forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: BATMAN 34 - Batman i Robin
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2022 : 18:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

DOLAZAK GRANTA MORRISONA, JEDNOG OD NAJBOLJIH SCENARISTA SVOJE GENERACIJE, U SVIJET MRAČNOG VITEZA PROMIJENIO JE LIK BATMANA ZA SVA VREMENA.

Treća od šest knjiga koje u cijelosti sakupljaju ovu epsku sagu započinje pogibijom Mračnog Viteza, koji se žrtvovao tijekom Posljednje kataklizme kako bi porazio ultimativno zlo. Tim Drake skida odoru Robina da bi krenuo u međunarodnu potragu za bilo kakvim dokazom da se njegovog mentora može vratiti s Onog svijeta.

U Gothamu se pojavljuje novi dinamični dvojac. Dick Grayson – prvobitni Robin – preuzeo je masku i plašt svog bivšeg partnera, dok je Damian Wayne – sin Brucea Waynea, kojeg su odgojile ubojice – postao novi, opasniji Robin. Obojica su svim raspoloživim sredstvima spremna boriti se protiv zločina.

Ovaj maskirani nespojivi par mora zajedno zaustaviti dosad neviđeno okrutnu najezdu zla u Gothamu.

Morat će savladati i duo svojih ubojitih suparnika – također maskiranih osvetnika – duboko povezanih s vlastitom tragičnom prošlošću te pri tome pokušati ne ubiti jedan drugoga.

Batman 34 • Batman i Robin • 448 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Grant Morrison • Crtež Frank Quitely • Frazer Irving • Prijevod Robert Solanović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 5.11.2022. • Cijena 300 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-34-batman-i-robin/827/

Trouble will find me

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6265 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 13/11/2022 : 18:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Koji vrag, šimšira nitko ne komentira.
Meni treba mooožda mala pomoć od Pake i ostalih šišmišara.
Ja kupim tu i tamo nekog metnema koji mi se svidi na temelju privjua i nisam tvdrokorni fan kao sa npr Nathanom.
I gledam malo taj Morrisonov run, privjui su dosta dobri, posebno mi se istaknuo ovaj tu, Batman i Robin jer ima opasno dobar crtež, a i priča mi se sviđa.
Uz njega mi se svidio i Metnem i Sin, ako sam dobro pokopčao po privjuima, prvo se čita i Sin, pa onda i Robin, ili sam ja nešto pobrkao...ugl ovo što pričam se odnosi na Dick Greysona (nisam čitao sve, samo privjue). Ima li potrebe za čitati ostalo?
E da i kompanija mi djeluje dobro. Npr meni po privjuima ovo leži X puta bolje od Loebba.
Zapravo mi skoro svi djeluju dobro.... :(

I Marko, što nisi stavio privju i za ona dva (Povrtaka BW-a i Demonska Z.)?
To su direktni nastavci na neke od ovih ili...?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 13/11/2022 19:01:17
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/11/2022 : 20:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Svi ovi Betmeni iz zadnje ture su jedna velika (Morisonova) priča, i treba ih čitati redom, ako hoćeš pravi doživljaj.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/11/2022 : 20:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Svi ovi Betmeni iz zadnje ture su jedna velika (Morisonova) priča, i treba ih čitati redom, ako hoćeš pravi doživljaj.

Potpis.
Morrisonovog Batmana jednostavno treba čitati cijeloga, stvarno nema smisla drugačije.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6265 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 14/11/2022 : 03:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Uf, znači svi po redu. OK, onda je ovo definitivno knjižnica.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1040 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 15/11/2022 : 11:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Ja sam si fiksirao uzeri prve tri a dalje vjerovatno knjižnica. al vidjet ćemo, pročitao prvu, mnogo zanimljivo se tu kuha nešto, al kad pročitam do kraja i drugu napišem nešto konkretnije pošto su obje jedna cjelina.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2022 : 12:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Znam da je prije par godina neko pisao ovdje ili na darkwood-u koliko se pogubio kad je čitao Batman R.I.P, bez da je pročitao prethodne knjige, malo je reći da je bio u puzli i ispljuvao to što je pročitao 😁
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 15/11/2022 : 12:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Otprilike kao ti kada si čitao Annihilation bez adekvatnog uvoda
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2022 : 19:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Uh, moraš me podsjetiti na to 🤔
Svakako znam da mi se Anihilacija nije nešto svidjela 😁
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 15/11/2022 : 19:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Tu negde uoči Batman R.I.P. ne bi bilo zgoreg pročitati i Final Crisis/Konačni Smak, koji je (donekle) deo priče o Betmenovoj smrti.

