Bravo Aleks.Ja bih sigurno glasao za Mikija. Mada, kontam da i Markos ne može baš sve da pohvata. Ja i za gomilu albuma, sa spiska, nisam ni čuo ni video da su izašli...
Egmontovi Miki i Paja se ne stavljaju među sveske?
Misliš na ove srbijanske? Ne, slabo ima išta od Diznijevih izdanja.
To ja postavljam na inducksu.
Sad ja ne znam na šta ti misliš kad kažeš "slabo ima išta"? Koliko znam sem pomenuta dva strip izdanja (PP je izašao samo prvi broj), druge Diznijeve strip sveske ne postoje; sam si mi rekao da Egmontov Mickey Mouse u Hrvatskoj više ne izlazi.
Strip albuma takođe nema, a "izdanja" tipa slikovnica, bojanki i knjiga i ne treba da ima na glasanju za stripove.
Bilo kako bilo, Hellboy sveske su trebale među sveske, poneka "sveska" među albume itd. Ali glasaće se reda radi i zbog igre, ionako se zajedničko tržište dezintegriše...
1. Dylan Dog LIB 48: Crna duša - Apokalipsa - Da umreš od ljepote (10 bodova) 2. Mister No LIB 126: Povratak u New York (9 bodova) 3. Dylan Dog LU 189: Nakon duge šutnje (8 bodova) 4. Martin Mystere LIB 117: Nevidljivi neprijatelj (7 bodova) 5. Zagor LEX 343: Čovjek s puškom (6 bodova) 6. Zagor LEX 344: Bijela srdžba (5 bodova) 7. Zagor LEX 345: Smrt u ledu (4 bodova) 8. Zagor LEX 346: Sotonski izum (3 bodova) 9. Zagor LEX 347: Nemoguća dimenzija (2 bodova) 10. Zagor LUKLSP 5: Anđeo smrti - Vitezovi grala (1 bodova)
Strip albumi:
1. Strip Album KOLORKA 240: Naša Amerika (10 bodova) 2. Inkal FB 0: Inkal (9 bodova) 3. Strip Album ORKA_SP 44: Gorke bajke (8 bodova) 4. Strip Album PRIZ 38: Berlin (7 bodova) 5. Strip album VBZ 4: Sabrina (6 bodova) 6. Strip album ORKA_SP 43: Frankenstein (5 bodova) 7. Strip Album DRKW 1: Fragmenti strave (4 bodova) 8. Strip Album FRV 5: Žuti taksi (3 bodova) 9. Blast RIRO 49: Samo piči (2 bodova) 10. Strip Album ORKA 55: Siva kronika (1 bodova)
Moj izbor pročitanog i onog što mi djeluje zanimljivo
Strip svesci:
1. Nikad čovek STAL 1: Nikad čovek #1 (10 bodova) 2. Nikad čovek STAL 2: Nikad čovek #2 (9 bodova) 3. Nikad čovek STAL 3: Nikad čovek #3 (8 bodova) 4. Zagor VCZS 41: Neravna borba (7 bodova) 5. Alan Ford LIB 1: Grupa TNT - Šuplji zub - Operacija Frankenstein (6 bodova) 6. Kit Teller VG 88: Besmrtni (5 bodova) 7. Kit Teller VG 89: Demonski barun (4 bodova) 8. Zagor VEOP 60: Rakoši! (3 bodova) 9. Zagor LIBKB 92: Mračna pretkazanja (2 bodova) 10. Mister No LIBKB 19: Hodnik za pakao (1 bodova)
Strip albumi:
1. Rahan FB 1: Tajna Sunca (10 bodova) 2. Strip Album PRIZ 38: Berlin (9 bodova) 3. Strip album MAK 7: Ubica sa zelene reke (8 bodova) 4. Prometeja FB 0: Prometeja (7 bodova) 5. Calvin & Hobbes DRKW 3: Nesvakidašnji Kalvin i Hobs (6 bodova) 6. Strip Album DEDI 11: More je bilo mirno (5 bodova) 7. Priča o Osamuu Tezuki FB 1: Priča o Osamuu Tezuki - prvi dio (4 bodova) 8. Priča o Osamuu Tezuki FB 2: Priča o Osamuu Tezuki - drugi dio (3 bodova) 9. Strip Album DRKW 1: Fragmenti strave (2 bodova) 10. Ninđa SMZD 1: Ninđa (1 bodova)
Egmontovi Miki i Paja se ne stavljaju među sveske?
Misliš na ove srbijanske? Ne, slabo ima išta od Diznijevih izdanja.
To ja postavljam na inducksu.
Sad ja ne znam na šta ti misliš kad kažeš "slabo ima išta"? Koliko znam sem pomenuta dva strip izdanja (PP je izašao samo prvi broj), druge Diznijeve strip sveske ne postoje; sam si mi rekao da Egmontov Mickey Mouse u Hrvatskoj više ne izlazi.
Strip albuma takođe nema, a "izdanja" tipa slikovnica, bojanki i knjiga i ne treba da ima na glasanju za stripove.
