Buscemin je bija dobro nacrtan ali je bija pljacivko.Volumen 3. mi je bija dobar,prava space opera.Od jednopuca Kirbyjev zbig crteza.Castelinijev mi je dobar samo na nekim tablama a Moebiusov iszo tako.
Do sada objavljeni stripovi o Srebrnom Letacu na nasim prostorima (ne racunajuci revije i magazinska izdanja iz eks Ju)
Beogradski izdavac Darkwood je objavio dve knjige s odabranim pricama koje po njihovom misljenju najbolje oslikavaju Srebrnog Letaca kroz godine i pokazuju raznovrsnost autora koji su ucestvovali na ovom sjajnom serijalu. Imam oba integrala i stvarno su sjajno odradjena i odlicne su mi epizode i scenaristicki i crtacki. U prvom integralu nas cekaju dve price: Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!
Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom. Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa. U drugom integralu bih izdvojio strip Strazinskog i Esada Ribica Rekvijem koja predstavlja ,,poslednju" pricu o Srebrnom Letacu
Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.
Zatim je Carobna Knjiga objavila dva Essential izdanja:
Najavu za Parabolu, iz pera Stena Lija i Moebijusa.
Oni koji nemaju Darkvudovo odlicno izdanje prve knjige Srebrnog Letaca gde je objavljena ova prica zajedno sa jos jednom odlicnom Kirbijevom, nek nabave ovo izdanje. Verujem da hrvatski deo publike nije imao prilike da se sretne s tim DW odlicnim knjigama.
Claudio Castellini & Ron Marz Silver Surfer: Dangerous Artifacts
Još malo informacija glede Kastelinijevog Letača:
-Ovo će biti treća knjiga o Letaču u ediciji Riznica. -Neće biti skraćivanja i kasapljenja crteža kao u Marvelovom izdanju, niti ćemo koristiti njihov kolor. Knjiga će biti c/b, i sve table će se videti u celosti, onako kako ih je Kastelini nacrtao.
Originally posted by fler A onaj od Darkwooda još ništa..? Ili sam propustio?
Pisao je Dessa nedavno o ovome:
Originally posted by dessa Pjerooo je odlučio da izdanje bude savršeno, pa ga licka sa Kastelinijem već godinu dana. Sad čekamo da Marvel odobri intervju, pa će, nadam se, onda biti spremno za štampu.