forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 240

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/02/2023 : 19:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Znamo kakvi su nekih hrvatskih političara i Rusije...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
805 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/02/2023 : 19:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12763 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 13/02/2023 : 19:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Dobar je Mamić. Zna on o čemu govori. Sigurnpo su i njemu pušili razni Jelinići.

šteta što se nije predao hrv. pravosuđu. Ali opet kad vidiš onu bagru od osječkih sudaca...

Have mercy
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6179 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2023 : 17:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

šteta što se nije predao hrv. pravosuđu.

Da, šteta! Baš sam se iznenadio da to nije učinio!

:D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 15/02/2023 : 14:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

hahaha, kako mi je drago što se grizete. posebno ova frajlica vukozec.
jedino mi je vicea žao, da je spao na tako loše društvo, društvo možemovaca koje je jedan pernar sjajno naguzio. ovo je čak komično, moglo bi i u strip: pernar došao glave svecima iz možemoa, i to u Bujici!!!

hehe, načeti su možemovci. baš je dobro došao pernar, porastao mi je.

https://www.youtube.com/watch?v=FGfR94-zmBM
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47365 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/02/2023 : 14:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Dobar je Mamić. Zna on o čemu govori. Sigurnpo su i njemu pušili razni Jelinići.

šteta što se nije predao hrv. pravosuđu. Ali opet kad vidiš onu bagru od osječkih sudaca...

Bosanceros tipicus. Puna usta Hrvatske a kad zagusti bezanija u majcicu Beha...

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5016 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/02/2023 : 15:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

quote:

jedino mi je vicea žao, da je spao na tako loše društvo, društvo možemovaca koje je jedan pernar sjajno naguzio. ovo je čak komično, moglo bi i u strip: pernar došao glave svecima iz možemoa, i to u Bujici!!!

Ovako se stinky veselio i predviđajući poraz senfovaca na prošlim lokalnim izborima u ZG, govorio kao će guštati kad ih bandićevci opet naguze. Naravno, nakon nikad dominantnije, skoro pa plebicitarne pobjede koju su Senf & co. ostvarili na tim izborima on će reći da je sve to predviđao, da je riječ o očekivanim ciklusima u politici bla bla, te da će ta pobjeda biti kratkog i neslavnog daha.

Otprilike jednako uspješno je i sad Pernar naguzio Možemos. U trenutku kad se pomalo bliže parlamentarni izbori, a Možemo su opterećeni svakodnevnim operativnim problemima i pod sve većim pritiskom nezadovoljstva građana zbog inertnosti u rješavanju problema i uvođenju obećanih promjena, vraćanje pozornosti na ideološke podjele od strane tipova kao što su pernarni, bujice i peterneli im dođe ko naručeno. Kao i obično, jedino što ti pernari uspjevaju u svojim javnim istupima je mobilizirati protivničku glasačku bazu.

Evo što ja predviđam kao epilog ove priče (možete me citirati kasnije): "Zambijska osmorka" se vraća kući bez kaznene presude. Kaznenu presudu umjesto njih dobiva Pernar. Stranci Možemo raste indeks popularnosti.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 15/02/2023 : 16:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Ovako se stinky veselio i predviđajući poraz senfovaca na prošlim lokalnim izborima u ZG, govorio kao će guštati kad ih bandićevci opet naguze. Naravno, nakon nikad dominantnije, skoro pa plebicitarne pobjede koju su Senf & co. ostvarili na tim izborima on će reći da je sve to predviđao, da je riječ o očekivanim ciklusima u politici bla bla, te da će ta pobjeda biti kratkog i neslavnog daha.

Otprilike jednako uspješno je i sad Pernar naguzio Možemos. U trenutku kad se pomalo bliže parlamentarni izbori, a Možemo su opterećeni svakodnevnim operativnim problemima i pod sve većim pritiskom nezadovoljstva građana zbog inertnosti u rješavanju problema i uvođenju obećanih promjena, vraćanje pozornosti na ideološke podjele od strane tipova kao što su pernarni, bujice i peterneli im dođe ko naručeno. Kao i obično, jedino što ti pernari uspjevaju u svojim javnim istupima je mobilizirati protivničku glasačku bazu.