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2022 : 19:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Koliko se ja sjećam, FC se čita nakon R.I.P?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/11/2022 : 19:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Radnje idu paralelno, a sama Batmanova smrt se odvija unutar Final Crisisa, između zadnje i predzadnje sveske R.I.P.-a ako se dobro sjećam.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 15/11/2022 : 19:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
What Paka01 said, manje-više.

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2022 : 19:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Majku mu, kad god se o ovome zapodene priča, meni se opet čita 😁 a obrnuo sam već triput 😁
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/11/2022 : 19:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Majku mu, kad god se o ovome zapodene priča, meni se opet čita 😁 a obrnuo sam već triput 😁

Ista stvar i kod mene Mada, prošlo je od zadnjeg čitanja već dobre 3-4 godine zasigurno, bilo bi vrime...

Ne znam zašto, al kad god se priča o Morrisonovom runu, padne mi na pamet onaj dio u Incorporated kad se priča sa Spyral krene odmotavati i ponovno se pojavi Kathy Kane, Batwoman iz srebrnog doba na onom vjetrovitom i kišnom otoku/poluotoku (isparili su detalji, jebiga). Ne znam zašto, ali to mi se tako jako urezalo u pamćenje.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1040 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 16/01/2023 : 09:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Nakon ove knjige sam se totalno navukao, ide se i po sljedeće tri. Žao mi je jedino što crtež varira od briljantnih crtača do solidnih.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/01/2023 : 21:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam da je prije par godina neko pisao ovdje ili na darkwood-u koliko se pogubio kad je čitao Batman R.I.P, bez da je pročitao prethodne knjige, malo je reći da je bio u puzli i ispljuvao to što je pročitao 😁

To i ne kapiram baš. I sam sam krenuo od RIP-a (random izbor u striparnici na osnovu naslovnice i crteža unutra) i nisam imao tih problema. Džoker gata karte, Betmen ima ribu, neki negativac mu radi o glavi (ništa pre RIPa nije baš bilo ključno a da nije odmah samo po sebi jasno i ovde...jedino zafali ta spora dramaturška predigra tako da te ovde baš pukne) i avantura može da počne. Sasvim se lepo čita i odatle. Retrospektivnu nadogradnju možeš i posle.

Ova isto (ako kreće od doce Krmeta). Samo što bi bilo lepo overiti Final Crisis odnosno Konačni Smak

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/01/2023 : 22:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ima spoilera dolje.

Kako nije bitno? Cijela ta priča oko Black Glove i Simona Hurta se provlači kasnije kroz cijeli run. Mislim da, možeš ga kasnije gledati kao "nekog negativca", al to možeš reći onda za bilo kojeg negativca bilo gdje Morrisonova saga je upravo to - saga. Svako poglavlje je bitno kako bi se stvorila kompletna slika koju Morrison priča. Npr. sve vezano za Damiena na kraju nije toliko upečatljivo ako se preskoči prvo poglavlje gdje je najbolje prikazan odnos njega i Talie, kao i način na koji su se Bruce i Damien upoznali... Hurtova uloga nije toliko jaka ukoliko ne znamo događaje iz Batman vs. the Black Glove gdje se vidi da Hurt povlači konce u Batmanovom životu još od ranih dana, itd...

