forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 174

matori paraliticar
Senior Member

2385 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/03/2023 : 09:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

dobro, gotova je prica o forumu, aj dajte panisera 7 vise

Uh paniser i skalpirani su kod mene "zrtva" korone...(malo i moje neozbiljnosti)
skalpirane sam imao keca i dvojku od dw... panisera keca.. za dvojku nisam siguran..
a onda se rasprodala skalpirani trojka (dw je imao onu dugacku pauzu izmedju dvojke i trojke a onda je krenula korona..)
... sa paniserom nisam pratio sta se desava..
na kraju uzeh 3,4,5 skalpirane od fibre.. kakav ce to buckuris biti videcemo..
imam osecaj da sa obzirom na svoj ukus.. bolje da sam propustio panisera nego skalpirane..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 25/03/2023 09:48:07
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1664 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 25/03/2023 : 11:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Nema greške ni kod Panišera ni kod Skalpiranih. Skoro pa savršenstvo.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2222 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 25/03/2023 : 11:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Mene nisu kupili ni jedan ni drugi serijal.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2385 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/03/2023 : 11:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
night si mislio na same tehnikalije izdanja ili i sadrzaj ili i jedno i drugo? :p

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1664 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 25/03/2023 : 12:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Kod stripa mi je sadržaj na prvom mestu, tehnika bi trebalo da se podrazumeva, ali to danas sa delom izdavača nije slučaj.

Skalpirane imam u DW izdanju, a Panišera u ovih 6 ili 7 knjiga od Fibre. Skalpiranih su, po meni, najbolji noviji strip koji je DW izbacio od kada su krenuli sa izdavaštvom. Ok, ima tu sjajnih ostvarenja ali Korto je već čitan više puta, Karusel i Perle su bili vrhunski, Tarzan i Konan su odlični, ali Skalpirani su mi bili pravo osveženje. Uz maestralan crtež data je izuzetno kompleksna radnja na vrlo zanimljiv način, bez praznog hoda i nepotrebnih skretanja sa priče. Drugi plan, odnosno život u rezervatu, ide uporedo sa glavnim tokom priče, i kao kod svih vrhunskih dela, nadopunjuju se i daju celokupnu sliku.

Panišer je čisti moderni vestern, moćan u svim pričama pa i onim malo slabijim rado se vraćam. Samo mi je jedna priča ispod proseka, ona sa Rajtsonom, ostalo je sve vrhunska vožnja.

Edited by - night on 25/03/2023 13:03:37
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2492 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 25/03/2023 : 14:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Skalpirani i Panišer su obavezna literatura.
Nešto što ostaje u kolekciji.
Meni su Skalpirani za koplje bolji (mislim na sadržaj).
Što se tiče tehnikalija, oba izdanja odlična...

Carpe diem
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13482 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/03/2023 : 16:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Tehnikalije odlične, da poželiš da sve što ti se sviđa od amera DW odradi.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2860 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 25/03/2023 : 16:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Skalpirani i Panišer su obavezna literatura.
Nešto što ostaje u kolekciji.
Meni su Skalpirani za koplje bolji (mislim na sadržaj).
Što se tiče tehnikalija, oba izdanja odlična...

Ja sam prosle godine morao da rasprodajem stripove zbog neke finansijske krize, koja na kraju i nije bila tako ozbiljna, i ne mogu da prezalim Skalpirane koji su bili medju njima ☹️
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2741 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 25/03/2023 : 16:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Potpis
Go to Top of Page

vetropiroman
Junior Member

308 Posts

Member since 27/02/2022

Posted - 25/03/2023 : 19:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vetropiroman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam američki HC deluxe komplet i mogu da potvrdim da DW izdanje ničim ne zaostaje, štaviše, ima bolji papir.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21250 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/03/2023 : 22:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
potpis na najtov post,pre svega u vezi Skalpiranih.Savršen strip,fenomenalna priča ispraćena vrhunskim ctežom,pa sve to upakovano u besprekorno izdanje.
Možda mi je Skalpirani najdraži DW strip.
Panišera imam od Fibre,prezadovoljan sam njim,pa nije bilo potrebe da ga menjam sa DW koji je takođe dojajno urađen,plus u nešto većem formatu.
Ali mi Kazniša nije klasa Skalpiranih koji su remek delo devete umetnosti.

A slažem se da su DW izdanja amera vrhunska.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 25/03/2023 : 23:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Posto se i dalje hvale Skalpirani, DW izdanje, da ljudi znaju a ne da se zeznu kao ja:
Prva i druga knjiga imaju problem sa stampom, kao da su manju rezoluciju razvukli na veci format, linije nisu dobre.
Uporedi sa ostalim knjigama i videces.
Ili jednostavno stavi pored Fibrinih.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/03/2023 : 00:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by knauso

Posto se i dalje hvale Skalpirani, DW izdanje, da ljudi znaju a ne da se zeznu kao ja:
Prva i druga knjiga imaju problem sa stampom, kao da su manju rezoluciju razvukli na veci format, linije nisu dobre.
Uporedi sa ostalim knjigama i videces.
Ili jednostavno stavi pored Fibrinih.

Bez lupe, ja ne vidim nikakav problem (mada zasigurno ima mlađih ljudi koji bolje vide na blizinu).

Pod lupom, čini mi se kao da uočavam nešto, ali ne mogu da budem siguran.

