaju, ozbiljan posao ste do sada napravili i veselim se nastavku.
Ja bih, kao i Shaner, također nabavio ovaj album kada se otisne :)

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/12/2022 : 12:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Nije mu valjda sestra ko u svim sapunicama?

Fali malo gej likova,to je sad popularno u svim serijama i flmovima, a gdje neće u toliko dalekoj budućnosti.
Vedran Jared Goff, jesam poogodio?
Svaka čast, ali Polo i dalje u srcu.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 25/12/2022 : 12:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Vedran je Gosling ;)

Hvala Milazzo na konstruktivnoj kritici!

Ivi, jesi li primijetio Pola na televiziji? Dotad je on, što bi rekli Ameri, household name :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 25/12/2022 12:48:01
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/12/2022 : 13:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Pola sam odmah ukapirao, ali toliko je očito da je navlakuša, mora biti suptilnije.

Daj negdje neki logo od Detroit Lionsa da mi srce bude na mjestu, kao neko je bio u Amerika i slučajno nosi majicu ili nečiji klinac navija baš za njih.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/12/2022 : 21:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

Jerry, priča ima jednostavnu premisu, ali kombinacija sadašnjosti i prošlosti se nerazdvojivo isprepliću i lijepo čitatelja vode kroz radnju.
Sviđaju mi se suptilnija ubacivanja ponekih informacija kroz televiziju ili radio! Iščekuje se taj završni rasplet planiran za drugi album.
Jedina zamjerka bi mi bili mjestimično pomalo "neprirodni" dijalozi, ne znam da li bi ja tako otvoreno razgovarao s prijateljem koji se vratio nakon 15 godina.
Praktički svaki od njih odmah spominje Petru, a tema je očito bolna. Na njihovom mjestu ja sigurno ne bih bio tako direktan, možda mi tu fali malo suptilniji pristup da se postigne uvjerljivost (?)

Dobro si to skužio, vjeruj mi da sam i ja to pomislio kad sam napisao ovu tablu, ali hajde, ostavio sam zbog pretpostavke da je ova saga oko dvoje glavnih likova toliko utisnula u sjećanje svih njihovih poznanika da se nije moglo zaobići ovo spomenuti.

quote:
Originally posted by Milazzo

U svakom slučaju, ozbiljan posao ste do sada napravili i veselim se nastavku.
Ja bih, kao i Shaner, također nabavio ovaj album kada se otisne :)

Odlično, već imamo dva prodana primjerka. :D
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/12/2022 : 21:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Nije mu valjda sestra ko u svim sapunicama?

Evo jedna ekskluziva za koju niti Beva još ne zna: Nije mu sestra!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/12/2022 : 21:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Uspio uhvatiti vremena i pročitati sve. Svaka čast momci! Moram priznati da priča nije u potpunosti po mom guštu, ali dobro se gradi s tim kratkim flashbackovima i polaganim otkrivanjem i baš me zanima zašto je na kraju Marko učinio to što je učinio (iako mi je teško zamisliti neki valjani razlog).

Uh jesam li ga zapetljao? :D
Kad bi ubo pravi razlog onda bi se izdavači otimali za ovo. ;)
A ovako, vidjet ćemo hoću li zabrljati, ubosti ili bar djelomično pogoditi.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38068 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/12/2022 : 22:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I ja nasao vrijeme i procitao do kraja, bas bas dobro ispalo. Ovo sto se do sada moze vidjeti. Pohvale momci! :) Tako scenaristi kao crtacu, ovo je tek pocetak... :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7311 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/12/2022 : 22:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Samo malo više eksplicitnog seksa i ja zadovoljan!

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/12/2022 : 08:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Samo malo više eksplicitnog seksa i ja zadovoljan!

Tko zna što nam Jerry sprema :D

quote:
Originally posted by Poli

I ja nasao vrijeme i procitao do kraja, bas bas dobro ispalo. Ovo sto se do sada moze vidjeti. Pohvale momci! :) Tako scenaristi kao crtacu, ovo je tek pocetak... :)

Hvala, Poli!