Evo što ja predviđam kao epilog ove priče (možete me citirati kasnije): "Zambijska osmorka" se vraća kući bez kaznene presude. Kaznenu presudu umjesto njih dobiva Pernar. Stranci Možemo raste indeks popularnosti.

Pernar se nekada bacao na policiju. Sada je cinkaroš i druker.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 16:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
A jesi ga nadrobio.
Bit će da si ti nešto pobrkao, jer ja se nikada ne bavim predviđanjima dnevne politike, to mene baš ne zanima puno. Meni su možemovci odvratni, ali, u osnovi, fućka mi se za njih. Jer nemaju nikakav utjecaj na mene, ni po kakvoj osnovi oni ne mogu i ne mijenjaju moj život. (ovo važi i za drugu stranu, koja je meni ljepša, tipa domovinski pokret, no, i za njih mi se fućka pravo rečeno. ne ovisim ni o jednima ni o drugima)

Ovaj slučaj je okej, jer je, ma koliko se ti propeo, načeo te dibiduse. Spin doktori mogu prikazivati kako im drago, može se uprijeti čitava mašinerija i lažirati da je crno = bijelo, većina ljudi je još uvijek toliko svjesna da zna da se ne radi ovo: ne idem si kupovati djecu u Afriku. Taj žalac ostaje, kako god se završilo i taj su žalac ova govanca primila. Meni je to okej, odnosno: u tu točku ih se uvijek treba i može prišarafiti. I tako im začepiti pogana usta, iz kojih non-stop izlazi nečistoća i kal.

A kako će se sve ovo odraziti u Supermašini i superlažiranju (= tzv. demokratskim procesima i blablabla), to ne znam. To je već prelazak u drugi red, i tu više nemamo posla s autentičnim osjećajima. Jer, ma koliko ljudi a limine odbacuju kupovanje djece, sve je to (kod većine) kratkog daha, i oni vrlo brzo postaju obični kalkulanti. Ljudi se vrlo lako prodaju, bave se interesima (ako ih nema, onda si ih isfantaziraju). Tako da raja, puk vulgaris vrlo lako može biti prevaren od ovih muljatora, samo ako će im guditi niz dlakave uši: klimatske promjene, smeće, znate, varali su vas, a mi ćemo pošteno i blabla. To je sve igra koja se zove pokradeni kradljivci: možemo lažovi će lagati građane, ali ta igra ima i drugi smjer, te će i građani lagati njih (a baš je ovaj slučaj zgodan za malog vulgaris čovjeka, koji postaje enormno lukav čim osjeti slabu točku protivnika, odnosno kako su se ovdje poskliznuli možemovci i to u Zambiji. u Zambiji na izvoru rijeke Čikoleeeeeeeeee...)

Naravno, meni će biti drago ako možemovci odlepršaju i da ih ne gledam. Ali to je sve. Samo će mi biti drago, kao mala ljudska slabost. Ono bitno mi se ne mijenja ni u kojem slučaju, taman da mi je predsjednik vlade Thompson ili Zagor.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5016 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/02/2023 : 16:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

r
Ovaj slučaj je okej, jer je, ma koliko se ti propeo, načeo te dibiduse. Spin doktori mogu prikazivati kako im drago, može se uprijeti čitava mašinerija i lažirati da je crno = bijelo, većina ljudi je još uvijek toliko svjesna da zna da se ne radi ovo: ne idem si kupovati djecu u Afriku.