Sećam se Helboja od Systema, gde je nazubljenost linija očigledna, zbog niske rezolucije.

Svestan si toga, da neoštrost linija može da bude i posledica izbora alata za crtanje crtača, a i papira (vidi se kad se crta po hrapavijem papiru). Nije isto pravo crtanje i digitalno.

Ali, ako si upoređivao sa Fibrinim i pronašao razliku, možda jeste tako?
Go to Top of Page

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 26/03/2023 : 07:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Kad sam kupio video sam da je jadno. Ne treba lupa odma se vidi.
Ja inace imam 42god i nosim naocare, tako da mi vid nije neki :)
I otvorim onda trecu (cini mi se) i vidim da je tamo sve normalno.
A uzeo sam DW izdanje jer ste ga nahvalili po forumu kao ludi.

Onda lepo uzmem prodam sve i uzmem Fibrino izdanje, malo je manje ali je tip top, tu je sve provereno kao i uvek.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2741 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 26/03/2023 : 08:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ti bese si lik koji tvrdi da Bravov Spiru stampan na sjajnom papiru?

Zlonamerno pokreces neke gluposti koje nemaju veze sa vezom, Dw izdanje je tip top, ja sam imao original trejdove, i nisam video nikakvu razliku.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13482 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/03/2023 : 12:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da ne ulazim u tehnikalije jer nisam poredio ali po onom primeru koji neko kačio neki dan prevod je mnogo bolji u DW izdanju.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2023 : 12:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da ne ulazim u tehnikalije jer nisam poredio ali po onom primeru koji neko kačio neki dan prevod je mnogo bolji u DW izdanju.

Po jednom primjeru sudiš? Po jednoj pasici stripa? Uh...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13482 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/03/2023 : 13:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Aj, sledeći put ću da lepše skockam rečenicu, vidim forumaši sve osetljiviji
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2023 : 13:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aj, sledeći put ću da lepše skockam rečenicu, vidim forumaši sve osetljiviji

Ajde... Ovu istu

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13482 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/03/2023 : 14:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Može, može
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 26/03/2023 : 14:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Darkwoodovi Skalpirani rađeni su, svih pet knjiga, iz istih deluks materijala (isti kakve je i Fibra imala), pripremu je radila ista ekipa (sem što sam prevodio, ja sam je vodio kao urednik) a štampane su sve na istom papiru u istoj štampariji. Ne postoji razlika između prve i bilo koje druge knjige, sve su istog kvaliteta, to se može veštačiti ukoliko je potrebno. Konkretni digitalni materijali trpe i veći format, jer to su oni po kojima je rađeno američko deluks izdanje, dakle nešto većeg formata. Da ne ulazim u pitanje prevoda i dizajna, što se opreme tiče imamo izdanje koje je perfektno izvedeno od početka do kraja.
Ne isključujem mogućnost da je zalutao neki feleričan primerak, ali tvrditi da izdanje „ima problem sa štampom” je dezinformacija, a ako se takva tvrdnja potkrepi ocenom da je „jadno” jasno je da je reč o primitivnoj zlonamernosti.

Edited by - Dzimi Gitara on 26/03/2023 14:49:04
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 26/03/2023 : 14:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Gera je u više navrata javno izneo stav da je DW izdanje najbolje izdanje Skalpiranih na svetu, a on em ima uvid u to, em je vizuelac prvog ranga, em nije tip koji bi podilazio bilo kome.
Go to Top of Page

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 26/03/2023 : 15:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Ti bese si lik koji tvrdi da Bravov Spiru stampan na sjajnom papiru?

Zlonamerno pokreces neke gluposti koje nemaju veze sa vezom, Dw izdanje je tip top, ja sam imao original trejdove, i nisam video nikakvu razliku.

Jeste ja sam. eno okacio sam tamo fotke da vidis.
Ne razumem kriterijume nivoa sjajnosti ali ako uzmes
Bravoovog Spirua u Najkulinom izdanju i stavis pored
Crne lokvanje, videces da je jedno mat a drugo sjaj, i pipni rukom.
Pre bi rekao da ti mene zajebavas :)

Ne kapiram sto ja ispadam hejter, ja sam najnormalniji strip kolekcionar i iznosim svoje misljenje.

Takodje sam i dizajner i bavio se stampom pa mozda eto, priznajem da ja vidim mozda nesto detaljnije, ali da je DW izdanje bolje od Fibrinog svakako nije.
Sad mi zao sto nisam snimio sve pre nego sam ga prodao.

A razlog sto sam napisao za ovo je samo taj da se ne zeznu i drugi ljudii jer ipak odvajas 100eur a sada verovatno jos i vise kako vreme prolazi pa nije lepo zajebati se.
Ja sam ovde procitao na forumu sve o DW izdanju kao must have ultimativno kad ono razocarao sam se.
Go to Top of Page

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 26/03/2023 : 15:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
.
Nije mi poenta nijednog izdavaca da sjebavam, samo sam rekao sta sam ja dobio, cak i ako je jedan primerak
Felerican, pa na osnovu cega drugog da tvrdim nesto?
Pa necu pokupovati 10 komada istog stripa.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/03/2023 : 15:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ovo sam maločas slikao iz prve knjige. Po meni, sve u redu sa štampom. Ovo je inače mnogo manje u štampi nego na ekranu.

Go to Top of Page
Page: of 174 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000