Aha. Hvala. Vidim da sam to nekad prije nešto upisivao, ali za ova dva albuma nisam.
Dakle, ima ovako:
1432 Valardi: Duel zvezda I deo (15Pir. Le Duel des idoles) [Jije] 1433 Valardi: Duel zvezda II deo (15Pir. Le Duel des idoles) [Jije] 1446 Valardi: Slučaj nestalog arheologa I deo (8. L'affaire Barnes) [Jije] 1447 Valardi: Slučaj nestalog arheologa II deo (8. L'affaire Barnes) [Jije] 1454 Valardi: Potera za falsifikatorom I deo (10. Le secret de Neptune) [Jije] 1455 Valardi: Potera za falsifikatorom II deo (10. Le secret de Neptune) [Jije]
pozdrav ekipa! Trebam pomoć profića. Često se sjetim jednog stripa jer ima povezanosti s poslom koji radim. Ako itko uspije pomoći častim ga čevapima (SK ili ZG). Uglavnom, izdan je 80tih. Ne znam da li postoji više stripova s tim likom ili je to samo jedna kratka priča. Mislio sam da sam to pročitao u Strip zabavniku ali ga tamo sada ne mogu pronaći n skeniranim primjercima na netu. Mislim da je manji format u pitanju. Ono najvažnije - priča. 'Pacifik', američki pilot na brifingu ne čita upute/priručnik jer je faca i krene u misiju, avion se ruši u džungli na nekom otoku i tamo po cijelom otoku bježi od domorodaca za koje misli da ga žele pojesti, sretne Japance ali na kraju domorodci ga spašavaju od Japanaca. Na povratku u bazu ili bolnici kolega mu pokazuje priručnik koji je na početku bacio i u kojem piše da su ti domorodci saveznici. !!!!
Ne, doduše, u Strip zabavniku, ali u Politikinom zabavniku postoji epizoda Tanguyja i Laverdurea pod nazivom Odredište Pacifik. To je u brojevima 2135 i 2136.
Dakle, tu su piloti, Pacifik i Zabavnik. Možda smo na dobrom tragu...
ma ne ta dvojca, nisu ni buck & danny, njih imam iz politikinog, odlična priča. U ovom mom stripu glavni lik nema kompanjona, moguće je da taj strip junak samo u tom jednom jedinom stripu, ne znam kak to zovete stručno