forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 231

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 12/01/2023 : 08:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote

mail za slanje recenzija:
recke.stripovicom@gmail.com

Edited by - Hercule Poirot on 12/01/2023 17:33:16
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30978 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 12/01/2023 : 09:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
+1

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Bravo za nove snage!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Macbeth
Junior Member

361 Posts

Member since 19/08/2022

Posted - 12/01/2023 : 14:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Macbeth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by Macbeth

Volio bih i ja napisati pokoju recenziju, naravno nakon što prođu ispiti i sve obaveze, negdje oko ožujka otprilike. Malo da vježbam pisanje i to
KP FB 060 - Normin princ
Ken mi je možda najdraži serijal, a stvarno je šteta što za ovu epizodu nema recenzije. I općenito za ostatak KP-a!
Tako da bih ovim putem rezervirao tu epizodu. Imaju li neka posebna pravila, format teksta u Wordu ili nešto takvo?

Po tvojim komentarima na recenzije znao sam da ćeš se i ti aktivirati.
Evo dio gdje te spominjem u mjesečnom izvještaju za rujan:
"Broj komentara na recenzije je ponovno na solidnoj razini, a nakon dužeg vremena moram istaknuti nekog novog člana pod imenom Macbeth, koji je u prošlom mjesecu ostavio čak 86 suvislih komentara na recenzije.
Možda od njega bude jednom i recenzent."

Odličan izbor i baš mi je drago što ćeš recenzirati Kena.
Pošalji mi svoju e-mail adresu na PM, pa ti sutra pošaljem primjere u Wordu koje možeš koristiti kao predložak za pisanje recenzija.

Uf, 86 baš se vidi da nije bilo ispita tad.
Može, hvala, poslat ću.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7504 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 12/01/2023 : 16:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Macbeth, poslao sam ti mail.

Hercule, mogao si kopirati i zalijepiti prvi post s prethodne stranice na svoj prvi post na ovoj strani.
Samo odeš na "quote", označiš sve osim "quote Originally posted by Spock" i "/quote" na kraju, kopiraš i zalijepiš u svoj post...

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 12/01/2023 16:51:32
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 12/01/2023 : 17:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Uspio sam nekako.
Sad kad sam vidio da ovo mogu, odo probat hakirati neku banku

Edited by - Hercule Poirot on 12/01/2023 17:34:52
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7504 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 12/01/2023 : 19:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Super, Hercule!

Banke, pazite se...

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 14/01/2023 : 01:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Poslao:
- Tex SAGK 42b/43a / ZS 385/386 - Incident u Fullertownu
- Tex SAGK 018b / LIBKB 08b / VCBT 04 / LMS 37a - Kruna sa sedam smaragda
- Tex SAGK 018c+019a / LIBKB 08c / VCBT 04 / LMS 37b - Tajanstveno brdo

Ove zadnje dvije poslane nisam imao od ranije rezervirane, moze se reci da sam htio iznenaditi s njima

Usput bih rezervirao i ove dvije da napravimo niz povezanih recenziranih epizoda (s ove dvije bi bilo sve od klasik 37b do 45a pokriveno):

- Tex SAGK 41b+42a / ZS 378 - Napad u Montezumi
- Tex SAGK 44+45a / ZS 400/401 - As pik

Usput, cestitke novim kolegama sto su pokazali interes i odvazili se na pisanje , posebno me interesiraju recenzije Komandanta Marka koji se sad stvarno fino popunjava s recenzijama

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7504 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/01/2023 : 11:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Popisi ažurirani, a usput sam rezervirao:

Martin Mystere LIB 110 / SD 28-29: Gospodarica zmija

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 18/01/2023 : 16:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ja bih samo da podsetim da sam pre skoro mesec dana poslao cetiri recenzije. Ne znam da li su primljene.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2023 : 20:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Pisao sam ti danas preko maila, još jednom isprike što nisam vidio.
Nisam išao na taj mail već duže vremena.

Ne znam jesi li vidio moju poruku, od onoga što si poslao, jedino ne mogu otvoriti ove dvije slike, javlja neki error:

https://www.ubcfumetti.com/vault/ubc/26909_lestorie5_pag33.jpg
https://www.ubcfumetti.com/vault/ubc/26908_lestorie5_pag104.jpg

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30978 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 24/01/2023 : 21:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Recenzija TX VC 63-64: Misija u Meksiku / Ruralesi! poslana, čeka objavljivanje.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/01/2023 : 21:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Pisao sam ti danas preko maila, još jednom isprike što nisam vidio.
Nisam išao na taj mail već duže vremena.

Ne znam jesi li vidio moju poruku, od onoga što si poslao, jedino ne mogu otvoriti ove dvije slike, javlja neki error:

https://www.ubcfumetti.com/vault/ubc/26909_lestorie5_pag33.jpg
https://www.ubcfumetti.com/vault/ubc/26908_lestorie5_pag104.jpg

Meni otvara. Bas se radujem recenziji Tamne strane mjeseca!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7504 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 25/01/2023 : 10:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Popisi ažurirani!