Kako ono, istina je voda duboka.

https://www.24sata.hr/news/roditelji-curice-iz-konga-koju-su-posvojili-uhiceni-hrvati-nema-prevare-zelimo-joj-bolji-zivot-891399?fbclid=IwAR0QG4UFSHC_oiXegRmlg_e3qTG193j3W7f9g9py2Z4YAxFreydiJyhYlqc

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/javili-se-roditelji-curice-iz-konga-koju-su-posvojili-uhiceni-hrvati-sve-je-zakonito-zeljeli-smo-da-ode-zivjeti-s-njima/

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27122 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2023 : 16:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27122 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2023 : 16:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Sada je cinkaroš i druker.

Je li neko cinkaroš ili heroj ovisi o pogledu onog koji mu daje epitet.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 15/02/2023 : 16:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Sada je cinkaroš i druker.

Je li neko cinkaroš ili heroj ovisi o pogledu onog koji mu daje epitet.

Misliš, ovisi čiji si stranački vojnik?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 17:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
vukozec, vidi, ti si pravi mali građanoid. i čak ponekad simpatičan, na nekim mjestima. realno si pogubljen ko i sva ova ekipa, markos, tonto, ken itd. itd. vi nemate fundamentalne stvari riješene, vi čak ni ne razumijete da to treba biti riješeno, stavljeno ad acta. mislim, ne mogu, odnosno, nema ovoga trena smisla s tobom ulaziti u ovakve priče, jer to je tebi ispod praga svijesti, odnosno preciznije: iznad, to su stvari koje su tebi uber. ali nemaj straha, ničim ne odudarš od 98% ljudi, svi su oni pogubljeni = nedefinirani. neki su samo slučajno na pravoj strani (recimo, oni koji dolaze u bujicu itd.) kužiš, nisu oni bitno na pravoj, nego slučajno, tako im je pao grah. tako si i ti slučajno na krivoj, o fundamentalnim temeljima ti sebi nisi položio račune (a da bi "funkcionirao", jer ljudi bauljaju kroz život kao funkcije organa, pa činjenice da imaju noge, pa činjenice da idu u školu, i niz takvih drugih činjenica kojima su izloženi i koje uzimaju bez da ih dovode u pitanje, dakle, riječju, ti možeš funkcionirati i bez toga da položiš račune samome sebi. doći će vrijeme i za to, u zadnjem času, tada će se svoditi tvoj račun itd., no to ne mijenja fakt da možeš funkcionirati a da prije nisi položio račune samome sebi)

no, namjera ovog malog ekspozea nije da te uvodim u filozofiju egzistencije, nego samo da ti odgovorim kako nisi pravilno shvatio rečenicu: ne radi se ova stvar: ne ide se kupovati djecu u Afriku. ta rečenica nema pravno, medijsko ili neko takvo uporište, nego filozofsko-etičko. znači, baš ono poradi čega možeš odahnuti. slučaj se može medijski i pravno i prezentacijski i ovo ono, sretno završiti po tvoju ekipu. žalac ostaje, on se ne da odstraniti, i čak i onaj puk vulgaris to "nekako" zna (i koristit će protiv tomeka hehe). oni će voditi te prizemne bitke. iz toga sam ja isključen (osim što imam male ljudske slabosti da vam vadim mast. može mi se!!!)

meni su se ontološki potvrdili koliki su frikovi, jer ja imam definitivne sudove. ne obične, ne dnevnopolitičke.

a da ti kažem i nešto lijepo, odi rađe se priključi komentiranju hrvatskog stripa. Tulipan, Skice iz Indije i Otac, tu da te čujem.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 15/02/2023 : 17:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ovaj lik je navodno sreo Pernara:

"Ja sam "pričao" s njim 2008., na sastanku prosvjedne inicijative nakon prosvjeda protiv Sanadera. Frajer je sjedio sam za stolom sa strane, uglavnom šutio i imao glupavi cerek na licu, pa onda svako malo vrlo glasno prekinuo prilično ozbiljnu raspravu sa potpuno nevezanom generičkom parolom. Ko psiho-Che na kokainu.