Retrospektivna nadogradnja je bezveze, a ovdje može poslužiti jedino u vidu čitanja Private Casebooka da se vidi odakle je Morrison vukao ideje. Nije neophodno, naravno, ali gledano unazad zanimljivo je za pročitati kako bi se stvorila pozadinska slika svega onoga što je utkao u svoj run. No početi od, ne znam, treće knjige njegovog runa i onda se retrospektivno vraćati na prvu je bezveze. Jednostavno se gubi puno toga.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1040 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 22/01/2023 : 09:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Paka01
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/01/2023 : 16:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
A ko se ne slaže? ;)
Ne kažem ja da se Morrisonov run može čitati odakle god- naprotiv, moraš redom!!!- nego se čudim tom nekom liku koji se pogubio u RIPu jer nije pročitao prethodne priče. RIP je savršeno transparentan po pitanju pitanju postavke likova i radnje. Kad skrene u teške boje, pogubićeš se ti i s predznanjem i bez njega ;) ali ti opet sami RIP unutar sebe nudi dovoljno materijala da povežeš konce i poimaš ga kao malu zaključenu celinu. Takvo je MOJE iskustvo. Uzeo sam RIP ne znajuci da je trece poglavlje u runu kojeg cini gomila poglavlja, ali nisam imao frke da shvatim u letu sta se desava.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 22/01/2023 : 22:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Nisam bio posebno odusevljen kada je Fibra najavila ovaj trk, tj.kada sam se nakon najave upoznao sa istim. Razlog je Robin. Ne volim tog lika niti volim bilo kakve pomagace oko Batmana osim Gordona, Alfreda, Barbare i Fox-a. Kostimirane tipa Batgirl, Robin, Nightwing i sl ne. Dobro, zena macka je ok.
Najvise volim Batmana solo u noir stilu.
No Morissonov trk je priznat kao jedan od boljih ikad i buduci da skupljam sismisa, uzeo sam prve tri knjige. Poceo sam sa knjigom Batman i Sin i ima tu nesto. Kada se zadubis prica zna uhvatiti. Iako nije moj stil Batmana, nesto me vuce na citanje. Uvrnuto je, neobicno..mada ponavljam, nije moj tip Batmana
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2142 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 22/01/2023 : 22:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar

Nisam bio posebno odusevljen kada je Fibra najavila ovaj trk, tj.kada sam se nakon najave upoznao sa istim. Razlog je Robin. Ne volim tog lika niti volim bilo kakve pomagace oko Batmana osim Gordona, Alfreda, Barbare i Fox-a. Kostimirane tipa Batgirl, Robin, Nightwing i sl ne. Dobro, zena macka je ok.
Najvise volim Batmana solo u noir stilu...

+1

Nahvališe ovaj trk dosta njih, pa sam rešio da ga kupim. Verovatno će se pre rasprodati nego stići na red za čitanje, ali zbog ove plejade raznih likova i ja po malo sumnjam da je to moj đir.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/01/2023 : 23:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Uzeo sam Batman i sin. Još uvek mi stoji na stolu, ne znam gde da je stavim, ogromna je knjiga. Mislim da je Fibra drastično pogrešila sa formatom, sumnjam da ću nabavljati ostale knjige, možda ako se ne prodaju brzo.

Mislim da mnogo mistifikujete oko ovog run-a, nepotrebno. Ne može da se čita ovako, mora onako, mora sve ili ništa...bla. bla...

Stripovi su to regularne serije, ne atomska fizika, mislim da kod stripova mora da postoji sloboda - kako i koliko će ih neko konzumirati, bez obaveza i naučnih uputstava kako čitati.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/01/2023 : 23:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E jebiga, u ovom slučaju si u krivu.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/01/2023 : 00:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ovo se čita komplet. Redom. Ta priča o uskakanju usred priče, atomskoj fizici i ostalom može mačku o rep. Ko je čitao sve, zna o čemu pišem. Ko nije, poslušajte alextsa i userite se sebi u serijal, kupite povratak Brusa Vejna i puzlajte u glavi koji se k.... dešava.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/01/2023 : 02:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ko želi da sazna šta se dešava, a upao je od sredine i ne može da skapira, nabaviće prethodno, pročitaće i saznaće.

Za toliko ljudi znaju i bez zastrašujućih upozoravanja.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000