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 25/01/2023 : 14:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Qwertz, tamo u rubrici 'zanimljivosti' imaš i Markovu epizodu s fingiranom smrću glavnog junaka. Vidi recenziju "Markov dvojnik".
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/01/2023 : 12:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Meni otvara. Bas se radujem recenziji Tamne strane mjeseca!

Sad i meni otvara, ali nije htjelo otvoriti kad mi je trebalo
Neko je pričao da UBC stranica s vremena na vrijeme ima tih problema, rušenja stranice ili kako se to već zove. Ali Senka mi je bio već našao zamjenske slike na drugom mjestu, pa smo to već sredili.

quote:

Qwertz, tamo u rubrici 'zanimljivosti' imaš i Markovu epizodu s fingiranom smrću glavnog junaka. Vidi recenziju "Markov dvojnik".

Vjerojatno te Qwertz nije vidio da si pisao, sad sam osvježio tu 2.zanimljivost sa linkovima/poveznicama na te recenzije
Pa možeš vidjet: https://www.stripovi.com/recenzije/veliki-blek-vb-lu-53a-blek-je-mrtav/2962/

A moj Qwertz za ovu recenziju mi nije poslao niti jednu naslovnicu koja ide, pa sam morao to proučavati umjesto njega A i Delboj mi javio da ide još jedna slovenska, pa smo je sad ubacili: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/veliki-blek-vb-buc-13-blek-je-mrtev/19561/0/

Edited by - ReemCP on 26/01/2023 12:33:47
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 29/01/2023 : 15:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Nakon puno porođajnih muka poslao recenziju za NN 180 Glasovi jučerašnjice.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
665 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 29/01/2023 : 20:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Recenzija za Dilanov 26.specijalac "Beznadno putovanje" poslana.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30978 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 31/01/2023 : 09:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Rezervirao bih:

TX KLSP 02 / SAK 2 ............ Razbojnici iz magle

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7504 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 01/02/2023 : 00:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za siječanj (januar) 2023.

Broj novih rezervacija: 12
Nakon sumraka po pitanju novih recenzija u kojem smo bili cijelu jesen, pojavio se tračak svjetla u prvomu ovogodišnjem mjesecu. Broj rezervacija se znatno povećao, a najveći dobitak su dva nova recenzenta: Salkan i Macbeth. Salkanu (ukupno četiri rezervacije) je već objavljena premijerna recenzija, a ekspresno su završene još dvije, dok Macbethov prvijenac još čekamo, ali Kena se isplati pričekati..
Od ostalih, to je već standardna ekipa; Ivan Liverpool sa četiri rezrvirana Texa, tex 2 s još dva, a tu sam i ja da s jednim Martijem smanjim vestern dominaciju.
Osim toga, ispod radara su prošle četiri gotove recenzije koje je prozirna senka tajno poslao u prošlom mjesecu, od kojih tri nisu bile ranije rezervirane, čime se ipak umanjio ukupno loš i deprimirajući dojam.
Još nam se i našemu neumornom Reemu ponovno vratila volja i elan za stripove, pa se nadam i nekoj njegovoj recenziji u skorije vrijeme.Da sumiram, stvari više ne izgledaju tako crne po pitanju novih recenzija...

Broj novih recenzija: 13  
Zbog manjeg broja recenzija na lageru, početkom mjeseca krenulo se s objavom nove recenzije svaka tri dana, ali se u drugom dijelu mjeseca ipak vratilo na standardan raspored od svaka dva dana. Stoga je manji broj objava logična posljedica navedenog, a je li 13 sretan ili nesretan broj, ostaje nam da vidimo.

Po serijalima rezultat bi bio:
Komandant Mark - 4
Tex - 3
Veliki Blek - 2
Dylan Dog - 1
Kit Teller - 1
Jedno doba jedna PRIČA - 1
Kolorka (Vjetar među dinama) - 1

Tek sedam različitih serijala je siromašan rezultat, ali bit će bolje. Komandant Mark je na prvom mjestu zbog tjedna tog junaka, a poplava Texovih recenzija razlog je česte objave recenzija epizoda Texova serijala.

Po recenzentima situacija je:  
Ivan Liverpool - 3 (Veliki Blek, Komandant Mark, Tex)
prozirna senka - 2 (JDJP, Dylan Dog)  
tex2 - 2 (Tex^2)
Hercule Poirot - 2 (Komandant Mark^2)  
Spock - 1 (Kit Teller)  
Markos - 1 (Zlatno doba)
Qwertz - 1 (Veliki Blek)
Salkan - 1 (Komandant Mark)

Mjesec bez Igorove recenzije bio je nezamisliv u zadnjih nekoliko godina, a eto, desilo se i to. Nadam se da je u pitanju samo trenutni zastoj.
Ivan Liverpool zasluženo drži prvo mjesto, a moram opet spomenuti premijernu Salkanovu recenziju.

