forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Euro kovanice
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

vukozec
Advanced Member

4967 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/01/2023 : 20:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jebenti euro da ti jeben, oteka mi mozak jutros na poslu, sanjat cu ove usrane kovanice.

Zakon su kovanice. Račun 2 i nešto, ostaviš 3 eur kovanica i svi sretni, a ne one kurčeve kune, dvajst i dvi kn a najmanja novčanica od 100 (kn kovanice su ispod časti) pa moram komunicirat s konobarom, "može 30", pa on vrati 70 i krene nešto prebirati po novčaniku, "rekao sam dobro je" :)
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2023 : 20:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Jebenti euro da ti jeben, oteka mi mozak jutros na poslu, sanjat cu ove usrane kovanice.

Zakon su kovanice. Račun 2 i nešto, ostaviš 3 eur kovanica i svi sretni, a ne one kurčeve kune, dvajst i dvi kn a najmanja novčanica od 100 (kn kovanice su ispod časti) pa moram komunicirat s konobarom, "može 30", pa on vrati 70 i krene nešto prebirati po novčaniku, "rekao sam dobro je" :)

Živio sam od toga "dobro je"

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/01/2023 : 20:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Dobar si ako ostavljaš osam na 22. Ja tu obično kažem daj mi pet još samo.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2023 : 20:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ma samo me jebu ova dva tjedna dok radim s obe valute, ne znam di mi je glava di mi je guzica, stalno nešto preračunavaš. Bilo bi mi tripiut lakše da smo imali direktan prelaz na euro.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4967 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/01/2023 : 20:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ma kažem i ja, ali mi je onda bed nekako kad mi vade kovanice za vratit (i uvik vrate u više sitnijih kovanica, nikad medvjeda od 5 kn, da mi nabiju na nos ). Zato su euri bolji, zaokruživanje nikad neće biti veće od 7 kn na tim malim iznosima :)
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/01/2023 : 20:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
99% stvari plaćam karticom. Ne razumijem ljude koji se zajebavaju s gotovinom i kusurima.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/01/2023 : 20:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

99% stvari plaćam karticom. Ne razumijem ljude koji se zajebavaju s gotovinom i kusurima.

Očito ne posjećuješ hrvatske kafiće prečesto.

Edited by - tinton on 02/01/2023 20:55:11
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2023 : 20:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam seljak. Nikakvu karticu osim one za bankomat nemam. Ne trosim pare koje nemam u dzepu.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4967 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/01/2023 : 20:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na koliko zaokružiš sa karticom u kafiću? :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/01/2023 : 21:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam seljak. Nikakvu karticu osim one za bankomat nemam. Ne trosim pare koje nemam u dzepu.

Pa to mi je ista kartica.
Slažem se da je ljepše plaćati gotovinom, ali tu gdje sam uglavnom nemam izbora.

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/01/2023 : 21:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Pa, eto 1% trošenja :D. Od kad je korona bila totalno sam smanjio izlaske u kafiće.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2023 : 21:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slažem se da je ljepše plaćati gotovinom, ali tu gdje sam uglavnom nemam izbora.

Je, ali meni stoji doma. Uzmem je jedanput u dva miseca kad idem dignut pare.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/01/2023 : 21:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne ostavljan nista,cak mi pada napamet cjenkanje za one 2 iznad 20

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/01/2023 : 21:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja gotovo sve iznad nekih 50 kn placan karticon.
Jedino loto uplatin u kesu al to je od 7,5 do max 30 kn po uplati.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/01/2023 : 23:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Razumijem da ćeš često plaćati gotovinom, jer kao konobar dobiješ dosta sitnog novca u gotovini (bakšiš) kojeg se moraš riješiti. Ali koja se racionalnost krije iza toga da ideš na bankomat po gotovinu i onda to trošiš u Interspar/Lidl itd?
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2023 : 23:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Razumijem da ćeš često plaćati gotovinom, jer kao konobar dobiješ dosta sitnog novca u gotovini (bakšiš) kojeg se moraš riješiti. Ali koja se racionalnost krije iza toga da ideš na bankomat po gotovinu i onda to trošiš u Interspar/Lidl itd?

Ja sam osobno do sada veci dio godine sve svoje potrebe ukljucujuci i interspar/lidl kupovine namirivao od mance (baksisa). Na bankomat odlazim desetak puta godisnje kad imam troskove iznad 1000 kuna (tehnicki za auto npr ili neka veca obnova odjece). U dzepu uvijek imam od 500 do 1000kn. Nekakav godisnji prosjek dnevne mance je dosad bio oko nekih 120kn otprilike. S tim da je to zimi naravno manje, a u sezoni vise. Od 5. do 10. mjeseca uglavnom nemam nikakvu potrebu za odlaskom na bankomat i diranjem osnovne place.

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 03/01/2023 : 00:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
To ima smisla 👍
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26827 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/01/2023 : 01:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Večeras platija u plodinama račun od 7 kuna sa 100 kuna i dobija kusur u kunama.
Blagajnice dobile naređenje da vračaju kune onima koji hoće iskoristiti dućan za razmjenu u eure🤑

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 03/01/2023 01:58:42
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7825 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 03/01/2023 : 06:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Tko mi je ono na ovom forumu govorio da neće ništa poskupiti uvođenjem eura hmm hmm... Ma vidi čuda, poskupilo je, tko bi reka...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/01/2023 : 08:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa tko?

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 03/01/2023 : 09:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Hehe, evo jutros odem s ekipom na kavu i pelinkovec. Frend plaća rundu, daje 10eura, gazda mu vraća neke cente. Ja plaćam, pitam koliko je u kunama, kaže 80. Dajem 100kn, vraća mi 20kn

Ljudi, što dalje od tih mjesta.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7825 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 03/01/2023 : 10:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa tko?

Znaš kako kažu, uvik je onaj koji se javlja.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2424 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 03/01/2023 : 12:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Jeben ti Euro, novčanik mi je neupotrebljiv sa svom tom željezarijom.
Morat ću nosit vreću
Blažene Kune
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/01/2023 : 12:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa eto, zato i pitam jer znam da sigurno nisam rekao da 'neće ništa poskupiti'.
Svi zagovornici Eura su bili vrlo jasni oko toga da će poskupljenja biti.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38085 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/01/2023 : 12:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Koliko me sjecanje sluzi, do sada je uvijek poskupilo u svakoj zemlji koja je presla na Euro, pitanje je jedino za koliko (mozda najmanje zbog zaokruzivanja, tu moze biti i samo procenat ili promil, jer jeftinije valjda nije bilo nigdje?). Obicno se je gledala upravo cijena kave. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000