Frajer je ozbiljno bolesna osoba. Sama činjenica da je dogurao tu gdje je govori puno ne samo o obrazovanju i umnim kapacitetima generalne populacije nego i stupnju političkog očaja u kojeg smo zapali zbog nepostojanja suvislog političkog pluralizma."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47365 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/02/2023 : 20:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-ruski-oligarh-ako-putin-pobijedi-krece-rat-izmedju-sada-i-kine/2438589.aspx

Oni će se već pobrinit da nam ne bude dosadno.

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 16/02/2023 : 08:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovaj lik je navodno sreo Pernara:

"Ja sam "pričao" s njim 2008., na sastanku prosvjedne inicijative nakon prosvjeda protiv Sanadera. Frajer je sjedio sam za stolom sa strane, uglavnom šutio i imao glupavi cerek na licu, pa onda svako malo vrlo glasno prekinuo prilično ozbiljnu raspravu sa potpuno nevezanom generičkom parolom. Ko psiho-Che na kokainu.

Frajer je ozbiljno bolesna osoba. Sama činjenica da je dogurao tu gdje je govori puno ne samo o obrazovanju i umnim kapacitetima generalne populacije nego i stupnju političkog očaja u kojeg smo zapali zbog nepostojanja suvislog političkog pluralizma."

Mislim da su prosvjedi bili protiv Kosor. Ali tip se doslovno po kafićima upucavao curama znad ti tko sam ja? pa nastavljao sa spikama gdje se predstavljao kao vođa revolucije, ja ovo, ja ono
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/02/2023 : 08:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

kraja djece po rusko... a mozda ce na kraju ovi dospjeti u posvojenje
https://i.ibb.co/41bLwNw/01.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 17/02/2023 : 10:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

A što se ti javljaš ruski botu koji je svakodnevno spamao linkove s logicno.com. Jesu te prestali plaćati 10 rubalja/h?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5016 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 17/02/2023 : 11:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

vukozec, vidi, ti si pravi mali građanoid. i čak ponekad simpatičan, na nekim mjestima. realno si pogubljen ko i sva ova ekipa, markos, tonto, ken itd. itd. vi nemate fundamentalne stvari riješene, vi čak ni ne razumijete da to treba biti riješeno, stavljeno ad acta. mislim, ne mogu, odnosno, nema ovoga trena smisla s tobom ulaziti u ovakve priče, jer to je tebi ispod praga svijesti, odnosno preciznije: iznad, to su stvari koje su tebi uber. ali nemaj straha, ničim ne odudarš od 98% ljudi, svi su oni pogubljeni = nedefinirani. neki su samo slučajno na pravoj strani (recimo, oni koji dolaze u bujicu itd.) kužiš, nisu oni bitno na pravoj, nego slučajno, tako im je pao grah. tako si i ti slučajno na krivoj, o fundamentalnim temeljima ti sebi nisi položio račune (a da bi "funkcionirao", jer ljudi bauljaju kroz život kao funkcije organa, pa činjenice da imaju noge, pa činjenice da idu u školu, i niz takvih drugih činjenica kojima su izloženi i koje uzimaju bez da ih dovode u pitanje, dakle, riječju, ti možeš funkcionirati i bez toga da položiš račune samome sebi. doći će vrijeme i za to, u zadnjem času, tada će se svoditi tvoj račun itd., no to ne mijenja fakt da možeš funkcionirati a da prije nisi položio račune samome sebi)

no, namjera ovog malog ekspozea nije da te uvodim u filozofiju egzistencije, nego samo da ti odgovorim kako nisi pravilno shvatio rečenicu: ne radi se ova stvar: ne ide se kupovati djecu u Afriku. ta rečenica nema pravno, medijsko ili neko takvo uporište, nego filozofsko-etičko. znači, baš ono poradi čega možeš odahnuti. slučaj se može medijski i pravno i prezentacijski i ovo ono, sretno završiti po tvoju ekipu. žalac ostaje, on se ne da odstraniti, i čak i onaj puk vulgaris to "nekako" zna (i koristit će protiv tomeka hehe). oni će voditi te prizemne bitke. iz toga sam ja isključen (osim što imam male ljudske slabosti da vam vadim mast. može mi se!!!)

meni su se ontološki potvrdili koliki su frikovi, jer ja imam definitivne sudove. ne obične, ne dnevnopolitičke.

a da ti kažem i nešto lijepo, odi rađe se priključi komentiranju hrvatskog stripa. Tulipan, Skice iz Indije i Otac, tu da te čujem.