Ima jedan stari Mikijev almanah zbog recenzije, a osim toga i nešto stranih izdanja. Ne mislim da nešto postoji u glasanju za Oskara.
1. Zagor VEOP 59: Pod meksičkom zastavom (10 bodova) 2. Veliki Blek LMSG 999: Kavez - Senke u šumi (prvi deo) (9 bodova) 3. Nathan Never GOLC 4: Pakao - Svemirska pešadija - Poslednja bitka (8 bodova) 4. Magični Vjetar LMSG 1006: Nemilosrdni (7 bodova) 5. Marti Misterija & Nejtan Never VCZS 40: Zatočenik budućnosti (6 bodova) 6. Dylan Dog VEC 194: Sečivo, Mesec i ork (5 bodova) 7. Julia LMSG 1005: Draga, najdraža prijateljica (4 bodova) 8. Nick Raider LMSG 1002: Imperatorovi naslednici (3 bodova) 9. Dylan Dog VEC 191: A danas, apokalipsa! (2 bodova) 10. Zagor VEOP 61: Tajna ostrva (1 bodova) Strip albumi:
1. Inkal FB 0: Inkal (10 bodova) 2. Riđobradi STKON 79: Demon s Kariba - Kralj sedam mora (9 bodova) 3. Corto Maltese DRKW 11: Helvećani (8 bodova) 4. Strip Album BIZO 4: Legenda o Arnu (7 bodova) 5. Bil i Bul SUKAR 3: Svetski putnici (6 bodova) 6. Strip Album KIST 5: Zemlja bez zla (5 bodova) 7. Konan od Kimerije MAK 1: Ksutal, grad sumraka (4 bodova) 8. Najamnik LOKO 1: Kult svetog plamena (3 bodova) 9. Thorgalova mladost LOKO 1: Tri sestre Minkelson - Odinovo oko - Runa (2 bodova) 10. Fantastična četvorka MAA 1: Pun krug (1 bodova)
Puno dobrih stripova i ove godine, opet premalo mjesta u prvih 10…
1. Strip Album KOLORKA 219: Urban (10 bodova) 2. Strip Album KOLORKA 211: Gus (9 bodova) To su mi 2 najbolja stripa prošle godine, svejedno koji je 1. ili 2.
3. Contrapasso KOLORKA 225: Tuđa djeca (8 bodova) 4. Strip Album KOLORKA 232: Samo tišina (7 bodova) 5. Rokamboleske KOLORKA 209: Rokamboleskne pustolovine (6 bodova) 6. Strip Album KOLORKA 235: 11. rujna (5 bodova) Ovo je zlatna sredina najboljih, i tu je teško reći pravi poredak od 3-6
7. Prometeja FB 0: Prometeja (4 boda) 8. Strip Album KOLORKA 233: Svijet bez kraja (3 boda) Ova 2 su zanimljivi i drugačiji stripovi, vrijednost kojih nije usporediva s drugima
9. Strip Album KOLORKA 238: Bibliomula iz Córdobe (2 boda) 10. Strip Album KOLORKA 226: Anđeo Gospodnji (1 bod) Na zadnja 2 mjesta sam danas stavio ove stripove, a već sutra su to mogli biti neki drugi (Zagrljaj, Maršal Bass 4, Zalutali meci 1, Medeja…)
Što se tiče svezaka, poredak je prije svega zasnovan na značenju stripova koji su izašli, a kod albuma sam se iznenadio kako ih je zapravo malo koje sam pročitao (osim 6 bodovanih, još svega 3, ali nedostojne bodova).
Strip svesci:
1. Martin Mystere VCBMM 4: Knjiga #4 (10 bodova) 2. Veliki Blek LMSG 999: Kavez - Senke u šumi (prvi deo) (9 bodova) 3. Nick Raider NOSL 1: Trideset godina kasnije - Zaseda u luci (8 bodova) 4. Zagor LEX 343: Čovjek s puškom (7 bodova) 5. Mister No VCBMN 9: Mister No #9 (6 bodova) 6. Martin Mystere LIBSP 1: Zlatna kobra (5 bodova) 7. Nick Raider GOLC 3: Istraga pod crvenim svetlom - Okrvavljena torba - Lov na čoveka (4 bodova) 8. Zagor NID 1: Priče vrača Mnogo Očiju (3 bodova) 9. Zagor VCZSSB 1: Zagonetka broda (2 bodova) 10. Mladi Tex Willer ZSR 36: Bandera! (1 bodova)
Strip albumi:
1. Calvin & Hobbes DRKW 3: Nesvakidašnji Kalvin i Hobs (10 bodova) 2. Sammy SAINT 7: Smiješan cirkus za Gorile (9 bodova) 3. Sammy SAINT 8: Gorile dolaze izdaleka (8 bodova) 4. Strip Album ORKA 56: Mrlja (7 bodova) 5. Talični Tom STKON 74: Knjiga #2 (6 bodova) 6. Strip album MAK 7: Ubica sa zelene reke (5 bodova)