Broj komentara na recenzije: 256
Malen broj komentara prati manji broj objava novih recenzija, a pozitivno je jedino da su u pitanju skoro sve suvisli komentari.

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 01/02/2023 : 08:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Volim čitati ove Spockove izvještaje! Drago mi je da se recenzentska ekipa pojačava novim članovima, bravo!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2023 : 11:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Još jedan lijep izvještaj Spock, naročito mi se svidio onaj godišnji kojeg sam pročitao 2x (iako nisam komentirao). Tako je, vratila mi se volja za objave, a nisam htio ništa ovdje pisati da slučajno na neki način ne demoraliziram naše recenzente, jer bilo je perioda kad mi se uopće nije dalo ništa i bila je to prava muka objavljivati. Jer kad radiš nešto što voliš, onda to skoro i da ne osjetiš, a kad radiš nešto bez volje, 2-3 je teže. I sam sam sebi govorio da treba malo izdržati taj period jer vratit će opet taj elan, energija otprije, jer ono, najlakše je u životu za nešto reći "neću - ne da mi se - odustajem" :)

Situacija se jest nešto popravila, ali opet je problem što je malo različitih junaka.
Tako da ću kroz veljaču morati biti prisiljen opet raditi tjedne junaka da nekako izguramo taj mjesec.
Mislim da će ići:
- tjedan Marka (3 različita recenzenta)
- tjedan Texa (3 različita recenzenta)
- "zimski" tjedan (tex2 sa dva Texa + 1 Blek od Ivana L.)

Zimski tjedan moramo kroz veljaču napraviti jer poslije neće imat smisla.
A ove dane gdje nemamo tjedne junaka, ići će drugi junaci, ovo malo što ih zasad imamo.

EDIT:

P.S. tako je, čudan je to mjesec kad nemamo našeg Igora sa objavljenom recenzijom, ali ono što mi je isto zabrinjavajuće, Hercule je ostao na svega dvije recenzije koje ćemo vjerojatno ispucati uskoro. Valjda će nas uskoro on iznenaditi sa novom porcijom tekstova :)

Edited by - ReemCP on 02/02/2023 11:24:17
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 02/02/2023 : 11:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Slike za recenzije sam kopirao sa Strip utopije. Kako su oni nestali, ne vidim načina za daljnje pisanje recenzija , barem trenutačno, a da i ne govorim o tome koliko je Reem osobno posla napravio sam oko uređenja tih slika. Nisam informatički potkovan u smislu da te slike tražim drugdje. A uzimati slike iz stripova i pitom ih obrađivati nekako, jednostavno nisam taj. Tako ću neko vrijeme pauzirati od pisanja recenzija,ali to nije konačno zbogom.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2023 : 12:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ali zato je tu stripoteka forum za skenove
Nemoj da te slike odvrate od pisanja, ja sam ti tu na raspolaganju.

Meni Hercule samo javiš, primjerice da pišeš recenziju Marka i to primjer broj LUDENS 28 (jednu od priča), meni samo javiš: trebaju mi slike sa 131 str. (prva vinjeta), str. 137 (treća vinjeta), str. 146 (druga vinjeta) itd., itd.... ja napravim te slike i onda ti pošaljem na mail da ti provjeriš i vidiš jesu li to slike na koje si mislio.

A u tekstu recenzije kad pišeš, tamo gdje ide slika 1, umjesto slike kako si mi dosad slao, samo staviš na to mjesto SLIKA 1 da je znam gdje ću je točno pozicionirati kod objavljivanja recenzije :) Ili kad ti ja pošaljem gotove slike, ti ih možeš kao dosad opet smjestiti u wordu ili ovako tekstom SLIKA 1, SLIKA 2 tu i tu..

Tako da slobodno daj, ja sam se opet resetirao i sad sam pun energije i rado ću pomoći oko toga

Edited by - ReemCP on 02/02/2023 12:01:00
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/02/2023 : 12:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slike za recenzije sam kopirao sa Strip utopije. Kako su oni nestali, ne vidim načina za daljnje pisanje recenzija , barem trenutačno, a da i ne govorim o tome koliko je Reem osobno posla napravio sam oko uređenja tih slika. Nisam informatički potkovan u smislu da te slike tražim drugdje. A uzimati slike iz stripova i pitom ih obrađivati nekako, jednostavno nisam taj. Tako ću neko vrijeme pauzirati od pisanja recenzija,ali to nije konačno zbogom.

Ne mora nužno u svakoj recenziji biti slika

Go kneel and weep
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13042 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2023 : 12:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ne mora naravno, ali puno mi je ljepša recenzija kad ima slika, nekako to odmah djeluje atraktivnije :) Pa i za samo čitanje recenzije.

Go to Top of Page
Page: of 231 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.61 seconds. Snitz Forums 2000