Ne. Onaj koji nije sebi stvari posložio si ti, a onaj koji stoji na braniku temeljnih vrijednosti u ovoj priči sam ja. I to skoro sam protiv svih, i svrstanih i nesvrstanih. Također, onaj čije su pobude za uključivanje u ovu priču filozovsko-moralne sam ja, a onaj čije su političko-svjetonazorske si ti. Tako je.

Treba bolje razjasniti na što misliš kad kažeš "ne ide se kupovati djecu u Afriku". Za početak treba razjasniti na što misliš sa tom riječi "kupovati". Je li u toj rečenici "kupovina" = ilegalna radnja, ili je "kupovina" = zakonito posvajanje. Ako je odgovor ovo prvo onda ipak treba malo pravnog konteksta da se to rasčistiti (a rasčišćeno ništa nije, niti možemo ti ili ja ili bilo koji drugi laički internet jebivjetar to tek tako rasčistiti kroz ovlaš komentar na nekakvom forumu). Ili ako je odgovor drugo, tojest ako ćemo inzistirati na isključivanju pravnog konteksta i držati se filozovsko-moralnog, onda ću ja umjesto riječi "kupovati" koristiti riječ "posvajati". Dakle rečenica bi onda bila "ne ide se posvajati djecu u Afriku".

A tu, što bi vice rekao, sam te čekao.

Zašto se ne ide posvajati djecu u Afriku?

Ne sastoji li se kompletan čovjek od sebe, supruge i djece? Nije li to jedan od "fundamentalnih temelja" (pleonazam, inače) konzervativne misli? Zašto je pogrešno da ljudi koji u realiziranju tog fundamentalnog cilja pred sobom imaju nepremostive biološke prepreke, a također i nepremostive birokratske prepreke u vlastitoj državi, posvajaju afričku djecu? Je li tu pogrešno samo posvajanje kao takvo, ili je tu tek pogrešno to što su ta djeca afrička? Ako je ovo drugo, volio bih čuti objašnjenje što je tu pogrešno?

Trebate biti svjesni da vaši komentari, koje ovlaš ostavljate bez ikakve konkretne informiranosti, utječu na sudbine ljudi, ostavljajući potencijalno nepovratne traume. Ne mislim pritom samo na ove ljude u Zambiji (što od početka pišem), već i na sve one ljude i djecu koji su prošli sličan postupak posvajanja i koji već žive među nama. Ta djeca idu u škole, vrtiće s našom djecom i njih se sad stigmatizira. I još pritom aplaudirate likovima koji su cirkusanti i egzibicionisti, egocentrični sociopati koji skaču sa teme na temu, gurajući prije svega sebe u prvi plan. Meni ne ostavljaju ni trunke sumnje da u njihovim akcijama ima preko 90% glume, 0% brige za bližnjeg i 100% egoizma. To su vaši zlatni telci. Govoriti šestogodišnjacima da su ih njihovi roditelji ukrali zato jer je neki tudum to rekao na bujici, uništavati obitelji zbog Pernara, to je strašno.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/02/2023 : 11:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ne. Onaj koji nije sebi stvari posložio si ti, a onaj koji stoji na braniku temeljnih vrijednosti u ovoj priči sam ja. I to skoro sam protiv svih, i svrstanih i nesvrstanih. Također, onaj čije su pobude za uključivanje u ovu priču filozovsko-moralne sam ja, a onaj čije su političko-svjetonazorske si ti. Tako je.