Btw, sinoć sam sanjao da sam na nekakvom književnom druženju (pojma nemam kakvom) i Markos tamo. I pokazuje on meni portfolio s nekakvim crtežima (crno-bijelim) i kaže: "Vidiš na kojoj razini moraš biti da se to objavi!" Ja njemu da su ti crteži što mi pokazuje crno-bijeli, pa koliko boja doda i tako :D Probudio sam se i ne sjećam se jesmo li išta dogovorili :D

Go to Top of Page

smogy_boy
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 18/02/2016

Posted - 26/12/2022 : 11:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send smogy_boy a Private Message  Reply with Quote
Jerry i Beva,
jako malo ili gotovo ništa ne objavljujem na forumu, a tu sam prisutan već neko vrijeme ;)
u svakom slučaju, da ne dužim . . . svaka čast na Vašem radu!
krenuo sam ga čitati i nisam mogao stati dok nisam došao do kraja
šteta što je ovo tek prvi dio, iskreno jedva čekam rasplet :)
pridružujem se listi kupaca kada otisnete Vaš rad
znači 3.prodani primjerak ;)
hrabro naprijed i puno sreće želim obojici
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/12/2022 : 12:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno, smogy_boy!

Go to Top of Page

tarantula
New Member

252 Posts

Member since 08/03/2016

Posted - 27/12/2022 : 12:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tarantula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisam još sve pročitao, ali simpatično je.

Ne znam koliko mlađarije prepoznaje Vujisića.

Iako postoje barem za mene i male nelogičnosti. Npr. u uvodu grad djeluje kao iz 2145., a ne 2045.

Nadam se da nije Marko rađen po uzoru Gorana Višnjića.

Dodao sam Sjeverni logor, završio stadion i dvoranu, nije to nemoguće u 23 godine uz pretpostavke koje je Jerry osmislio ;)

Marko je baziran na American Psycho Christianu Baleu.

Bravo majstori, uspjeli ste završiti nešto što naši gradski oci nisu mogli u zadnjih 30 godina
Čestitke i za strip, bome ste se dobro potrudili

http://www.tarantula.ba

Mostar, Kr.Tomislava 51. tel +38736/347-205 mob +38763/440-004
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 27/12/2022 : 19:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Čestitke Jerryu i Bevi !
Beva si je stvarno dao truda i počeo rasturati :)
Lijepo je da se malo ožive stripovi iz kućne radinosti
46 str, a tek smo na pola !
Lijep zalogaj, ali vidim da volje ne manjka, stoga vjerujem da ćemo imati i drugi dio u 2023.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 27/12/2022 : 20:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
@tarantula: Hvala!

@IGMAN2: S obzirom da je crtanje ovog dijela trajalo 15 mjeseci, a otprilike sam crtao uvijek kad bih mogao, onda je 2024. realnija za završetak ;)

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 31/12/2022 : 09:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Jako dobro izgleda, pročitam sigurno.
Nego jel smijem biti malo bezobrazan i žicati link za cbr/cbz, može i samo zipirano pošto je to isto, glavno da stranice idu po redu.
Skinuo sam ovo sa stranice ali su nazivi fileova nebulozni pa neidu po redu.
A cbz mi je najlakše čitat na tabletu. Fala. :)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 31/12/2022 09:35:09
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 31/12/2022 : 10:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Jako dobro izgleda, pročitam sigurno.
Nego jel smijem biti malo bezobrazan i žicati link za cbr/cbz, može i samo zipirano pošto je to isto, glavno da stranice idu po redu.
Skinuo sam ovo sa stranice ali su nazivi fileova nebulozni pa neidu po redu.
A cbz mi je najlakše čitat na tabletu. Fala. :)

Nemam sad vremena, file mi je na PC-u, probat ću se sjetiti predvečer ;)

Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 31/12/2022 : 15:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja sam napokon pročitao...

Za amatera dosta dobar crtež, no još su bolji boja i raster... to mi se jako sviđa. Kadriranje je isto profi i fino se vide emocije na licima likova... Vrlo dobro.

Priča za sada onako simpatična, no nikako da se nešto pokrene, cijelo vrijeme kao neki uvod i tako sve do trenutnog kraja... Nisam očekivao ubojstva ali sam nekako navikao kod nas na Balkanu da bude više drame :) Možda to nije takva vrsta stripa, budemo vidjeli do kraja.

Jedino što mislim da ima previše objašnjavanja i ponavljanja, no znam da je neprofesionalcu teško napisati tekst u kojem se puno kaže u malo riječi :)

Ali se veselim nastavku.

A što se tiče objavljivanja uz još malo peglanja teksta bi se bez problema moglo objaviti kod nekog profi izdavača...

U svakom slučaju ovo mi spada u top tri amaterskih stripova koje sam čitao ovdje na stripovi.com!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 31/12/2022 : 16:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

Za amatera dosta dobar crtež, no još su bolji boja i raster... to mi se jako sviđa. Kadriranje je isto profi i fino se vide emocije na licima likova... Vrlo dobro.