Treba bolje razjasniti na što misliš kad kažeš "ne ide se kupovati djecu u Afriku". Za početak treba razjasniti na što misliš sa tom riječi "kupovati". Je li u toj rečenici "kupovina" = ilegalna radnja, ili je "kupovina" = zakonito posvajanje. Ako je odgovor ovo prvo onda ipak treba malo pravnog konteksta da se to rasčistiti (a rasčišćeno ništa nije, niti možemo ti ili ja ili bilo koji drugi laički internet jebivjetar to tek tako rasčistiti kroz ovlaš komentar na nekakvom forumu). Ili ako je odgovor drugo, tojest ako ćemo inzistirati na isključivanju pravnog konteksta i držati se filozovsko-moralnog, onda ću ja umjesto riječi "kupovati" koristiti riječ "posvajati". Dakle rečenica bi onda bila "ne ide se posvajati djecu u Afriku".

A tu, što bi vice rekao, sam te čekao.

Zašto se ne ide posvajati djecu u Afriku?

Ne sastoji li se kompletan čovjek od sebe, supruge i djece? Nije li to jedan od "fundamentalnih temelja" (pleonazam, inače) konzervativne misli? Zašto je pogrešno da ljudi koji u realiziranju tog fundamentalnog cilja pred sobom imaju nepremostive biološke prepreke, a također i nepremostive birokratske prepreke u vlastitoj državi, posvajaju afričku djecu? Je li tu pogrešno samo posvajanje kao takvo, ili je tu tek pogrešno to što su ta djeca afrička? Ako je ovo drugo, volio bih čuti objašnjenje što je tu pogrešno?

Trebate biti svjesni da vaši komentari, koje ovlaš ostavljate bez ikakve konkretne informiranosti, utječu na sudbine ljudi, ostavljajući potencijalno nepovratne traume. Ne mislim pritom samo na ove ljude u Zambiji (što od početka pišem), već i na sve one ljude i djecu koji su prošli sličan postupak posvajanja i koji već žive među nama. Ta djeca idu u škole, vrtiće s našom djecom i njih se sad stigmatizira. I još pritom aplaudirate likovima koji su cirkusanti i egzibicionisti, egocentrični sociopati koji skaču sa teme na temu, gurajući prije svega sebe u prvi plan. Meni ne ostavljaju ni trunke sumnje da u njihovim akcijama ima preko 90% glume, 0% brige za bližnjeg i 100% egoizma. To su vaši zlatni telci. Govoriti šestogodišnjacima da su ih njihovi roditelji ukrali zato jer je neki tudum to rekao na bujici, uništavati obitelji zbog Pernara, to je strašno.

To je to, nema se što dodati (doduše boriš se protiv vjetrenjača vukozec)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/02/2023 : 11:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

A što se ti javljaš ruski botu koji je svakodnevno spamao linkove s logicno.com. Jesu te prestali plaćati 10 rubalja/h?

Da, palo na 8/h, ali pssssst!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 17/02/2023 11:50:18
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 17/02/2023 : 12:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poli

https://www.logicno.com/politika/ivan-pernar-u-bujici-ne-pustite-li-sutra-marka-franciskovica-iz-zatvora-idem-u-zambiju-svjedociti.html
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/02/2023 : 13:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote

Znači tip prijeti Možemu i ljudima u Zambiji da će svjedočiti ukoliko se neki lik ne pusti iz zatvora. Kako Možemo (a pogotovo ljudi u Zambiji) mogu utjecati na to tko se pušta iz zatvora?
Čak i kada bi bilo moguće tek tako oslobađati ljude, zadnji put kada sam gledao nisu bili u izvršnoj vlasti, a pogotovo nisu držali resore pravosuđa i policije.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47365 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/02/2023 : 13:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Franciskovic je onaj lik sta pise da triba uvest serijat u Hr?
Iz kojeg cirkusa ispadaju ovi likovi u pm.

Go to Top of Page
Page: of 240 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 7.44 seconds. Snitz Forums 2000