Hvala, puno toga o bojanju me naučio kolega Zox na Autorskom izlogu, a što se tiče rastera htio sam postići neki pomalo retro look sa sjenama, nadam se da sam uspio. Kombinirao sam točkasti raster sa dodatnim sjenčenjem, nisam siguran koliko je to najsretnije ispalo, čak sam se mislio vratiti se i stranicu po stranicu sve uraditi u točkicama ali nisam. Negdje se mora prekinuti :D

quote:

U svakom slučaju ovo mi spada u top tri amaterskih stripova koje sam čitao ovdje na stripovi.com!

Hvala, potrudit ćemo se da strip kao cjelina bude još bolji!

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/01/2023 : 16:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo i ja sam napokon pročitao...

Priča za sada onako simpatična, no nikako da se nešto pokrene, cijelo vrijeme kao neki uvod i tako sve do trenutnog kraja... Nisam očekivao ubojstva ali sam nekako navikao kod nas na Balkanu da bude više drame :) Možda to nije takva vrsta stripa, budemo vidjeli do kraja.

Jedino što mislim da ima previše objašnjavanja i ponavljanja, no znam da je neprofesionalcu teško napisati tekst u kojem se puno kaže u malo riječi :)

Ali se veselim nastavku.

A što se tiče objavljivanja uz još malo peglanja teksta bi se bez problema moglo objaviti kod nekog profi izdavača...

Točno je to što si gore napisao. Baš sam išao kontra toga da bude previše dramatike kako zna biti na ovim područjima. Tako će ići i priča, laganim tempom, jedna ljubavna priča u spletu okolnosti iz zamišljenog vremena bliske budućnosti, a 2. album bi trebao u istom ritmu zaokružiti priču.
Zato sam na početku i napisao, za one koji očekuju neku brutalu s tučnjavom, jurnjavom ili sirovim seksom onda ovo nije strip za njih.
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 02/01/2023 : 12:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju čestitam, ljudi koji se nisu okušali u tome da dovedu cijeli projekt do kraja nemaju pojma koliko je to teško... A pogotvo biti strip autor, i scenarist i crtač, dosta je to usamljenički posao... Treba imati puno žara i "jaku" glavu pa sve to izgurati. Tako da što god bude iz ovoga budite ponosni na sebe!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 08/01/2023 : 15:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam ovo vaše dijelo Jerry i Beva i moram priznat da me se dojmilo.
Na prvu mi je odmah asocijacija bila Leo, crtež mi malo baca na njegov. Jednostavan, bez previše detalja, a tu su i šarene boje, sviđa mi se fora sa sjenčanjem.
Priča me zaintrigirala i svidjela mi se, gotovo sam mogao osjetiti nelagodu glavnih likova.
Sve u svemu, zadovoljan sam prvim dijelom. Svidjelo mi se i što se radnja dešava u BiH, precizinije u Mostaru.
E sada je samo bitno kakav će biti drugi i posljednji dio, jer se razlog (da ne spojlam ništa) poprilično nahajpao i završilo se na svojevrsnom cliffhangeru.
S nestrpljenjem očekujem nastavak. ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/01/2023 : 16:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Pročitao sam ovo vaše dijelo Jerry i Beva i moram priznat da me se dojmilo.
Na prvu mi je odmah asocijacija bila Leo, crtež mi malo baca na njegov. Jednostavan, bez previše detalja, a tu su i šarene boje, sviđa mi se fora sa sjenčanjem.
Priča me zaintrigirala i svidjela mi se, gotovo sam mogao osjetiti nelagodu glavnih likova.
Sve u svemu, zadovoljan sam prvim dijelom. Svidjelo mi se i što se radnja dešava u BiH, precizinije u Mostaru.
E sada je samo bitno kakav će biti drugi i posljednji dio, jer se razlog (da ne spojlam ništa) poprilično nahajpao i završilo se na svojevrsnom cliffhangeru.
S nestrpljenjem očekujem nastavak. ;)

Hvala ti DiSkAcH na čitanju, radi se na drugom albumu, nacrtana je prva stranica ;)

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/01/2023 : 13:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

radi se na drugom albumu, nacrtana je prva stranica ;)

Ako se po jutru dan poznaje, sudeći po 1. stranici drugog albuma moglo bi nešto ipak i ispasti od ovog stripa. :)
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000